"Bečko-berlinska škola" vs novoromantičari II

To, što si ti godinu dana unapred uperio prst sumnje u te srebrenjake Jovana Vladimira,

Pravo pitanje koje ovde treba postaviti jeste: zašto ti nisi uperio prst sumnje u njih?

Ako se pojavi nekakvo prilično radikalno otkriće, sumnjivo, treba izrazito rezervisanost. Zašto? Zato što se posle ispadne naivnim, ako se prerano istrčava.

Ne razumem zašto je nešto toliko prosto teško za razumeti.

I jedino što mogu da kažem jeste da, ukoliko je tačno da od Vladimirovih srebrnjaka nema ništa, to samo možemo smatrati potvrdom da mi je intuicija na mestu. Kao i kada sam prvi put ugledao tzv. Magrumski natpis i pretpostavio da je reč o nekakvom falsifikatu, a ti me onda zezao dugo zato što fizički taj predmet zaista postoji, da bi na kraju ipak bilo da se najverovatnije radi o krivotvorini.

Pisao si kako je malo verovatno da je Mala Dukljica kovala novac. Mala Dukljica je tvoj pseudoistorijski proizvod. Dakle trolujes

Kneževina Dioklitija (za koju sam upotrebio deminutiv) nije isto što i kraljevstvo Vojislavljevića, zaboga. Jedno je, doslovno, patuljak u poređenju sa drugim.

Citat iz žitija koji si ti naveo odnosi se na kraljevstvo Mihaila i Bodina.

@Kole11 ako baš želiš da razmišljaš, kako kažeš, objasni zašto nema bugarskog novca? Gde je ikakav novac pre XIII veka?

Vladimirov sizeren, silni car Samuilo, nema svog novca? Ali malena Dukljica bi trebalo da ima?
Kaka bre suveren, da li si ti pri sebi?
Vladimir je jedan od vladara Velikog kraljevstva od prva!!!!!

Da kraljevstvo je propalo pod Bugarima i Grcima. Da, Stefan ga je obnovio.
I sad ti si se u citavoj hronologiji velikog kraljevstva od prva uhvatio samo tog delica kada ga trenutno nije bilo u interbalu izmedju Vladimira I Stefana.
Da to je pseudoistorija I teolovanje

Kaka bre suveren, da li si ti pri sebi?
Vladimir je jedan od vladara Velikog kraljevstva od prva!!!!!

Da kraljevstvo je propalo pod Bugarima i Grcima. Da, Stefan ga je obnovio.
I sad ti si se u citavoj hronologiji velikog kraljevstva od prva uhvatio samo tog delica kada ga trenutno nije bilo u interbalu izmedju Vladimira I Stefana.
Da to je pseudoistorija I teolovanje

Ne, nije. Utemeljio ga je Mihailo Vojislavljević, pre 1078. godine.

I jopet trolujes.
Pa Mihajlo Visevic je bio kralj velikog kraljevstva od prva jos u prvoj polovini 10 veka

Je li ti misliš da je definicija trolovanje svaka reč koju napiše neko ko nisi ti napisao?

Dakle, na jednoj strani imamo sveukupno znanje čita og čovečanstva cele planete zemlje, a na drugoj strani isključivo jednog anonimnog forumaša Krstarice koji smatra da sve njegove ideje moraju biti bespogovorno primljene i da je nepotrebno da ih ičim dokazuje,...i čim neće neko tvoje nedokazane tvrdnje da primi, to je trolovanje?

1000016246.jpg

https://forum.krstarica.com/threads/margumski-natpis.479110/post-49494773

@Ahil71 @Mrkalj

Sve ukazuje da velika većina stvari koje smo do sada bili u prilici da čujemo u javnosti o famoznom Margumskim natpisu nisu istina i da je moja originalna intuicija bila na mestu.

myth3-jpg.webp

Poslednja izmena:

Back