NickFreakyrgios
Elita
- Poruka
- 24.262
Део Рашке је вероватно иако нема директних извора под Самуилом.Dukljom i nekim delovima Srbije (ne celom).
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Део Рашке је вероватно иако нема директних извора под Самуилом.Dukljom i nekim delovima Srbije (ne celom).
Део Рашке је вероватно иако нема директних извора под самуилом.
Можда вероватно сам Рас и околина Вуканов део иако је тај "Марков део" Моравија још под Јованом Цимискијем придодан катепанату Рас.Ja sam uvek mislio da je reč o onoj podeli Srbije na Markov i Vukanov deo, tj. da su uzeli svaki svoj parče. I da zato Skilkca kaže obližnjim krajem Srbije. Reč je o samo jednom o ta dva dela, onom koji je u direktnom susedstvu Dioklije.
Са друге стане то ми је једини логичко потез како би спајањем те две теме подредио бугарској цркви у којој је Моравија била.
Срем према каснијој Драгутиновој Србији или белој Србији Чуда светог Димитрија.Treba se podsetiti i da su postojale dve teme koje su se preplitale tu. Srbija i Srem.
Pa vidis, Srbi i Grci su se tukli oko solunskog zaledja jos u vreme Vladimira.Јастребов каже Тробалија?!
Koja je svrha reči ali ovde? Zašto ali?Да знам за то али према епиграфији одговара почетку 11. века можда пре власти Самуила јербо је архонт и чувар теме Србија или катепан Раса и архонт Србије.Вероватно да Властимировићи нису изумрли али према расположивим подацима нису ни могли колико су се разгранали на бугарске , српске , хрватске и византијске Властинмировиће.
Међутим једино Дукљанин са већом прецизношћу од Скилице описује продор Јована Цимискија у Рашку и правац доласка и све али не спомиње ко је владао "Рашком".
Али када смо већ код босанског краљевства, пази ти ипак требаш имати машту да продумаш овако нешто. Твртко је своју краљевску титулу извлачио од Првовенчаног који је добио круну од папе Хонорија?! Па знаш шта, цвилело је Твртку и за Архиђакона Тому и за Хисторију Салонитану. Он каже да седа на престо ранијих српских господара не само краљева, него и царева, која бре папска круна и међународно признање?! Погледај са ким се Твртко жени, са Доротејом унуком Јована Александра, а њен отац управља Видинским Деспотством, Старим српским Браничевом. Дакле, Твртко учвршћује српске границе на западу и учвршћује се и на истоку и јасна му је намера, да као у сендвич притисне Лазара и Балшиће. Твртко је имао велике шансе на постане нови српски цар, али све је било касно, Турци су прерано покуцали на врата!Pa mi imamo sta da istrazujemo, a sta ces ti jadan, bosanskog kraljevstva nidje ni na radaru...![]()
Nije to masta vec sila, politicki motivisana.Али када смо већ код босанског краљевства, пази ти ипак требаш имати машту да продумаш овако нешто. Твртко је своју краљевску титулу извлачио од Првовенчаног који је добио круну од папе Хонорија?! Па знаш шта, цвилело је Твртку и за Архиђакона Тому и за Хисторију Салонитану. Он каже да седа на престо ранијих српских господара не само краљева, него и царева, која бре папска круна и међународно признање. Погледај са ким се Твртко жени, са Доротејом унуком Јована Александра, а њен отац управља Видинским Деспотством, Старим српским Браничевом. Дакле, Твртко учвршћује српске границе на западу и учвршћује се и на истоку и јасна му је намера, да као у сендвич притисне Лазара и Балшиће. Твртко је имао велике шансе на постане нови српски цар, али све је било касно, Турци су прерано покуцали на врата!
Па знаш шта, цвилело је Твртку и за Архиђакона Тому и за Хисторију Салонитану.
Tvrtko je pokusao da dokaze da je Srbin.Ako je cvilelo, zašto je napravio prvi rodoslov (nisu postojali pre njega), koji eksplicitno ide ženskom linijom i sve do Stefana Prvovenčanog?
Šta mu bi? Zašto je bilo toliko krucijalno da dokaže da je po ženskoj liniji naslednik Stefana Nemanjića? I to, da podvučem, prvi rodoslov; dakle uveo je taj književni žanr samo da bi to dokazao.
Tvrtko je pokusao da dokaze da je Srbin.
Ej ali kada si izjavio da je car Dusan verovatno bio Srbin, koji si ti kralj.I dalje falsifikuješ, vidim.![]()
Od tebe ucim mnogo....
Ne sekiraj se, prihvatam od tebe oni sto mi treba, mi Srbi nemamo u sebi tu pokvarenost i zlobu ali izgleda da je to potrebno za opstanakNeće biti da ova izjava ima uporište u realnosti. Ne tvrdim da sam dobar učitelj uopšte, ali za sada ti baš loše ide.
Па зато што је Немањић по тој линији?Ako je cvilelo, zašto je napravio prvi rodoslov (nisu postojali pre njega), koji eksplicitno ide ženskom linijom i sve do Stefana Prvovenčanog?
Šta mu bi? Zašto je bilo toliko krucijalno da dokaže da je po ženskoj liniji naslednik Stefana Nemanjića? I to, da podvučem, prvi rodoslov; dakle uveo je taj književni žanr samo da bi to dokazao.
Свха да сам испрва помислио да се ради о Јовану Владимиру(да на њега циљаш) свакако видимо да у црквеном смислу Дукља тад настаје остаје нејасно предходно усторојство Србије и Дукље оно што је заједничко да се обе формирају у залеђу црквених центара који им не припадају територијално и на томе градимо разноликост две одвојене историје иако тако не мора бити.Koja je svrha reči ali ovde? Zašto ali?
u sebi tu pokvarenost i zlobu ali izgleda da je to potrebno za opstanak![]()
Па зато што је Немањић по тој линији?
Nisam cuo tvoj komentar na pomen teme Srbije za vreme patrijarha Mihajla.Ako ti za sebe stvarno smatraš da nisi zloban i pokvaren čovek...ja ti najiskenije savetujem da se probaš vratiti unatrag i prisetiti svake psovke, pretnje, uvrede i svega uopšteno što si izrekao. Mogao bi se celi tom objaviti, sastavljen samo iz tvog nedoličnog ponašanja, bukvalno.
Sad je ono što je pravo pitanje, ako ti ne želiš da te drugi posmatraju kao zlog i pokvarenog — zašto se tako ponašaš? Ovako, deluje da postoji jedna ogromna disonanca između tvog deklarativnog stava i tvog ponašanja. Tvrdiš da nisi zao i da nisi pokvaren — a u isto vreme se hvališ da lažeš samo radi provociranja, pišeš redovno o nabijanjima na polne organe i na razne načine psuješ i vređaš (čime se takođe hvališ da u tome uživaš), bukvalno se ponižavajući. Da ni ne pominjemo da ne odgovaraš na pitanja, a sam očekuješ da tebi bude odgovoreno i razne druge stvari, koje su sve sitnicu u odnosu na ove druge aspekte tvog inače vrlo nevaspitanog ponašanja na vom forumu.
Tako je, odatle mu pravo na krunu. To je i izrađeno radi krunisanja 1377. godine, baš tad.
Свха да сам испрва помислио да се ради о Јовану Владимиру(да на њега циљаш) свакако видимо да у црквеном смислу Дукља тад настаје остаје нејасно предходно усторојство Србије и Дукље оно што је заједничко да се обе формирају у залеђу црквених центара који им не припадају територијално и на томе градимо разноликост две одвојене историје иако тако не мора бити.
Bidder 6 | 7500 CHF | 05-Dec-22 20:21:04 |
Bidder 10 | 7000 CHF | 05-Dec-22 20:24:58 |
Bidder 9 | 3333 CHF | 05-Dec-22 20:24:55 |
Bidder 8 | 1800 CHF | 05-Dec-22 20:22:43 |
Nisam cuo tvoj komentar na pomen teme Srbije za vreme patrijarha Mihajla.
Gresim li?
Да, али Твртко помиње и цареве. Да му је стало толико до непостојеће круне папе Хонорија на глави Првовенчаног, морао би неминовно да прећути Душана. Душан није међународно признати владар, по западним мерилима, нико га није називао царем, звали су га краљем, укључујући ту и Твртковог стрица, фрањевачког одметника. По тој твојој логици, Твртко би и Душана морао да назове краљем са круном папе Хонорија, а не да помиње анатемисано царство, кије нису признавали ни Рим ни Цариград.Ako ti za sebe stvarno smatraš da nisi zloban i pokvaren čovek...ja ti najiskenije savetujem da se probaš vratiti unatrag i prisetiti svake psovke, pretnje, uvrede i svega uopšteno što si izrekao. Mogao bi se celi tom objaviti, sastavljen samo iz tvog nedoličnog ponašanja, bukvalno.
Sad je ono što je pravo pitanje, ako ti ne želiš da te drugi posmatraju kao zlog i pokvarenog — zašto se tako ponašaš? Ovako, deluje da postoji jedna ogromna disonanca između tvog deklarativnog stava i tvog ponašanja. Tvrdiš da nisi zao i da nisi pokvaren — a u isto vreme se hvališ da lažeš samo radi provociranja, pišeš redovno o nabijanjima na polne organe i na razne načine psuješ i vređaš (čime se takođe hvališ da u tome uživaš), bukvalno se ponižavajući. Da ni ne pominjemo da ne odgovaraš na pitanja, a sam očekuješ da tebi bude odgovoreno i razne druge stvari, koje su sve sitnicu u odnosu na ove druge aspekte tvog inače vrlo nevaspitanog ponašanja na vom forumu.
Tako je, odatle mu pravo na krunu. To je i izrađeno radi krunisanja 1377. godine, baš tad.
Да, али Твртко помиње и цареве. Да му је стало толико до непостојеће круне папе Хонорија на глави Првовенчаног, морао би неминовно да прећути Душана. Душан није међународно признати владар, по западним мерилима, нико га није називао царем, звали су га краљем, укључујући ту и Твртковог стрица, фрањевачког одметника. По тој твојој логици, Твртко би и Душана морао да назове краљем са круном папе Хонорија, а не да помиње анатемисано царство, кије нису признавали ни Рим ни Цариград.![]()