"Bečko-berlinska škola" vs novoromantičari II

Ja te uveravam da ti insistiraš na bežanju od teme - prebacivanje tema sa istorijskih tema na zabavne i objašnjenja zašto si to učinio kao jedan of glavnih inicijatora takvih akcija.

Besmislena ti je pretpostavka. Tvoja sama pretpostavka je sama teorija zavere, zapravo (na primeru teme o Vojničevom rukopisu najviše se prepoznaje). :D

Koliko ti nema smisla opservacija, najbolje se vidi po primerima tema kao što je npr. Margumski natpis. Valjda bih se založio da se ona prva upravo prebaci na potforum Zabava (osnovana još 2011. godine....i još prvi put kada sam je video sam smatrao da je to neka neopevana glupost koja nikakve veze ni sa čim nema, čak)?

Ne samo što ništa slično nisam učinio, nego sam čak i najviše ovde na forumu doprineo tome da se što preciznije sazna više stvari i utvrdi šta je istina, kako bi se rasvetlilo to pitanje.

Ja apsolutno obožavam misterije, zapostavljane stvari, nerešene, čudnovate,...i svaku put kad neko donese nešto takvog tipa, obraduje me, posebno ako nisam ranije nikada čuo za to.

Besmislena ti je pretpostavka. Tvoja sama pretpostavka je sama teorija zavere, zapravo. :D

Koliko ti nema smisla opservacija, najbolje se vidi po primerima tema kao što je npr. Margumski natpis. Valjda bih se založio da se ona prva upravo prebaci na potforum Zabava (osnovana još 2011. godine....i još prvi put kada sam je video sam smatrao da je to neka neopevana glupost koja nikakve veze ni sa čim nema, čak)?

Ne samo što ništa slično nisam učinio, nego sam čak i najviše ovde na forumu doprineo tome da se što preciznije sazna više stvari i utvrdi šta je istina, kako bi se rasvetlilo to pitanje.
Zašto nećeš da kažeš "nijednu od 5 navedenih tema nisam ja prebacio ili tražio da se prebaci na Teorije zavere"?

To sa Margumskim zapisom je tvoja lična opsesivna borba protiv autohtonista i Jacanovića i zato si je prvo "ganjao" u sklopu ove teme, a onda si, relativno nedavno, otvorio i posebnu kada si ocenio da su dokazi dovoljni da se odbaci kao starovekovni artefakt.

Zašto nećeš da kažeš "nijednu od 5 navedenih tema nisam ja prebacio ili tražio da se prebaci na Teorije zavere"?

Zato što kada postaviš temu koja je 12 i po godina stara (sama činjenica da si kopao tražeći nešto starije više od 12 godina je vrlo ilustrativno koliko si bio očajan u pokušaju da pronađeš makar nešto) ne možeš ozbiljno očekivati da sam sasvim sigurno upamtio tako nešto (ja ne volim da izjavljujem nešto ovde, za razliku od nekih koji se svako malo izleću, ako u nešto nisam siguran van svake sumnje), a činjenica da to povlačiš kao argument govori više o slabosti toga što si izjavio nego nečeg drugog. I ne znam kako ti nije jasno da navođenje nečega što se dogodilo tamo negde pre više od jedne decenije može biti argument.

Ovako, nisam siguran čak ni da li je uopšte postojao 2012. godine potforum Teorija zavere u forumu Zabava, zato što se struktura Foruma Krstarice kroz godine višestruko menjala. Ovako kad me tako nešto pitaš, ako bi me pitao po sećanju: ne, ne bih rekao da sam tražio da se ta tema prebaci na Teoriju zavere

Za Vojničev rukopis sam ti decidno odgovorio zato što ti je insinuacija bila doslovno van svake pameti. Štaviše, ako se ne varam, mislim da sam novu temu doslovno i otvorio zato što sam staru našao samo na Teoriji zavere.

Na ovoj temi si, da si je otvorio i podsetio se sadržaja, mogao doslovno da vidiš i sam:

doslovnaobjava1.png

To sa Margumskim zapisom je tvoja lična opsesivna borba protiv autohtonista i Jacanovića i zato si je prvo "ganjao" u sklopu ove teme, a onda si, relativno nedavno, otvorio i posebnu kada si ocenio da su dokazi dovoljni da se odbaci kao starovekovni artefakt.

Neće biti. Krivo si zapamtio i loše preneo stvari. S obzirom da je tema bila relativno nedavno aktivna, a znam da si je pratio, ne znam kako si mogao doslovno zaboraviti da ona uopšte nije moja. Otvorio ju je forumaš @Hrastovnik i to još davne 2011. godine.

Margumskinatpsi.png

Iznad sam ti čak postavio i hiperlink ka temi, doslovno: https://forum.krstarica.com/threads/margumski-natpis.479110/

Samo da si imao toliko minimalno volje, kad već loše pamtiš stvari, da pritisneš na vezu i baciš pogled na temu (ne znam šta mi je ovde neverovatnije...da li to što ne mogu da verujem da si bio toliko lenj čak i da odeš na samu temu, na sekund...ili što si doslovno zaboravio čija je to tema), video bi šta je istina i ne bi to iznad pisao.

Poslednja izmena:
Imam dosta dobre predstave o situaciji s kraja XIX stoleća...Ivan Hoić, Franjo Koržinek,Vjekoslav Klaić, Stjepan Srkulj, Ljudevit Tomšić. Ali ne ide mi baš nešto sa uspehom (niti drugima koje sam pitao) potraga za starijim štivom među nastavnim pomagalima.

@Harvat @ronhilllol @Mej bregami @Ebisclaus @MOST6 @Jugoslav Čvarak @Gaurwaith @Vitez123 @Brozek @Cro_čvarak @Kroasanije @Postklinik @Stefan2828 @Sin_tisućljetne_kulture @piciginx @Frtajler @mišomor1 @susjed @F. Chief @DalmatinacHR @mali-hrvat
Ovo je baš filmska scena

:)

Кпкји је пак овај? Има ли шта вриједно гледања?
Uvek ima nešto vredno, ali vrlo malo ovaj put.

Back