Abortus da ili ne?!

Не, то је брига о деци коју имам!

Nije egoizam ako zzelish najbolje za svoju decu.

Ja ne razumem u kom smislu je egoizam ne želeti više dece od onoga što već ima?

Идеална ситуација за рађање деце у нашим условима изгледа овако :

1. Муж има више него добро плаћен посао;
2. Два стана и три куће у власништву;
3. Скупоцени џип;
4. Најмање један милион евра на штедњи;
5. Дадиља која је школована у Енглеској.
:)

Није истина!
Рађала сам децу 1992. и 1993. године, кад смо продавали ствари из куће да бисмо их прехранили!
Али смо их прехранили, знали смо да ћемо моћи, па макар и тако!

Само не желим да сад, кад путујемо заједно, много боравимо заједно, кад им је потребна подршка за студирање, кад треба да доводе девојке у кућу, не желим да нунам бебу, она би им сметала!
Бринем о деци коју сам родила, планирали смо двоје, толико можемо да би њима било добро!

U Vandinu dobranu,i moja majka je rekla isto to. Ona ima dvoje dece-mog brata i mene jel,i preudala se za coveka koji je jedno vreme moj ocuh bio,i patio je za tim da imaju zajednicko i dete i moja mama mu je rekla,ukoliko bi do trudnoce doshlo-da bi ona abortirala. Jedan od razloga je shto bi treca trudnoca po nju bila zdravstveno opasna,drugi je jer ne zeli to trece dete da smeta-nama.

vanda sto se pravdas...pa nije tema o tebi...nemoj upadati u zamku...dovoljno je ruzno s njegove strane sto te juri po temi...samo ignorisi...da si otvorila temu o svom slucaju pa i ajde ...ovako...nemas potrebe nikome da polazes racune
dovoljno je ruzno s njegove strane sto te tera da o tome razmisljas i da se prisecas...da ima i malo skrupula znao bi da to nije lepo od njega sto te tera da se podsecas svega toga jer taj cin nikada nije lak i ko god ga dozivi sigurno zeli sto manje da ge se priseca... i znao bi da nije ni malo pristojno sto ti zaviruje u intimu
ako krenes da se pravdas udarace jace...ne treba ti to...

vanda sto se pravdas...pa nije tema o tebi...nemoj upadati u zamku...dovoljno je ruzno s njegove strane sto te juri po temi...samo ignorisi...da si otvorila temu o svom slucaju pa i ajde ...ovako...nemas potrebe nikome da polazes racune
dovoljno je ruzno s njegove strane sto te tera da o tome razmisljas i da se prisecas...da ima i malo skrupula znao bi da to nije lepo od njega sto te tera da se podsecas svega toga jer taj cin nikada nije lak i ko god ga dozivi sigurno zeli sto manje da ge se priseca... i znao bi da nije ni malo pristojno sto ti zaviruje u intimu
ako krenes da se pravdas udarace jace...ne treba ti to...

У праву си, хвала ти. :zag:
Само мислим да нисам једина, и да је много абортуса извршено у браку баш зато што људи нису хтели да деци која су рођена ускрате нешто.
То не морају бити авиони и камиони, најчешће су то основни услови за живот.

У праву си, хвала ти. :zag:
Само мислим да нисам једина, и да је много абортуса извршено у браку баш зато што људи нису хтели да деци која су рођена ускрате нешто.
То не морају бити авиони и камиони, најчешће су то основни услови за живот.

pa mislim da je to glavni razlog i slazem s tim...al to ne umanjuje tezinu tog cina... nikad to nije i nece biti prijatno...iz raznih razloga....
lepo od tebe sto si sa nama podelila to...a mi ne treba u znak zahvalnosti da se obrusimo na tebe bili protiv ili za taj cin
al na zalost ima nas raznih

Pitanje abortus da ili ne?! Ako ‚‚da‚‚ zašto, ako ‚‚ne‚‚ opet zašto? U kojim slučajevima je opravdan a u kojim ne.....
Problemi nakon njega,iskustva,psihički uticaj na ženu pri odluci.....

Čula sam da se u Srbiji izvrši oko 220.000 abortusa.....pa to je jedan veći grad!:eek:

Molim vas da spamove smanjite na najmanju moguću meru.
Hvala

Tema je 100% bila ali da ne kopam sad....

Da- ako to ONA želi .
Ne - ako to ONA želi .

Идеална ситуација за рађање деце у нашим условима изгледа овако :

1. Муж има више него добро плаћен посао;
2. Два стана и три куће у власништву;
3. Скупоцени џип;
4. Најмање један милион евра на штедњи;
5. Дадиља која је школована у Енглеској.
:)
Ako neko toliko traži da bi rađao, to jest rađala, ja mislim da joj ne treba smanjivati standarde.
Niko nije dužan da rađa decu zbog tebe (ili mene) tj. jer ti misliš da treba. To je jako egoistično, sa tvoje strane. Mislim, zapravo odgovara izraz, ovaj put.

Inače, kažete da se instinkti ne bi unakazili da ih potiskujemo ili da nestane potreba za njihovim postojanjem?

Kako objašnjavate to što bebe znaju da plivaju, ali kad porastu u decu, zaborave? :)

Inače, kažete da se instinkti ne bi unakazili da ih potiskujemo ili da nestane potreba za njihovim postojanjem?

Kako objašnjavate to što bebe znaju da plivaju, ali kad porastu u decu, zaborave? :)

ovo je dobro pitanje...sad si me bacila u razmisljanje...mozda bi bilo najbolje da otvoris temu na prirodnim naukama pa ce se naci tamo neko da odgovori...kompleksno je pitanje steta da ga upropastimo nasim mudroseranjem...a znam da ce neko garantovano odgovoriti na prirodnim i to ce jako dobro odgovoriti :)

Ogromna količina ljudskog ponašanja je potpuno instinktualna. A van instinkta, najveći deo naših odluka i ponašanja je nesvestan.

Recimo, ako obratiš pažnju šta se događa kada razgovaraš sa nekim, videćeš da ti ne planiraš svoje reči svesno; potpuno nesvesni procesi u okviru tvog mozga formulišu govor, a ti svoje reči "čuješ" paralelno sa trenutkom u kome ih tvoja usta izgovaraju.

Ima gomila jako lepih eksperimenata na ovu temu, ali neću da davim.

Uh! Ovo je urbani mit, bebe ne znaju da plivaju.

Bebe imaju instinkt da zaustave disanje kada se nađu pod vodom, zaostatak iz dana u materici. U kasnijem rastu deca nauče da ignorišu ovo paralelno sa učenjem kako da piju iz čaše ili da gutaju čvrstu hranu.

Ako bebu ubaciš u vodu, ona će zadržati dah, ali neće plivati. Bazeni su veoma opasni za bebe čim dostignu mogućnost da se ikako kreću, i jako mnogo beba i male dece (0-5 godina) svake godine strada tako što upadne u vodu (veoma plitka voda je dovoljna da se malo dete udavi, pošto ne zna/ne ume da stane ili sedne na dno i izvuče glavu u vazduh).

U Vandinu dobranu,i moja majka je rekla isto to. Ona ima dvoje dece-mog brata i mene jel,i preudala se za coveka koji je jedno vreme moj ocuh bio,i patio je za tim da imaju zajednicko i dete i moja mama mu je rekla,ukoliko bi do trudnoce doshlo-da bi ona abortirala. Jedan od razloga je shto bi treca trudnoca po nju bila zdravstveno opasna,drugi je jer ne zeli to trece dete da smeta-nama.

A smetalo bi vam? :telefon:

cek endo....al kada dete recimo upadne u vodu, mislim starije dete, ono krene da se davi, zasto ne uzme dah kada krene da tone, kao sto bebe rade...ima snimaka de majke puste bebe u bazene i one "rone" ustavi instinktivno zadrzavaju vazdih i masu udovima po vodi, pa to izgleda ko ronjenje a ustvari, kako si ti vec reko, imitiraju uslove u materici, al sto to ne radi i malo dete?...kad bi ga ubacili u bazen ono bi krenulo da histerise i da se davi...vecina

ubice nas modovi nacisto smo skrenuli s teme

A smetalo bi vam? :telefon:

pa...bilo bi nam cudno. meni barem. jer smo rasli zajedno i sad da se pojavi beba,kad smo nas dvoje imali 7,8godina...To mi je vec prevelika razlika.
Plus ja mog ocuha nisam volela. Nisam volela ni njega,ni tu kucu u kojoj sam zivela,ni atmosferu,i bilo mi je drago kad su se razveli,i da ona ima dete sanjim,pa..ne bi mi smetalo,ali,onda bih stalno bila i ja vezana za njega na neki nachin,a to...ta pomisao mi se ne svidja.

moja mama je tako odluchila- vec ima nas dvoje,prezivela je i dva carska reza, izborila se kad smo bili bolesni,bila tu uz nas,mi smo postajali stariji,i odluchila je verovatno da zeli samo dvoje dece,da ne zeli sve to ispocetka da prolazi sa trecim. I da,materijalne prirode su bili i neki od razloga.

a cekaj....
kao, nema se za dete, ili neko bi bio los roditelj.....
a takvih slucajeva ima milion, na primer, porodica ostane bez primanja a imaju decu, ili su roditelji losi roditelji...
jel onda treba ubiti tu postojecu decu?
jer to radite kad objasnjavate da deca nisu za svakoga pa kao, bolje da abortiraju...

Back