Prevara ili razvod?

Da li je bolje razvesti se ili prevariti partnera i ostati u zajednici?
Moji ovi neki su se razveli bez ikakve prevare. Jednostavno više nisu mogli zajedno. Nisu razgovarali kako treba. Posle 8 godina stabilne veze.
Ne verujem u brak. Ukoliko se nađem sa nekim i snađem, OK.
Nerviram se kad čujem da su se zabavljali godinama, i onda u braku pukli.
To su stvari ludila, možda i vradžbina, ne znam, totalno nejasnih situacija-u vezi bili super 8 godina, a razveli se nakon par godina zajedničnog života, pritom niko nikog nije varao!
Budale stupaju u svetu zajednicu braka. Jedino tako to sve razumem. Đavo uzeo pod svoje/ a Đavo ne uzima pod svoje ništa što mu ne pripada!

I nekad neko mora malo u tom braku ili vezi da spusti loptu malo. Sve mladje generacije su sve razmaženije. Čim nešto prvi put nije po volji oni dižu sidro. A posle kukaju kako su sami i kako za njih nema nikoga. Pa kako da ima nekoga za njih kad i oni nisu za nikoga.
Moraju oboje.
Mada je meni ok i legitimno dići sidro, svako zna sopstvene granice tolerancije. Druga stvar je što sebe nosiš iz veze u vezu, pa na kraju se sve svodi na reciklažu istih problema.

Moraju oboje.
Mada je meni ok i legitimno dići sidro, svako zna sopstvene granice tolerancije. Druga stvar je što sebe nosiš iz veze u vezu, pa na kraju se sve svodi na reciklažu istih problema.
Moraju oboje to stoji samo teško se poklopi trenutak da istog momenta oboje smire strasti. Kad jedan spusti loptu vrlo brzo je spusti i drugi. A ono teranje mak na konac tipa neću ja prvi , neće ni ona prva itd je nezrelo ponašanje. Dizanje sidra je skroz ok ali i kad dizeš sidro to uradiš ljudski. Meni je odvratno kad ljudi dignu sidro pa onda krenu u olajavanje po okolini i glumataju žrtve i pljuju po osobi koja im je godinama bila porodica. Mora to malo dostojanstveno da bude i da bude između te dve osobe a ne cele okoline.

jimmy dean breakfast GIF by Percolate Galactic

Razlog razvoda u 99% slučajeva, proističe od razmaženosti i nezrelosti, bračnih partnera. Što u samom startu misle,da je bračna zajednica, obična zajebancija, sa narativom: "Lako ćemo". Što od početka bračne zajednice, ne pristupaju odgovorno i zajednički. Ebi ga prijatelju, hoćeš da se kecaš, a da ti ne uđe. Pa, neće da može.

Prevara može biti, a i jeste jedan od dobrih razloga da se raskine bračna zajednica, koja nije zadovoljila želje i očekivanje od jednog ili oba partnera.
Ljudi rastu i mijenjaju se. Nekada se to ne može uskladiti. Obično jedan partner ide u korak s životom, a drugi pasivno prolazi kroz njega. Često je i nesposobnost finansijskog opstajanja jedan od razloga. I djeca mogu biti razlog za razilaženje u slučaju da su krenula krivim putem, pa se partneri međusobno optužuju za propuste u vaspitanju. Tu su i alkohol, kocka, droga, koji su ozbiljni problemi u porodici.
Ima tu još mnoštvo razloga za rasidanje braka, ali prevara preovladava kao uzrok.

Razlog razvoda u 99% slučajeva, proističe od razmaženosti i nezrelosti, bračnih partnera. Što u samom startu misle,da je bračna zajednica, obična zajebancija, sa narativom: "Lako ćemo". Što od početka bračne zajednice, ne pristupaju odgovorno i zajednički. Ebi ga prijatelju, hoćeš da se kecaš, a da ti ne uđe. Pa, neće da može.
Najcesci razlog je sto se jedan parner promjeni vremenom ,napreduje u zivotu a drugi ostane isti.

Back