Abortus da ili ne?!

... bolje da ja odem sa ove teme pa se vi zalazite za abortus koliko hocete

... valjda je humano sve sto covek uradi kao "human being" samo je nekim ljudima nesto od toga prihvatljivo a nekim nije

...samo da dodam da se kod abortusa ne radi o slobodi volje nego o slobodi hira, ili filozofiji "kako cemo - lako cemo"
No, dobro si rešila da odeš sa ove teme jer si na kraju shvatila da si suviše zelena za ovu temu.Pozdravljam tvoju odluku i hvala ti što tim činom daješ prostora ostalim forumašima koji ovu temu sagledavaju sa više aspekata.:super:

... bolje da ja odem sa ove teme pa se vi zalazite za abortus koliko hocete

... valjda je humano sve sto covek uradi kao "human being" samo je nekim ljudima nesto od toga prihvatljivo a nekim nije

...samo da dodam da se kod abortusa ne radi o slobodi volje nego o slobodi hira, ili filozofiji "kako cemo - lako cemo"

A ako ja, recimo, odlučim da rodim sutra dete..... pa ga ostavim tebi da ga čuvaš..... da li će biti hirovito sa tvoje strane da ga ostaviš u sirotište, pa ćeš ga svakako usvojiti?

Naravno da sam protiv kada čujem cifre koje su više nego šokantne... a to da nije veči grad!:eek:..... pa izvini to je dva moja grada u kojem ja živim.:eek:...i kada me neko pita uvek ću glasati za život.

..pratish li ti svoju temu?

..po nashoj zvanichnoj drzavnoj statistici, u srbiji se godishnje izvrshi oko 25 000 prekida trudnoce,
ne oko 220 000..u statistici nisu razdvojeni spontani prekidi trudnoce koji se medicinski obrade
nakon smrti ploda, medicinski indikovani prekidi, zbog anomalija ploda i namerni prekidi trudnoce,
tako da ih UKUPNO u srbiji ima oko 25 000..
(.. http://blog.b92.net/text/11781/Ma-o-cemu-ova-zena-prica-pobogu/ ..)

..e, da - broj abortusa, inache, opada kontinuirano od devedesetih..

Najcrnje je roditi neželjeno dete, koje će uvek biti uskraćeno za ljubav i pažnju i sve što i treba da ima u detinjstvu i svom životu. A, još gore su one jadnice koje rode, pa bebe završavaju znamo gde, pune su crne hronike :(
Ja jesam za abortus, ako ga ne želiš već ili smatraš da je to mladalačka greška... idi i očisti se :neutral:

Bivsa SFRJ je bila druga zemlja u svijetu po broju obavljenih abortusa u odnosu na broj stanovnika, odmah iza bivseg SSSR-a. Ni danas situacija nije mnogo bolja u novonastalim drћavama na teritoriji bivse Jugoslavije.

Danas smo okruzeni mnostvom pojava koje nisu ugodne Bogu, ali su su postale svakodnevnica zbog koje se niko ne uzbudjuje. Jedna od tih stvari je i abortus, njegova legalizacija i masovnost.
Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, u svijetu se svake godine izvrsi oko 55 miliona namjernih abortusa, sto znaci da se svake minute ubije u prosjeku oko stotinu dece. Samo u Srbiji taj broj iznosi oko 200.000 abortusa godisnje, u prosjeku jedan abortus svakih 2-3 minuta. Brojke su zastrasujuce i nikoga ne bi smjele da ostave ravnodusnim, posebno ne hriscane koji treba da se zalazu i brinu za one koji su slabi, nemocni, ugrozeni i sl. Ovo je posljedica pada morala i zapostavljanja Bozije rijeci, te ozakonjenja i olaksanja samog cina abortusa.

Abortus je prekid trudnoce. Sama rijec abortus potice od latinskog glagola aboriri sto u prevodu znaci propasti, nestati. Ovo se odnosi na plod u zeninoj utrobi, sto znaci da je abortus nestanak ili propast ploda (fetusa).
Govoreci o abortusu mislimo na indukovani ili namjerni abortus.

Osnovno pitanje koje se postavlja kada se govori o moralnosti abortusa jeste da li je fetus zivo bice ili ne? Logika, filozofija, medicina... svjedoce da zivot pocinje zacecem. Biblija takodje na mnogo mjesta pominje da zivot pocinje jos od trenutka zaceca, i da je plod ljudsko bice.

Kao hriscane, to nas obavezuje da se borimo za one koji ne mogu sami za sebe. Podignimo svoj glas za njih i stanimo u njihovu odbranu jer oni sami ne mogu.

Poslednja izmena od moderatora:
do 8-9. nedelje je embrion,posle toga fetus...Abortus se vrsi u prvim nedeljama,znaci ne abortira se fetus nego embrion ( za abortus u daljim nedeljama trudnoce,potrebna je saglasnost drugostepene lekarske komisije,znaci radi se iskljucivo zbog teskog poremecaja u razvoju fetusa koji preti da ugrozi zivot majke ili je iz medicinskih ostalih razloga neophodan )... Ovo sam napisala,da se ne bi non-stop ponavljalo ubijanje fetusa,kad se abortus ( ovi slucajevi namernih,gde zena sama zeli da abortira,iz ovih ili onih,samo njoj poznatih razloga ) vrsi u tim prvim nedeljama,znaci nema govora o fetusu...i jos nesto...ostavite po strani pricu o Bogu i hriscanstvu,jer kao prvo,ne veruju svi ljudi u Boga a nismo ni svi iste vere...A kao drugo,to da vam argument bude sta je hriscanski postupak a sta nije,i sta je u skladu sa Biblijom i Bogom...smesno je to i spominjati,jer su najveci hriscani i ljudi koji su pretstavljali crkvu i tog istog Boga,poveli ljude u Krstaski rat,a zarad cega...!? Pomirite se sa tim da je Crkva tu da bi se lakse manipulisalo ljudima,i da je vise zrtava odnela nego abortus...

samo osoba sa poremecajem materinskog instinkta moze da abortira(ubije svoje dete:sad2:)
materinski instinkt je najjaci instinkt pa
ne postoji opravdanje za takav zlocin hteli to da priznamo ili ne

Eto pipi... vidiš šta je materinski instinkt?

Jednostavno..... moŠmo mi do sutra verovati da je nešto drugo..... ovo je ipak demokratija i biće kako većina kaže :D

samo osoba sa poremecajem materinskog instinkta moze da abortira(ubije svoje dete:sad2:)
materinski instinkt je najjaci instinkt pa
ne postoji opravdanje za takav zlocin hteli to da priznamo ili ne

Još uvek se ne zna šta je zapravo majčinski instinkt, još manje da li on postoji. Tako da govoriti o ,,poremećaju majčinskog instinkta'' zaista predstavlja čistu glupost!

Poslednja izmena:
"Neposredno pred početak velikog (uskršnjeg) posta, Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne Crkve (SPC) javno je "umolio" sveštenstvo da lekare i babice koji vrše abortuse, dok se ne pokaju, "ne pripuštaju Svetoj tajni Pričešća i da ih liše prava na rezanje slavskog kolača". Sinod je ocenio da je "čedomorstvo vapijući greh pred Bogom, osuđen od celokupnog kanonskog i svetootačkog predanja Crkve, i da kao takvo preti da u dogledno vreme dovede do biološkog istrebljenja srpskog naroda".:klap::klap:

"Neposredno pred početak velikog (uskršnjeg) posta, Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne Crkve (SPC) javno je "umolio" sveštenstvo da lekare i babice koji vrše abortuse, dok se ne pokaju, "ne pripuštaju Svetoj tajni Pričešća i da ih liše prava na rezanje slavskog kolača". Sinod je ocenio da je "čedomorstvo vapijući greh pred Bogom, osuđen od celokupnog kanonskog i svetootačkog predanja Crkve, i da kao takvo preti da u dogledno vreme dovede do biološkog istrebljenja srpskog naroda".:klap::klap:

anto mislm da si na pogresnom pdfu
da smo hteli religisku raspravu otisli bi na drugi pdf

Back