Prevara ili razvod?

Ok, ubačen si na listu 🤣
Happy Tom And Jerry GIF

i da oprostis je ok,samo ne razumem kako ti se ta osoba ne zgadi posle toga
Sigurno se nesto promjeni ali i razlozi prevare su bitni , nije sve crno bijelo, np ako imas druga koji te pita hocemo li sa zenama ili sami na pice tu je lako reci ma kakve zene sami cemo da se ispricamo, ali ako si sam negdje na drugom kraju svijeta np u Kini poslom ,nakon posla sam cijelo vrijeme i sve te zapadne zene u hotelima ili u gradu su poslom i same,traze nekog sa zapada za druzenje ,druzite se izlazite na veceru zajedno pa u kafanu napijete se,granica je daleko tanja.

Sigurno se nesto promjeni ali i razlozi prevare su bitni , nije sve crno bijelo, np ako imas druga koji te pita hocemo li sa zenama ili sami na pice tu je lako reci ma kakve zene sami cemo da se ispricamo, ali ako si sam negdje na drugom kraju svijeta np u Kini poslom ,nakon posla sam jedes i sve te zapadne zene u hotelima ili u gradu su poslom i same ,druzite se izlazite na veceru zajedno pa u kafanu napijete se.
Nisi valjda išao do Kine da prevariš ženu? :roll:

Ok je oprostiti ali je malo bez veze unapred pravdati prevaru
Niko je ne pravda u napred nego se postavlja kontekst u kome je došlo do takvog čina. Kod nas su čitave generacije brakova funkcionisale na daljinu. Muž ode da rmba preko a zena ostane a on šalje kintu dok se ne organizuju da svi odu preko. Scenario bukvalno svaka druga kuća u ono vreme i zamisli da tada nije bilo prevara. Te žene i muževi se nisu vidjali ponekad mesecima. Dešavale su se iz proste potrebe ali su ljudi bili diskretni i nisu to radili kao danas da se šetaju bukvalno sa švalerkom ili švalerom po korzou. Danas se desi prevara u braku i odmah se obavesti sva bliža i dalja rodbina, prijatelji, kolege i traži se publika i podrška I porota za slučaj. Onda se glumi žrtva pa se smara u nedogled. Desilo se, ne možeš da oprostiš i to je ok ali trebao bi u svakom slučaju da kreneš dalje i da ne pljuješ po osobi sa kojom si do juče živeo. Život ide dalje i dalje i već danas to od juče nije ni bitno više.

Pa vidi ovako za svaki loš odnos postoje dve krive strane. Ako jedna strana seksualno zapostavi drugu pa ta druga strana poklekne nekom iskušenju jer ima potrebu za nečim, da li je to samo krivica druge strane? Odnosi, pogotovo oni od više decenija imaju i uspone i padove. Opstati 30, 40 i više godina u braku pre svega znači koliko ste nevolja prevalili i savladali zajedno sa nekim a ne samo kako je svima sve bilo ugodno i u fullu. I nekad su ljudi spremni da oproste a neki da se pokaju kako bi sačuvali svoj odnos ili ga popravili. Treba nekada kuću i popraviti a ne na prvu pukotinu uzeti buldozer i staviti je sa zemljom. Jedno je oprostiti ženi ili mužu sa kojom imaš porodicu i godine života a sasvim drugo je to praštati nekome sa kim nemaš utošenu ni kašiku soli.
pa kako bih ti rekla,meni bi bilo da mi kaze " vidi andjo nisam zadovoljan sexom,ne privlacis me vise,voleo bih nesto drugo"..

Da li je bolje razvesti se ili prevariti partnera i ostati u zajednici?
Zavisi od finansijske situacije i da li je osoba racionalna i normalna.

Ako jeste, naravno da je prevara nebitna stvar, i ne razvoditi se ni za zivu glavu.

Ako je pomahnitala, luda, potpuni raspad, i glumi neka ludila; razvesti se odmah posle 5 dana, bez obzira na prevaru ili ne.

Niko je ne pravda u napred nego se postavlja kontekst u kome je došlo do takvog čina. Kod nas su čitave generacije brakova funkcionisale na daljinu. Muž ode da rmba preko a zena ostane a on šalje kintu dok se ne organizuju da svi odu preko. Scenario bukvalno svaka druga kuća u ono vreme i zamisli da tada nije bilo prevara. Te žene i muževi se nisu vidjali ponekad mesecima. Dešavale su se iz proste potrebe ali su ljudi bili diskretni i nisu to radili kao danas da se šetaju bukvalno sa švalerkom ili švalerom po korzou. Danas se desi prevara u braku i odmah se obavesti sva bliža i dalja rodbina, prijatelji, kolege i traži se publika i podrška I porota za slučaj. Onda se glumi žrtva pa se smara u nedogled. Desilo se, ne možeš da oprostiš i to je ok ali trebao bi u svakom slučaju da kreneš dalje i da ne pljuješ po osobi sa kojom si do juče živeo. Život ide dalje i dalje i već danas to od juče nije ni bitno više.
Šta sve neću pročitati na ovom forumu:hahaha:

Čovek uvek polazi od sebe kad o drugima govori. To što ti pokazao da si nesposoban za poštenje i vernost partneru projektuješ na sve druge.
Gde si ti to zaključio da sam ja nesposoban za poštenje i vernost i da projektujem na druge? Evo ja smatram da si ti jedan klasični moralista koji bi prvom prilikom da mu se ukaže i prevario i ostavio ženu. Samo nisi bio u iskušenju i nisi stavljen na probu pa morališeš. Mogu da se kladim da te startuje neka top ženska iz tvojih snova da bi kidnuo brže od japanskog brzog voza. Eto da ja malo tebi pošto se praviš pametan. Ja sam napisao da razumem te situacije i da nisam od onih koji bacaju drvlje i kamenje na druge kako bi izvikali svoje poštenje. Činjenica je da oni što najviše drže do nečega i osudjuju druge uvek prvi pokleknu i da osudjuju reda radi i zbog svog posesivnog stava a ne zato što su verni jer nekoga vole. Ako ti se neki komentar ne svidja preskoči bolje i moralisi i ocenjuj takve kao ti "postenjačino".

Back