Blogovi

Tako se desi,slucajno,da neki Stranac prodje kroz nas zivot. U ruci mu svetiljka kojom,na tren,obasja nase postojanje. Zadrzi se u nasoj blizini neko vreme,ostavi trag,a onda krene dalje. Kao da je zastao slucajno,u prolazu,i sam u potrazi za necijom svetiljkom.. Stranac neocekivano produzi svojim putem,a nas zaboli mrak. Zmirkamo zbunjeno i preplaseno unutrasnjim culima tumaramo po emocionalnoj pomracini,trazeci put do sopstvene duse. Uzalud mislima grebemo po maglovitom secanju u potrazi za davno zakopanim tajnama srca. A ono pulsira sve jace kako ronimo dublje u mracne ponore duse,i osecamo kako nas bride pukotine davnih godina smestene u pamcenju srca-tog najranjivijeg dela tela.. Iako znamo da je Stranac odavno nestao u pomracini...
Dragi prijatelji, da li ste zainteresovani da mi pomognete u jednom projektu vezanom za snove? Počeo sam sa amaterskim istraživanjem o snovima koji nagoveštavaju buduće događaje. Forum je trenutno u konstrukciji i trebala bi mi pomoć oko njegovog uređivanja, tačnije oko pronalaženja zanimljivih tekstova na temu snova, oko kategorisanja pristiglih poruka i pravljenja " KNJIGE O SNOVIMA " Ova knjiga će biti Sanovnik zasnovan na iskustvu članova ovog foruma, a ne zasnovan na iskustvima nekih ljudi koji su živeli pre 100 ili 200 godina. Ipak je sada novo vreme i danas postoji mnogo toga što tada nije postojalo. Ko želi da mi se pridruži u uređivanju neka mi pošalje privatnu poruku da bih mu dao link ka forumu. Ukoliko neko ima volju...
1 Vrati mi moje krpice Moje krpice od čistoga sna Od svilenog osmeha od prugaste slutnje Od moga čipkastoga tkiva Moje krpice od tačkaste nade Od žežene želje od sarenih pogleda Od kože s moga lica Vrati mi moje krpice Vrati kad ti lepo kažem 2 Slušaj ti čudo Skini tu maramu belu Znamo se S tobom se od malih nogu Iz istog čanka srkalo U istoj postelji spavalo S tobom zlooki nožu Po krivom svetu hodalo S tobom gujo pod košuljom Čuješ ti pretvorniče Skini tu maramu belu Šta da se lažemo 3 Neću te uprtiti na krkače Neću te odneti kud mi kažeš Neću ni zlatom potkovan Ni u kola vetra na tri točka upregnut Ni duginom uzdom zauzdan Nemoj da me kupuješ Neću ni s nogama u džepu Ni udenut u iglu ni vezan u čvor Ni sveden na običan prut Nemoj...
Nikada neću stići u Kordobu ti na konjiću ja u Jugiću... Ova noć srpska je naša samo! Nikada neću stići u Kordobu Pesniče dragi neće nas tamo! A ono drugo što si kaziv'o o ženi nevernoj ne jednoj samo Nikada neću stići u Kordobu Dragi moj Lorka i tu sam oman'o.
Ne znam dal sam vam već pričo o komšijinoj maci... Mala ,siva al mnogo blesava... Komšija je uvek znao da će mala visoko dogurati... Kako je vreme odmicalo,komša je postajao sve bliži sa njom... Počeo je i u pekaru da je vodi,(gde je komša radio svake noći)... Postali su nerazdvojni baš. Tako je bilo sve do jedne noći kad je komša bio malko nervozan. Mala maca to nije shvatila i skočila mu na leđa,u nameri da se igra. Komša brzopotezno skida macu sleđa i u stilu Aleksandra Ace Đorđevića,ubacuje je u furunu... Maca je planula za čas,i po komšijinim rečima dala novu aromu brašnu T-500,i narodnom hlebu... Celo selo je osetilo tog jutra nešto sasvim novo u svom obroku... Prodaja proizvoda te pekare,je od tog dana skočila za 18%,a komša je...
III MARINA Kunem ti se svim nesporazumima Pokušajima uopštavanja Godinama koje su postale iskušenje Pacolovcima koje poznajem Morem i planinom zelenom kraljicom Svim ljubavima za koje vreme nisi pronašla Čehoslovačkom Nemačkom Francuskom Tvojom gorostasnom Rusijom Umetnošću nemogavši je obuhvatiti Pretvoriti je u sam jednostavan život Mogućim i Nemogućim nerazumevanjima Ubicama svih vrsta i ranga Dečijom psihologijom shvatanja Budućem koje nisi mogla predvideti Lutkama što produžavaju agoniju Ogromnim talasima plime Pred kojim se slažu umorne kosti Nedodirom zemaljske teže Želim jednostavnim rečima Koje ujutru izgovaraju tvoji francuski ribari Da oslikam tvoje ruke Tvoje ruke
.. ima jedna situacija .. koja mi postaje zanimljiva .. .. kada se govori o etici .. o moralu .. o dobrom .. izgleda kao da je moguće naći nekakve .. razumske razloge .. .. imao sam jak dojam da je najviše što čovjek može .. u cilju svog opstanka .. u stvarnosti urediti svijet .. koji brine za čovjeka .. .. sve drugo .. uspostaviti silu ili skupiti mnogo novaca .. ili pobjeći i ograditi se .. čini mi se sumnjivije .. manje efikasno .. .. tako mi ideja dobrog izgleda nekako .. prilično biološka i prirodna .. .. i ti bogovi i ljubavi .. izgledaju mi kao zakonita djeca baš takve misli .. i ništa mi ne izgleda neobično .. .. u zadnje mi se vrijeme svašta mota po glavi .. .. ideja zla .. ponekad poprima takve razmjere da izgleda kao da...
BLATNJAV TRAG
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) BLATNJAV TRAG Predveče prekjuče. Lagani sumrak se spušta, obavija zgrade svojim toplim dahom.....znam da je tako iako ne vidim, znam da ću proći kraj pune bašte restorana, znam da ću čuti uličnog svirača koji je tu svakog dana......znam da će svake večeri zvuci njegove harmonike da me isprate do kola koja me čekaju.......Sredjujem kancelariju pre odlaska dok mi se misli slažu kao gibanica ......smiraj ....volim taj deo dana jer je u njemu odlazak kući. Te mi misli, pomalo trome saplete pojava dvoje ljudi. Samo sam krajičkom pogleda videla njihov dolazak, nervozne pokrete pri ubrzanom hodu. Prolazili su kraj mog lokala, zastali pored izloga ispred koga je još uvek stajao...
KAKO SE KAŽE "VERUJEM TI"
(priče o kerećim ljubavima) KAKO SE KAŽE "VERUJEM TI" Nisu pomogli lekovi, ni aktivni ugalj kao ni pirinač. Opet veterinar i sin koji ide od jednog do drugog pet cetra u potrazi za granulama za tako malenu štenad sa dijarejom. Postoji pakovanje od 3 kilograma granula koje štenac mora jesti potpuno suve bez ičega. Znači, nema prelivanja mlekom, jogurtom, supicom, nema komadića mesa i šargarepice.....samo suve granule. Dijareja je opasna za štenad kao i za malene ljude. Isti simptomi, dehidracija, slabost, nenapredobanje. Onako uplašeni, nenaviknuti na bolešljivo štene samo smo ga zagledali, komentarisali, proveravali. Posle tolikih godina iskustva i dva legla štenaca jednostavno nisam znala gde grešim. To će jednog dana biti...
Изабери мене знам да сам најгори мушкарац који стоји пред тобом али мене изабери јер сви други могу да се покваре, а ја поред тебе могу само да будем бољи
Пожелиш ли некад да си храбрија па да ми напишеш мејл, поруку или писмо или просто кажеш "Ти си тај који ми краде сан и свраћа у мисли кад не треба Ти си тај у чију руку желим да ставим своју Ти си тај због којег се осећам као издајица јер док њега љубим ти ми шапућеш на уво Ти си тај који не сме да буде ту Неприличан и потпуно неприхваљив али, ти си тај" Знај, ја не знам да ли више желим да је то истина или да је кажеш јер иако сам неприхватљив и потпуно неприличан ја сам тај који жели да буде ту и да ти шапуће док те љуби који те држи за руку никад не оставља саму чак и кад није ту и који жели да поред њега и склопиш и отвориш очи
Луд ли сам? Безобразан? Дрзак? Неваспиан? Досадан? Неодмерен? Луд ли сам? Да ли сам лопов? Или сам поштен? Само грамзив? Или проклето похлепан? Имам ли права да станем пред тебе? Смем ли да те желим за себе? Смем ли да те крадем? Да ли сам ја уопште лопов? Хиљаду питања и свако ће свој одговор на свако њих да да А само једно од њих је битно и једини битан одговр јесте твој А? Битно питање? Просто, смеш ли да ме волиш? Волиш ли ме?
It is a dark world out there. Dark and deceiving. Everyone is someone else. It's simply the way human mind works. We all have a beast inside, and we try to resist it-thats why we made the laws, written and unwritten-but that never quite works out. It schratches your soul from inside, always asking the toughest question-"what if"? Our original purpose was he same as of every other creature : Live as long as you can, as best as you know and (produzi vrstu). Only, we did so well that we have now long overcome the questions of finding enough food and water to survive and a partner to have ofsprings with. We are pursuaded that having those is not enough. Money is food now. Money is God now...
...tamo gdje se slavuj krije tamo rijetki podju tamo je luka svijetla tamo se rijetko smije gdje se ljepota povlaci naivci krenu samo oni koji neznaju trnovitost njenu koji su prosli obalom maticu gledali sa strane i neka im je sretno ...sretne im,- RANE
..Pre nego sto je povukao obarac,i unistio zivot, pomislio je o kokainu,sa platinom i ledom, i osetio se snazno,stojeci pored svoje nove brace priblizio je cev ka glavi,i skinuo majicu sa njene glave.. Ali ono sto je video,nateralo ga je da muca,u neverici Zato sto je gledao pravo u oci svoje majke ona ga je pogledala nazad,i plakala,jer ju je napustio, Plakala je bolnije nego kad su je silovali. Ceo svet je stao,on nije mogao ni da gleda Korupcija je uspesno promenila njegovu sudbinu. I prisecao se,kako je njegova majka dolazila kuci kasno.. Radeci tesko ni za sta,jer cega je sad to vredno Okrenuo je ledja zeni koja mu je podarila zivot. Plakao je ka nebu,jer je bio sam i uplasen, Ali je samo djavo odgovorio jer bog nije bio tu. I...
Dajes pa uzimas djelic po djelic duse oduzimas čas hladno,čas vruće čas hvališ,čas kudiš čas ne daš,čas nudiš načisto da me izludiš U igri ovoj sto liči na mačke i miša spoj uloge mijenjaš kao čarapa par kao odijela kroj....
Zavežite mi ruke ko Odiseju što su mornari da ne čuje pjesmu što sirene poje zavežite ruke moje Nek me barka nosi što dalje od glasa na grijeh što me zove zavežite mi ruke ove....
Zelim ti... da uvek budes sretan... da uvek ides na korak od svojih mastanja, da pronadjes deo neba u kome zive oni koji se ne plase ljubavi i prastanja. Zelim ti... da te svi vole bar kao ja... da nadjes zvezdu u svome oku, koja ce ti sijati kao plam, da ti uvek ta zvezda blista jer ti to zasluzujes, ja to dobro znam. Zelim ti... da ti osmeh na licu zablista svaki put kad otvoris oci, tako sanjive i ciste... da nikad nemas neprospavanih noci, da volis i budes voljen... i iskoristis sve svoji moci... Zelim ti... ma sve sto pozelis da stvoris, zelim ti ljubav koju zasluzujes jer ti, ti tako dobro znas da volis! I jos samo da dodam, da se ponekad i za mene molis!...:):zag::bye:
LJUBAVI SJAJ
Volela bih kad bi hteo Sve sto osecas da mi kazes Sve sto te muci i pece I struji kroz tvoje telo Da poljubim tvoje celo Da izbrisem svaki los trag Da te osetim i zagrlim I pokazem koliko si mi drag Volela bih kad bi shvatio Koliko je moja ljubav jaka Koliko ti srece zelim i volim Za oboje ako treba Tamo negde iznad ovog neba Izvan planete je njen kraj I smak sveta kada bi pretio Zemlju bi spasao njen sjaj gagili48
DIJETA ZA MUŠKARCE Skidanje njene odeće 1. Sa njenom dozvolom -12 kalorija 2. Bez njene dozvole -2187 kalorija Skidanje haltera 1. Obema rukama-8 kalorija 2. Jednom rukom -12 kalorija 3. Zubima -485 kalorija 4. Stavljanje prezervativa 1. Sa erekcijom-6 kalorija 2. Bez erekcije-1315 kalorija Pozicije 1.Misionarska-12kalorija 2.Ležeća 69 -78 kalorija 3.Stojeća69 -812kalorija 4. luster -2912kalorija Posle ..... 1. Trala...la... u krevetu -18kalorija 2. Objašnjenje zašto je naglo ustao 816kalorija Drugi put...ko može.... 20-29godina -36kalorija 30-39godina -80kalorija 40-49godina -124kalorije 50-59godina -1990kalorija 60-69godina -7980kalorija 70-100godina-nedovoljan broj primeraka za ogled...
RASKRSCA
Putokaz Kojim cu putem ovoga dana putokaz ka tebi ne postoji. Na nasim stazama dva gavrana na srcu jos su svi gresi tvoji. Koji ce talas srecu da vrati i plimu nasih zelja i nadanja? Slutis li koliko dusa pati, na strmoj litici stradanja? Vidis li beznadje u mome oku taj zadnji pozdrav na mome licu? Vrati mom pogledu radost duboku, mir mojoj dusi, mom bicu. Na raskrscu trazenja i nicega stojim slomljena svih ovih dana. Stesnjena izmedju ocaja stega izmedju tebe i mene osama. Slovenska
Umesto prica o velikim stvarima i velikim lepim zeljama, ispricanim od mudraca, koji nikad ili retko nesto dobro urade, ali uvek imaju savete i/ili opravdanje potrebno je samo malo volje i vremena da zaista uradite nesto dobro. Zakazite drusvu i prijateljima sastanak kod Instituta za transfuziju krvi Beograd ili kod bilo koje lokalne jedinice za transfuziju krvi u Srbiji. Cuo sam mnoga "opravdanja" koja osim straha ne dokazuju nista. Institut ne lici ni na jednu zdravstvenu ustanovu i ne treba se plasiti nepoznatog. Za one koji su vec bili davaoci i nisu dugo dali krv neka ovo bude podsetnik. Vidimo se na uzini.:)
I U SVEMIRSKI BROD AKO TREBA
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) I U SVEMIRSKI BROD AKO TREBA Putovasmo za selo, sad, ovog vikenda. Ide i ćera sa nama te kasno podjosmo...oko 8. Neka se dete naspava do 7,30. Na početku razgovaramo, ali kako pasat guta kilometre tako razgovor zamire ....više prija svakome od nas da bude sam sa sobom. Ovo oblačno vreme pa se i čovek posle dana i dana trajanja takvog nevremena oseća tromo. Muzika svira, ćera čita knjigu, Maca vozi i razmišlja o ko zna čemu. Gledam krajolik koji leti pored mene.....zelena polja, šumarke.....kako je lepa ova naša zemlja......sva u raznim nijansama zelene boje, pa malo braon i crne, boje zemlje, pa crveni krovovi kao pečurkice u tom zelenišu......skupovi krovova liče na...
Umesto sličica dragim prijateljima sa ovog bloga.:bye: :p U snovima ne postoji ništa što me muči, ljuti, šteta što su u snovima prebrzi minuti.:D Zato dragi prijatelji sanjajte lepotu, da bi vama lepše bilo u ovom životu. :hvala:
He was an unsuccessful man, underachiever. He allways blamed others for his failures. It seemed to him that all the rules society made him follow suffocated him, making him unable to prosper in any way. He dreamed of a world where he would be allowed to take by force all that he couldn't earn by other means.He hated all people. Every day he would think of a murder. He thought of it in details, thinking on every tiny thing that could go wrong. Finally it seemed the only obstacle left was his conciousness. He wasn't sure he'd be able to handle it, to live with it. When he found out that he had AIDS, it was like a switch had clicked in his head. He hated everyone even more. They were all responsible for him having the desease. He knew he...
Prirodnije je verovati i voleti i živeti svaki trenutak nego pokušavati definisati i objašnjavati svaku pojavu. Teorije Vere i Ljubavi mogle bi se nizati dan i noć a istina je samo jedna. Priča o geniju koji prezire novac i slavu-Grigorije Pelerman Za njega kažu da je čudak,da je genije,da je ludak-zato što živi u malom oronulom stanu u Sankt Peterburgu u potpunoj bedi.Dalje,za njega kažu da više liči na sibirskog šumara nego na nekog ko je otkrio matematičku misteriju staru više od jednog veka. Proglašenje dobitnika nagrade obavljeno je bez njega i prvi put u istoriji dobitnik je odbio da primi Filds medalju-"matematičkog Nobela". Zatim kažu:Koliko je potvrda Poankareove hipoteze važna za civilizaciju teško je objasniti čak i onima...
..Vozili su se lagano oko predgradja,dok je kisa padala, Puseci,bacajuci sale,uz alkohol,radi zabave.. Dok nisu videli zenu na ulici,koja hoda sama, u tri ujutru,vracajuci se sa posla,hodajuci svome domu, I tiho su izasli iz kola i pratili je.. Hodajuci kroz projekte,tama ju je progutala. Zamotavsi joj majicu oko glave,bacili su je na tlo. "To je to,mali..sad imas sansu da postanes surov" Bili je skocio na zenu,i zgrabio je za kosu, odvukao ju je u napustenu zgradu,gde nikog nije bilo Tesko se otimala,ali su je nasilno odgurali uz stepenice, Dosli su do krova,drzeci je na zemlji Drali su se da ucuti i da prestane da se krece Majica joj je pokrivala lice,ali je i dalje vristala i grebala Pa je Bili nagazio na zenu,lomeci joj vilicu...
Back