Blogovi

Vučica
U ovoj večeri što skriva zvezde i zov vučice tamu para, dok zvezda nema i meseca tog a ruka hrli nebu bez zvezda. Srce kuca poslednje takte, sonate života što nas okovima veže i posletnji tak vučicin korak beše na svom vratu osećam joj dah.
Eh te balade Neke stare balade dušu mi lome, kidaju srce, svašta mi rade. Za tren me vrate u davne dane pa sole rane nezarasle. Ma ne bi me spasle sada ni suze pokajnice što umorno bi da kvase lice. Jedino seta u gluvo doba ostaje saputnik moj, a širom sveta nove neke ljubavi daleke kreću u boj.
Passionada ---------------------------------------------- komedija drama romantika SAD, 2002 Režija: Dan Ireland Scenarij: David Bakalar, Jim Jermanok Uloge: Jason Isaacs, Sofia Milos, Emmy Rossum, Theresa Russell, Lupe Ontiveros
Кад год су хтели нешто да прогурају, некога да облате, да уклоне са политичке сцене, без обзира, на којој се позицији налазио тај или та, то су чинили, преко својих експонената, добро обучених, припремљених и финансијски поткованих. У почетку су финансирани од стране ЕУрупе и Америке, који нису жалили средства, само да би им овдашљи послушници уклонили оне који им сметају на њиховом путу. Сад је дошао моменат, да власти није потребан новац пређашњих донатора. Власт је та, која поседује све у овој држави....СВЕ, СЕМ ЉУДСКЕ ВЕРЕ И ДУШЕ. И решила је ова власт да и то промени. Прво ће дисциплиновати овај народ, ...преко ПУШАЧКИХ КАЗНИ. Већ сви знамо, да је казна за опушак 5 000 динара. Хало народе.... А власнике великих фирми, који држе...
OVAJ BLOG NE MORATE CITATI -BICE OVO DUG TEKST Ovde cu opisati i ostaviti deo svoje duse, onoliko koliko to bude moguce. Iza ove lepe cvetne devojke stojim ja, jedna ranjena dusa, ranjena ali se bori. Ime Tijara sam sebi dala po svojoj divnoj kuci, svojoj prepamtnoj, dobroj, divnoj, Tijara je koker crno braon boje, kupili smo je najstarijoj cerki.Sebi sam dala kucece ime,po njenoj vrednosti, i iz postovanja. Njoj su dali ime Tijara jer je bila prava dijadema...Ovde sam potpuno ista kao i u realnom zivotu. Moja borba traje vec 13. godina, i ja ne odustajem, ako procitate znacete i zasto, i odakle mi snaga i volja, mada se cesto i ja to zapitam, ali samo se zapitam i idem dalje... Pocetak kraja.... Te davne 1992. Godine u februaru...
Pocetak kraja -1
Nisam vam napisala, skoro svih pet godina, koliko je moj Stefan imao, ja nisam radila, posle se rodila Maja, tako da sam sve vreme posvecivala njemu, par meseci pre tragedije sam pocela raditi. Stefan i Maja su isli u obdaniste. Sve vaspitacice su znale da Stefan od 14h stoji pred kapijom i ceka mamu, pustale su ga, jer je bio dobar, a bio im je na vidiku, uvek bi ubrao onaj zuti cvetic-divlji da mi pokloni:heart:Voleli su ga svi,bio je drag i mio. Napisali su mu i pesmu, koju on na zalost nije cuo, a pesma ide ovako Oj drugovi, kakve li nam srece nas nam Stefan vise doci nece. Ode drugar kao mehur, pena ode drugar i vise ga nema. Sta se desi nije nam ni jasno dal je stvarno to sve bilo kasno. Plovi drugaru na krilima oblaka neka ti...
Kad ona dođe ja se šćućurim u malog strpljivog mrava sva se pretvorim i čekam.... Neće ona dugo ostati trazit će me,traziti a onda odustati... Znamo se dobro ona i ja žmurke se igramo često al svaki put uteknem joj vješto......
Jedino u tebi ja se dobro vidim Bez tebe ne vidim nista nego siroku pustos Izmedju nekad i danas. Postojale su sve te smrti sto sam ih ostavila za plotom Nisam mogla probiti zid svog ogledala morala sam uciti zivot slovo po slovo Kako se zaboravlja... ali ne vredi.
Iskrena da budem, umorna sam... I od ovih reci koje po ko zna koji put sama sebi kucam... I od ovog osecaja neljudskosti i odbacenosti... Pateticna ili luda? Mozda sve u jednom? Ili prosto ne znam da se nosim sa zivotom... Ne znam da prihvatim poraze i postupke ljudi koji me okruzuju... Usamljena sam, to je problem... Pokusavam da nadjem na ovom svetu nekog ko na zivot gleda kao ja... ali sto vise vreme prolazi cinimi se da se u toj mojoj potrazi sve vise pretvaram u nekog pustinjaka.... Zasto sve dobro koje dajem odlazi negde... na neko meni nepoznato mesto... Dusa... da li je neko video ikad coveciju dusu? Da li se u nekom udzbeniku nalazi potanko opisana funkcija i izgled ovog organa? Zasto onda boli, zasto onda imam taj...
Шта ако бих вам рекао да сам у поседу оснивачких докумената и де факто устава најагресивније и најтоталитарније организације данашњице? Шта ако бих вам рекао да у уставу те организације пише да треба убијати оне које јој не припадају где год се нађу? Шта ако бих вам рекао да се та организација прогласила супериорном и послатом са мисијом да потчини све друге? Шта ако бих вам рекао да та организација тврди да свет припада њој и њеном оснивачу? Шта ако бих вам рекао да је оснивач те организације изјавио да му је наређено да се бори против свих људи све док сви не буду или у тој организацији или јој не буду потчињени? Шта ако бих вам рекао да је наређивао да се убију они који су га критиковали, пљачкао караване и узимао петину плена...
Probam da zamislim zensku stonogu shta ima izmedju nogu,pobogu Kol'ko li se stonoga sikira zbog onoga prinudjena je da jurca dok ne nadje 300
Nisam od onih ljudi shto trpe pretvore u otirache,krpe naljutim se,hocu da karam,ponizim da ih stavim u jaram u meni probude nagon zversku jebemimmater hoshtaplersku U sukobu sam sa bezakonjem nasiljem,svakom vrstom kriminala na zalost svet je pun sirovina manijaka,raznoraznih budala Ne mogu da gledam u ochi ubicu i da sakrijem prezir na licu Moj neprijatelj ne nosi odlichje nacije ja mrzim sav otpad civilizacije
Tebi saljem pogled sto luta srce sto kuca,neveru da pita, da li si vetar svacijeg lica milujuci dusu lutalica. Tebi saljem krvave usne da brazde na njima celivas pogled ranjene duse moje da melemom je pokrivas.
Odustajem od toga da sretne učinim druge, da vide na mom licu osmeh. Odustajem od svoje sreće koja i onako već duze vreme tu nije. Odustajem od tvoje ljubavi koju i onako nemam. Odbacujem sva prijateljstva koja u tuzi učiniše me sretnom. Odustajem, odustajem od svega što ljudima treba. Odustajem i odbacujem sve draži života moga. Odustajem i vraćam svoj život na početnu stranu kako bi mogla ponovno proživjeti dane i snivati sne… U kojima se sreća moja nalazi
Tvoje oci me progone, Tvoj lik u mojoj glavi stalno vrti se, Poput pokvarene ploce, I dalje mislim na tebe, Svakim danom sve manje i manje, Ali poput kakve zavisnoti,nikad izlecene, Samo zalecene, To si ti, To smo mi, I kada padne mrak, To je vreme kada moram biti posebno jak, Slabo spavam, Molim se njemu da te ne sanjam, Posto ti pkraj meni vise nisi, Posto MI vise nsimo u onom smislu MI, Zelis samnom drugovari, Pica i napitke ispijati, Poput staih prijatelja sedeti i razogovarati, I kako vreme prolazi, Tako bol sve manja je, Sto te duze ne cujem,mojoj dusi bolje je, Ne znam da li snage za novi izazov imat' cu, Mislio sam kraj tebe ostarit' cu, A sada te prijateljicom zelis samnom biti, Ja se molim njemu da me od tog bremena zastiti...
Zora...( borba duše i srca)
Dugo vremena nisam osećala ništa.Ni bol,ni tugu.Osećanja su se mešala i retko kad sam znala šta stvarno želim.Cilj mi nije bio jasan a lavirint u kome sam se nalazila bivao je sve komplikovaniji.I ja sam se gubila sve dublje zalazeći u tamu... Nisam poželela ni u jednom trenutku da se trgnem,da udahnem vazduh... Sanjala sam,protiv svoje volje...Sanjala sam neke divne predele.Sunce koje obasjava polja i reke.Cveće i zelene livade.Cula sam cvrkut ptica,videla igre leptira.. Zabolelo bi tada,jedino tada da bih se živom osetila. Nisam želela da svane.Nisam želela da me svetlost dotakne...Prijao mi je mrak i mrtvilo duše.Tad ništa nije bolelo.Utonula bih u dubok mir i ništavilo. I tada je svanulo,suze su krenule.Bujica suza preplavila je...
i rece Scipion Africki , mislim da Kartagenu treba razvaliti, rece i neporece. razvali je ko pjan g...., meni je nekako mnogo drazi baron Minhauzen i Brams mi je drag nije bio roker nego cisto narodnjak i nije bio destruktivan osim kad malo popije.ono case lomim, al' na madjarskom pa i ne izgleda tako strasno.meni licno najodvratniji su bili Hanibal i brat mu Hazurbanipal, ma kuda su se oni zaputili preko Visokih Tatra i Garmisspertenkirhena sa slonovima jel' oni misle da ce tako u Evropu.i da nebi gusaka ode Rim k'o da ga ni bog nije dao.ja to vidim iz neutralnog ugla jer sam po nacionalnosti Skit to tacno znam jer kad bi se pojavio kuci posle dva tri dana obicno bi mi neko zalomio samar uz neizbezno ,gde si bio skitnico.eto, tako znam.
Olovo i zlato
Ti nisi alhemičara delo, što trikovima i opsenom olovo pretvaraju u zlato. Ono što sija samo na suncu, kad oblaka nema na nebu ni zrno Ti sijaš tami mrkle noći i kad olovnna tama prekrije sunce, Ti mi nisi utega na vratu da me na dno mora života vuče Tvoj sjaj daje mi krila da se iz mora u nebo vinem. I kad sunca nestane i nebo tama prekrije ti ćeš sijati duboko u meni, poslednja iskra na kraju svemira, zadnji sjaj umirućeg svemira.
Доживех "удисање морског ваздуха у Београду"!!!
С обзиром да ми је ова тема пребачена из пдф "жене" на "мале огласе" (под разно) осећала сам потребу да је овде пребацим, тачније, да је заштитим, пошто ми није циљ никога да рекламирам, још мање да Тему постављам као "мале огласе".Сада могу да кажем да постоји нешто што може тако добро да релаксира, да лечи и на крају крајева да онима који немају новац да оду на море, заиста приреди изненађење и да ПОМОГНЕ! Ето,...осетила сам онај шум мора, осетила онај укус соли,...прочистила плућа (пошто сам бивши пушач) и осећам се сада фантастично!!!
I STRAH IMA OSMEH - DEO 1.
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) UPOZORENJE.....TEKST JE DUGAČAK...I IMA 3 DELA...:zcepanje::cmok2: I STRAH IMA OSMEH (DEO 1.) Podjosmo Maca I ja u nedeljnu nabavku u Rodić….nabavka k’o nabavka….ustaljenom maršutom obilazimo sve onako po spisku. A spisak je zakačen na frižideru I svako, kako se seti nečega što fail tako dopiše. Zgodna stvar jer onda nije samo na jednom, tj. meni da mislim šta sve treba nego je razmišljanje podeljeno na sve. Naravno, ja taj spisak posle redukujem hahahahaha pri samoj nabavci. Samo što udjosmo, tamo gde stoje suncobrani, stolovi, stolice I svašta nešto stoje I motori. Lepi, novi….sijaju se. Raznih boja I kubikaže, oblika….uglavnom ima skutera. Ipak, u toj šarenoj skuterskoj...
Back