Blogovi

Sinoc smo bili kao jedno radost sto pruzismo bese iskrena i stvarna zeleh te i ti si zelela mene granice su pale strast je nasa iz nas potekla reci su bile suvisne jer su pokreti nasi i ruke nase govorile vise i glasnije od ma koje reci Dao sam ti sebe a ti si meni sebe dala bilo je i nezno bilo je i divlje bilo je kako samo ljubav prava docarati moze i ume Cula su se otvorila sama i slast je bila neprestalna bez zavisti i srama da se zadovoljstvo pruzi i isto tako uzima Zelje tvoje bile su i moje a masta moja ispuni mastu tvoju Kako je malo potrebno volje da se ostvare svi nasi snovi i da se nase duse srecom zadovolje
ŠTA ŽENE,ZAPRAVO,ŽELE? Kada sam imala 5.godina,pošla sam u vrtić i tamo upoznala Njega. Bio je već "starosedelac",dolazio je tu već od svoje prve godine života,jer nije imao babu i dedu (kao ja) koji bi ga čuvali dok su mama i tata na poslu. Od prvog dana se nije odvajao od mene,a svoju naklonost mi je pokazivao poklanjanjem igračaka. Ja sam mu poklanjala svoje,tako da smo imali osećaj da su one naše,zajedničke. Vikendom,kada nismo išli u vrtić,osećala sam da mi nedostaje.. Kada sam sa 7.godina krenula u školu prvog septembarskog dana,nisam ga videla u klupi svog razreda. I opet,kao i u vrtiću,osetila sam kako mi nedostaje njegovo prisustvo. Srce je htelo da mi iskoči iz grudi od radosti kada sam ga ugledala u školskom dvorištu,na...
Trebalo je biti rukovanje ali se pretvorilo u nemušt stisak isprepletenih ruku. Ništa spektakularno samo manifestacija obostrane , usudio bi se reći zajedničke nesigurnosti. Ispostavilo se da imamo štošta zajedničko. Oboje smo stranci u ovom premalom gradu, oboje nosimo naočare i nekako smo u isto vreme rešili da raskrstimo sa iluzijama. O čemu smo razgovarali na prikladnoj sedeljci? Odjednom su se svi razišli vođeni časovnicima. U celoj zgradi nema više nikog. Ja sam još uvek tu sedim u klubu zatvorenog tipa sa tri dame. Jedno je sigurno: ne manjka lepote i piva! Pričali smo o nekim socijalnim temamama draga koleginice. Ovo je priča o dve Maze i dve Lunje.
Dobro, ima i ljudi koji vole Jevreje. Ima i ljudi koji su ambivalentni spram njih. Ali, koliko sam nešto pratio istoriju, ideologije, religije i medije-dosta je ljudi koji ih baš i ne mirišu. Čak štaviše-mnogi su ih i protjerivali od sebe. I nisu to bili samo nacisti. Jevreje su proganjali još u antičkom Egiptu, u vrijeme kad je bio svjetska super-sila. Sjećate se priče o Mojsiju, uostalom. Ni Heleni nisu gotivili Jevreje...
Pisala mi je sms romane rečima koje me strasno žele meni koji sem sportske strane nikad ne pročitah novine cele Opet je pokleklo moje srce meko Zbog pomisli da se ne živi večno bio sam spreman da ostavim sve što stekoh samo da nju učinim srećnom I tako poput pijanog tetreba ja još verujem da ćemo ostariti skupa a ona kao da je zaboravila da joj trebam telefon joj je već danima nedostupan Milan Višnjić
J asno je k'o dan ko si ti u stvari E pizoda jedna,do duse bolna,bedna... B io sam slep,glup,ali ne mari I ma vas mnogo,nisi samo jedna. S ad sam opet onaj stari E vo priznajem,jedne suze nisi vredna!
Ne podrivaj mi uzdržanost osmehom svojim smelim spremnim na drskost da otkrije šta želim Ne kušaj mi strpljenje jer to na dobro ne sluti zanemariću javno mnjenje i poljupcima te rastrgnuti jer pod mojim rebrima ne mogu više da obuzdam mladog ždrebca što već noćima grize uzde očajan Milan Višnjić http://fontanasnova.blogspot.com/
Pesmu sam napisao za bukvalno deset minuta, ali mislim da sam postigao ono što ssam želeo. Da posle čitanja ove pesme čitalac malo više obrati pažnju na one koji su tužni. Tužni Tužni nikome ne znače jer niko suze neće pa zato onaj što plače još je dalje od sreće. Slomljeno srce leluja na povetarcu sudbine, nosi ga životna struja i put do dna mu ne gine. Satkano od tankih niti je srce onog što pati jer želi voljeno biti i ljubav nekome dati. Surovi ljudi kidaju te niti tanane gaze, za ljubav sve manje znaju pa zašto onda da paze. Love you.:bye:
Osmeh svoj Čuvam samo za Tebe I tajnu skrivam čak i od sebe. Milosti daj Ti koji možeš... Stihove šalji Ti što ih pišeš. To što Te nema, Razara um i telo moje... O, šta da činim sa ovom boli U teškoj tmini duše svoje? Da li da priznam Silinu toga? O dođi k meni, Za ime Boga!
I ŠTA SADA(?) I bi Nova godina. I 1 i 2 i 3 a evo vec i nelkoliko dana januara prohujase. Prekosutra je Bozic (srecan Vam bio:zjelka:) a "mi" osim u vremenu ni koraka napred. Ponocne poljupce u "ludoj" novogodisnjoj noci i siroke osmehez sa stvarnim i nestvarnim zeljama zameni realnost. Ista, mozda i kruca od realnosti u prethodnoj godini. Euro "juri" stotku, gorivo ce za koji dan "gore", materijalna pomoc nikako da uhvati korak, posla sve manje, koverte sve tanje a statistika naduvala prosecne plate od kojih bi radosti bilo u svakoj kuci. I vreme nas nesto naspustilo. Od suncanih i toplih, prednovogodisnjih dana, jutros moj grad, mozda su i Vasi, osvanuo pod snegom:snesko3:. temperatura oko ili koji stepen ispod nule. Snezna belina...
Pisao sam već više puta da često putujem. I volim da putujem, volim taj osjećaj koji donosi kretanje. I nisam od onih koji putuju da bi upoznavali druge ljude, družili se, bla-bla. Ja putujem isključivo radi sebe, ne radi drugih. I to je to. I nisam od onih koji žude da se vrate kući, u svoj grad. Pogotovo ako mi se dopada mjesto u kojem se nalazim. Recimo, iz Beograda baš nešto i ne volim da se vraćam u Banju Luku, mada to nije ni do jednog ni do drugog grada, no zbog nekog sasvim trećeg razloga :) Medjutim, kad sam već tu, odnosno kad se vratim u svoj grad, volim onaj osjećaj koji imaju ljudi koji se poznaju čitav život, i imali su i ovakve i onakve momente, zajednička opijanja, slavlja, tuče, svadje, mržnje i ljubavi. Kad se vratim...
PESNICI MOGA KRAJA
Iz zbirke POGLED PREĆUTIM Mirjana Čvorić-Šabac LEPTIRI Reč. Ma šta je reč za ovo jesenje doba? Smeh. Šta je smeh kad ne dozvoljava da se proba? Šapat. Šta šaputanje zapravo znači? I da smo se branili rečima, da li bismo bili jači? Ja. Ma ko sam ja? I ko oseća slutnju moju? I ko uopšte daje pravo da beskrajno volim žutu boju? I šta su sićušne misli u mojoj glavi? I ko dozvoljava smeh moj da čuje usnuli leptir plavi? Ti. Ko si ti? I šta ti znače leptiri beli? I zašto smo uopšte milovali prostor kad dobro znaš da to nismo smeli? SVE ŠTO PREĆUTALA SAM Probudi me kad pođeš kući. Hoću da osetim nedostatak tebe u sobi. Hoću da me zaboli u utrobi. Probudi, poljubi, uradi šta želiš. Dozvoli da osetim da se beskrajno dajem, da...
Zakrivljeno uokvireno lice prostora ponudilo utočište čoveku sa one strane dosade šta je ljubav spljeskana u ramu iza požude i okvir mojih nadanja sad je tvoje rađanje u svetlu prvog nastupa pakujem svoje kofere ostavljam puste godine sa onu stranu dosade
Baš mi se prijela sarma u raštanu i neki jesenji plodovi plodovi rane jeseni, plodovi kasne jeseni a onda bi se zasladio jesenjim voćem:think: što je zalivano jesenjom kišom i obasjavano suncem miholjskog leta :ceka: A da ipak postavim sto za dvoje.............. he he pravila kažu može da se vadi iz rerne i vraća podgreva..............Dok ne dođu gosti;) voće i povrće nije jaka rana, dodaću Argentinski Bif ,,,,,krvav nedopečen....................
Kad me juče u ambis povuče i osetim da nemam šta da obučem Ja svoje misli zavučem u tvoje prsluče i zagrlim sebe toplinom tvojom oberučke I tako siguran ko malo vode na tvom dlanu silno se radujem i sanjam o novom danu Milan Višnjić
BULEVAR SMEHA
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) BULEVAR SMEHA Svako ima svoj drhtaj mimohod misli i bulevar smeha i punu čašu svakakvog peha. Svako ima trg ljubavi i aleju sumraka i ko zna kakvog u sebi vraga da natera osmeh da predje preko praga . Najvažnije je da imaš zagrljaj dragi da tugu izvara kad život počne da vara. Jer zagrljaj bliski najlepše šeta bulevarom smeha kroz aleju sumraka imaš ko ruku da ti pruži i strah zadrži zagrljaj zna najkraći put do trga ljubavi….. PS Dobro jutro.....nešto se mislim....lakše se ide u dan ako on počne prijateljskim zagrljajem :zag:
... I give her all my love That's all I do And if you saw my love You'd love her too I love her She gives me everything And tenderly The kiss my lover brings She brings to me And I love her A love like ours Could never die As long as I Have you near me Bright are the stars that shine Dark is the sky I know this love of mine Will never die And I love her Bright are the stars that shine Dark is the sky I know this love of mine Will never die And I love her...
Kap po kap ko sunđer se cijedi oblak na jesen mirise zrak mokar i blatnjav put pod nogom cvili list zut.... Umoran korak ide u krug na ledjima kamen stari drug a pred njim put ko vjecnost dug....
Usnio sam pre neko vece jedan san. Sve je to u redu, samo sto retko sanjam, a jos redje pamtim snove. Mozda par minuta ujutru, ali brzo nestaju kao magla. No, ovaj je jos uvek tu, toliko stvaran, toliko realan, toliko lep. Zeleo sam da pokusam da vam docaram svoj san, ali nisam nasao dovoljno lepih reci i izraza da ga mogu, barem delimicno, sa vama podeliti. Pokusao sam da nadjem sliku, fotografiju, koja ima taj kvalitet da ga vredi uporediti sa njim, ali Google je mali. Mozda je to i dobro, jer ovako, ovaj san ostaje moj, neuprljan recima, skriven u meni duboko, da podseca da vredi voleti, da vredi cekati. Izvinite, mozda sam sebican ili je moje poznavanje umetnosti slabo, ali ipak je to bio samo moj san.
REČI BEZ REČI
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) REČI BEZ REČI Uvek ima reči nerečenih koje i ne trebaju da budu rečima rečene Već samo titrajem duše Il’ užarenog tela Žarom što sjaji iz oka Pogledom smelim Pokretom ruke.... Il’ namernim pravljenjem buke Da skreneš pažnju na sebe To mali strasni vrag vreba iz tebe Uvek ima reči nerečenih koje i ne trebaju da budu rečima rečene Već mišlju izrečene Tiho u sebi dok damari ti zvone Ti čekaš…..sate ili dane Da protutnje I da malom vragu svane. E, onda nastane pesma O rečima nerečenim A pevaju je dvoje Što napokon nadjoše reči svoje To reči bez reči susreše druge bezrečne reči I sve što tada treba reći Rečeno je bez reči. PS Dobro jutro blogeri......ajmo u...
Piše: Branko Dragaš KURS - Narkomani na vlasti su od početka godine prodali 1,2 milijarde evra da bi odbranili precenjeni dinar. Prema zvaničnim podacima od oktobra meseca 2009. prodato je 2,8 milijardi evra. Kurs se nije odbranio. Dinar konstantno gubi vrednost. Brane nešto što se ne može odbraniti. Brane precenjeni dinar suludo trošeći dragocene devize. Namerno ne biraju guvernera da bi završili špekulaciju. I ništa. Niko se ne buni. Građani očekuju da se nešto samo od sebe desi. A neće se desiti. Niko nama neće da donese slobodu od unutrašnjih okupatora... Moramo sami da se izborimo i oslobodimo od tlačitelja. Što pre to uradimo, prećemo otpočeti spas države i naroda. Šta je moglo da se uradi za potrošenih 2,8 milijardi evra? Ako...
Da li znaš da kad nekome zavidiš to je zato što ti se ta osoba u stvari sviđa? Da li znaš da oni koji su naizgled vrlo jaki u stvari imaju vrlo osećajno srce i vrlo su ranjivi ? Da li znaš da oni koji uvek brane druge u stvari tragaju za nekim ko će braniti njih? Da li znaš da su tri reči koje je najteže izgovoriti : Volim te, Oprosti i Pomozi mi Ljudi koji ih izgovaraju stvarno su im potrebne i osećaju njihovu težinu, to su ljudi koje moraš poštovati i ceniti. Da li znaš da ljudi koji drugima prave društvo i pomažu drugima u stvari im je društvo i pomoć zaista potrebna? Da li znaš da su ljudi koji nose crveno sigurniji u sebe? Da li znaš da ljudi koji nose žuto znaju uživati u svojoj lepoti? Da li znaš da ljudi koji...
REČI BEZ REČI
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) REČI BEZ REČI Uvek ima reči nerečenih koje i ne trebaju da budu rečima rečene Već samo titrajem duše Il’ užarenog tela Žarom što sjaji iz oka Pogledom smelim Pokretom ruke.... Il’ namernim pravljenjem buke Da skreneš pažnju na sebe To mali strasni vrag vreba iz tebe Uvek ima reči nerečenih koje i ne trebaju da budu rečima rečene Već mišlju izrečene Tiho u sebi dok damari ti zvone Ti čekaš…..sate ili dane Da protutnje I da malom vragu svane. E, onda nastane pesma O rečima nerečenim A pevaju je dvoje Što napokon nadjoše reči svoje To reči bez reči susreše druge bezrečne reči I sve što tada treba reći Rečeno je bez reči. PS Dobro jutro blogeri......ajmo u potragu...
Back