Blogovi

Posveceno Kamenom i Slavici....
Voleo si prostor, putovanja duge voznje i slobodu. Voleo si motore, druzenja i ljude. Znao si uvek savet dati, mladalacku snagu tvoju, od tebe smo rado i cesto preuzimali. Uvek si sa svima popricati znao, u voznje duge i na druzenja nasa, svojim si motorom na radost nasu, skupa dolazio. Presao si druze, kilometre duge pola sveta obisao s nama, da bi te sudbina surovo, pred kucnim pragom zauvek zaustavila. Zla je ta sudba, sto se sa nama igra, sto kockice zivota po svojoj volji sklapa, sto povlaci konce po zelji svojoj, a od nas pravi nemog posmatraca. Trazicemo tvoj lik u koloni svakoj, na druzenjima nasim ocekujuci da ces nam ipak, odnekud, sa svojim osmehom vedro nazdraviti. Nadam se da i sada, sa svojom suprugom dragom, po...
PESNICI MOGA KRAJA
U TAMI ODAJA Ne postoji niko na ovome svetu čije bih oči poželeo da ugledam pre tvojih, dragana. I ti to celim bićem osećas, zato se skrivaš u tami svojih odaja. Nema nikoga na ovom svetu koga bi želela da zagrliš pre mene, dragana. I ja to dobro znam, zato se skrivam u tami svojih odaja. Znamo mi o čemu razmišljaš kada si sama i kako lečiš svoju patnju. Zato često uzimam pero i pišem ti, o dragana moja, duge i iskrene pesme. Postoji nešto na ovome svetu što nas drži u tami naših odaja, ne dajući nam da delimo radost ljubavi, i nas dvoje to jasno osećamo. Zato ne vidimo Sunce što po zemlji našoj prosipa svoje blago, niti rascvetale grane trešanja što nam šalju svoje mirisne poljupce. Naše je blago duboko zakopano u našim srcima, o...
...danas sam dobila otkaz....slučajno..neposredno izazvano mojom greškom, bez prilike da objasnim i popravim, bez prilike da se opravdam i kažem nešto u svoju obranu. I eto, sada sam bez posla, u uvjetima koji baš nisu sjajni za život, nemam baš neke ušteđevine, osim deset eura...ali , zato imam kredit, dijete koje se školuje u drugom gradu i putuje svaki dan...ah,da...imam i ponos i dostojanstvo, koje na žalost ne mogu unovčiti ali ni promijeniti u nekakvoj mjenjačnici, za nekakvu valutu. Imam i ordenje i razno razne značke hrabrosti od pokojnog muža, ni njih ne mogu prodati, ne vrijede baš ništa...imam i 43 godine, pa baš i nisam u nekoj dobi za zapošljavanje... E to ti je baksuz...prvorazredni...sjedim i razmišljam odakle...
MARAME
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) MARAME Nestajem u tebi Nestaješ u meni Umotani jedno oko drugog Svijeni lebdimo u nama samima Ja u tebi Ti u meni Biseri nam rasuti po postelji Kao marama prijanjam uz tebe Dušu ti dotiču lagano Rubovi moji svileni U oku nestajem U uzdah ponireš Ja oko tebe Ti oko mene Dve mreže umršene. Smotani u klupko Kao niti istog kanapa Svuda te ima Moj vetre dušu što mi nadje Dodiruješ sve moje damare Prsti u kosi.... Osetih vetar. Ja sam kiša Svuda me ima Osećaš kišu? Miluje te i ljubi sa milion kapi U svakoj je komad mene I ljubavi ove snene Što ne zna za vreme. Obavijeni jedno oko drugog Kao pletenice strasti Srasli životom u jedno I udah i izdah nam isti Sputani...
Ja sam ja i nisam sasvim obicna nisam ona ista ali ni puno drugacija ne spadam u red nekih i smisao svemu trazim jos- -ljubav,zrtva,inspiracija... u trenutku utrnuta od drugog zivota,ljudi i nacina ljuljam se u koljevci svojih osjecanja i imaginacija da ja-ali zena-sasvim obicna...
Divi se mojoj odlucnosti jer samo tako je ona sigurna divi se meni iz daljine divi se bezrazloznoj mojoj radosti u ormaru od svile haljinama bez posmatraca divi se, a ja cu ti sve to pamtiti i oprostiti i jednom ti na nebesima sve to platiti i zahvaliti divi se mom srcu jer ono je i bez tebe zivo ostalo onda kad smo se rastali zauvijek i bez osvrtanja ne nismo zubima skrgutali divimo se nasoj bez suludoj odlucnosti...
Čekaću te još... i još... I koliko god treba. Jer, šta je još neko vreme lebdenja u međuvremenu i međuprostoru, spram čitave večnosti traganja.... A toliko je prošlo dok se rodila tvoja reč. I titraj tvog srca I toplina tvog daha I bol tvoje strasti u mom stomaku. Čekaću te još...
On line deseterac -Bože mili čuda velikoga gde to ide raja u grupama, da li ide da ruši dahije, da li ide rasprodaje naći ili ide da se samo druži.:veseljaci: -Ne, ne ide da ruši dahije, ne, ne traži neke rasprodaje nego traži da se samo druži.:veseljaci: -Gde se druži ta svetina jaka, horda muška, horda devojaka? -Ka fejsbuku ide silna raja malo ide, a malo se slika, kupatilo, mesto omiljeno svih tih malih foto umetnika.:ajmo: -Što bih vol'o da nestane neta zbog takvijeh to i nije šteta, sigurno bi crkli od nervoze da ne kače nove WC poze.:orkestar:
Ljubav
eh, ta ljubav, toliko puta sm je izgovorili, napisali... A da li smo razmisljali o njenom znacaju? Mnogi mislioci su napisali nesto o ljubavi... Ali... neko je rekao da dvoje zaljubljenima teba samo ljubav... i sad nesto analiziram, nije potrebna samo ljubav porebno je mnogo vise! Treba tu ljubav graditi, ali na poverenju, uzajamnom davanju i primanju, Ali lepo je biti zaljubljen, pa kad si zaljubljen sve ti izgleda moguce, Zato da ne kvarimo fantaziju zaljubljenih, mozda njim astvarno treba - samo ljubav da bi bili srecni:think:
Tolerancija je odlika onih, koji su sigurni u sebe i put kojim idu. Jer, onaj, koji je siguran kojim putem ide, Taj može i sam, dok onaj, koji nije siguran, Taj se plaši sam, pa onda druge ubeđuje da i oni idu njegovim putem, da bi na taj način podelio svoj strah.
Речи ће, као златне пчеле зујати у кошници твојих мисли неко време, али их медом неће напојити. Прибраћу уздахе које сам ти пустила као балоне у облаке и заклињања и обећања, све ћу тргнути назад, макар исцепала шарену слику наших маштања, јер ја сам ти је обојила. Прстoм ћу дотаћи меку линију твојих обрва уместо пољупца и отићи ћу, увијена у танку измаглицу својих снова, макар ти они изгледали дечји, да ме бар по њима памтиш.
NESTO ZA LAKU NOC
28. 07. 2008.god Ноћ је већ пала а ја те чекам... стојим на прозору сама, гледам у улична светла а око мене тама. Ноћ је одавно пала на село, одавно су легли сви, ја још стојим, у таму гледам, у срцу си ми само ТИ. Већ свиће зора петли се чују, ја још не схватам да нећеш доћи, понекад свратиш, када пожелиш, а ја чекајућ'' проводим ноћи. Једном ћу и ја с вечери лећи, нећу те чекати више; а ти ћеш жалити за црним очима које те прежалише. Д Р А Г А Н А
Buduce vrijeme ce dati odgovor...
Jedno od sedam svjetskih cuda P I R A M I D E u G I Z I dolini bogova... U starom Egiptu se vjerovalo da je čovjekova ličnost sastavljena od različitih elemenata od kojih su neki bili besmrtni. Na smrt se gledalo kao na prekid života, prepreku preko koje čovjek mora prijeći da bi dosegao vječnost. U trenutku smrti tijelo napušta besmrtni element, Ba. Vjerovanje u način na koji on postoji razlikovalo se prema položaju što ga je pokojnik zauzimao na ovome svijetu, a takođe i s obzirom na razdoblje egipatske istorije u kojem je živio. Međutim, ma koji mu se oblik postojanja pripisivao, on je predstavljao trajnu vezu između ovoga svijeta i tijela u grobu pa je i nadalje bio zavisan o hrani i drugim poklonima koje se ostavljalo u...
šššš.....
Ne govori ništa, ćuti, Uživaj u ovom momentu Pusti da tvoje oči gledaju tajnu Tajnu mog srca, moje duše Možda tad shvatiš, Zašto ti ovo tražim, Možda otkriješ, možda ne Ako ne, onda nisi dovoljno posmatrao Nemoguće je ne otkriti to, A ako je za tebe nemoguće, druga je pred tvojim očima, Ali onda, posmatraj, Da ja mogu da uživam u tom trenutku, misleći da si moj A ako vidiš, i razumeš... Ššššš... ne govori, pusti da moje usne dotaknu tvoje uživajmo zajedno, Ne znam da li si tek sad shvatio, ili možda dugo znaš Ali sad mi je lakše, jer ne moram da ti kažem Rekao ti je moj pogled Volim te
There is no person on this world which opinion I value more. No matter how far away from each other we are, no matter how hard are the times there is always one good thought in my head. A thought about you. Simple and rock-solid fact that you will always be my friend, my sister, my little darling and will always believe in me. And having you by my side is the best thing that ever happened to me... I love you sooooooooooo! There is reason for every little and big thing that I have done in my life. Yes, some of those were foolish enough and thats why I`m here now. But I dont regret them. So... There is a reason why I`m here and there is reason why I`m not giving up this... Thing... There is something about her... A little hidden pearl in...
Umesto "Laku noć"
Pripijte se ove noći uz one koje volite,razmenite nežnost,dodire,poljupce,strast,šaputanja...Vi koji ste sami,maštajte,napišite poruke pune čeznje i strasti onima koje volite,pa kada se vidite nadoknadite propušteno...Život je divan kada imate s kime da podelite njegove lepote...Uživajte uz ove divne note, Bolero prosto mami na vodjenje ljubavi...Lepu noc vam želim...
Danas sam tu...
Ravnica Carobnica Danas me ravnica ima cijelu Danas sam crvena boja Danas je sva ljubav svijeta moja Danas sam stopljena I luda od srece danas sam Danas sam njena i ona moja Tuge su danas utekle Nisu vise moje Danas nisam sjena Korake ne brojim Danas na sred sjevera njenog stojim Ruke sirim daljine brojim Danas je to ozarenog lica Samo ja i moja carobnica Danas cu da je udahnem Danas cu u njedrima da je ponesem..
Ево ме, моја мила, да ти упутим речи чисте наде да си мислила на мене бар десети део времена које сам ја данас посветио теби... Нека те не плаши, моја мила, то што сам наиван романтичан и луд Просто, моје је срце твоја хрид и не жали ме ни на трен јер довољно сам јак да ти се дам цео и да прихватим све што ти нудиш Јер и твоје мало више је од нечијег целог
ВУКОВАРСКИ ВОДОТОРАЊ
А узео мој другар Љубо неку карту испред себе па премерава...рачуна... и онда каже....удари овде...... Сви се наместише....нанишанише.....и БУУУУММММ... Прво се видела само прашина, која се као облак ширила, а онда лагано нестајала.... И лепо се видело чак из даљине, неколико рупа на водоторњу.... :per: :per: :per:
Нареди нам командир чете да кренемо.....Транспортери окружени пешадијом, тенкови....и још пешадије са леве и десне стране... Улазимо....Мук...не чује се ништа...Ни глас било какве птице...Ни пса да видимо... Напетост тиња у ваздуху док се крећемо средином улице.. Очекујемо да се небо отвори....да они заштићени грађевинама навале са свих страна... Неко рече....Ено је бензинска... И тад пометња....Команда...СТОЈ.... Наређено повлачење... Окрећемо возила и назад истим путем... А могли смо заузети Осијек без једног испаљеног метка... Је.бем ти војску у којој командују рођаци усташа против којих се боримо... :per: :per: :per:
"Za ono što drugi učine nama- nismo mi krivi, za ono što mi učinimo drugima- krivce ne tražite dalje od sebe samih." Ponekad bi mi se ucinilo da je breme pretesko, da necu uspeti da ga iznesem, uplasim se da cu posrnuti, da cu pasti, ali sam uvek negde duboko u sebi pronalazila snagu da se uspravim i krenem dalje, zastajuci samo za trenutak da teret ravnomernije rasporedim. Nesto mi ovih dana ne ide...uhvatila me neka tuga...i onda bezim, najvise volim da pobegnem u secanje...tu maglu koje mi ono stvara ...onda osetim ljubav, toplinu...neznost.Tek onda shvatim svu jacinu, jer sve dok pamtim i najmanju sitnicu...znacu da je to snaga.Tu u mom stomaku stanuju leptiri...a u trenucima kad oni zaigraju...ja se zacaurim...Eto..to je ovakav...
Nase lijepe bebe...
Zanimljivosti o vašoj bebi Da li ste znali da se u svijetu svakih osam sekundi rodi jedna beba? Bebe su pravi mali izvor mnogobrojnih zanimljivosti, a neke od njih vam donosimo u nastavku. - Prosječna težina bebe nakon rođenja iznosi oko 3300 grama. U prva tri mjeseca težina bebine glave iznosi čak četvrtinu njene ukupne tjelesne težine. - Već u desetoj sedmici trudnoće moguće je procijeniti da li će vaša beba biti lijevak ili dešnjak. - Bebe čijim je prvim koracima prethodio dug period puzanja imaju veće predispozicije za bavljenje sportom od onih koje nisu puzale. - Svaka beba se rodi sa 300 kostiju u tijelu, dok odrasle osobe imaju 206. To je zbog toga što se kod beba mnoge sitne kosti poslije spajaju. - Bebe čije su majke...
Nasa planeta Zemlja...
Da li se desilo to sto vidimo na ovoj animaciji? U cijeloj dužini Atlanske brazde, od samog udara do suprotnog pola, Zemlja je krpila pukotinu. Sedimenti pokazuju nastanak brazde u razdoblju od 112-65 miliona godina. Takođe, uzrok svih tektonskih ploča ukazuje na veliki udar. Tektonske ploče koje sežu uzduž juž amerike te sjeverne amerike su razlog da su se Južna i Sjeverna Amerika stale odmicati od Afrike i Evrope jer su tektonske ploče pri udaru “poskočile“ jedna na drugu i klizile sve dok nisu udarile u planinske masive kontinenata te se zaustavile, a Zemlja zakrpila pukotine i napravila masivni lanac Atlanske brazde. Isto se desilo i s tzv. “afričkom“ brazdom.Vulkanski pojas ( zahvaća cijelo područje Indonezije ), taj...
Uvijek sam se pitala ...
Kako Se Pravilno Pije Tequila? Tequila je alkoholno piće primarno napravljena u okolici Tequile, grada u zapadnoj meksičkoj državi Jalisco. Pravi se od biljke agave i obično sadrži 35-55% alkohola. Mnogi u zabludi smatraju da je agava kaktus, no spada u porodicu mesnatica. Prava je šteta ako ste ikada pili Tequilu, a niste znali kako. Kako biste iskusili njene prave čari, potrebno ju je pravilno pripremiti i konzumirati. Većina ljudi misli ako imaju sol i limun da je to dovoljno, ali način na koji treba konzumirati Tequilu je bitniji od same pripreme.
U to vreme Knjaz Milosh je ziveo u Pozarevcu,pa je pitao Pozarevljane:narode shta hocete da vam napravim,hocete crkvu,ili hocete shkolu? A Pozarevljani mu odgovorishe:napravi nam Knjaze zatvor da nam deca budu blizu. Tako je nastala Zabela kod Pozarevca.
Back