Blogovi

Vrati se jednom kad me ne bude više... Uvek si govorila da se ubica vraća na mesto zločina. Sećaš se? Rekla si jednom da ubijati treba nežno U snu... Najgore je žrtvu gledati u oči Oči osuđuju Nikakve stolice ili komore... Oči su dovoljne Umela si tako divno da se smeješ očima Znala si da su tvoje najače oružje I uvek si me gledala pravo u oči Čak i kad si me ljubila u tami Ubij me... Ali ne nežno u snu Ubij me dok te gledam Ubij me sa očima otvorenim Da zauvek mir izgubiš I postaneš zatočenik mojih očiju U okovima njihovim doveka da tamnuješ Ubij me I vrati se kad me ne bude više 1984.
Искористићу један свој пост са теме о НАТО у коме сам објашњавао зашто није добро да Србија приступи Североатланској алијанси. Разлози зашто бих гласао НЕ-укратко 1. КиМ 2. Огромно и беспотребно трошење новца 3. НАТО улога у дешавањима на Балкану 90-их. С тим у вези је и убиство људи у Нишу 99-те и у црногорском месту Мурино 99-те године, као и убиство мале Милице Ракић. 4. Улазак у НАТО би био акт уперен против Руске Федерације. 5. Могућност да не дај Боже једног дана наши војници ратују против РФ Клаузула у уговору са НАТО каже- Уколико је једна чланица НАТО нападнута, остале чланице НАТО-а морају интервенисати. 6. Као што не желим да страни војници угрожавају слободу српског народа тако не желим ни да српски војници угрожавају...
KOMUNISTIČKA IZDAJA Ulazak Sjedinjenih Država u rat sada je bio potpun. Posle godina planiranja i zavera od strane američke vlade, borci američkih oružanih snaga morali su da se umešaju u bitku na život i smrt na dva različita ratna poprišta. Dvadeset pet država u ratu sa Nemačkom i Japanom 1. januara 1942. potpisuju „Deklaraciju od strane Ujedinjenih nacija (naglašavanje autorovo) koja sve učesnice obavezuje da ne potpišu separatno primirje ili mir."1 Kada je general Daglas Mak Artur postavljen za vrhovnog komandanta oružanih snaga na pacifičkom ratištu, imenovan je „Komandantom Ujedinjenih nacija Južnog pacifika"2 Postaje očigledno šta je bio cilj rata: dati svetu jednu svetsku vladu - Ujedinjene nacije Drugi razlog zbog kojeg je...
У РАТНИЧКОМ ДОМУ 23. децембра 2010. Било је као да се врати у Београд, оно Старо Добро Време, кад је Дом Ратнички тек био отворен и неки Добри Духови посетише, (заједно са нама) ову изложбу. Господин Милорад Буба- ња би заслужан што се ова лепота, разли по пространим зидовима и што ће сличне изложбе бити доступне и у Новој Години, Београђанима... Господин Бубања изјави како је успо- стављена сарадња са музејима, великим галери- јама по Србији и са земљама „које су нам наклоњене“. Додаде „Не желимо да имамо ни ка- кве материјалне користи, него да учинимо добро Београду... И овде ће се гледати, углавном, само СТАРОВРЕМЕНА уметност, а не модерне ствари... Ово је Србија, од почетка до памтивека... Биће Србије и после Срба... Стабла...
ovo je trebalo da bude neko moje misljenje,ali je Jovan Ducic mnogo lepse i bolje objasnio nego sto bih ja mogao tako da sam izvadio iz knjige Blago Cara Radovana knjige nejzanimljivje stari o prijateljstvu jer smatram da je ovo jako korisno stivo i primenljivo znanje. Ima dosta teksta tako da cu da podelim na dva dela jer znam da ne citate duze tekstove. :D Covek postaje prijatelj coveku koji je zabavan,a neprijatelj coveku koji je dosadan. Covek ima stotinu veza sa ljudima,za koje misli da su prijateljske,a koje to nisu nego samo po izgledu. Ljudi se dopisuju medju sobom,dele medjusobno sve slucajeve,ali ne iz osecaja prijateljstva,nego iz osecaja gorke dosade. Nasi najbolji odnosi sa ljudima nisu samo cista prijateljstva...
Poljubi me al ne žmuri hoću da vidiš u mojim očima srce koje poljima juri sa tvojim imenom u ustima Vreme curi al ti ne žuri udahni duboko to osećanje poljubi me al ne žmuri sačuvaj slike za sećanje Poljubi me al ne žmuri hoću da vidim u tvojim očima tu nežnu plimu sličnu buri koja nas tiho oboje obuzima Milan Višnjić
Internet tehnologije potvrdjuju smak sveta 2012. godine
Veb-bot, internet tehnologija prvobitno dizajnirana za predvidjanja na berzama, potvrdila je apokaliptcno majansko prorocanstvo da ce se smak sveta odigrati 21. decembra 2012. godine, pise “Telegraf”. Pristalice teorija zavere tvrde da su ovom tehnologijom precizno predviđeni teroristički napad na Njujork 11. septembra 2001. i indonezijski cunami 2004, a sada najavljuju da će 21. 12. 2012. našu planetu zadesiti neka vrsta kataklizme. “Veb-bot” lansiran ..... ostatak teksta na mom blogu :bye:
Пита ме уважена дама из ДС, зашто би ико гласао за Тому. И каже цитирам, због "да једеш говна". Фин неки ДСовски рјечник...могу мислити како ли се само БТ Манекен изражава...
Svaki put me iznova zaprepasti kako mogu da me iznenade neke situacije koje se, zapravo, sa velikom verovatnoćom mogu predvideti. Šta je posredi: dečija naivnost, posmatranje okoline ružičasto obojene ili zavaravanje sebe same? Ili se to može podvesti pod isto? Kako se prelazi iz te faze u onu „napredniju“, odnosno, hladniju, proračunatiju i na kraju krajeva – RECIPROČNU. A šta biva sa onima koji ne žele da žive glumeći na pozornici života. Ja želim da živim svoj život spontano i bez laži. Da li je to glupo? I da li i oni koji glume, uveče, kada skidaju tešku šminku sa svog lica, razlivaju po njemu potoke suza? Da li i njima zastane knedla u grlu? Ili uveče samozadovoljno razmišljaju o tome kako su odglumili ulogu toga dana – koga su...
Volela bih...
TEBI, LJUBAVI 1. Volela bih da mogu da te prelijem osmehom... Da ti u oko pretocim ovaj moj iskricav sjaj koji kroz osmeh zazivi kad ti se spomene ime... Da ti stocim jos smelije pogled sa jasnim podstrekom koji vidi pocetke i ne priznaje kraj... Kako da ti ga predam? Ne postoje te rime... Kako sve da prenesem kad putevi ne postoje...? Nazirem samo drhtaj, kao dah, treperav, sneni u ono nemusto vreme kad noc smenjuje dan... I vec mi sve nade streme put tog tananog zracka koji se niotkud razli u niti zute boje... I osmeh puce u meni poput zrelog maslacka i ode nosen necim da ti oblije san... 2. Volela bih da mogu svu ljubav da ti prenesem, taj oblak beskrajne ceznje i neznosti i topline... Da se duz zlatnih niti sva moja ljubav...
Мало, мало, па на овим странама прочитам, како се појединци залажу за поновно успостављање неке федерације са Црном Гором, како се они залажу за јединство, српског и црногорског народа, који је исти, а по њима опет некако различит... Ти исти, као да су већ заборавили, да смо до пре неку годину живели скупа у истом дворишту, и да су они, или њихови рођаци били покретачи одвајања Црне Горе из те ПРОКЛЕТЕ АВЛИЈЕ.... Чак им није било доста што су пошпли својим путем, него су се утркивали, да међ првима признају независност Косова... Сад нам продају ми.да за бубреге, да треба поново да се ујединимо... Црна Гора, онако...ојачала...и Србија...крња, без Косова, њима захваљујући... Е па господо драга...да вас обавестим, уа нисмо...
Facebook tuzio spamera i dobio 360 miliona dolara
Američki sud u San Hozeu u Kaliforniji, osudio je jednog spamera, pošiljaoca neželjene elektronske pošte (spamova) na Facebooku, na plaćanje novčane kazne od 360 miliona dolara. Pravosuđe je konstatovalo da je spamer Filip Porembski, kriv za prikupljanje 116.000 identifikacija korisnika Facebooka, kojima se poslužio radi slanja 7,2 miliona spamova. ostatak teksta na mom blogu. :bye:
Facebook slavi sedmi rođendan
Najpopularna društvena mreža na internetu Facebook danas slavi punih sedam godina postojanja. Facebook je počeo sa radom 4. februara 2004. godine i danas ima više od 600 miliona korisnika širom sveta. Ova društvena mreža je ujedno i najpopularnije mesto za objavljivanja fotografija, sa više od 14 miliona novih dodatih fotografija dnevno. ostatak teksta na mom blogu. :bye:
fundamentalizam je slika predanosti vjeri- istinsko vjerovanje. fundamentalizam pokretan strascu i emocijama ima jednu bolesnu karakteristiku- antiduhovnost. do zakljucka dolazimo veoma lako, npr. uporedimo budistu i islamskog fanatika. polazeci od premise da su obojica predani religiji uporedicemo reakcije na zapadni potrosacki menatalitet, stil zivota i hedonizam. budista ce rjetko osuditi taj mentalitet a gotovo je nemoguce pomisliti da bi uvrijedio ili fizicki napao neistomisljenika zbog stila zivota. prije ce se desiti da ce stalozeno i dobronamjerno zakljuciti kako "sami srljamo u svoju propast". islamista ce pun strasti osuditi, omalovaziti pa cak i fizicki ugroziti neistomisljenika. primjer? koliko je nesigurno to vjerovanje...
Back