Blogovi

Šolja i dan
Šolje, ima ih raznih Pre svega one dodiruju nase usne Ona prva jutarnja kafa Al treba nesto drugo prvo da dodirne nase usne e tad je uzitak jos veci Kafa sto nas onako nerasanjene budi E tako popismo kafu, novi dan Lep bre, treba voleti svaki dan Bilo suncan, kisovit, vetrovit E tako sad caj sa prijateljima Al nije uzitak Ako prvo osmeh ne stavis na usne Treba uzivati U malim stvarima Eto kako je dan lep Prosto i dan ima osecanja I tako treba voleti, i smejati se Dobro jutro:)
Žalim to što je mrtvo, iskreno i duboko. Tišina mukla mrzne mi srce i ne da mislima mojim da blude naokolo. Ali, možda ta smrt oboma od neba je podarena. Jer, dar je od Boga blaženi spokoj, spram patnji i bola, kroz bolest duše nametnutih. Bolesno neka počiva. Lako mu bilo u večnoj tami. Radost nova neka se rodi. Novorođena u svetlosti neka se kupa.
Kako da se zdravo hranimo
Trikovi za zdravije kuvanje... Nije važno samo koja jela jedemo već i kako te namirnice pripremamo. Čak i male promjene u načinu kuvanja mogu utrostručiti hranljivost vašeg obroka. Pecite ribu... Evo jednog savjeta za vitkiji liniju: ribe koje sadrže masti (poput lososa) treba ispeći na malo maslinovog ulja. Ovim načinom kuvanja apsorbuje se maslinovo ulje i smanjuje količina masnoća za 10%, a time i nepotrebne kalorije. Potrebno je samo malo maslinovog ulja, tek da se premaže pleh. Pečena riba je ukusna ako se prelije limunovim sokom, sa malo izmrvljenog bijelog luka i malo bibera. Uz ovo se dobro slaže povrće kuvano na pari. Skuvajte paradajz... Kuvani paradajz je dobar za mlađi izgled kože, kao i u zaštiti od kancera. U...
Ти си Понекад Кап воде на мом длану Понекад си Суза у мом оку Понекад Осмех изненађења Понекад Уздах разочарања Свашта си ти понекад Нестварна, а понекад права А опет Ти си моја јава И кад те само сањам понекад Ти си увек моја јава
Mrzim one što ljude dijele na crne,žute i bijele Mrzim one što ljude dijele gledajuć kojem bogu se mole da l crkva,dzamija il sinagoga da l da se dijelimo zarad toga... Mrzim one što ljude dijele na buržuje iz visoke klase i one iz obične narodne mase Mrzim one koji između muškarca i žene astronomske razlike prave kad se kroz prste muškima gleda a da isto učini žena ni pomisliti se ne da... Bog te...pa ja mrzim cijeli svijet!
KRATKO SUTRA
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) KRATKO SUTRA Ponekad me takva češnja obuzme u satima samoće..... toliko ih je da prelaze u dane i onda.....ta čežnja samo bane preseče te iste dane samoćom i radom izatkane životom ko srmom protkane u dušu utkane a moje....... i kad dodjem......kad sretnemo se vremena nam se razmimoilaze te sretanje i bude kratko mada ......jako slatko i sve što imamo reći stane u jako malo reči Ponekad.........me takva čežnja obuzme i misli mi uzme ponekad je.......zaista teško dočekati to kratko sutra sa osmehom snenog....ranog jutra...... PS Malo momentalnog osećanja.....valjda zbog ove kiše ovaj krug ide malo teže.....ma....to me samo život steže.....u svoje kočije...
XX-7
Uploaded with ImageShack.us Pet je vatri što u svakom svagda gore, jedna drugu nadžaruju , u plamen se utrkuju. Čas tinjaju , čas se žare, nevidljivo u svakome šestu hoće da zapale. Svaka vatra jedno čulo hoće da sagori . Svako čulo hoće svoju vatru u buktinju da razgori. Ni sa vatrom , ni bez vatre čak i onaj što je rodi unutra taj gleda , kad plamičke u vatru dobru složi kad to zna zaista taj zna da umiri čulne vatre što u njemu večno gore. Taj umiri um da razum u saznanje porine . Taj bit spoznaje, nit govorom nit ćutanjem on ne iskazuje . Pet plamena , vatru večnu rodi. NI za zlato , ni za slavu , nit pohotu, nit...
Mozete li da zamislite...
25 godina srecnog braka nisu se posvadjali... U jednom gradu bračni par je proslavljao 25. godišnjicu braka. Oni su bili daleko poznati po tome što se u 25 godina nisu ni jedan jedini put posvađali. Novine i televizijske kuće su pristizale sa raznih strana da provjere na licu mjesta u čemu......... je tajna "uspešnog braka". Urednik jednih novina upita: Gospodine, recite nam u čemu je tajna? Pa to je nevjerovatno kako ste to uspjeli? Čovjek se nagnu naprijed i prisećajući se starih dana provedenih na medenom mjesecu započe priču: Bili smo u jednom egzotičnom gradu nakon vjenčanja, bilo je mnogo zabavnih sadržaja. Nakon kraćeg dogovora odlučili smo se na jahanje konja.Uzeli smo svako svog konja i počeli jahati. Moj je bio...
Savest je osobina ljudskog duha da prati sopstvenu delatnost i da je procenjuje sa vrednosne i istinske moralne strane.Nekada savest dobija na znacaju zbog teske odluke koju ne mozemo da prelomimo u sebi, jer nije u skladu sa nasim karakterom. To je ona veza sa moralnoscu. Uspenski smatra da je savest univerzalna, da se ne razlikuje od drustva do drustva kao moral. Onaj dragoceni, nepogresivi osecaj da li je nesto dobro ili nije, sto je prirodno i nezavisno od naseg uma ugradjen u nas,sto ne da mira. Svest i Savest su slicne u njihovim sferama odnosa, jedna postoji u Intelektualnom Centru, druga u Emotivnom Centru. Svest je Znanje svega zajedno. Savest je Osecanje svega zajedno. Savest Kao sto znate, u eksperimentu religije, kao...
Bilo je jednom davno u nisu gradu malom kada je sneg poceo bez predaha da pada Bilo bi tako cudno i neobicno da se nasi pogledi ne susretose nikad necu zaboraviti da sam tada ja bio tvoj A, kako si se samo smesila tvoj osmeh mi je bio sve da sam tada znao ovo sto sada znam Da nikad ne idem od tebe cuvam od drugih koji te zele za sebe koje hoce moje zlato Plavi cuperak na tvojoj kosi to cu vecno pamtiti kako ga nezno dodirujes dok me radosno gledas Kasnije si mi rekla da nisam ja za tebe da je moje sve drugo osim tebe Vreme kazu brise sve ali se nadam da tebe ne ovo sam napisao lako da moju tugu procita svako Bio jednom jedan Januar…..
Detaljnije o svim distribucijama pogledajte na mom blogu Linux distribucije Distribucija je neka vrsta slagalice sastavljane od Linux kernela s upravljačkim programima, GNU programa, Xorg grafičkog servera, grafičkog okruženja (npr. KDE) te programa za pojedine svrhe.Svaka distribucija je podešena prema željama autora i korisnika, za neku namenu, sa specifičnim izgledom. Nemoguće je utvrditi tačan broj distribucija, a ne postoji ni jasan kriterijum šta čini Linux distribuciju. Veliki broj distribucija kao i nepostojanje standarda – poput jedinstvenog načina instaliranja programa – mnogim korisnicima računara otežava prelazak na Linux, ali i komercijalnu upotrebu. Detaljnije o svim distribucijama pogledajte na mom blogu :hvala:
Šetah se sa rekom niz vetar i ona i ja po njoj bezbroj hitrih malih talasa trčahu svoju njima znanu trku Odjednom vetar prestade poče da promiče kiša reka se umiri i utiša kao da osluškuje šta će biti u očekivanju promeni boju,prolepša se kao da zna da će sunce da je obasja A onda zablista sunce na njoj i njeni odblesci po nama na obali po površine reke padoše galebovi koji su dotad sakriveni bili zabeleše se kao latice cvetne na mirnoj zelenoj površini.
Lutalica...
Noćas će se posrnuli beskućnik konačno odmoriti. Bez igde ikoga, na tudjem pragu dočekaće kraj. Znao je jadnik, oduvek, da mu može biti bolje Samo kada ga crna zemlja uzme pod svoje... Shvatio je on odavno cenu svojih ideala, A sada je došlo vreme da je u agoniji plati. Umoran, izmučen, malaksao od duhovnih promrzlina, Sa osmehom na usnama, nepokretan leži i mašta. To ime koje ponavlja je njegov andjeo lični Sada svi znate kako se zove. Ali ćutite... Na samrti proklinje dan kada se rodio i preživeo. Željno čekajući taj poslednji otkucaj srca, sam. Mrtve duše će konačno biti puštene na slobodu. Zakucajte eksere oko njega i prekrijte ga zemljom...
treba mi hitno sastav iz srpskoga na temu> 1. nije covek ono sto misli nego ono sto cini 2. zivot uvjek tezi nanize,potreban je veliki napor da se to uspori 3. moral je lijepa zamisao,a zivot je ono sto biva ***sve 3 teme su vezane za dervis i smrt.ako neko ima ili ako moze da napise. dejanlazic031@hotmail.com
UVEK SE SRETNEŠ
(ili neka moja razmišljanja i životu inspirisana ko zna čime) UVEK SE SRETNEŠ Verovati možeš samo sebi pod uslovom jednim da samoiskrenošću dušu i srce hraniš jer samo tako sam sebe možeš da razumeš i odbraniš. Verovati drugima...... slepo i potpuno nikada možeš ni malo, malo ili malo više čak i mnogo, ako imaš sreće da sudba takvog pred tebe meće. Sve zavisno od toga kako ti duša diše zavisi od toga šta ti život ispiše na stranicama tvojim i onog što ga sretneš ali nikada, nikada nemoj s uma da smetneš da samo sebi možeš ruku na srce da metneš jer samo ćeš sam sebe uvek da sretneš. PS Samo bačen pogled preko ramena u ono što beše....podsećanje zarad onog što će biti, jer uvek je isto samo to ponekad smetnemo s uma PS...
Ne daj se
Ne daj se draga Ne daj se Ivet Ne daj se Ne daj se Budi uvek ona Misteriozna dama Iz mladih dana Ne daj se Ivet Ne daj se draga Imas jos uvek isti dodir Imas isti pogled pun osecanja Pun tuge, srece, ljubavi Ali tako dalek Tako nedostizan Kao da sanjas Ivet Sanjas, sanjas o proslim danima Sanjas o marami ljubavi Ne daj se Ivet Ne budi ruza sa trnjem Ne budi nedostizna Budi samo misteriozna Ne zatvaraj srce Ivet Ne daj se Ivet Ne daj se marami Ne daj da te obaviju secanja Ne daj se ruzo neznih latica N edaj se muzo budi ono sto jesi Budi Ivet

...

Dolaziš mi raskošna kao priroda u proleće okićena ukrasima moje ljubavi osećam te beskrajnu kao more koje prima u sebe sve moje nemire Uzvraćaš mi osmesima iz dubine svoje tajne kao što more iz svoje dubine ljupke talase šalje kojima obalu,ljubeći je ,zapljuskuje vreme se zaustavlja;delić večnosti traje..
Kao sunce što se ne pomrači, od silnoga mraka i ne ugasi u silnim vodama kad gnjura ; Tako i sveprisutni u tami i vodi , svugde biva unutra i spolja ; Tako i jedan jedini u jadu ljudskom ne ukalja se iako unutra ostaje izvan svega ; Tako i poneki - kao vetar, što uđe u sobu biva spolja, kad zstvoriš vrata - u svemu su a iznad blata .
Back