Blogovi

NA VRHOVIMA PRSTIJU
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) NA VRHOVIMA PRSTIJU Znaš, uveče kad legnem....pa se lepo namestim, ušuškam....kad izadje onaj uzdah iz grudi....znaš, onaj što opušta i kaže "mmmm kraj je dana"......pa tako opušten pogled se spusti na siluete borova....obrisi na nebu koje je svake noći druge boje ....nekad prošarano oblačićima, nekad ne....različito a isto... i ti borovi uvek isti kao nacrtani na njemu.....e, onda dodju stihovi i misli. Neverovatno, ali misli same idu jedna za drugom a sve stihovane. Nižu se kao venčić.....jasne i biste.....čiste...čist osećaj....tako jake a opet nežne i meke. Disanje tvoje iza mojih ledja kada si tu, dušu mi blaži ali i snaži....mir donosi u san što me odnosi da na...
Olovka piše srcem
- Mnogi umjetnici koriste olovke kako bi stvorili umjetnička djela, međutim američki umjetnik Dalton Ghetti pretvara njihove vrhove u prave mikroskopske skulpture. Svojim neobičnim hobijem Ghetti se bavi već punih 25 godina, ali isključivo u slobodno vrijeme kada se odmara od svog svakodnevnog posla - stolarskog. U njegovoj samo 10 milimetara visokoj zbirci nalazi se cijela abeceda, portreti slavnih osoba poput Elvisa Presleyja, crkva, stolice... Njegova neobična priča počela je još u srednjoj školi kada je od drvenog dijela olovke rezbario imena svojih prijatelja, piše blog "Pogledaj". Ghetti se s vremenom prebacio na klasično kiparstvo koje ipak nije zadovoljilo njegovu ambiciju. Svakim danom njegove su skulpture bivale sve manje...
Volim kad god mogu da te nasmejem pa da i mene,hvala Bogu, malo sunce ogreje Topim se od miline kao na vrhu sveta kad ti bar na trenutak skinem umor od sudova i šporeta Volim kad osmeh razvučeš više od tvojih baklava jer ti si jedino sunce koje se smeje i kad spava Volim kad se nasmešiš i uzmeš dizgine mog srca odavno znajući da ne grešim da si ti istok moga sunca Milan Višnjić http://www.fontanasnova.com/
Dali ste već čuli za SBS Forza Balance-ovu revolucionarnu hologramsku narukvicu koja harmonizuje ljudsko energetsko polje i sa time poboljšava našu stabilnost, snagu i fleksibilnost? Korisni efekti holograma podešenih na Alfa frekvenciju 7,83 Hz , mogu se manifestovati i u dubljem snu, boljim performansama i bržoj regeneraciji. Mnogi sportisti i slavne ličnosti širom sveta već odavno znaju za pozitivno delovanje hologramske narukvice na ljudsko telo i zato je veoma rado koriste. Zašto to ne bi bilo dostupno i Vama? Porudžbinu ili detaljnije informisanje možete izvršiti na našoj web stranici www.sbsforzabalance.rs Takođe tražimo ambiciozne saradnike na teritoriji Srbije koji su zainteresovani za izgradnju karijere uz naš menadžment...
I opet sneg...i malo nežnosti
I opet sneg...Više mi se smučio i kaput i šubarica i zimska obuća...Ali kada pogledam kroz prozor i vidim ovaj lepi sneg,probudi se nežnost i samo poželim da sam sa tobom ,mili moj...Da šetamo,da se ljubimo dok pahulje padaju po nama i tope se na toplim usnama...Da se grudvamo,pravimo slike u snegu,svratimo u neki cafe na vruć voćni caj...A onda u nasu sobicu...goli,pripijeni..prepuštamo se zeljama tela...Nedostajes mi jutros i jedva čekam da te vidim i dodirnem...Ljubim te,volim te,želim te,nežnosti moja...
KAD KRENEŠ
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) KAD KRENEŠ..... (zbirčica pesama inspirisana pesmom "Kad kreneš" koju peva Ogi Radivojević) Kad kreneš.....stani.......ljubi me.....voli me.....tako silno da....hoću to da pamtim......a onda idi.... Hajde...kreni ne čekaj da uzdahom te ispratim ne čekaj da prihvatim tvoje reči jer ne prihvati ni ti moje znam.......i jedne i druge bole samo što tvrdoglavo mislimo da naš bol je veći svojeglavost je prepreka svakoj sreći. Hajde...kreni i ponesi svoju tvrdoglavost a ja ću tvrdoglavo zadržati svoju postadosmo od nje nekako sivi a nismo takvi bili.... nismo....... bili smo ljubavi puni a sada se svaki naš atom buni kreni....... pa se okreni i vrati meni za još jedan...
Odvrnulo Zlo svoj slušni aparat na 4-ku i čeka. Odjednom, začu kako neko kuca o drvo.. Šta je, ko je..skoči Zlo, pogleda levo, pogleda desno, pogleda dole - nema nikoga. Pogleda gore, kad tamo - Malj plafonjerac pita za zdravlje i deli čvoruge..
Gospodin Miler živeo je u prizemlju , ulaz ispod stepeništa . Bio je neprimetno tih stanar . S vremenom niiko nije obraćao pažnju na njega . Čak ni deca - koja su mu dala taj čudan nadimak : ’’ KAMELEON ’’ . Ipak , sve u svemu - bio je nesvakidašnji lik . Imao je veliku glavu , sa izbačenim očnim dupljama i krupnim preterano živim očima. Telo spljošteno , stajalo je na tankim nogama . Kad ga neko iznenadi svojim prisustvom u hodniku , sav se nekako izobliči , narugoši , nakostreši – naduje . Verovatno je zbog toga nastojao da bude neuočljiv i nevidljiv . Vrag bi ga znao ? Kad je pao zid , vremena su potisla njegovo prisustvo u zgradi ; a i on je nekako učinio da svi zaboravimo na njega . Nekako, nestao je iz svesti svih stanara...
Od kada je bog stvorio svet nezaobilazni članovi društva su šlihtare. Šlihtara je osoba koja se dodvorava drugoj osobi od koje zavisi u egzistencijalnom smislu. Profesionalna šlihtara zna kome se šlihta, egzistencijalno je relativno podmirena, ali to su i njeni limiti. Problem sa šlihtarama je u tome što nikada ne mogu daleko da doguraju ni u karijeri ni u materijalnom smislu. Šlihtanjem uspešno izbegava velike lomove običnog čoveka ne šlihtare. Običan čovek ne šlihtara mora više da se dokazuje u svim aspektima kako bi bio prihvaćen i odobren od strane ljudi koji upravljaju njegovom egzistencijom. Šlihtara mora da podnese i proguta svašta od osobe kojoj se dodvorava. Šlihtara nikada ne može da oseti nalete stvaralačke strasti običnog...
Kada mi imali moć da oodaberemo jednu od dve mogućnosti, da li izabrali: da li da se vratimo u prošlost i promenimo neke stvari u kojima smo grešili ili, da odemo u budućnost i promenimo neke događaje, šta bi uradili? Uzbuđeno me je prvo povuklo da se vratim u prošlost i promenim neke događaje u kojima sam se izbrukala i loše pokazala. Sa radošću sam razmišljala kako bi to pozitivno uticalo na moju sadašnjost i na moje samopouzdanje. Sa ramena bi skinula nevidljivi teret neuspeha i promašaja i sa lakim hodom bi prošetala svoju novu sebe. A onda me je napala dilema, pa to što je bilo bilo je... možda je korisnije da odem u budućnost i sprečim neke neugodne događaje. Ali nisam znala koje, tako da mi je cela ideja o promeni događaja...
BUBA MARE
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) BUBA MARE hahahaha nema šanse da napišem nešto.......ozbiljno….ne daj bože strasno….ni dečije bre…. hahaha Misao....zapravo više misli ali jedna je osnovna.....šta posle pisanja? Pisanje .... kao da tkaš ćilim moraš da smisliš šaru tj da imaš ideju iliti inspiraciju pa da znaš meru da ne preteraš daru a onda šaraš šaru i gledaš da šare budu u paru jer ipak je šarama lepše u paru dve šare kao dve buba mare i eto odmah moje gospa Mare da vidi da ne preteram dare. Pa pita onako debela “Ćerko…..kude su ti pare Od to tvoje pisanje Što kažeš da je kao disanje?” Ebiga…..kako sad da joj objasnim šta je net i ovaj virtuelni živi svet? hahahahahaaha OJHAAAA PS Dobro...
... Varljiva ljubav Trošno je tlo na kome stojim krenuću s` onim ko ne traži ništa, dok krst teški na ledjima nosim pitam se kuda,vredi li išta. U rano jutro osećam stid zbog tela golog i srca gladnog, vredno se ne dobija bez kapi krvi u prepoznatljivom osećaju hladnog. Sa drugim ljubav varljivo blesne a onda kao po zlu krene sve, teško sebe prevariti umem dok sanjam o tebi,a nemam te.. Ps. Dolaze i odlaze nestalne veze. Ti ostaješ kao etalon,kao pramera za moja osećanja. Zauvek nosim tvoj žig.... ...
... Tvoj osmeh Tvoj osmeh skriva miris suza, hiljadu sušnih godina i nešto radosti -tek za tren... Ne boj se da odaš tajnu svog srca, jer znam šta znači biti ničiji, i znam šta znači biti rastrojen... Ps.For my desperate man... .....
Ovaj facebook je postao cist razlog za sve svadje u vezi,nerviranja i ostalo..Situacije tipa-On je online,a ne javlja se.O cemu misli,i zar mu je tesko samo da me pozdravi??Da li mu je uopste stalo kad ne moze da potrosi sekund na smajli koji bi meni dao nadu i ucinio me srecnom? :O
Evo kako izgledaju najčudniji od njih: 1. Aniston, Alabama: Ukoliko žena izgubi partiju bilijara, zabranjeno je da pokuša da se oduži seksom. 2. Harizburg, Pensilvanija: Zabranjeno je imati seksulane odnose sa vozačem kamiona u carinskoj kabini. 3. Kotonvud, Arizona: Parovi koji su uhvaćeni tokom seksa u vozilu kojem su probušene gume će biti kažnjeni, a kazna će biti duplo viša ako se odnos odigrao na zadnjem sedištu. 4. Njukasl, Vajoming: Zabranjeni su seksualni odnosi u prodavnicama u odeljku za meso. 5. Tremonton, Juta: Ženama je zabranjen seksualni odnos u ambulantnim kolima. Da bude još gore, ime će joj biti objavljeno u lokalnim novinama. Samo ženama, zar to nije diskriminacija? 6. Oblong, Ilionis: Zabranjeno je voditi...
Linux Mint 10 “Julia”
CEO TEKST Linux Mint započet je kao privatni projekat Klemana Lefebra (Clement Lefebvre) i nije bio mnogo zapažan u prvih nekoliko izadanja. Tek nakon treće verzije Mint je polako počeo da dobija sve više korisnika. Čitav projekat i sada vodi Kleman, ali ima pomoć još nekoliko ljudi. Najviše napora ulaže se u razvoj izdanja koje koristi grafičko okruženje Gnome, a postoje i izdanja sa KDE-om, XFCE-om i Fluxboxom. Od verzije 5(Elyssa) kao baza se koristi trenutno aktuelna verzija Ubunta. GNOME izdanje izlazi oko mesec dana nakon Ubunta, a ostala stižu malo kasnije. Po popularnosti Mint je rangiran kao druga Linux distribucija, odmah iza Ubunta. O tome koliko je popularan govori činjenica da je na dan kada je objavljena verzija Julia...
Zaključajte fajlove i foldere
Ceo tekst na mom blogu Svi mi na svojim računarima držimo fajlove koje bi smo najradije sakrili od tuđih pogleda. BIlo da se radi o finansijskim dokumentima, ličnoj prepisci ili možda fotografijama sa neprikladnim sadržajem, njihovi vlasnici ne bi želeli da ih neko drugi vidi. U poslovnom okruženju, gde jedan računar koristi samo jedan korisnik, to je relativno lako ostvarivo korišćenjem zaštićenog pristupa Windowsu. Međutim, u kućnom okruženju, kada jedan računar najčešće koristi cela porodica, to je malo teže izvodljivo. Ceo tekst na mom blogu :bye:

://

Bilo je tajni, nijedna da ispliva i slatkog raja, drugi da uziva na vetru staklenih krila ptica sam bila na mostu ne platis, platis na cupriji jer senka sudbine uvek te prati i da ti nekog istog ko ti... <3
Back