Blogovi

Kad su prvi put izašli sa idejom o podeli besplatnih akcija u visini od 1000€ po čoveku, bila je to neopisiva radost miliona ljudi koji jedva sastavljaju kraj s krajem.Već su počeli i da razmišljaju gde će i kako potrošiti novac, jer ipak je to mnogo para.Toj ponudi nisu mogli da odole i oni koji su već imali akcije u divljoj privatizaciji propalih preduzeća.Svi su željno iščekivali dan kada će dobiti obećan novac.Ali ispostavilo se da je ipak bilo po onoj narodnoj ‚‚ obećanje ludom radovanje".Napaćen narod dobio je tek nešto više od 50€ sa šansama da izađe čak i na svih 100€.Tako nam treba!
Суочени са злоделима које антихришћанске силе константно чине према нашем народу, ми православни Срби данашњице, често поглед упиремо у братску православну Русију, коју је Бог по казивању Светога Јована Кронштатског, одредио да буде подножје престола Божијег и борац за остварење правде Његове на земљи. У православној руској царевини, наш србски народ имао је верног покровитеља, па су стога разумљиве и оправдане наде оних Срба који заједно са православним руским народом, прижељкују обнову руске царевине, која би одложила долазак Антихриста најављен у Светом Писму а чијих је весника у овим безбожним временима више него икада пре. Свакако, хришћане може задовољити само Царство Небеско, али се ни земаљско отачаство и светиње у њему, не...
Rešio sam da malo budem provodadžija. Imam drugara 42 god. koji bi voleo da upozna pristojnu devojku ili ženu radi braka, ali nije baš najveštiji u procenjivanju karaktera i uvek nekako naleće na sponzoruše. Vratio se iz Amerike, živi u Beogradu mada ponekad radi posla skokne tamo. Želeo bi da ima svoju decu tako da u obzir mogu doći samo one koje bi htele da ih rode. Dakle drugarice moje, ako znate neku takvu pišite mi na privatnu poruku radi daljih informacija. Nije zezanje. Ovo radim bez njegovog znanja tako da bi sve ovo moralo ostati tajna.
Sedam i trideset ( tam tam ram tam tam ta ra ta raaaaaaam) Ispod našeg neba, dinar se koleba, te razlike male prave milione, uzima ih onaj kom najviše treba, a narodu ostaju ljute feferone. Antidepresive trošimo sve više, anksiozna stanja dovode do skoka, sa Brankovog mosta gledano na dole voda od govana manje je duboka. Ustanci se dižu širom belog sveta, dirigentska palica tu je da usmeri, ni hiljadu mrtvih nije neka šteta. Da li nam to stiže vladavina zveri? Svake noći ginu mladići od metka, pljačkaju se banke i poštari jadni, nekom život majka je, a nekome tetka, kese s otpacima preturaju gladni. Doktori nam kažu da čuvamo zdravlje i da ljubav čvrsto čuvamo uz sebe, uskoro će doći i vreme za slavlje, ne...
Успешна пословна превара Чести су и препаковани увозни производи. Увезени оригинал добије нову, српску налепницу ситно одштампане декларације која углавном не одговара стварном стању у запакованом производу. Доказано је и у Србији и у земљама бившег југословенског региона да су бројни производи из увоза лошијег квалитета од онога на тржишту Европске уније. Ту су у питању и прехрамбени и сви други производи, попут детерџената и кућне хемије... Али, има и производа из Србије који су најобичнија масовна превара грађана, и који као такви не могу у земље Европске уније. Наиме, овде се превара подразумева као облик успешног пословања, али се, кад се ухвати на делу, кажњава. Реч је о соковима, на којима најчешће пише да су 100 одсто од воћа...
Небојша | фебруар 13, 2011 у 21:18 | Ознаке: гмо, закони, исхрана, контрола хране, криминл, пољопривреда, храна | Категорије: Здравље, Здравство, Исхрана, Срби - Србија - Нација - Држава | URL: http://wp.me/p3KWp-3Ky Заиста је фрапантно каву затровану храну за тихо одумирање једе становништво Србије, то је организован криминал најгоре врсте, а владајући естаблишмент, са својим институцијама, само је услужни сервис свему томе. Крше се закони, нико не одговара... контрола хране која се увози је никаква. Увозе се канцерогене намирнице, увози се риба из реке Меконг (Вијетнам) која је једна од 10 најзагађенијих река на свету! Та риба се зове "Пангасиус", али овде је због сличности третирају као домаћи лист, или сомовину. Риба је загађена...
NAJJEDNOSTAVNIJA LJUBAV NA SVETU
(priče o kerećim ljubavima) NAJJEDNOSTAVNIJA LJUBAV NA SVETU Znam da je poduži tekst.....ali smanjenjem broja reči odlaze i osećanja utkana u njih.....a vi ove tekstove čitate upravo zbog osećanja.....tako da ostaje ove dužine. Nakon prvog šoka uzrokovanog dolaskom Meša, stvari su počele da poprimaju normalno stanje. Maza i Maša su shvatile da Meš ostaje a komšije su bile ušokirane. Odmah je bilo pa to će biti veliki pas, pa on je opasan, pa poješće Mazu i Mašu.....ipak, one pametne okice malog garavka sa tako nežnim pogledom su osvojile sve prijatelje i komšije. Kada se nakon dva-tri dana Meš oslobodio i shvatio da smo mi sad njegov čopor počeo je da luduje kao i svako štene. Znači, vreme je za obuku mališa......po ceo dan je...
NJIH DVOJE - 1.deo
(ili neka moja razmišljanja i životu inspirisana ko zna čime) NJIH DVOJE Selo....moje selo. Geni su čudo. Rodjenje u Beogradu kao i život u skoro samom centru grada nije uništio selo u meni. Naprotiv. Samo je pojačao želju i osećaj za selom, njivama, prostranstvom koje diše sopstvenim plućima, borbom neprekidanom dugim odmorima i uživanjima i poštovanjem čoveka seljaka i prirode. Pogadjate, za to je najviše zaslužna moja gospa Mara i naravno moja majka....tetka je bila zaslužna za gradsko fino ponašanje hahahahaah Njih dve su vek provele učeći me da gledam i da vidim prvo prirodu a onda i ljude.....eh, da ....i da osećam. I kako se inače ništa ne dešava, po mom ubedjenju, bez razloga, samo što naš maleni um ne može vrlo često da...
За разлику од ауторитета који намеће дух овога света, ауторитет који ненаметљиво долази од Бога је далеко изван сваког страха и принуде који намеће руководство пале цивилизације. Чак, када говоримо о ауторитету овога света, пре појам „ауторитета“ можемо надовезати на смисао „пресуђивања“ неголи на ауторитет какав очекујемо да затекнемо код неког врлинског човека. У односу са таквим људима, квази-ауторитативним, видећемо да се испод таквог лажног ауторитета – јер рекосмо да ауторитет подразумева врлину која не суди никоме – заправо крије патолошка глад за влашћу и за понижењем ниже јерархије од стране више инстанце. Другим речима, обична гордост и глупост. Међутим, Божији ауторитет се заснива на љубави која није сентименталност...
DIVLJENJE
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) DIVLJENJE Misli mi jure k'o pčelice ka cvetu pogled mi pospan tišinom bruji nemiri čudni lutanjem zovu a opet...... mir bi u meni da sedi u sebi. A ja bih...... išla dalje putem misli da preskačem plotove da jurim skotove besom da plamtim mirom da sjajim osmeh da uzmem, osmeh da dam nekom da ublažim života jaram reč lepu pišem....reč lepu čitam note bih da slušam što zvone u meni zelenom gorom da prošetam san u perje samo da se uvučem detinju dušu da obučem strasti bi svoje sad tebi dala a opet ......ne bih te sad zvala toliko toga u meni čita toliko toga u meni piše sad bih na reku ili u šumu il' da skitnica budem na drumu pa u zagrljaj da ti uskočim obraz tek da ti...
<" Snažan je utisak da se iza ”kreativnog tima originalnih koncepta” tih gadosti zapravo krije jedna ružna namera. Okupljeni su oko plana da se deponijom ljudskog otpada s Balkana dokrajče intelektulno, emotivno i moralno narod kojem pripadaju. "> http://www.blic.rs/Komentar/En-Passant/237031/Kakistokratija O čemu zapravo ovaj čovek piše , te šta hoće da nam kaže ?
За многе је вера аналитички конзумент интелектуалне спекулације у којој се човек може опробавати на разноразне начине, али живот у Богу и даље може бити далеко од тога. Теологија јесте корисна али изван живота у Богу некорисна. Не може богословствовати онај који не носи живот у себи по благодати. Зато многи воле да „философирају“ али мало да делају. Чак и атеисти воле да изуче Библију само да би је још више оспорили. Но, живот у Богу није ни познавање Бибилије ни других научних или аскетских радова. За човека који живи у Богу није нужно ништа знати од онога што сви знају. То је оно Христово: „Хвала Ти Оче што си ово сакрио од мудрих…!“. Зато ће неписмени верници однети победу над мудрошћу овог света. Однос са Богом је претежнији од било...
OVE ZIME NEMA NI JEDNOG CVETA POD SNEGOM
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) OVE ZIME NEMA NI JEDNOG CVETA POD SNEGOM Ove zime nema ni jednog cveta pod snegom a uvek je bila bar jedna ruža što crvenilom svojim dočeka sneg i tako ledna i zaustavljena čeka da skonča svoj vek. Ove zime nema ni jednog cveta pod snegom ova je zima teška i zla i ruže jesu od jesenas tihe bolest ih uzima iz dana u dan. Ove zime nema ni jednog cveta pod snegom znamen je to da jednoj duši dolazi kraj žena stara ostaje sama u maloj kući pod bregom nek ide po redu, o Bože daj PS Pa.....ovo je bila prva i jedina asocijacija još dok sam pisala komentar da je slika ruže pod snegom od prošle godine....upravo zato što je autentična, napisah i pesmu .....samo život....
CRNO I BELO
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) CRNO I BELO Visoko gore na vazdušastom tronu Sedi Ona…..kraljica bela Kroz sito od oblaka I paperjastog zraka Ledena gospa brašno seje. Udisaj beli ona veje Tvoju I moju misao greje U noći crnoj posutoj brašnom Kapija jedna od crnog gvoždja Poljupce broji od belog inja U vazduhu crnom s mirisom doma Tesno pripijen pahulja poj Crno i belo kontrast i zov. Smiraj u noći prozračno crnoj Mir u noći ledeno beloj Pogled na zeleno-beli bor Ruka tvoja što zagrljaj nudi Spokoj u duši i san se budi… Napokon…. PS Dobro jutro vam želim....
"Šta ti tražiš?" pitala je. "Običnu devojku, neku koja ne puši. Smeta mi dim od cigareta, grebe mi grlo, promuknem, ako spavam u prostoriji gde je ostao dim od cigareta ujutro me boli glava... Čak i kada se izvetri soba, nije dovoljno. Plus, što bi rekao moj drug, poljubiti devojku koja puši je kao da si stavio glavu u čunak". "Samo to? Pa to i nije nešto mnogo." "Ima još. Šminka, na primer. Treba da zna da se šminka. Znači, umereno, ako baš mora, a ne da se nafraka, da stavi kilogram šminke na sebe, pa da liči na Uskršnje jaje. Šminka služi da se nešto istakne ili prikrije, ali ne da se zakopa lice. Zamisli da legneš sa nekom namazanom, a probudiš se ujutru pored nje. Posteljina sva prljava od šminke, a zgraneš se kad je vidiš...
Kroz tvoje ruke Sunce je rasulo zrake. U tvojim ocima Nijagarini vodopadi pljuste. i mirne usne gore k'o zar, kada se ljute, smrknu, stuste. I onaj mali osmeh iskren i veseo, ukradem da vidim tvoju rupicu u obrazu. gledam te tako sa ceznjom jakom, al' kao da tu sam samo u prolazu. Kosa od noci, posuta zvezdama. na svaki njihov sum zazelim zelju. i one ruke ciji dodir prija, uliva nadu i pruza veru. Sa tvojih jagodica topi se sneg, pod njima bukte vulkani mog sna. u svakoj pegi na tvom nosu lezi po jedan tuzan i lagan-moj put do dna. Na tebi lice andjela, a cigra u dusi i nemir. u toj rupici na bradi je moj svet, pod tvojim prstima svemir. I dok te gledam, ja jos uvek sanjam. i nije bitno koliko ce boleti. najiskrenije ljubavi traze...
Udruženje ljubitelja piva je udruženje, pre svega, mladih ljudi. Mladih ljudi koji vole da upoznaju druge ljude, da se druže sa njima i naravno popiju neku čašicu alkohola u dobrom društvu. Udruženje je osnovano 17. jula 2011. godine. Naš cilj je povezivanje što većeg broja mladih ljudi iz Srbije radi upoznavanja, druženja... Vođeni time, upoznali smo se i preko ljudi iz tih gradova otvorili naša predstavništva u Arilju, Požezi i Čačku. U planu je dalje širenje, i otvaranje još mnogih predstavništva. Primarni cilj Udruženja je organizacija Festivala ''Dani piva'' u Ivanjici. Daćemo sve od sebe da se ovaj festival pokrene u Ivanjici, a onda kasnije i da zaživi. U proteklom periodu Udruženje je organizovalo mnoge žurke, izlete...
Ona mi je dala vazduha kada je trebalo covek ostati, i pored milion uzdaha sebi i njoj neko postati. Ona je svoje precutala boli i svojim me utrobom grlila. svaki moj bol k'o orah tvrdi rukom je svojom smrvila. I bila je uz mene. I hodala uz. i sve je dala-od kosti kost. i bila mi vodic, i bila mi spas, i doveka njen sam pocascen gost. Iz njenih je ruku moja rodila krila, i kao zednoj ptici na dlanu vodu, dala mi osmeh i zivot ovaj moj, pruzila utociste i slobodu. Svaku je ranu suzama lecila, dodirima svojim moje suze susila. umesto mene noci je bdela u mom bolu starila i gusila. Sad stoji na pragu i istinu zna. onu najtezu, ono najbolnije. Majka je majka, da rodi i voli, i celi svoj zivot ispraca voljene.
Još pamtim budućnost koju smo snevali dok smo još svojoj sujeti odolevali Još pamtim vrhove želja kojima smo stremeli u koje bi i orlovi svoja krila zapleli Još pamtim obećanja u koja smo se zaklinjali za koja je ovaj svet bio školski globus mali Još pamtim oči tužne koje mi sećanja boje a onda je sujeta došla po svoje Još pamtim mnogo i naš rastanak eto a tako bih rado da zaboravim sve to Milan Višnjić http://www.fontanasnova.com/
Back