OVE ZIME NEMA NI JEDNOG CVETA POD SNEGOM

(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime)

OVE ZIME NEMA NI JEDNOG CVETA POD SNEGOM

Ove zime nema ni jednog cveta pod snegom
a uvek je bila bar jedna ruža
što crvenilom svojim dočeka sneg
i tako ledna i zaustavljena
čeka da skonča svoj vek.

ova je zima teška i zla
i ruže jesu od jesenas tihe
bolest ih uzima iz dana u dan.

znamen je to da jednoj duši dolazi kraj
žena stara ostaje sama u maloj kući pod bregom
nek ide po redu, o Bože daj

PS Pa.....ovo je bila prva i jedina asocijacija još dok sam pisala komentar da je slika ruže pod snegom od prošle godine....upravo zato što je autentična, napisah i pesmu .....samo život....

Evo ti draga, jedna lepa ruža
kojoj zima tako dobro stoji:)

30x8vx5.jpg

Kao snežna kraljica, zar ne?

"OVE ZIME NEMA NI JEDNOG CVETA POD SNEGOM "

..energično uručujem protest.... kod mene u dvorištu već treći snežni interval pregurale su visi bake ... malo pre sam izašao da proverim stanje ; tu su -- divne su .... nikad svežije ... pazi bake a divne usred zime zavejane snegom ... draga pesnikinjo , uručujem protest i zahtevam da opovrgnete vašu paralelu u vezi zime - cveća - baka i starosti ... molim lepo , rad sam znati kad sledi stihovna ispravka stvari ... unapred zahvalan vaš čitalački obožavatelj ( nemoj slučajno da pipneš kumstvo u ovoj stvari ) ..pozdrav !

123loncar;bt130999:
"OVE ZIME NEMA NI JEDNOG CVETA POD SNEGOM "

..energično uručujem protest.... kod mene u dvorištu već treći snežni interval pregurale su visi bake ... malo pre sam izašao da proverim stanje ; tu su -- divne su .... nikad svežije ... pazi bake a divne usred zime zavejane snegom ... draga pesnikinjo , uručujem protest i zahtevam da opovrgnete vašu paralelu u vezi zime - cveća - baka i starosti ... molim lepo , rad sam znati kad sledi stihovna ispravka stvari ... unapred zahvalan vaš čitalački obožavatelj ( nemoj slučajno da pipneš kumstvo u ovoj stvari ) ..pozdrav !

Hahaha
zbunila sam te kume.....stara žena je moja svekrva....život joj uzima saputnika. Sasvim je drugačije bilo svih prethodnih godina kada je uvek pretekla po neka kasna ruža. Ove zime ....nije tako....samo život, a za njega nema popravnog
:cmok2:

Back