Blogovi

Jednom davno u jednoj dalekoj šumi raslo čarobno stablo koje je tokom cijele godine davalo čudotvorne plodove.Magija tih plodova bila je u tome da svako onaj ko ih kuša olakša svojoj duši i njegova muka mu se prepolovi.A stablo je bilo baš izdašno i bogato.Crpilo je sokove iz zemlje za koju je bilo čvrsto vezano korijenjem i svoje grane kitilo plodovima.I nije se ljutilo što su svi koji su prolazili pored njega uzimali za sebe onoliko koliko su htjeli,naprotiv,često je samo stresalo sa svojih grana plodove i spuštalo ih na zelenu poljanu da bi što više od sebe dalo.Ono se osjećalo sretnim kad bi druge usrećilo.I što je više davalo,njegove grane su bile bogatije čudotvornim plodovima. Otuda je i dobilo tu magiju,u tome se i krila tajna...
. . . P R I N C I P...P R O J E K C I J E...I...S L O B O D A...I Z B O R A ... (Kada biraš, pazi šta biraš!)...treći dio . P R I N C I P...P R O J E K C I J E...U...3...K O R A K A . . . Dobro, taj dio igre si iskusio. Hajde sad da pokupšamo ponovo...istu igru: Na stolu na kojem JA vidim i tvoje 'ovdje i tvoje sada' odjednom, ti nisi primijetio, ali JA ti sad kažem, evo, ovdje postoji i drugi Kec, druga karta, na kojoj je ispisano svoje pitanje, upravo onako kako bi trebalo biti postavljeno, da bi od njega i kroz njega dobio ono 'što želiš'. Uistinu, šta ti do sada nisi shvatio jeste, da ono što dobijaš kao 'ne-željeni' kako i ono što dobijaš kao 'željeni' rezultat projekcije...tI biraš...stoga, ti želiš i jedno...
Ja huligan? Šta da vam kažem. Neko skuplja značke, neko se bavi folklorom, neko je pčelar. Svako ima neki svoj hobi, neku svoju "strast", svoju "drogu". Moja droga je Crvena Zvezda, navijanje za Crvenu zvezdu. Nemojte od ovog teksta da očekujete neke pikanterije i opise raznih događaja, eksplicitnih zezanja i nedoličnog ponašanja, to nije tema ove priče, ovde je tema put jednog navijača, moj put. U ostalom, i sami vrlo dobro znate da je mudrije neke stvari prećutati. Imam blizu 40 godina a na severnoj tribini Marakane sam već 25 godina i nemam nameru da se odatle pomerim. Nikad! Za moju ljubav prema Zvezdi je (valjda) zaslužan moj otac. Još kao klinca me je vodio da gledam Zvezdu sa zapada. Sećanja mi dopiru i do Duleta Savića...
. . . P R I N C I P...P R O J E K C I J E...I...S L O B O D A...I Z B O R A ... (Kada biraš, pazi šta biraš!)...drugi dio . . . Bog: Slušaj pažljivo: Ne možeš 'da pitaš bilo kako i bilo šta' a da od bilo kakvog pitanja dobiješ uvijek isti rezultat, jedan isti odgovor koji očekuješ. Način na koji postavljaš svoje pitanje, dakle, ono 'kako' pitaš određuje ono 'šta' dobijaš... Naime, mnogi ljudi se prevare i razočaraju se pri svom prvom pokušaju pitanja i više nikada ne pokušaju da probaju pitati. Razlog tome je razočarenje, što je i razumljivo. Zato, hajde da ispravimo greške koje su se pojavile na putu manifestacije projekcije tvoje želje recimo, za primjer i tebi i drugima. Tvoje pitanje je bilo pogrešno sročeno...
Radost jedne noci Dodira strasnih nas dvoje imasmo jos trag mi koza pamti i zeli. U sutone sjajne duse zakljucasmo reci mi, ko nocas karte deli? Dodira bezobraznih, dodira milih zeljni smo u ovoj jezivoj tmini. Pokloni telo mi tvoje, cvilim dok se prepustam tvojoj silini. Dodira nasih jos uvek sam zedna ne dozvoli da umrem od te zedji. Ljubav nek ostane nasa i vredna sastanci plameni, pa nek' su redji. U sastanke zakljucajmo cekanja pomozi da sve ovo danas razumem. Proslo je turobno vreme plakanja sad pevam, sad vise ne kunem. Slovenska
Nekada je u Irskoj (a ta je država po mentalitetu jako slična Srbiji i ostalim zemljama u našem regionu) postojao običaj da se momci koji se udvaraju nekoj devojci okupe oko stola, sednu, piju viski i psuju jedni druge. Pravilo igre bilo je sledeće: prvi momak psuje drugoga najgrđe što može, zatim ispije viski do dna čaše, a onda pusti drugog da uradi isto što i on, da bi zatim opet on psovao, ali bez ponavljanja psovki, dok bi svi okupljeni navijali. Pobednik bi bio onaj ko izgovori što više originalnijih psovki i popije više viskija, a ostane na nogama; i njemu bi pripala devojka. Evo pokušaću da vam navedem neku psovku. „Tvoja sestra je grbava seljačka krava koju prvo jaše đavo sve dok ne osedi, a onda je jaše celo selo.“ „Ti si...
. . . P R I N C I P...P R O J E K C I J E...I...S L O B O D A...I Z B O R A ... (Kada biraš, pazi šta biraš!)...prvi dio . . . . Kao što sam u prethodnim dijelovima objasnio, Biću je neophodan razum da bi se projekcija njegovog Izbora-duše mogla ostvariti. Šta nisam pričao do sada jeste kako projektovati željenu projekciju realnosti, dakle ono što je svjesno namjereno. Projekcija se po iskonskom dizajnu našeg Bića odvija ustaljenim, nepromjenjivim redosledom: VJEROVATI>VIDJETI>BITI (postajati). Dakle, da bi se realnost kao dimenzionalna predstava mogla doživjeti ubjedljivom Biće (apsolut) mora povjerovati u istinitost njenog postojanja kako bi u Sebi moglo da je vidi i kako bi kao posledicu 'viđenja' (percepcije) moglo da doživi...
Nominativ – “Nomen est omen.” Moje ime je znamenje, bre, u stilu – “Znaš li bre ti ko sam bre ja???!!!” (Sa što više upitnika i uzvičnika; histerija - ženska bolest). :rotf: Genitiv - Gen od I TV-ija (nema je u ponudi na kablovskoj, ali u obzir dolazi bilo šta iz inostranstva, pa makar inostranstvo bilo i Severna Koreja). :dash: Dativ - Dala bih (dao bih) ja svima, ali niko neće plati bre. :cepanje: Akuzativ - Ako je zato, onda je i vrabac div (Dživ! Dživ!). :mrgreen: Vokativ - Ja, Vo, kandidat za Veliki Brat!!!!!!! (Sa što više uzvičnika i što više postavljenih glupavih pitanja). :rida: Instrumental - Instrument se pokvario pa se duva u sve vrste frula (može i kožnih). :hahaha: Lokativ - Locirajte me bre već jednom za tu kuću na...
Dunavski park, toplo majsko popodne godine. Pet huligana stoji pored jezera i maltretira labudove. I najednom jedan labud izleće iz vode na obalu, širi krila, nasrće na svu petoricu - i rasteruje ih kao soko golubove. Ha ha ha! A ja se zapitah gde to nestadoše potomci hajduka, uskoka, Solunaca, četnika i partizana, a bogami i Atile Biča božjeg. Rastera ih jedan jedini labud! Nemaju muda da se brane od labuda. A prvi su ga dirali. Junaštvo je sačuvati sebe od drugoga, a čojstvo sačuvati drugoga od sebe. Junaštvo je nužno zlo koje je naturio neprijatelj. Junaštvo može da obruka čojstvo, ali čojstvo junaštvo nigda. Hmmm... Ne znam na čiju bi se stranu trebalo staviti u ovom incidentu. Da li zastupati pet huligana ili labuda? Ili čuvati...
Demokratska Srbija: Biti ili ne biti, Kosovo? Bori se lave, i David je pobedio Golijata! (demokratskasrbija.blogspot.com) Za vreme antičke rimske države postojala je fraza da "svi putevi vode u Rim". To je bila onovremenska istina koja je oslikavala činjenicu da je Rim bio centar sveta u političkom, ekonomskom i civilizacijskom smislu. Istorijski posmatrano, Rim je tada bio jedan od bitnijih (ako ne i najbitniji) stecišta moći i progresivnog ljudskog razvoja. Ipak, ako zaobiđemo suviše globalni aspekt i vratimo se u današnjicu, moramo da kažemo da mimo kosmpolitskog pogleda na svet koji postaje sve izraženiji (globalizacija, Evropska Unija) i dalje osnovno polje za individalni izražaj predstavlja domen nacionalnog...
Da nastavim u istom ritmu rešila sam još jedan tekst podeliti sa Vama ovog puta čisto zarad razbijanja dosade na ovom forumu eto mog novog pisanija :lol: Opet je muška priča u pitanju jer me te i takve priče fasciniraju a zanimljive su pojednako kako ženama tako i muškarcima.Dakle da krenem sa kazivanjem :hvala: Ja u stvari nikada nisam shvatio zašto se seksualne potrebe muškaraca i žena toliko razlikuju. I nikada nisam shvatio sve to sa Venerom i Marsom. Takođe, nikada nisam shvatio zašto muškarci razmišljaju glavom, a žene srcem. I na kraju, nikada nisam shvatio zašto gen seksualne želje toliko oslabi kada se čuju reči "Da, uzimam". Na primer: jedne večeri, prošle nedelje, moja žena i ja smo bili u krevetu. Strast se počela...
Bilo bi preterano da nabrajam teška prilagođavanja kojekakvim tehničko-tehnološkim "revolucijama"...Pogotovo što ovo crnjenje ekrana "vuče"na literaturu,istina čudnu i novu po mnogo čemu,ali ipak literaturu. Ipak,da bih razjasnio,prvo sam sebi,a time i vama ovaj fenomen u kom trenutno potencijalno i modalno komuniciram,trebalo bi da sagledam sebe u tom sajber svetu Mislim da nisam prvi,a voleo bih da sam među poslednjima...Da se,kao do sada sa svim novotarijama iskristališu odnosi i izpozicionira se jedan opušteniji odnos. S mobilnom telefonijom se to več izdešavalo-ušla upotreba u normalne,opuštenije tokove. Mreža,veoma bogata sadržajima.još je nešto ispod vrha amplitude korištenja. Korištenje radiotalasa,radiostanica i...
Dok sam sa tezge brižno birao za tebe sočni delišes i u papirnatu vrecicu njezno spustao plodove boje meda (nije me bilo briga,što uslužih te preko reda) pozavidjeh tom delišesu jer on će kušati usne tvoje topiti se u slasti na njima a ja ću tek jedan smiješak dobiti jer jedan gratis delišes ćeš od mene imati... Šta ću....redovna si mi mušterija...
Tebe Marijana čiji lik vaja moja mašta i sjaj mu daje moja anima od ranih dana moje mladosti uzalud čekah ja. I kad prestadoh da se nadam da ću te naći igde u svetu i mišljah da san si a ne java sretoh te ovde na netu.
Kako se samo vješto pravila nevještom kao klinka (ispod plašta i krinka) dok je nevinim pogledom djeteta u sjaju njegovog oka jasno čitala Jesenjina i u glasu toplom slušala Ravela i baš kao u Boleru iz trena u tren otkucaji srca bivali su brži još jedan krug još jedan krug... o,kako se vješto pravila da joj je samo dobar drug.....
Nikad manje sexa, nikad više priče o sexu... i virtualnog sexa… U viktorijanskoj Engleskoj su se svi tuccali kao blesavi, ali su svi pričali kako se niko ne tucca... U naše vreme se malo ko tucca, ali svi pričaju kako se tuccaju kao blesavi... Svi nešto nadrndani... i sami... više vole da pišu o seksu nego da ga upražnjavaju. E, sad, ja to ne razumem... Nešto mi tu ne štima... Vama? Tip srednjih godina, iskusan, prevejan, premazan svim bojama, opasan, poznaje ljudsku psihologiju i obilato je zloupotrebljava, sedi na klupi, čeka autobus i ne daje ni pet para za to što pored njega sedi jedna zgodna ženska njegovih godina, anoreksična, seksualno dezorijentisana i isfrustrirana. Ne, on bez trunke morala i griže savesti daje savet...
Veli neki Bajo Pjevac, Romeo iz kokošinjac: “Imam preko dvjesto kokoši i sve ih znam po imenu.” A neka gološijanka kojoj se udvarao ga pita: „Bajo Pjevac, Romeo iz kokošinjac? Moreš li stići svih 200 da kljucneš? Ima li jaja? I ko sjedi na jajima, ti ili 200 koka?“ A on joj veli: „O kako bih te oprčio prije večere!“ A gološijanka ga pita: “Hoš na traktoru ili na prikolici?” A njen bivši muž sve prisluškivao, pa odgovorio: !Baja - naduva mi jaja. Pjevac - ****** mi qrrac. Romeo - na paju mi se popeo. Iz kokošinjac - ma ti si iz svinjac.” Odgovara mu Bajo Pjevac: „Je6o majku koji pjesnik! E je6i ga, ja nisam pjesnik, ali da se izrazim po naški. Danas sam skinuo gaće poslije mjesec dana nošenja. Puko me smrad u glavu i ja ih skinem i...
Čovek je sretniji u samoći nego u društvu. Nije li to zato što u samoći misli na stvari, a dok je u društvu prisiljen je da misli na ljude? Nikolas Sebastijan Šamfort
Back