Blogovi

Kaži mi, želiš li da te pitam Pogledom uprtim u beskrajnu tamu Jer otsad ko poslednji prosjak skitam Da li da te na raskršću ostavim samu? Kaži mi, želiš li da te pitam Ili ćeš ti ovaj put pitati mene Zašto ti sad u zagrljaj ne hitam Pogledu tužnom usamljene žene? Kaži mi, želiš li da te pitam Ili ćeš odgovor prvo da mi daš Jer nemam više snage za ovaj ritam a ti ishod ove trke unapred znaš? Kaži mi, želiš li da te pitam Da li da te na raskršću ostavim samu Pogleda tužnog usamljene žene Koja ishod ove trke unapred zna?
Zimus bila neka akcija na Facebook-u, na grupi „Veliki Brat“, za one kandidate koji nisu prošli drugi krug, a želeli da uđu u kuću na Košutnjaku, pa im Veliki Brat pružio zadnju šansu da preko pravljenja video klipa i klika na „like“ pokušaju da uđu u uži izbor. Tako je prošli put onaj Manuel ušao u Veliki Brat. Ali ove godine ih sve zaje6ali. I neki ljakse izmolio nekoliko desetina hiljada glasova i počeo da se pravi važan u stilu „Ne može niko da me stigne“, te „Ja sam nepobediv“, te „Imam najviše like-ova“... I mi ga iznapušavali. Pa idemo... „Mama! Mama! Mama!“ - „Šta je sine?!“ - „Mama, znaš li ti da sam ja najveći frajer na Facebook-u?!“ - „Ljubi ga majka, a šta ti je to sine?!“ - „Mama, tamo negde, na Facebook-u, Veliki Brat...
...u Veroni , gdje je Veronika bila...
... ...u Veroni bilo je kažu slučajeva da loze zidovima oči zatvaraju ...okruže prozore i urame razgovore u memorijama koje danas se same otvaraju i lutaju kao sove koje zamijene noć ...prodje nekakav nerečen ponekad pogled iza prozora i bez riječi ili govora odjekuje violina kako samo ona to umije ali nikako najbolje mora nešto i da sakrije ...u Veroni gdje se rodila Veronika pokošena je jedna mladost ali nije naslikana o njoj Gernika
... ...tamnovanje je radost isposnika ali ne i svakog smrtnika tamnovanje je mir ili ga tako uzeti treba savladati te unutrašnje vrleti treba okrenutu oči prema unutra jer biće nam ako ne uradimo tako još gore sjutra ... sigurno da nije lijepo orlu na stijeni ali to nas sa strane snagom i voljom plijeni ...ukradimo tih sila moć a sve ostalo po sebi će doć... P.S. -moguća razmišljanja...
...kašmirske bjeline...
... ...uvijen u tvoje želje kašmirski drijemam i kao pastir svoje koze pogledujem samo tako da ih ni pogled ne smete dok polja savladjuju a ti polje moje orošeno prelijevaš se jutarnjim suncem kao svilom pred vjenčanje a ja u kašmir umotan...
DVOJE
(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci) DVOJE Ljubav ima dva lekara Dva čuvara Dva travara Dva vidara. Ljubav ima dva zidara Dva statičara Dva gradjevinca Dva molera Dva farbara Ljubav ima dva majstora Dva kovača Dva bravara Dva elektronca Dva mašinca Ljubav ima dva paora Dva orača Dva sejača Dva kopača Dva letine skupljača Ljubav ima dva osmeha Dva puta po dve ruke Isto toliko nogu Dve glave i dva srca Dve strasti i dve...
Idi Kiki u ovo sumorno jutro leti slobodno lepi moj zeleni leto je tu samo što nije semenki ima i u šaši uz baru na polju ćeš naći bar gledaj kud idu vrapci znam koliko voliš mrvice do zime ćeš....... naći ćeš Dom Pravi pravcati dom u kome ima topline i ljubavi i sreće za tebe zbogom druže moj pernati!
...otići ću nećeš znati, gde sunce sad zalazi, ni mesec gde svrati u najpunijoj snazi,..... ...otići ću nećeš znati, ponoć kad prolazi, kako se sam pati, ljubavi toj u potrazi,.... ...otići ću nećeš znati, rastanak da boleti može, ni ruku mi nećeš dati, o, zašto je to tako Bože?
Pogledom što magla pokriva istina je tuzi sada kriva. Odgovor ovaj što pitanja nema, razgovora našeg ćutanja bedema. Poštenom krađom ljubav mi prizivaš, prevarnim čuvarem duše me nazivaš. Noćima sva jutra želiš da zameniš, telom požudnim hoćeš da me pleniš. Duša mi u magli sad raspeta, ljubavlju lažnom mi prokleta.
nisam voleo Hermana Hessea iz prostog razloga sto je Stepski vuk bila kao kultna knjiga koju ako nisi procitao nisi ni bio intelektualac,a ja sam ipak daleko od toga, bar u to vreme kad sam ja odrastao, a bogami i sada.daleko blizi mi je bio Danilo Kis,i Branko Copic sa Bastom sljezove boje i Magarecim godinama...u mjesecu maju majka rodi Baju, sred mjeseca maja rodio se Baja....pa nezaobilazni Pera Zubac. sa Mostarskim kisama, Jesenjin i Moskva kabackaja, Pismo majci, Andricevi Znakovi pored puta, Ducic i Andric u cijoj Prokletoj avliji u proziveh dobar komad zivota...eto ja toliko, a sve posveceno mojoj sestri T.
Pričaš mi da ovo nije stvarno, I da istina nikad ne boli, Da tragom se putnika ne može naći, Da noć nikad jutro ne sačeka, Mostovi da nikad ne spajaju, I reči da prazninu duše ne ispune, Čekanje da ne može imati smisla, I cilj da nikad ne opravda žurbe korak.
Ima onih koji... ne smeju nešto da kažu... ali onda to njihova stražnjica kaže. Mozak misli, a zadnjica govori. Što bi mozak da skrije to duppe otkrije. Ma ne bi on to rekao, ali kaže guzzica. Omakne mu se. A kad mozak ne može da kontroliše guzzicu. Istrtljala se pred njim. On dok priča guzzica svira. Ma nije on to rekao. Ali ako može on da govori, a što guzzica ne može? A gde je tu sloboda i demokratija? Prema svim zakonima jednaki su i on, i mozak mu, i guzzica mu... kao prsti na ruci. Ma sve je u glavi; i u guzzici. 50 - 50. Neko voli glavom a neko guzzicom. Štaš? Ni blizanci nisu isti...
Juče, na mokrom asfaltu, u Beogradu, zaustavljaju me dva policajca (rutinska kontrola) i traže ličnu kartu. Ne vulgarno i bezobrazno, kao 90-tih, već kulturno, u stavu mirno, uz udaranje cipele o cipelu, onako vojnički. - Gospodine, rutinska kontrola, ličnu kartu molim. - Zaboravio sam je na klaviru u Novom Sadu - velim ja. - Na klaviru? Vi ste neki muzičar? - Da, muzem krave na sedmom spratu i sviram qrrcu. - Na klaviru? Kako sviraš qrrcu na klaviru? - Pa udaram qrrcem po klavirskim dirkama. Tako se dobija najprva qrrčeva muzika sveta. - Pa to ti je onda klavir koji se svira kao timpanon. Jesi li siguran da je klavir? - Jesam. To je jedini način da sviram klavir: da timpaniram qrrcem klavirske dirke. - Vidi, ne zanima nas...
. I tako si me vezao za stablo tvoje pošasti očajnog pogleda i bezglasne molitve za Boga, u oku mi sablasno titra,tu na dohvat ruke odblesak tvog strašnog noža od jelenskog roga. I tako si me bacio očajnoj noći na medju poklao mi slavuje,skrivene u srcu da prenoće, ti možeš da ubiješ i zvezde i mesec na nebu da se neljudskim bolom osete rane tvoje samoće. I tako si me kamenom i mrakom obmotao da nema tog znamenja pod kojim mogu da se vinem, polomio si mi nejaka krila plahe lastavice da nikad više nebom ne mogu da se vinem. I tako si me bezosećajno,bez griže savesti ostavio i pakao tvoje prošlosti u kosu mi spleo, pustio da mi crv beznadja djerdan smrti niže beskrajno polako,dok ne predjem u pepeo. ~~~~~~~~~~~~~ "Doći će smrt i...
Сведоци смо, задњих пар месеци, да сви они, који су се бавили нечасним радњама, при којима су стекли огромна богатства, разуме се, све на штету државе и грађана, имају могућност, да се нагоде са судовима.... А наши судови се придржавају онога, КО ПРИЗНА, ПОЛА МУ СЕ ПРАШТА.... А то, отприлике, иде овако... Украдеш три милиона евра....признаш кривицу, вратиш држави пола, и та иста држава ти другу половину опрости, с тим, да имаш могућност, да казну издржаваш у својој кући.... Вероватно се судство ту придржава оне народне, МОЈА КУЋИЦА, МОЈА СЛОБОДИЦА.... Па, ето, реших и ја, да у свој тој рашомонијади, извучем неку корист...Разуме се, на легалан и частан начин... Решио сам.... ИЗДАЈЕМ СТАН, ПОГОДАН ЗА КУЋНИ ЗАТВОР. ;) ;) ;)
Sećam se... bio sam mali, stavio sam glavu pod jednu česmu i nos mi je bio pun slina. Sedeo sam u učionici i crtao neke gadosti u nekoj svesci ne videvši da mi je učiteljica iza leđa. Najednom je vrisnula: „Šta je bre ovo?!“ A ja velim: „Sviranje qrrcu za male pare!“ I ona me uhvati prstima za nos, a ja joj istresem sve sline u šaku. Mašala. Da sam bio samo malo stariji i da me je uhvatila za glavić - istresao bih joj sve qrrčeve sline u nos. Zanima vas šta sam nacrtao? Pa ovako nešto: http://imageshack.us/m/847/2389/sviranjekurcuzamalepare.gif Samo što je na kraju umesto današnjih 1€ bilo tadašnjih 1 YU DIN. Onda mi nije bilo jasno, a ni sada mi nije jasno, ko je mogao da natera bilo kog muzičara da se toliko nateže i da, umesto da...
Na top listi 100 metal albuma koje ocenih.:cool: =============top 10================== -light of day, day of darkness (GC) [4.8] -the mantle (A) [4.7] -be (POS) [4.6] -hammerheart (B) [4.6] -kivenkantaja (MS) [4.6] -remedy line (POS) [4.6] -oceanic (I) [4.5] -crimson (EOS) [4.5] -pale folklore (A) [4.4] -the perfect element I (POS) [4.3] ======================================= -streets (SV) [4.3] -imaginations from the other side (BG) [4.2] -holy diver (DIO) [4.2] -dont break the oath (MF) [4.2] -ashes against the grain (A) [4.2] -eMOTIVe (APC) [4.2] -scarsick (POS) [4.2] -the human equation (AY) [4.2] -wildhoney (TM) [4.2] -bloody kisses (TON) [4.1] -a blessing in disguise (GC) [4.1] -voimasta ja kunniasta (MS) [4.1] -battle...
1. Dobar, Los, Zao 2. Bekstvo Iz Sosenka 3. Taksista 4. Petparacke Price 5. Paklena Pomorndza 6. No country for old man 7. Vertigo 8. Betmen Dark Knajt 9. Gospodar Prstenova 10. Kum 11. Americka Lepota 12. Up 13. Sin City 14. Amelija Pulenovic 15. Planet Teror 16. Rocky I 17. Borilacki Klub 18. Lucky number slevin 19. Inglicius Bastards 20. Psycho 21. Inception 22. Mary and max 23. Zivot je lep 24. V for vendeta 25. Requem for a dream 26. Dr StrangeLove 27. Rock and rolla 28. Desilo se jednom na zapadu 29. Snach 30. Into the Wild :mrgreen:
-proslost: sve sto je se dogodilo ti tu ne mozes nista vise promeniti, sve to postoji samo u tvojoj glavi i veoma je subjektivno, i ko zna zasto je to sve dobro, nikad nebi naucio sve sto si naucio da nisi radio to sto si radio. -buducnost: sve se moze razviti na beskonacno nacina i zato nevalja nista planirati, sve ce ispasti onako kako treba, planirati buducnost je isto sto i pokusavati odrediti kojim tokom ce reka da tece. -sadasnjost: to je sve sto je bitno!!
Komunikacija sa drugim osobama je jedna od najbitnijih stvari u nasem zivotu, manje, vise svaki dan je odrzavamo iako cesto nemamo nikakvu predstavu o tome sta radimo ispravno a sta ne. Ona je samo skil, i ako je izucimo i uvezbamo te postanemo dobri u njoj, sve ono sto su mnogi od nas cesto mrzili bi mogli lako da zavole. Razviti i svoju ekstrovertnu stranu licnosti. Dakle, u vecini situacija uopste nije bitno sta govorimo, vec nacin na koji to govorimo. Da bi smo ostvarili dobru komunikaciju sa drugim osobama, sledece osobine su veoma pozeljne: -opustenost -samopouzdanje -pozitivno razmisljanje -protocnost (bez previse analiziranja) -zainteresovanost za ono sto druga osoba govori -zajednicki interes (znanje, novac, sex, budjenje...
Uvod: Pozdrav drugari forumasi. Preporuka za one koji smatraju musko-zensku privlacnost necim uzvisenim i ljudskom mozgu nedokucivim je da preskoce ovu temu. Zaplet: Iskoristivsi svoje poznavanje psihologije, malo slobodnog vremena i inzinjersku sklonost ka sablonima dosao sam na ideju postaviti celu filozofiju musko-zenskih odnosa na prost sablon. Ovo radim jer mi se ne dopada kada vidim kako, cesto prolaze dobri momci i dobre devojke. Potvrdite me ili poreknite slobodno, recite da nisam pronasao nista novo ili iskoristite nesto od ovoga. Samo molim vas ako cete ista od ovoga koristiti gledajte na to kao na mudrost i imajte samo dobre namere u pozadini, karma uvek sustize!!:cool: Rasplet(Sablon): Pa hajde da probamo znanjem...
/////////////////////////////////KOMENTARI /////////////////////////////////Postovati ova pravila uvek, a pogotovo kada pomislis ta osoba je drugacija od drugih, ili da je posebna. Pogotovo tad!!!!!!!!! /////////////////////////////////Jednostavno osecanja cesto nastaju od lucenja raznih supstanci u krv, a te susptance se kod zena i muskaraca ne luce na potpuno isti nacin, zato moras postaovati neka pravila::::::::: /////////////////////////////////Ako ce poznavanje nekih par pravila i malo discipline doneti sjajnu stvar, dobro osecanje i iskustvo za pamcenje i tebi i tvom partneru, ko tu gubi? Niko, oboje dobijate! ;)) /////////////////////////////////Sta bi veza na prvom mestu trebala biti!? Udruzenje dve osobe suprotnog pola od kojeg...
Kako rešiti problem sa vremenom i prostorom? Ili obrnuto - sa prostorom i vremenom? Savijanje prostora i vremena odvija se na najčudnije moguće načine i može se, pored ostalog, izmeriti i određenim fluidima, odnosno telesnim tekućinama. Kako? Pa lako. Kada neko putuje u inostranstvo, pa mu se pripiški od uzbuđenja, on mora prvi da izađe iz autobusa (ili kakvog drugog prevoznog sredstva), te da bude prvi putnik, odnosno turista, koji će da piša u inostranstvu. Zapišavanje tuđe teritorije može biti i znak osvajanja od strane pevca ili pećine, ali i znak da čovek koji radi tako nešto može biti i čovek i pas. To vam je to što se tiče prostora. Sa vremenom stvari stoje drugačije. Ono proleće pored nas a da ga i ne primetimo. Ima ljudi...
Kakve su sličnosti i razlike između gologuzana i pokrivenoguzana, naročito ako su rođena braća i zovu se Veselin i Radovan? :D Ovako. Gologuzan otvara vrata zadnjicom, a zatvara tukijem. Zato su mu gaće pocepane na stražnjici i na kraju spadnu s njega. Pokrivenoguzan otvara vrata tukijem, a zatvara stražnjicom. Zato mu gaće nisu pocepane na zadnjici, a ni napred, i ne spadaju s njega. To je razlika među njima. :P Sličnost između njih dvojice je u tome što i jedan i drugi prde kao konji i imaju rupicu na gaćama na onom delu koji im pokriva prkno. Veselin se veseli, a Radovan raduje svakom prdežu koji ispali; pri tom nijedan od njih dvojice ne kupi čaure. Obojici, kad dođe zima, smeta što pada sneg, jer kad zatvore prozor zidovi se...
Back