Blogovi

АДАМ „Морао сам хитно да изађем на свеж ваздух, све ме гушило. Излетео сам из кафане остављајући збуњено друштво са којим сам до тада пио. Није ми их било жао. Нико од њих није био мој пријатељ, уствари ја нисам ни имао пријатеље, ови су се само трудили да се огребу за пиће. Сви су знали да сам лак на новчанику кад попијем али да Вам објасним околности које су претходиле "немилом догађају.“ „У понедељак сам, ваљда је то био понедељак, имао гомилу пословних састанака. До половине дана нисам више био сигуран да ли продајем или купујем, и ко је ту кога превеслао. Знам само да сам откупио неки шећер из Мађарске који се налазио на југу Србије и одмах га мењао за зимске гуме а њих сам извезао у Италију за кеш. Све у свему, био сам добар...
"Prednost naše vrste leži u sposobnosti da akumulirano znanje prenosimo generacijama. Najsporiji među nama mogu za par sati prikupiti ideje za koje je retkim genijima bio potreban ceo život da ih postignu. Ipak, ono što je upečatljivo to je naš izbor tema za koje smatramo da su nam potrebne za obrazovanje. Naša energija je u ogromnoj meri usmerena ka materijalnim, naučnim i tehničkim temama, a udaljena od psiholoških i emocionalnih. Mnogo brige zadaje pitanje koliko će sledeća generacija biti dobra u matematici; vrlo malo oko njihove sposobnosti za brak ili ljubaznost. Provodimo mnoge sate u učenju o tektonskim pločama i formiranju oblaka, a relativno malo da shvatimo stid i bes. Pretpostavka je da emocionalni uvid može biti ili...
Primetilasam da ovde devojke samo kupuju svakakve veštačke kreme i šminke i šampone nemojte to deco nije dob ro jaču davam dam kučni recept za balzam za skidanje šminke sveje priridno 1 supena kašika pčeli njeg voska 2 supene kašike svinj ske masti 10 g margarina 1 supena kašika limunovog soka Vrh noža sode bika rbone 6 kapi etericog ulja oranđžade Otopitina pari vo sak mast i margarin napari Zagrejati limunov sok i doda ti sodu bikar bonu Kadje vosak mast i mar garin ne pretopao ane preladan umu titi limunov sok sa sodom i dobro umešati ako treba mikserom dokse sve nesjedini kadaje smesa ohlađžena dodati eterično ulje i dobro opet umešati Namazati smesom lice i vrat te umočiti gazu u toplu vodu injome isprati kožu Ovoj smesije rok...
Tebi
Tebi, koja ispunjavaš moje dane svojim prisustvom Tebi, koja razbijaš moj mrak svojom svetlošću Tebi, koja mi pomažeš da živim, da preživim besmisleni život Tebi, koja više brineš o meni nego o sebi Tebi, zbog koje lakše preguram svaki dosadni dan Tebi, zbog koje moja krv struji brže Tebi, zbog koje sanjam snove lepše od bilo kakve stvarnosti Tebi, zbog koje je ovaj blog
Тешки облак патње покрио ме велом Ситна, хладна киша пробија до кости Демони се сладе напаћеним телом К'о Достојевски, Боже ме опрости...
"Osećaj da nas niko ne razume često je signal da smo zaglibili u teške životne teme. Ne kopaj nikada dublje nego moraš. Često je najbolji način rešavanja problema sadržan u tome da prihvatiš negativni ishod i kreneš dalje, bez pokušaja ispravljanja. " (Nepoznati autor) -Polovičnim poslom nije moguće postići najpovoljniji ishod. Zašto uopšte kopati ako se ne misli ići do kraja? Naravno da u životu postoje okolnosti koje su izvan našeg domena uticaja i koje moramo prihvatiti. Ali, postoje i takve na koje možemo i trebamo uticati. Tada se od nas zahteva maksimalno angažovanje i zalaganje, pa kopamo dok ne iskopamo ono zašto smo i počeli kopati. Danica Radojkovic: "Za sve ono što nam se cini da je van nase moći vredi pokušati i uveriti...
Vama a ne Tebi
Samo za moju forumsku porodicu, disfunkcionalnu ali moju :heart: Umorim se s vremena na vrijeme. Zaista se umorim... Umore me ljudi. Umori me vrijeme. Umorim samu sebe. U takvim mi trenucima ponovo odjekne u glavi ona stara istina: ma nije ovaj svijet za mene. Nit sam ja previše za njega. Pogrešno nakalamljeni jedno na drugo. Ali opet smo tu. Čudna brate neka kombinacija. Ukočilo me nešto. U duši. Bilo bi bolje da je u leđima, ali ajde de. Ovako bar znam da sam živa. Uvijek ima onaj jedan detonator. Nedavno sam ga opet ugledala. Uzvratio mi je ranjenim osmijehom, osmijehom straha i samoće. U tom trenutku ugledala sam sebe u njegovim očima: onu nevinu, zbunjenu djevojčicu koja misli da je u sat vremena osvojila cijeli...
Kako se ono pišu pjesme i hvata dašak proljetna vjetra i sunčeva sjaja mlad trak kako,kako se ono hvata zrak?! Kako se ono šapat modre rijeke i njegov veseo huk kako, kako se ono može začuti stihom šuštav mu zvuk?! Kako se ono miris cvijeta prospe po stihu k'o polen lak kako, kako se ono slovom crta proljećem obojen zrak?! Eh , da mi je znati proljeće nacrtati.
Snoviđenje
1. pa, da vidimo dokle će da traje :) Katlin je stajala na dohvat iza stolice. To nije bio tron, jer Eogan još nije bio kralj, a ako mu je blizanku za sve ove godine sasvim pogrešno procenila; možda to nikada neće ni biti. Tron se, naravno, nalazio u prestonoj dvorani, i na njemu je tokom kraljevskih banketa i primanja sedeo Aed, Eoganov otac. U zadnje ga je vreme retko viđala. Govorilo se da pod stare dane više zadovoljstva nalazi u postelji svoje poslednje miljenice, nego stolujući banketima. Poznavajući i miljenicu i bankete, Katlin mu je davala za pravo. Feidlimid se nezadovoljno premestio s noge na nogu. On je uvek nešto vrljao nogama. Bio je najstariji na Eoganovom dvoru, i po pravu je trebao imati starešinstvo. Da nije bilo...
Obožavam da vozim Beogradom u predvečerje. Saobraćajna gužva na tren utihne. Oni koji se vraćaju sa posla već su u svojim stanovima a oni koji idu u provod tek su počeli da se spremaju. Društvo mi prave zakasneli taksisti koji jedva čekaju da parkiraju i umorni vozači GSB-a koji dremljivo broje stanice do zavrsetka smene. Svetla na prozorima se pale i iza njih počinje život. Radosti,tuge,razočarenja,strasti,mržnje...svaka sudbina za sebe. Tako blizu a opet tako daleko. Uvek sam se pitao sta žele svi ti ljudi. O čemu sanjaju? Čemu se nadaju i koga vole? Možda bas u soliteru preko puta ljubav njihovog života provodi jos jedno dosadno veče gledajući turske serije a oni to ni ne slute odlazeći da uplate tiket u obliznju kladionicu. Nadam se...
"Ne postoji bolje vreme. Postoji samo ono koje sad i ovde živiš. Zato nemoj da propustiš da kažeš onome do koga ti je stalo, koliko ga zaista voliš. Sutra već možda bude kasno." "Jel ovo realno? Mora da se šališ", upita Mila, svoju majku Esmu. "Nemoguće je da ćeš ti ovo da pišeš, samo još treba da mi kažeš da ćeš to da uradiš pod svojim imenom" nastavi Mila. "Šta fali ovoj temi?" odgovori joj Esma. "Šta fali? Sve fali. Ti koja si gradila reputaciju slobodnog i nezavisnog novinara, pisaćeš ovo. Zašto ne pišeš o muškarcima poput Slobodana." sve više je u vatru padala Mila. "Da, ono što je učinio Vesni i liči na tog skota, on sme samo da bije slabije od sebe. A opet, sama ga je birala. Pravedno je da plati cenu toga" bio je Esmin...
Jesi li to oslijepio pa ne vidiš to što vidiš il od mene odustao od života posustao Što me tjeraš da se mučim da ti skladam ove rime zar ne vidiš da su tvoje sve ljubavne pjesme moje Zbog te šutnje klete tvoje dukat za riječ ja ti dajem iako sam kokuz goli srce daje kada voli Jesi li se uplašio tajanstvene igre ove dok ti stihom nježnim šaljem tople,julske cjelove...
Da li se to meni samo čini il' jesenji vjetar blag briše ljeta vrelog trag. Da li se to meni samo čini il' u duši ćutim sličan znak pa s jesenjim blagim vjetrom ko da čujem sjetni glas "jesen stiže dunjo moja" kasno je za nas. Pa mi onda otkine se ko biserna kišna kap niz obraze sklizne jedna suza topla pa poželim tvoju ruku na obrazu mom da me želja mine na 'ne čase divne kada si me dušom svojom zvao i poljupce moje krao (dobrovoljno ja ih dadoh) iako to nisi znao. Da li se to meni samo čini il' jesenji vjetar blag briše vrelog ljeta trag...
Svetionik
Hladan vetar duva,po licu mi baca sitan pesak,more ne mirise kao nase,hladno je,Severno.Tu sam,sam,gledam ka pucini,gledam u beskraj,cutim.Samoca pritisla,tuga se uvukla u srce,tu sam gde sam,birao sam,ne zalim ali samoca,nju nisam predvideo.Ispunila me,uselila se u mene,odomacila se.plasim se vec sam na nju navikao.uselila se i raste.Hrani se lepo,hrani mojom tugom,hrani se ceznjom za njom,zenom koju volim,za ljubavlju,za dodirom njenim. Pescana plaza puna,setaju se mladi,stari po vetrovitom hladnom a suncem osuncanom danu,u paru,smeju se,galebovi u jatu,nestasni,lete i dele prostor,dele hranu,svako ima nekoga pored sebe,skoro svako.Eto mene na klupi,sam,u stvari nisam sam,drustvo mi prave tuga i samoca moji verni saputnici.Tu je i...
Могао бих ову причу да почнем са "Било једном..." или на неки други начин, верујте не би то променило ништа. А знао сам их баш читавог живота. Не, нисмо се ми дружили нешто претерано, само смо живели у истом месту, истих година. Некако су увек били заједно. Када кажеш ОН подразумевало се да ту негде буде и ОНА. ОНА је била "мамина принцеза" а он није умео да буде "битанга". Волело их је цело место, чинили су да се сви осећамо бољим него што у ствари јесмо. Били су наши Ромео и Јулија, само смо сви заборавили да та прича има трагичан крај. Посвађали су се баш онако како то иде у лошим љубавним романима, око неке ситнице које се више нису сећали ни они сами. Ја сам, не желећи, био сведок тога и једини сам који памти. Не, нећу Вам рећи...
Zlostavljanje pasa vezanih na lanac u Srbiji!
Zlostavljanje pasa vezanih na lancu i zatvorenih po kaveze je masovna pojava u Srbiji i dobar deo naroda smatra da ja pas "za lanac"! Međutim, Zakon o dobrobiti životinja u tom pogledu kaže: ""U skladu sa tim, vlasnik, odnosno držalac kućnog ljubimaca dužan je da kućnom ljubimcu obezbedi brigu, negu i smeštaj, u skladu sa vrstom, rasom, polom, starošću, kao i fizičkim i biološkim specifičnostima i potrebama u ponašanju i zdravstvenom stanju kućnog ljubimca. Način njihovog držanja mora da bude takav da ne izaziva bol, patnju, strah i stres. Ako se psi ne drže u stanu, onda im se mora obezbediti odgovarajući smeštajni prostor, kao što je boks ili kućica, kako bi se mogli zaštititi od loših vremenskih prilika. Važno je napomenuti da se psi...
Ako zaista želimo moralno napredovati moramo Zakonom zabraniti ubijanje životinja radi mesa!
ili ??? Jednom kada je Patrijarh Pavle leteo prekookeanskim letom, desila se turbulencija i zavladala panika među putnicima koji su mislili da će se avion srušiti u okean. Neki su plakali, neki vikali na stjuardese i pilota, a Patrijarh se tiho molio, ponavljajući : " Pravedno je, Gospode, pravedno !" Putnike pored njega frustrirala je ta rečenica, pa su mu podviknuli : " Oče, kako je pravedno da se srušimo ?." A on je krotko odgovorio : " Boga mi, toliko sam riba pojeo u vreme postova, da je sada pravedno da ribe mene pojedu ! " Da li ste svesni koju patnju proživljavaju sve te životinje koje provode život na lancu i u nehumanim uslovima, a zatim na milione njih svakodnevno budu monstruozno zaklane ili ubijene na neki drugi način...
Tužilaštvo Sombora prećutno odobrava zlostavljanje pasa vezanih na lancu
Ko se ne suprotstavi zlu, taj zlo podržava! -Tolstoj Na moje mnogobrojne krivične prijave sa dokaznim video snimcima na YouTube kanalu: "Sloboda psima koji su vezani na lanac" zlostavljanih pasa vezanih na lancu ili zatvorenih u kaveze, tužilaštvo Sombora ne preduzima konkretne mere kako bi zlostavljanje pasa zaustavili, a na moje mnogobrojne prijave kako protiv zlostavljača pasa tako i protiv veterinarskih inspektora koji takođe zlostavljanje pasa podržavaju, već MESECIMA ne odgovara dok se psi i dalje ZLOSTAVLJAJU! Mnogobrojni dokazi i detalji se nalaze u online peticiji: "Apel Republičkom i Apelacionom tužilaštvu za HITNO RAZREŠENJE i KRIVIČNU odgovornih tužilaca Sombora zbog ODOBRAVANJA ZLOSTAVLJANJA pasa vezanih na lanac i...
Najlepši kolač od maka
Znate šta moj Zoki ai komšiluk kažu da je moj kolač od maka najlepši pravila sam ga juče ali džabe kad jedu brže nego šta ja stignem da slikam srečom uspela sam da uslikam pre nego je nestao paču da podelim sliku a recept ću samo da delim sa ljudima dobre volje koji volu dase smeju i ne volu da tužakaju šaljem gana privatno
Jednom su mi rekli da napišem pjesmu Čuj?! Kao da je duša česma pa natočiš pjesmu kad odvrneš česmu Neznalice! A ne znaju oni da je pjesma kao dijete da bi na svijet došla da sjajem zablista potrebna je ljubav duboka i čista A nerijetko ljubav zna i da zaboli tad se pjesma rodi iz velike boli Kad ti srce puca a čemer ti venama kola tad se ona rađa iz užasnog bola Izmigolji ona iz ranjene duše pobjegne iz pakla osjećanja što je guše.
Kada se pogleda svet oko nas, on na prvi pogled izgleda dosta haoticno i besmisleno, izgleda kao da nema mnogo veze sa bilo kakvom pravdom. Medjutim, ako se ima u vidu da smo vecni, da mi / dusa zivimo zivot po zivot u razlicitim telima, kao i da se nedela iz jednog zivota otplacuju kroz karmu u drugom / sledecem zivotu, ovaj svet pocinje da dobija na smislu. Takodje, uz postojanje principa karme, princip pravednosti je utkan i u sam Univerzum. Kakav bi to bio Univerzum kad bi neki bili vecni, a neki drugi ne? Kakav bi to Univerzum bio kad bi mrav vecno bio na nivou mrava, kad bi covek vecno bio na nivou coveka, i kad bi bog (ili bogovi) bio vecno superioran, svemoguc i nedostizan? To da smo svi iste duse i da se sustinski razlikujemo...
Monstruozno zlostavljanje psa vezanog na "lancu" od oko 20 cm, za koje su znali veterinarski inspektori Sombora
"Kada patnja drugog bića uzrokuje da osećate bol, ne podvrgavajte se početnoj želji da pobegnete od nje, već naprotiv, približite se što je bliže moguće onome ko pati i pokušajte da mu pomognete." – Tolstoj MOLIM narod da deli dalje ovaj snimak monstruoznog zlostavljanja psa, kako bi se što pre došlo do pravde za psa kao i za mnoge druge pse koji se zlopate na sličan način (jer predstavnici institucija ne rade svoj posao VALJANO) a do kojih ne mogu doći (sem dronom koji trenutno nemam): https://www.youtube.com/shorts/RjwjM2MYV80 Kada je u pitanju snimanje KRIVIČNOG dela zlostavljanja pasa, pred policijom sam ušao u dvorište kako bi narod video šta TUŽILAŠTVO ODOBRAVA, SRIŽE MI KRIVIČNA PRIJAVA!!! Slika dole! Vidite kako su tu...
Osjećam da pukla je nit od svile kojom smo snove tkali od ovo malo života zrno ljepote krali. Osjećam kako srce tvoje sklada neku neznanu melodiju sve mi se čini da naša ljubav liči na parodiju. Osjećam da ledi mi se krv grize me užasne sumnje crv. Osjećam da blizu je kraj da gasne naše zvijezde sjaj. Osjećam da mraka tog se bojim, osjećam da još te jako volim.
Hijene
Moram nešto itno davam reknem sve muške hijene su pederćine i zato ženske imaju mušku stvar istinu vam kažem svet je poludejo date jadne ženske moraju da tu stvar imaju inaće ih muško nebi pogledalo nemogu da verujem uskoro će i životinje na unu ge paradu ne samo ljudi koji su poludeli nego će i hijene i kenguri pa ajkule ostala sam bez reči vidite ovu sramotu:
jedna za dobar dan svima meni omiljena Izađeš u majsko, svetlo jutro. Trebaš paziti da dan ne sluti na oblake i kišu. Cvet bereš čim počne da cveta, a list pre cvetanja. Čičak je grimizan; kantarion žut i cveta do jeseni. Zova žbunasta, mlečnog soka. Pečurka raste sred vilinskog kola. Čuvaj se klobuka jarkih boja, i odbaci sve što ti nije od koristi. Ne svlači odeću pod lunom ćudljivom. Sutra ćeš imati groznicu, ali ne i pameti. Ostavi priče iz zapećka neukima. Pod lunom zabuna plete varke i obmane. Trebaš kuću u šumi, na proplanku. Nema straže bolje od grane i debla; i pažljivih očiju zverčica. Kad zorom sa praga osmatraš svetlo nebo i njušiš dan; neka ti noge ostanu na zemlji. Pazi da kakav potok teče blizu. Voda sve nosi: bol...
Немој заспати ноћас, поноћ сачекај И кад стари сат откуца дванаест пута Изађи напоље, огромно небо погледај Сети се срца, што тамним ходницима лута. У глуво доба тишина пољем царује Оштри северац леденим дахом дува Огроман месец звезданим небом путује Ко уморни стражар што немирне снове чува Ако имаш тог тренутка срећу Падалица звезда прелетеће тебе Пожели жељу, скромну а највећу И нечије срце престаће да зебе
Alan Watts: “Shvatio sam da su prošlost i budućnost prave iluzije, da postoje u sadašnjosti, koja je ono što postoji i sve što postoji.” – Sadašnjost nije sve što postoji, već je način kako se inteligentni život (to je ono što jeste i što traje) razvija/menja. Promena se doživljava kao vreme ili ono što se dešava, što se desilo i što će se desiti. Te promene su neophodne za smisaoni kontinuitet i širinu spoznaje. Ukoliko bilo koja od tih promena izostaje inteligencija degradira i gubi sposobnost razumevanja, jer dolazi do dezintegracije identiteta. Bez svesti o sebi nema ni svesti o svetu oko sebe. * Tema zadire u apstraktne pojmove i kompleksne procese tako da je nije lako na jednostavan način izraziti. Dobila sam neke komentare u...
Bijo je moj Zoki juče u gostijoni i pričao je sa jendim ućenim čovekom koji je rekao danas prate preko uvebe signala i svako može da bude tako praćen on utu vakcinu metnu grafon od kojeg se napravi antena zato i trebaju busteri da se antena sastavi u unda svi imamo antene i svak zna gđže smo a toje sve osmislijo onaj prokletnik i bandit Bil Gec i luđžak Crkoberg nijeim dosta šta su mladost na kurvarluk i opaćine naveli sad oče i danas pobiju ljudi nedajte se i ništa nemojte da verujete tom pokvarenjaku Gecu
"- Za vas svi kažu da ste dobar čovjek. - Nije tačno. Apsolutno nije tačno. U meni ima zla makar koliko i u drugim ljudima. Ono gdje bih sam sebi odao izvjesno priznanje, to je rigorozna odluka, odnosno sposobnost da kontrolišem sebe i sopstveno zlo. U meni kuljaju ljubomora, zavist, podlost, poriv za osvetom, proplamsaji ljute mržnje. Da ih ne kontrolišem, imali biste posla s jednim od najlošijih ljudi koje ste ikada upoznali. Kontrola, to je ključna riječ. - Pa zar to nije glavna odlika dobrog čovjeka, da nadzire i kontroliše svoje zlo? – Možda i jeste, ali ako već pričamo o meni, to ne mogu reći ja, samo neko drugi. Ja u sebi nosim neke druge ideje. Dobar čovjek ne postoji, to je zabluda loših ljudi. Dobar čovjek je vještačka...
"Господине инспекторе" "Зашто ме прекидаш, имам ли ја право да на миру попијем кафу? Где гори" "Имате наравно, него." "Шта него?" "Знате оно самоубиство од јуче?" "Оно на Бањици или оно скакање са моста?" "Вождовац." "Шта је са Вождовцем, мислио сам да је то чист случај." "Наши су данас вршили претрес стана." "Требам ли ја да ти извлачим речи из уста или ћеш се коначно наканити да ми кажеш у чему је проблем? Јел то неко познат? Рођак неког политичара или мафијаша?" "Ништа од свега тога шефе, нашли смо опроштајно писмо у стану. Насловљено је на вас." Инспектор се тргнуо, нека непријатна језа почела је да му се шири телом. Коверат је био отворен. Извукао је папир из њега и почео да чита. Већ после пар минура схватио је о коме се...
Back