Blogovi

Pomislim na tebe, znaš.. Onako setim te se Bez razloga Samo jedno ne shvatam Zašto mi nepozvan u misli dođeš Da, ti što ovo čitaš Nee ne, izvini.. ne taj ti.. Tu jedan, drugi.. Hej? Da, glupo je ovo Ali ako ti kažem.. Nećeš biti tajna misao Neka te ovako Čudno, a slatko Prijaš Ako osetiš blagu jezu kičmom što ti prostruji To sam te mislima obgrlila Nekako si mi drag Ne znam.. Ništa mi nije jasno ni ne treba da bude Zar ne Učini mi nešto, hoćeš? Ako i ja tebi u misli svratim Samo se nasmeši Jer dozvao si me A da nisi ni znao da dozivaš me Ja sam osetila Ne pitaj me kako Ne znam ni sama Pružiću ti ruku Povedi me u neku pesmu Samo našu I zadrži misao Zadrži me tu pored sebe Samo još malo
Reči koje ćute
Ne gnjavi svoju mudru glavu pitajući se zašto, samo zatvori oči i slušaj reči koji ćute.. Po ko zna koji put Pokušavam i ne uspevam da te dodirnem i usnama da zašijem ivice tvoje duše da te ne zaboli ova pesma koja danima sazreva u meni, hraneći se rečima bolnim i nežnim probuđeni u ovo srce koje si posle hiljadu praznih života oživeo. Tvoje odsustvo boli, Uzdišem, ali nemam vazduha, reci mi, dragi kako da ti pišem o ljubavi kada si to zaista ti kako da dođem do tebe kad sam zaglavljena u metežu tvojih snova? Potraži me u paukovoj mreži neslivene suze, u daljini noć sa čežnjom koja je boji, potražiti me u grehu koji jutro natopi, da bi me pronašao u tišini, i razumeo reči koje bolno ćute o tebi.
Mihail Litvak: "Razgovor sa prijateljima je dobra stvar bez sumnje. Ali kad razgovarate s onima koji su vam neprijatelji, naučićete mnogo novih stvari. Vaši nedostaci su samo neke od stvari. Bolje je slušati svoje neprijatelje nego prijatelje." - Iskreni i pošteni ljudi reše konflikt razjašnjavanjem i kompromisom. Ali, ako je neko neiskren, nepošten i bezobziran s njim je teško naći sporazum i okončati sukob. Isto kao i s nerazumnim ljudima koji se povode iracionalnim osećanjima ljubomore, mržnje, zavisti i pakosti. Takvi i postanu neprijatelji i nastoje da nanesu štetu. S njima je najbolje prekinuti odnos i komunikaciju pošto nisu dobronamerni. Pre će reći laž nego istinu. Jedino nam naša reakcija na njihove provokacije može...
Pobegla da sačuvam ovo malo duše...
Povukla sam se.. 🙄 Od informacija, tumačenja...ljudi...Mada savršeno (a to je jedino u čemu sam savršena) znam gde živim i s kim delim geografsku širinu (bez širine) i dužinu (bez dubine) i dalje ne znam kako ( a možda i ne želim da znam)...🙄 Zašto čestita bića biraju da se sklone?...🤔 Pobegnu u sivu zonu ( koja je u stvari bela...čista, svetla, ali to ova zemlja ne želi da vidi)? I postanu gradjani drugog reda ? Logično. Kao ljudsko biće, kao gradjanka, kao žena odbijam da živim na margini. Odbijam da je moj glas nevažan. Odbijam da mi neznalice objašnjavaju šta je nacionalni identitet. Da mi manifestacioni sveštenopoklonici pokazuju šta je vera. Da mi doučeni, kupljenodiplomaši uče mlade po isečcima iz tabloida. Da mi mediji truju...
Thanks for all the fish
Vi divni ljudi koji sipate prijatne,smirene i duhovite reči sa usana - vama hvala, bilo je lepo ćaskati sa vama. Vi neotesani napaćeni ljudi,neispunjenih života - hvala vam što ste mi pomogli u istraživanju društva u malom. Vi kojima je možda neka moja reč pomogla - drago mi je da je tako. Želim vam sve dobro u životu. Vi koji ste meni pomogli da shvatim neke stvari - hvala i vama. Vi žene koje mislite da vas ugrožavam - ne brinite, vaš je,nastavite da trčite za njim,pa koja uspe neka joj je sa srećom.
Ja sam samo slovoslagač. Nekad ispadne pesma nekad priča nekad rasprava sa zlom babuškom na nekom forumu. Nije uvek lako sačuvati svoj unutrašnji mir u prisustvu osoba koje zrače zlobom i pokušavaju da te na svaki način omalovaže. Takve osobe su kao baloni koji bi da zauzmu sav prostor i istisnu sve druge ili bar sve one koji su se zamerili njihovoj sujeti na bilo koji način. Nada kažu umire poslednja. Nada da ćeš u nekom ko to ne razume i ne želi da razume probuditi plamičak ljubavi prema drugima. Šta je uopšte smisao propovedanja na forumu? Ionako skoro niko ne čita šta pišeš nego čita ono što je u njegovoj glavi i samo traži u tvojim rečima nešto za šta bi se zakačio da izrekne svoje misli. Ima li nade u pokušaju da nekoga popraviš...
Moja nadanja i pretpostavke u vezi sa serijom From
Ja se na primer nadam da će ta serija From biti kombinacija horora sa motivima iz Heroes 3. One sličice koje crta Viktor me navode na to i naravno ti vampiri. Očekujem neki Epic Fantasy Walking Dead horor samo sa dosta više mističnih momenata ofc. Jer mislim ako bar neki od junaka u From ne postanu heroji koji će čarobnim mačevima i vatrenim loptama rokati one vampire what's the point? Ceo život će se kriti po podrumima ambara i zavlačiti u kuće čim padne mrak? Ne rade pištolji na vampirima? Okej, onda mora svemirska sablja izvučena iz qurca :lol: Ako pogledaš Lost koji je po svemu plitkopametna serijica ona je zapravo kombinacija 2 od najpopularnijih serija 90-tih, a to su Baywatch i The X Files. Koliko god sumanut bio takav spoj...
Ljubav i sećanje
Dremam ko senka na naboranim belim čaršavima. Naučila sam cenu praznih reči, i ko je stranac, a ko domaćin, Žalbe su završene, tvoj osmeh je znak, rascvetali vrba oblak a plava vena bije, potoci ispod ledene kore. Kišna noć šušti a snovi - pocepani komadi, proklinješ nesanicu... Žalbe su završene, Tvoj osmeh je znak, Diši, Udahni duboko i živi punim plućima, Ljubav i sećanje su sveti za naš kratki život...
bol...
Vreme otkucava a ja još trajem, puna bola. Nisam voljna da priznam... Ubija me, prodaju komad po komad... Niko ne želi da sluša kako se zaista osećate. Ako ne bude izgovoreno naglas biće lišen od onoga što jeste, uginuće... Možda... Možda mi je previše stalo, nisam sigurna gde počinje a gde se završava.. Bol nad bolom, to je ono što mi treba, ostaje samo da kazem Da boli, pa da boje izblede, sve postane sivo...
Не знам да ли да дефинишем себе као кафољупца јер, иако кавопија јесам, свако мало је (безуспјешно) батаљујем, све могуће (или бар скоро све) врсте кафе сам пробала (укључујући и италијанске бућкурише), али не знам да ли је пијем зато што је волим или зато што ми је прешло у навику јер ми диже адреналин и ,,гура" ме кад више немам снаге. Елем, данас сам пијуцкала кафу у свом омиљеном кафеу и размишљала о кафи као пићу. Закључила сам да једна иста шољица кафе може имати милион различитих намјена. За почетак, може бити сама и друштвена. Саму пијете сами (ма је ли, Бога ти?), а друштвену у друштву. Друштвена је најчешће разговоруша (филозофуша или оговаруша, зависи ко је пије), али може да буде и швалеруша, сиктеруша, послијеручкуша...била...
U pauzama za život...
Njeni nokti su bili duboko zariveni u abažur hotelske lampe. To je prvo napipala. Oči su joj bile vezne. Osim tajanstvenosti koje ju je uzbuđivalo sputavanje jednog čula oštrilo je druga. Nije marila za stvari oko sebe. Njena percepcija je bila savršena. On je bio savršen. U ritmu allegro. Ona se uvijala.. u ritmu aldente. Dok je tonuo u nju osećala ga je isprepletano sa iskonskom sobom.. kao jedno biće.. oni su bili pre početka svega.. iz čega je sve izniklo - pradrvo! Jedno telo pokršteno u ukrštenim virovima sekundi, u bezvremenskom zanosu dvoje ljubavnika koji je trajao koliko lepet krila golubice, koliko dah na prozoru.. koliko dim cigarete. Samo još jednom da pomiriše njegov dlan na njenom licu.. njegove prste zarobljene na njenim...
Reći ću ti .. (Molitva)
Reći ću ti .. (Molitva) (dani bez datuma) Reći ću ti već jednom odgovoriti na pitanje kojeg ne postavljaš vrištećim delovima tvojih ruku kojima ćeš i večeras ugasiti lampu sa prašnjeve police ormana u kojoj je ostalo jos petroleuma i krvi za igru redova i slova za knjigu dve život il dva. Reći ću ti već jednom da me ne gledaš tako i ne skrivaš se od mene kao od nevremena kad zakuca na tvoj prozor gromovima od čistog srebra kao stražari u najavi dolazeceg pljuska loših dana manjka svilenog konca za tvoje haljine reči i zakrpa zgrčenog srca Reći ću ti već jednom da me ne mučiš, nemušti i ne vezuješ u lance sopstvenih besmisla hiljadama raskršća i neodređenostima po kojima otvaram i zatvaram oči u nedorečenoj i ravnodušnoj nadi bistre i...
Desilo secproletos ali sad je isplivalo na u razmišljane i treba obraditi i svariti. Zadnji put kada sam sa bivšlim "jela govna" bilo je leto pre korone. Nesto smo se slučajno sreli i izglupirali se skoro 3 nedelje. Meni je tada to bilo za tolerisanje jer mi je veza sa mojim dragim malo zabagovala a on nije bio u gradu zbog posla. Razmisljala sam i oprekidu. Kada je bivsi otputovao a moj dragi se vratio nekako su se izdešavale neke stvari i sve se posložilo i nekako smo prevazisli i resili sve ono što nas je žuljalo. Naravno nisam rekla dragom za moje "lutanje". Međutim proletos (kao na filmu) stuze mi pp na fb od bivšeg da ćectog i tog dana dolaziti iz inostranstva da resi neke papire da će me zvati. Zvonio je nepoznat broj i...
Dok kuca
-Hej! -Wauu.... vidim da si me pronašao. -To i nije teško, uvek si tu. -Polaskana sam... Paa, jesam, ali si ti zaboravio. -Ne zezaj, pričaj, kako si? -Dobro sam, a sad me zaobiđi. -Neću! Nemoj da si takva. Verujem da bi želela da s nekim podeliš to vino. -A da o tome odlučim sama? -Šta imaš u toj kutiji? -Moje srce... -A zasto je u kutiji, i kakve su te brojke? -Sad kad su mu odredili rok trajanja, zgodno je da bude u kutiji, mozda potraje malo duže. Jeste puno korišćeno, rasklapano, pa ponovo sastavljano, neke deliće nedostaju, poklonjene su, ima i po koji ožiljak, malo je izgubilo na sjaju....ali još uvek radi, u određenim situacijama dostiže čak i dvesta otkucaja u minuti. Pokazalo se da je pravljeno od veoma kvalitetnog...
Ples života
Gore-dole,dole-gore. Linija pulsira,igra se,nekad brže,nekad sporije. To je njeno prirodno stanje - da skakuće,da leti u vis i pada,iznova i iznova. Njeni skokovi i padovi su strmi. Možda je to drži budnom. Ta njena igra je potvrda njenog trajanja. Znamo da kad padne,sledi veliki odskok. Leprša, igra balet. Ponosno se vine,pa skrušeno pogne telo. Vredi svaki njen pokret. Dobro je dok igra. Jer ako se umiri i postane ravna,igri je došao kraj.
Ћао људови :) Брзинско обавјештење. Ензими јетре добри. Д витамин још није дошао гдје треба, али расте, пишите ми оцјену више за труд. Жељезо је ту негдје, није ни било претјерано снижено, али још ћу га мало поправити. Пуно меса једем, ићи ће то. Одговара ми нови режим исхране, имам чак и нову омиљену пјесму. ,,Витамини, протеини, само да је..." ако знате даље супер, ако не знате укуцајте на уt. Бит је добар, и скроз је океј за вјежбање. Осим тога није баш тип музике који волим. Шта сам оно хтјела да... Аааа да, од ове протеинске квази дијете сам чак и смршала 3 кг. Јуху. Још три и онда сам свој на свом. Даље, кортизол је још увијек негдје горе близу изласка из атмосфере, али спушта се полако. И ту хоћу неке бодове за труд. Е сад, белај...
...za dva broja veci dzemper rukavi pokrivaju saku do nokata rol_kragna krije grlo kojim se labud krasi sminka od majke traje pogleda me bolje da nije i, tako to traje i traje po ulicama i plazama povredjujem ozljede ponekad zaspim s njom u ocima samo da bih imao razlog da budem ...da li ce prvi snijeg opet setati oknom ili kisa obavezno padati kada kisobran zaboravim znam da je bore i sijedost nijesu napali jer sam je smjestio u galeriji Dorjana Greja...
Ovo mesto je prazno skin sam obojio u crno tebe nema ni pod kojim nikom cak ni da nagadjam dal si to ti... A bilo je zabavno... I nezaboravno... Na temama smo se jurili i ljubav izjavljivali... Skriveno I neskriveno a nekad I banalno... Datumi urezani po secanju, pa i ovaj.... Ne bih se zadrzavao ovde... U nocima I danima lucidnih poruka sam ostao... Mozda da se opet potrazimo...da iscekujem susret kao ranije... Moja ljutnja na tvoje nepojavljivanje... Sada sam shvatio....bila si sprecena.... A ja te docekao...nemoj zameriti sto me nema odma.... Al dolazim svakako.... Vecnost je pred nama....
Večeras ko da je sve stalo. Prikupljam ostatke sećanja na davno prohujala vremena. Vremena dok si bio ovde. Prisećam se svih onih ludosti što sam radila kao dete. Vremena izlazaka i tvojih čekanja. Koliko puta jutrima sam zaticala upaljen tv i tebe u fotelji.... Nižu se uspomene neke gorke kao čemer neke medene Vreme odrastanja i tebe pored mene Bio si uvek tu, da me izgrdiš, da me podržiš, daš savet, proveseliš sa mnom, obrišeš suze...... Daš savet...... I za onaj ruž, hvala ti, zaista je bio grozan.. Tata, tvoja podrška mi je uvek značila... Borim se sa sećanjima Želim samo lepe uspomene ali dolaze i one manje lepe, bolne.... Vremena kad nisi znao za sebe kad nikog nisi prepoznavao Kako si samo znao uspavanke unuki da pevaš, sa...
Jede mi se burek. Kad bolje razmislim burek jedna od malo konstanti u mom zivotu.Burek sa ocem,burek za dorucak,burek za veceru,burek protiv mamurluka,hladan burek od juce,prazan burek,burek sa sirom,burek sa jabukama,burek na brzinu.....Godinama sam merio kvalitet gradova u kojima sam bio po kvalitetu bureka koji sam tamo jeo.Ucio sam moje klince da ga vole ali nisu bas nesto odusevljeni. Da li ja nisam dobar ucitelj ili je burek pregazilo vreme.Ko ce ga znati?
... Tezina mojeg stanja je u neznanju i nepoznavanju puteva kojim se moze ici bezbjedno. Pod ovim ’’bezbjedno’’, mislim na mogucnost putovanja bez ometanja i nepotrebnog rasipanja.Mozda bi bilo najbolje , ne putovati i ne dati sansu da ti neko put omete i razgovor ode tamo gdje se tebi ne ide ili ne bi smio ici .Potaje i nasamo napravljene kucice su vilajeti koji cuvaju stanare samo dok na vjetrometinu ne izadju , a onda kako kome sta slijedi . Zar treba ostati u kucama kao kuce i cvileci moliti da svane dan , a dan sledeci opet u cviljenju i cekanju .U cekanju da, ali u cviljenju je zalosno trositi sebe . Mozda je lako naci puteve ili staze koje su osigurane od roda ljudskoga ali je tesko naci ih kad se traze jer ih nalaze samo oni...
„Tanki smo poput papira. Živimo od sreće izražene u postocima, privremeno. To je ono što je istodobno i najbolje i najgore, vremenski faktor. I ništa ne možeš promijeniti u vezi s time. Možeš sjediti na vrhu planine i desetljećima meditirati, i ništa se neće promijeniti. Možeš promijeniti sebe, tako da te lakše prihvaćaju, ali možda je i to pogrešno. Možda previše razmišljamo. Trebali bismo više osjećati, a manje misliti…“ – Mešavina smisla i apsurda zbuni, pa se lako prihvati nešto protivno zdravom razumu. Sedenjem i meditiranjem se sigurno neće ništa promeniti. Za to treba „zasukati rukave“. Ko se menja zbog drugih uzalud se menja. Nema sreće onom ko sam sebe ne prihvati. Najbolje i najgore u vremenu je što traje i...
...nemam vise prava da se ispravljam a ni prva ispravka nije bila sretna jer setnja kroz kordone ljepote mora da spali da vara i trazi naprijed a svako naprijed sve vece i vece muke po oci znojem pokapane kroz izmaglice blijesti zelenilo tvojih pogleda tebe koju vise i ne pamtim pamtim samo oluje i kosave upletene kose i pogresno zakopcana dugmad a ispravke na nove sakralnosti traze jer sve je svetinja ako se muti u glavi prvo a drugo kad te korak nece a rijec svakako i ne postoji i , kad to sve odstoji kao vjecna straza u glavi zatecena si okamenjeno trajes kroz moje vjekove...
...danas sam miran i sanjam hocu da mi dolaze oni koji nikad ni otisli nijesu samo da ih bar u glavi imam tu useljeni i nema odlaska molim njihove andjele da te moje andjele cuvaju sad ne grijesim vise sve su isprale zivotne kise ne varaju me aprilski jorgovani sa Vracara sum kestena sa Kalemegdana visnje s Tasmajdana tisine senjacke noci poslednjesanske momacke ne molim telefon pored glave da mi objasni pored koga se bude njene oci plave pored koga guste je kose rasprela da Bog da na ludi kamen sjela ko bure da bude debela devet kceri da dobije a mene da vaja i takvog sina da sanja a da ne dobije tu i jesam zloca ali s razlogom za sve sebe krivim ali znam zbog koga zivim koga jos trazim i cime teske noci blazim...
...kad zadje violina duboko tada moras naci nekog sebi ili si duboko u opasnosti posebno ako ti blizu pridje onda te zaista nema nigdje violinski kljuc zna za samo svoje bolove potrazi tada sve sto si izgubio i ako neces nista naci nemoj uzmaci zamoli duboko u madjarske sirine da se okupe cikosi najbolje je u predvecerje jer su puni gorcine nadji nekako Tokajca od suvog grozdja i opet ces uci u svoju dimenziju i, ne izlazi vise ...nemoj moje greske ponavljati nemoj, zbog mene...
...lelujas kao neodlucni vjetar mrsteci svoje malo jezero u planini sta ako te Dijana opomene i Zevsa prizove neces valjda u ljubicaste visine otici i poglede osiromasiti moje jos ako i kradje postoje smrtne oci htjele ili ne besmrtnost ce pozvati ne znam te ali prizivi i snovi nadogradjuju moje moci i ako nemocno se blize ali blize se i time hrane zaboli to kao Prometeja njegove rane kad mu Orao prilazi a mene odlasci nenajavljeni i pune oci sto ni mrakom se ne prazne...olaksavaju... ... volio bih da ostanes tu gdje si lelujas svjetiljkom tvoga hoda pogledom koji samo mene promasuje i budi dubine vulkanske koje bi Okeanu provalom kroz prostore Otrantske...
...zakasnjele rijeci...
... Oni koji me bole Mole me grane a i potoci da se manem pognute setnje da se manem svega sto me u nista posla Mole me vrhovi jela vrhovi brda mole me zaostale pjesme ptica da ne idem kuda idem Trazi od mene slavuj i frula da ne idem i ne odem samo sam ih ja slusao i neodlazio Ali samo Oni me ne mole Oni koji me ovdje otjerase Oni koji me B O L E
...nalazim sebe tamo gdje nijesam bio gdje bivam zvjezdano nebo me gleda i ceka a bezdan neka trazi od mene da krenem putem svojim za sebe da se ne plasim bojim ko je sa mnom on ostaje ili nije ni bio ovoga puta nesto bih skrio ali unutrasnje vedrine i i izvori mole me da ucutanost prozbori ne krije jer hladnoca samo zmije grije...savije, i evo me samog kao nekad na klupi pored tvoga lika sto sigurno cuti i opominje da se cuvam rijeci izrecene a ako jest drzi se Nje kao svetinje...
Back