Blogovi

Zašto ne postoji menadžer života? Postoje menadžeri za sve i svašta ,a ne postoje menadžeri života. Hajde da ih izmislimo. Na ideju sam došao pošto postoje mnogi ljudi koji umeju svašta u životu da rade . I dobri su u mnogim radnim veštinama i ništa im nije teško imaju volju za rad, a ne umeju da naplate i raspolažu sa novcem koji imaju. Dok imaju novac svi ga ostali oko njih imaju i nesebično ga troše sa drugima. Jednostavno nismo svi rodjeni za sve. Inspirisan ovom idejom sam iz ličnog iskustva i posmatrajući slične ljude kao ja. Jednostavno ne želim da mi sve ide naopako celog zivota moram nešto da preduzmem na vreme dok sam još mlad i željan života. A želja za životom mi se polako gubi i ne budim se više srećan nego namrgodjen i...
О СРПСКОМ ФУДБАЛУ И ЈОШ ПОНЕШТО Данас наша фудбалска национална селекција у земљи Португалији почиње ново путешествије у нади како би се докопали циља, Еура 2020-е. Како ће се завршити то путовање, не знам, нисам видовит, наравно да се надам добром. Но оно што знам је да ће то бити још један ход по мукама, уз пратеће медијске спинове, роварења менаџера, прозивке на линији неки играчи вс селектор, све скупа пуно "хране" за медије који се упиру све ријалитизовати, па тако и спорт. Од задњег Еура пуно тога се издешавало, мало позитивнг и пуно рђавог. Позитивно је што су наши курталисали успјешно квалификације за Мундијал у земљи Русији. А онда су кренули медијски спинови, из неке или неких кухиња пласирани, те како смо запали у лакшу...
...sve okolo je ok. sta traze vise unutrasnje furije znaju da ih nije ne bi me bile dosadne kise ne one jesenje one koje u oci ulaze kljakavo zasipaju svake staze ogade i sumu a i vodi dojade a, okolo je sve ok. ne uvodim zbog toga nikog u svoje avlije sve dok u meni ne ogrije otopli i oci opet svojom stazom krenu da se zalisci prenu i puste impulse svoje na svoje...
Direkni nalogodavci suludog neuspelog pokusaja mog nasilnog privodjenja u EDePro, 16/11/2017 mafijom Sime Cigana Nalogodavac: Vasic Zoran: Vasa (Vasic Zoran, VTI pukovnik, VBA) je otadzbinski heroj. Za spijuniranje AirBusa u Touluse-u (1987.) i potvrdu vernosti UDBAe (ocev esnaf) je dobio stan (oko 50kvm sa svojih tek navrsenih 29 godina) u bloku 23 (treba li adresa?). Nije to Vasa radio sam. Imao je podrsku u klasicu Cemi (Memon Goran), isto zaposlen u VTIu kada i Vasa, godina 1984. (ista su generacija 1979. Masinski Fakultet). Cema je napredovao sporije (ne verujem da je radio za VBA), ali se pre nekih 8 godina prebacio iz VTIa u EDePro po vojnom zadatku, gde je trenutno jedan od direktora razvoja. Cema je tacno znao kada Vlado...
да се позовем на нећу јер од два пута више речи уме да разгрне јер на лево или десно спотакне се човек да се позовем на јутарњу мучнину јер камењем обала снива јер дебело море јесте било да се позовем на стазу којом пођох јер се дланови моји заљуљаше јер где је благо ваше, срцем исписано је
Zivot i rad na Malti
Evo odlucih malo pre da zapocnem temu zivota i rada na Malti, za one koji su vec na Malti mozda i nece biti zanimljivo, a za one koji nisu mozda ce i biti zanimljivo pa se odluce ili da posete Maltu ili da se dosele ili pak samo da prate blog :lol:, pisacu ovde sta, koliko, kako i gde, uploadovacu slike i svasta nesto. Ne zamerajte mi, malo sam usporio sa forumima, jedno 7 godina forum video nisam, i ako sam se ranije bavio odrzavanjem i pravljenjem istih ali to je bilo davno :D Dobro mi dosli dobri ljudi :kafa: UPDATE 23.03.2019 Pa da počnemo, za početak malo o sićušnom ostrvcetu dole ispod Italijanske cipele. Kao što rekoh Malta je jako sićušno ostrvce koje ima svoje mane ali vrline. Malta, ostrvo koje nudi savršen odmor, ali isto...
КО НЕ ВОЛИ РАДОВАНА Данас је у Ден Хагу, у земљи Холандији, завршен судски процес извјесном Радовану Караџићу. У питању је ад-хок суд, што ће рећи само за ову сврху, а сврха је дисциплиновати одабране злоће у постјугословенском крвавом расплету једне приче, приче за коју је тешко утврдити када је почела, још теже да ли је завршила. Одабрани злоће су наравно неки Срби, један поносан, загуљен и несрећан народ са необичним даром да увијек изабере лошији избор од оних који су на понуди. О овом Радовану су пуно зна. Написано је превише о њему, књига, текстова, колумни и још више наручених мишљења, бавили су са Радованом бројни знани и незнани људи, и требало би пуно времена да макар направимо неки сажетак његовог пута. Најкраће речено...
nikad video ptiće golubova. možda je i video: lako smrskavanje sa zgrade. pradavni dan, proliveni znaci pitanja. čemu? izgovoreno gubi snagu. na zidu piše: ćutati, uzdržavati se, umreti. talentovan za tugu, i mlako, rutinirano postojanje, uložio je neku energiju u to. ne znam zašto.
Pametnica se opet javlja: - Može li još neki primer za fazi logiku? Nama to liči na nekakvu verovatnoću. - Fazi logika se mnogo razlikuje od verovatnoće. Izaberite neki skup, pa ćemo na njemu razjasniti razliku. - Može li skup koji se zove "SLATKO"? Ovacije. - Dobar izbor! Najpre odredite stepen pripadnosti tom skupu za: ČOKOLADU,JABUKU I CRVENU PAPRIKU. Pametnica negoduje: -To je previše lako! Čokolada ima stepen pripadnosti "jedan". Jabuka ... recimo ... "nula zarez osam". Crvena paprika ima stepen "nula"! - Tačno. Zamislite sada dve zatvorene kutije. Na jednoj piše da je STEPEN PRIPADNOSTI "nula zarez devet", a na drugoj piše da je VEROVATNOĆA "nula zarez devet". Šta vas čeka ako pojedete sadržaj prve kutije, a šta ako pojedete...
Nesit je ponovo viđen Danima nad vodom krilima maše Velikim telom talase reže Kao jedrenjak niz vodu plovi I dugim kljunom somove lovi. Nesit je ponovo s' nama Kudravo perje na sebi nosi U labudovom jatu se skriva Kormoranovom ribom se hrani Među divljim patkama pliva. Nesit je došao opet Sudbinska karma ovde ga vuče Kad nas se zasiti jednoga dana pretvoriće ga magovi noći U običnog, kudravog pelikana. Jovan Genevajn-JovGen "NESIT" 24.02.2019. God.
Politicka konotacija i kontekst u Zemlji Srbiji
Citam ja pdf Politika... I shvatam ja kolika je surova borba za pare i moc bez adekvatnog znanja i rada. Posebno u Srbiji. Ljudi bi da budu neke face, ovamte, onamte, da sede, upravljaju na neznanje, i da uzimaju od pcela radilica sto veci procenat. Nemilosrdno, do samog robovskog koncepta. Pa Ako Prodje, Prodje, na potezaljku... Na vestacki indukovanu politiku svuda i na svakom mestu... Sve je to, svakako, vrlo devijantno. Ali da se ljudi progone, da se ljudi satanizuju sto traze samo svoja ljudska prava, da se prava demokratija izigrava, i da se prava demokratija koristi kao mehanizam ucene i prisile... Da se raznorazni mocnici na foru "socijalne inteligencije" i "autoriteta po rodjenju" dovode na kljucne pozicije, da bi se kriminal...
Majmun koji pije tuš
MAJMUN KOJI PIJE TUŠ ''Ta životinja, uobličena na Severu, dugačka je svega desetak santimetara; njene su oči grimizne, a krzno crno kao Ahat, svilenkasto i mekano kao jastučić. Izdvaja se po čudnovatom instinktu - sklonosti za kineski tuš. Kad neka osoba sedne da piše, majmun čučne prekrštenih nogu do nje i skrštenih ruku čeka dok se posao ne završi. Tad popije ono što je ostalo, a nakon toga ponovo sedne, miran i zadovoljan.'' WANG -TAI -HAI (1791.)
"Sreo sam je danas. Nju. Nekad moju vilu tužnih očiju. Sakrila je pogled iza pramenova kose, a ja sam osećao po tonu njenih koraka, koliko me u njoj još uvek ima. Činilo mi se da je htela zastati, možda nešto reći, ali je samo neki grč bola njenim licem preletio, zaledio joj osmeh, i ona je produžila dalje. Nije se okrenula. Znam je, ne okreće se ona nikada, znam i zašto. Ja sam još uvek njena bol, koji već dugo na duši nosi kao ožiljak. Koji ne zarasta. Samo to preda mnom ne pokazuje. Rekla je jednom da sam ja njena kazna, smejao sam se tada, a sada. Sada sebe trujem krivicom zbog tuge u njenim očima, nije prebolela, vidim to. Po tišini koja među nama gradi zidove. Ona se povukla u svoju tamu, obnavljajući ruševine unutar sebe. Sama...
Bindžer – Mindžer
Danas se prvi put sretoh sa novom reči BINDŽER. To je pojam za osobe koje u kontinuitetu svakodnevno odgledaju od dve do pet epizoda neke serije. Kažu da je ta reč preuzeta iz neke američke studije koja se bavi opsesivno kompulsivnim osobama. Kako onda nazvati ove naše opsesivno kompulsivne što svakodnevno po netu i forumima pišu veličajući svoje stranke i njihove programe. Pade mi na pamet reč slična ovoj... MINDŽER. Baš lepa. Opsesivno kompulsivni MINDŽERI.
G-din TONOLAN nije obican bot. On je specijalan BIA agent, koji je zaduzen da prati odredjene ljude na netu po zadatku i da ih "obradi" (psiholoska priprema) za dalju upotrebu. Bio je pridruzen iskljucivo meni od 10.2018., da bi sistem spasio znacajne investicije, koje je sistem ulozio na "obradu" mene od 2013. do 2018., jerbo su 4 razlicite ekipe bile zaduzene da me mic po mic dovedu do EDePro-a (skroz promasen zadatak). Nakon sto sam popio C30 (ban na 30 dana), po zahtevu BIA, TONOLAN je "nestao" sa neta, jer zadatak NIJE obavio (mission impossible). Razlog zbog svega ovoga je upetljavanje EDePro-a (kao pile u kucine) u vise vojnih ugovora za ogromne pare. Jugoimport SDPR (masinci, sumari i gigabrend direktori) se psihoticno...
Ja NE mogu da razumem Srbe, i srpski narod. Nikada to necu moci. Za sebe znam. Ogromna vecina ljudi oko mene me je izdavala i prodavala, kako u privatnom zivotu, tako i u poslu. Kako u Srbiji (tamo je SVE na prodaju za male pare), tako i na Zapadu (za MNOGO vece pare). Do pre 15 godina sam to tolerisao, i "vaspitavao" posrnule duse. Ali sam onda, neke 2004. shvatio da ja NEMAM ceo zivot na oprost i toleranciju. Odtada, svaku izdaju i prodaju shvatam kao akt ugrozavanja mog integriteta licnost, i vracam udarce. Teske, mortalne, i bez ostatka. Mnogi su "osetili" moju "milost" od malih igraca do ogromnih kompanija. Mogu vam reci, kada me svi ti sada vide, beze glavom bez obzira kao satan od krsta! Pre dva dana su me izdali, ovde, u DE...
Умро деда блажа. И био матор, све по реду, а воло и ракију, а пијо и неке прашкове, реко доктор да се отрово...Мада се нико није нешто потресо; имо чича 80 година, протеро кера лепо, и свега имао, и за чим да жали. Одем да помогнем, његов син и ја другари откад себе; ред је. А ладно било, у мајчину, неки мраз, па српска посла са три совре, а напољу- у отвореној гаражи; понадао се да ће тако брже да се отаља посо, ал оћеш мућак- селе бабе и деде ко на лепак, никако дустану! Попа нешто млатио ваздан; као, угледан парохијан, редован у цркви, па одужио ко гладна година; једна ћерка почела нешто да глумата несвестице, те као оће да падне позлило јој због татице, док јој муж не припрети кроз зубе- "Живка, ако ти затегнем један шамар- стварно...
Obzirom da sam obisao skoro sva evropska letovalista,kvalifikovano mogu da kazem:Lepote koje poseduju hrvatska letovalista,nema nigde na belom svetu.Sva mora sveta (okeane i ne uzimam u obzir) bleda su i nikakva, kada se kompariraju sa nebeskim plavetnilom naseg Jadrana.Ovo naseg Jadrana,nisam napisao greskom.Toliko su nasi roditelji,nasi bake i deke uzivali u carobnim lepotama Jadrana,da tu lepotu i mi,kasnije generacije,osecamo kao deo nas samih,kao deo nasih mastanja i sanjarenja.NI politicari sa jedne ,ili druge strane,nece nam pomutiti secanja na dozivljene ljubavi,na nekoj od mnogobrojnih turistickih destinacija hrvatskog turistickog buma. Sta mi trazimo u grckoj,turskoj,ili ne znam kakvim drugim morima,kada imamo tu...
"Les demoiselles d'honneur ont toutes choisi leurs propres robes. Je voulais vraiment qu'elles se sentent à l'aise dans ce qu'elles portaient. Nous avons donc choisi une palette de couleurs (blanc / crème), puis je les ai laissées trouver quelque chose qui leur plaisait. J'ai adoré le résultat final, chaque Il en était de même pour les avoir en blanc Goodrobe.fr, car je portais plus de couleurs nude / champagne. Nous nous sommes tous coiffés ensemble ce jour-là, ce qui était très agréable, comme lorsque nous nous préparions tous ensemble avant une soirée. Nous avons tressé leurs cheveux en une couronne autour de la tête et avons tissé des fils d'or, des fleurs et de petits Diamantes. " Ni Thea, ni ses servantes ne portaient de...
Ulični prodavac novina izvikuje naslove. Jedan, češće od ostalih: "JUČE U ZORU POČELE SU BORBE NA CELOJ POLJSKO-NEMAČKOJ GRANICI" ! Jedna žena je zastala pred izlogom. Jedna devojčica je produžila dalje. Sada je uspaničena. Vidi krajičak maminog kaputa u gomili ljudi. Trči za njom. Dugo se probija. Konačno je stiže. Hvata za ruku. Nepoznata žena se okreće. - Oprostite! Trči nazad. Pokušava da se vrati do mesta gde je poslednji put videla majku. Seća se da je pominjala kupovinu čaja. Prolazi pored male prodavnice. Iznad vrata natpis: "Lekovito bilje i čajevi". Ulazi unutra. U prostoriji nema nikoga. Pult, na njemu kasa. Dve male fotelje i stočić. Mirisi raznog bilja. Iza zavese se čuje zveckanje porcelanske šoljice. - Sedi Estera! Sad ću...
Vrteška
Retko se viđa na tvom licu ta mešavina "ups" i "hahaha" i one najslađe radosti. Možda je i prvi put vidim. Nisam znala da umeš da budeš baš toliko divan. Centar si mog sveta, sve si najlepše moje ovozemaljsko. Baš zato što sa mnom gledaš u Nebo. "Crkva Svetog Trifuna" – papirić s tvojim rukopisom mi stoji na stolu. Ko bi rekao da će se tog dana sve preokrenuti... i da ću nedugo potom ja čuti te tvoje čarobne reči i videti tu neobičnu, lepu, slatku, smešnu mešavinu. Ne šališ se...? Ili da? Ili pola-pola? Ja sam sušta radost! Već vidim vrteške. Za početak jednu. Možda je čak i sama napravim po uputstvu. Vozićemo se na vrtešci sa zvezdicama, mesecom i možda ponekim vukom... pevaćemo uspavanke... ima li ičeg lepšeg? Sve počinje da ima...
KRAJEM PROŠLOG VEKA. Vrtim šablone za početak razgovora. Šablon C1: "Nešto ste mi poznati". Šablon C2 : "Da li se znamo, odnekud?". Šablon C3: "Ja se vama sviđam, a vi meni?" Šablon C4 ... Ne mogu da se odlučim. Srećom, prva prekida tišinu. - Kako to da se nikad nismo sreli? - Jesmo, samo se vi ne sećate. Bilo je to sedamdeset četvrte. - Ja sam tada imala dve godine! - Zato se i ne sećate. Ali ja se sećam, tada sam imao deset godina. Prošao sam pored vas. Bili ste u dečjim kolicima. Gleda me. Vidi da sam ozbiljan, šatro. Prekidaju nam konverzaciju. Dovoljno sam rekao. Za sada. Za nastavak ima vremena. Videćemo se i sutra. Krećem kući. Golf kec pali skoro iz prve. Brekće. Razmišljam o toj sedamdeset četvrtoj. Te godine smo se rastali od...
Znacenje Solomunovog Hrama i Hristos! Ova tema je opsirnija od predhodne o Mojsijevom Hramu, i sadrzi mnogo informacija koje iskreni prijatelji istine mogu da upoznaju. Ali ova tema zahteva i vece predznanje radi razumevanja mnogih poimova i dogadjaja. Ali u svakom postu ćete naći stvari koje ukazuju na Hrista, njegovu sluzbu i verne ljude i dogadjeje za vreme milenijuma, to jest 1000 godina nebeskog suda nad mrtvim gresnicima, gde Isus pokazuje i ispituje zajdno sa svim vernima iz svih vekova, svaki pojedinacni slučaj onih koji će primiti presudu, vecnu smrt, i zašto će biti tako presudjneo kako će biti. Tako da nijedan slučaj neće ostaviti nimalo sumenje u pravednost presude. Mojsijev Hram predstavlja sudjenje vernima, gde se svaki...
«Ma robe de mariée a été conçue par Johanna Hehir. La robe s’appelle ‘Elena’. J’ai fait modifier la robe et raccourcir sa longueur car je voulais une robe longue comme une ballerine. La robe a été achetée chez Grace of Westcott à Dorking, dans le Surrey - un magnifique magasin qui a malheureusement fermé ses portes. J'aime que la robe était si élégante et simple. Après avoir visité divers magasins avec mes demoiselles d’honneur et essayé des tonnes de robes Goodrobe, j’ai enfin trouvé «The one»! J’ai adoré la moitié supérieure de la robe - elle se détachait légèrement de l’épaule et comportait un bouton détaillé dans le dos qui donnait une forme de «v». ​https://www.goodrobe.fr/robe-de-soiree-e22 La longueur était à l'origine plus...
Bože kako volim te jednostavne ljude, sa kojima popričam pet minuta i nikoga u tih pet minuta ne ogovaraju, ne tračaju, ne prozivaju. Samo se glupiraju i smejemo se. Divni ljudi. Ugrožena vrsta, ali ima ih. :worth:
Back