Živeti u Beogradu...

- Nije ih bilo skoro pola godine, a onda je krenula prava invazija. Ne smemo više ni na pet minuta da otvorimo prozor jer odmah njih 10-20 uskače unutra. Bukvalno čekaju na staklu pogodan trenutak - u očaju je sugrađanin sa Dorćola.

Ovo, međutim, nije usamljen slučaj, naprotiv. Sve više Beograđana žali se da im poslednjih noći u stanove i kuće uleću nepozvani gosti.

Jednom kada uđu, one markiraju vaš stan mirisom, koji će kasnije privlačiti sve smrdibube u kraju.

putovah na kracoj medjugradskoj relaciji Ča--Bg (a i da sam na duzoj, po Serbiji, utisak bi bio isti).....pustos, pustos i pustos! Alo bre, nema ljudi kroz toliko mesta gde prodjoh....čamotinja izbija iz svakog žbuna, ćoška...
tek videh ljude da mrdaju kad udjosmo u bg...
dobro je sto nije lako otici u inostranstvo, inace bi i bg zamro:sad2:

ne osudjujte nas dodjose....ko ne moze u inostranstvo, da bi iole mogao da radi i zaradi MORA u bg, a ne zato sto hoce

Poslednja izmena:
Ne govorim ja o čistoći vazduha nego o smradu koji se oseća.

nadam se da se nećeš zadržavati onda u njemu :aha:

Daće Bog da do toga dođe. Misliš li da sam ja u njemu zato što to želim? 60 godina se već odvija neravnomeran regionalni razvoj, postajemo grad država. Očigledno da ne izlaziš često iz ove "kaljuštine". Da izlaziš onda bi mogla da vidiš da je ostatak prazan i da se sada sve svelo na jedan pašaluk.

Poslednja izmena:
Od kada to Beograd smrdi.( osim onog incidenta sa deponijom)..ili vi to imate fensi noseve i culo mirisa..ili potrebu da pljunete
Meni smeta kada neko ko je do juce ziveo negde tamo..izjavi da moj grad , smrdi..jer ne smrdi
..Beograd se cisti ,ima ruze vetrova i spada u gradove sa puno zelenila..koja su pluca ovog grada

dpđu da studiraju pa jedva izdrže par godina da im ne viri neki praziluk iz guzice. Šta si olekivala, normalno da je mala zemlja centralizovana prema gradu. Selo i poljoprivreda su odavno uništeni a industrija isto. Ne krivi grad.

60 godina se već odvija neravnomeran regionalni razvoj, postajemo grad država. Očigledno da ne izlaziš često iz ove "kaljuštine". Da izlaziš onda bi mogla da vidiš da je ostatak prazan i da se sada sve svelo na jedan pašaluk.

izlazim često iz beograda :) i vidim pustoš, ali nije beograd kriv i ne smrdi tebi beograd zbog pustoline po srbiji...nemoj da zamenjujemo teze.

Poslednja izmena:
spada u gradove sa puno zelenila..koja su pluca ovog grada

Šališ se zar ne? Uporedna analiza Beograda i Beča:

Kako ne kapirate da je cela Srbija postala Beograd, zato što se ona preselila tu. Nema više vašeg, sve je to ostatak Srbije izgradio i sada naravno pola Srbije i živi u tom Beogradu. Da nije bilo tog ostatka Srbije i njegove masovne migracije jačali bi drugi gradovi, a onda bi razvoj dotičnog bio daleko, daleko sporiji.

Kako ne kapirate da je cela Srbija postala Beograd, zato što se ona preselila tu. Nema više vašeg, sve je to ostatak Srbije izgradio i sada naravno pola Srbije i živi u tom Beogradu. Da nije bilo tog ostatka Srbije i njegove masovne migracije jačali bi drugi gradovi, a onda bi razvoj dotičnog bio daleko, daleko sporiji.
Tito je rekao da su studenti u pravu

Ne salim se i ne mogu da se nacudim tvom pisanju
gde nam drzis slovo o Beogradu koji smo rodjeni u njemu i zivimo u njemu
verovatno se secas svoje migracije u Beograd

Poslednja izmena:
Ne salim se i ne mogu da se nacudim tvom pisanju
gde nam drzis slovo o Beogradu koji smo rodjeni u njemu i zivimo u njemu
verovatno se secas svoje migracije u Beograd

kakve veze ima to sto si ti rodjena u bg sa njegovim komentarom?
Ta podela na dodjose i "starosedeoce" je klasican balkanski primitivizam a cinjenica jeste da se srbija sliva u BG samo zbog prezivljavanja.
Sumnjam da je svakome zivotni san da zivi u sivoj betonskoj dzungli..

kakve veze ima to sto si ti rodjena u bg sa njegovim komentarom?
Ta podela na dodjose i "starosedeoce" je klasican balkanski primitivizam a cinjenica jeste da se srbija sliva u BG samo zbog prezivljavanja.
Sumnjam da je svakome zivotni san da zivi u sivoj betonskoj dzungli..
Ne znam stvarno sta da kazem osim da svako kome se ne svidja Beograd i ne voli ga..ima jednostavno resenje.
Da se vrati tamo odakle je dosao i gde mu lepse mirise,, ne smrdi,da se ne muci i ima toliko zuci u betonskoj dzungli
..da sam jedna od takvih, ja bih to uradila ali nisam i meni je ova moja betonska dzungla lepa, bela, prelepa i mirisljava
posebno kada u junu mesecu mirisu lipe u Beogradu....:zaljubljena:

Back