Živeti u Beogradu...

Ne znam stvarno sta da kazem osim da svako kome se ne svidja Beograd i ne voli ga..ima jednostavno resenje.
Da se vrati tamo odakle je dosao i gde mu lepse mirise,, ne smrdi,da se ne muci i ima toliko zuci u betonskoj dzungli
..da sam jedna od takvih, ja bih to uradila ali nisam i meni je ova moja betonska dzungla lepa, bela, prelepa i mirisljava
posebno kada u junu mesecu mirisu lipe u Beogradu....:zaljubljena:

kao sto rekoh, balkanski primitivizam..
Da mogu, verovatno bi se vratili ljudi :roll:
Ali ajde, prica u prazno..

Nije da ne mogu, vec nece..ko jednom ode sa sela u grad , u selo se vise ne vraca..niko nece da ore i kopa,sadi i bere, muze i pravi sir,
svi hoce kancelariju (pri tom ne pricamo o ljudima koji su izbegli iz hrvatske i bosne. ) Zavrse skole i nece nazad u svoja rodna mesta
gde vape za lekarima na primer,ili veterinarima ili uciteljima ili poljoprivrednim tehnicarima i da ne nabrajam.

Nije da ne mogu, vec nece..ko jednom ode sa sela u grad , u selo se vise ne vraca..niko nece da ore i kopa,sadi i bere, muze i pravi sir,
svi hoce kancelariju (pri tom ne pricamo o ljudima koji su izbegli iz hrvatske i bosne. ) Zavrse skole i nece nazad u svoja rodna mesta
gde vape za lekarima na primer,ili veterinarima ili uciteljima ili poljoprivrednim tehnicarima i da ne nabrajam.

Нико није луд да рмба а да му други, онај у Београду седи на грбачи.

Не, ја бих у свим селу Агенцију за поморску пловидбу, али не иде, кажу не може јер село не излази на море.

сад је сасвим јасно што си незадовољан животом у београду, јер такву агенцију београд сигурно има :lol:

сад је сасвим јасно што си незадовољан животом у београду, јер такву агенцију београд сигурно има :lol:

Једино ако је ипак у међувремену нису укинули.
А има Београд и ЈП Скијалишта Србије, а нема ниједна ски стаза у граду, сем кад снег у јануару изненади наше путаре.

Онај што по цео дан игра пасијанс у канцеларији, а сваког првог и петнаестог му уредно стиже плата.

Pa ti sto sede u kancelarijama i igraju pasijans su upravo ekipa koja se instalirala u BG iz raznoraznih manjih mesta.
Ne sede samo ljudima koji su rastrkani po Srbiji na glavi, vec i nama beogradjanima. Mislis da je u BG neko blagostanje?
Da me ne shvatis pogresno, nemam nista protiv ljudi koji ovde dodju. Svakog svoja muka tera da trazi bolje za sebe i svako od nas ce uvek negde biti zrtva tih stereotipa o mestu porekla.
Migracije su potpuno normalne...tako su sve svetske metropole nastale.
Ne vidim poentu kakenja po BG-u i beogradjanima kada su to ljudi kao i svi ostali...a ti sto kake i ne brisu posle guzu vec su stalno ukakani su sve, samo ne iz BG-a, niti beogradjani.

Pa ti sto sede u kancelarijama i igraju pasijans su upravo ekipa koja se instalirala u BG iz raznoraznih manjih mesta.
Ne sede samo ljudima koji su rastrkani po Srbiji na glavi, vec i nama beogradjanima. Mislis da je u BG neko blagostanje?
Da me ne shvatis pogresno, nemam nista protiv ljudi koji ovde dodju. Svakog svoja muka tera da trazi bolje za sebe i svako od nas ce uvek negde biti zrtva tih stereotipa o mestu porekla.
Migracije su potpuno normalne...tako su sve svetske metropole nastale.
Ne vidim poentu kakenja po BG-u i beogradjanima kada su to ljudi kao i svi ostali...a ti sto kake i ne brisu posle guzu vec su stalno ukakani su sve, samo ne iz BG-a, niti beogradjani.

Нико не сере по Београђанима и не броји ко је кад дошао у БГ (сем појединих комплексаша овде), појам Београд данас је еуфемизам за односе где неки могу да не раде ништа а да живе добро, а други рмбају од јутра до сутра а не могу да саставе крај с крајем.

појам Београд данас је еуфемизам за односе где неки могу да не раде ништа а да живе добро, а други рмбају од јутра до сутра а не могу да саставе крај с крајем.

taj pojam važi izgleda samo kod tebe i tebi sličnih. u svakom bogovetnom gradu na zemaljskoj kugli ima takvih o kojima pričaš.ali, pošto je potrebno uvek okriviti nekoga za svoju nesposobnost, onda je ovaj put kriv - beograd.

Poslednja izmena:
Koje kolonije kada smo mi deo necije kolonije? Pogledaj danas koliko ih trči u tursku, pogledaj red letenja samo.

Пирамидални систем. Ови из Курумлије трче у Београд јер је то следеће за продају, а ови из Београда скупили лове да могу да бирају где ће, само треба да продају пар станова што им је остало у наследство.

E moj ti, sve sama gologuzija odavno su potrošili te stanove o kojima ti maštaš. I ne znam koja je to lova kada iznajmljuju za 150-200 evra. To ti je da dva puta odeš u nabavku hrane sto opet nemas u selu jer sve sam proizvodis. Nikako da ukapiras koliko je skuplji zivot u gradu nego na selu ali zavidis.

E moj ti, sve sama gologuzija odavno su potrošili te stanove o kojima ti maštaš. I ne znam koja je to lova kada iznajmljuju za 150-200 evra. To ti je da dva puta odeš u nabavku hrane sto opet nemas u selu jer sve sam proizvodis. Nikako da ukapiras koliko je skuplji zivot u gradu nego na selu ali zavidis.

Ти никако да укапираш да је неко уредио такве услове да 4 зида у Београду коштају много више него у остатку земље или у окружењу.

Back