Živeti u Beogradu...

Evo ja sam kod beograđanke i neka maloumna životinja mi turira motor svaki jebeni vikend između 3-4 ujutro. Upali, zagreje par minuta i onda tera motor u blokadu. Posle toga se malo pomeri i onda da gas pa mu pukne iz auspuha i tako jedno 20 puta. Zvuči kao neka jača zujalica jer ga ne vidim od skele koje su majmuni postavili na fasadu inače bi mu zavalio saksiju u glavu :lol:

Imam li pravo da nabavim pištolj za samoodbranu?

Poslednja izmena:
Zivela sam 11 godina na Bezanijskoj Kosi. I nista nije daleko, ni Ada, ni centar, ni Zemun. Beograd nije moj rodni grad, ali zbog okolnosti u kojima sam ostavila svoj grad, Beograd mi je dosao kao neka zamena, i nije vazno gde ste, vazno je ono gde su vam prijatelji. A u Beogradu zive moji prijatelji, i zbog toga je on moj grad, zauvek. I kad bih se vratila, opet bih se vratila na B.K. Nemam specijalnih razloga, valjda negde srastes i pustis korenje... sve ti lepo mirise, mirno je i opustajuce...

- Cerak vinogradi i okolina u okrugu VMA. Izuzetno lep predeo grada koji je mešavina NBG i Zvezdare. Najidealnije mesto za vođenje života pod konac. Idealno za šetnje parkovima. Idealno za relaksaciju. Relativno udaljeno mesto od ostatka grada. Automobil je obavezan! Ima lopova. Zaštita stana je vrlo obavezna, a isto tako nije na odmet imati i odličnu zvučnu izolaciju. Liftovi se svejedno čuju u većini zgrada koje ih imaju.

- NBG od bloka 20 do 60 sa relativno dobrim zgradama. Idila negde oko 44-45, 63, zbog blizine pijace. U 95ici svakojakih manijaka videh i čuh. Idealno za šetnje pored reke. Nedostaje mi miris reke i vožnja rolera na keju. Uvek sam voleo da gledam prema hramu Sv. Save sa obale Save. :) Najbolje mesto za bicikliste. Nažalost, ima narkomana i svakojakog šljama koji se tu doselio posle 95te. Nije baš za veliki porodičan život. U stanovima fali privatnosti često. Ponekad se čuju i komšije sa sprata, a ne daj bože da baba sa četvrtog počne da baca mrvice preko terase :)
Sivilo ume da dosadi bez obzira i na zelenilo. Lak pristup kineskoj robi. Tramvaji su generalno bolji u odnosu na ostale delove grada, pogotovo tramvaj 7 jer ipak ima najdužu trasu. Mesto se skoro uvek nađe kod Bloka 45-44. Autobusi su druga priča. Ima lokacija koje i dalje prodaju svoje stvari solidno i posle 20+ godina. Ne znam da li Gvero i dalje radi i da li i dalje ima služi pljesku sa domaćim kečapom. :)
Automobil je relativno obavezan, pogotovo u zimskim periodima. Vrlo lak pristup ostatku grada preko BEOVOZA. Relativnih 10 minuta od NBG do Vuka. Ušteda goriva. Najmoderniji deo grada Beograda.
Odlična izlaznost na većinu priobalskih restorana odakle se može gledati osvetljenje tvrđave noću, a uživati u svežini. Relativna blizina ka Ušće shopping centru koji ima odličnu atmosferu.

- Za gradnju kuće tipa 300-400M, definitivno zemljišta u okolini BG, pogotovo blizu autoputa ili kružnog toka, sa relativnim izlaskom i na Zvezdaru, tj. Bulevar Kralja Aleksandra. Idealno za velik porodični život i sopstvenu baštu. Loša urbanizacija tih lokacija, često divlja gradnja, relativno radnička klasa ljudi koji su se doseljavali iz raznoraznih sela i zaseoka dovodeći i tu vrstu kulture. Puno, puno osnovnih škola (video sam školu u Vinči, ''Nikola Tesla'', možda i najveća osnovna škola u RS), vrtića, stomatoloških ordinacija i privatnih laboratorija. Manjak zdravstvenih ustanova, parkova, odmarališta, šetališta...Većina klubova za okupljanje lokalnih krimosa ili džibera. Ljudi prodaju domaće i žive jedan pravi domaći život.

- Zvezdara i jedan deo Voždovca (bliže Dušanovcu) zbog najlakšeg pristupa centru grada. Stepin Vajat kod autokomande. Cvetkova PIjaca - Gradska bolnica. 46ica za manje od 19 minuta ispred Ž. stanice. Relativna gužva u saobraćaju. Pristupačnost trolama. Idealno za veoma aktivne studente. 65ica ume da bude problematična dok prolazi kod zgrade Politike, zbog gužve. Konjarnik potencijalno dobar za ljubitelje pasa. Okrug kod okretnice, sa relativnom blizinom za trolu, za autoput i za trošarinu...

Niti jedan deo grada nije potpuno siguran i bez potencijalnih krimosa i nasilnika, odnosno klubova ili pijandura koji pevaju noću. Živeo sam na mnogim lokacijama u BG i svaka ima svoje velike prednosti, ali i velike mane.

http://rs.n1info.com/a273905/Vesti/Vesti/Beogradjani-Nova-fontana-pravi-nesnosnu-buku.html

eto, počela je i ta čuvena fontana na slaviji da radi....mogu samo da zamislim kako je ljudima koji tamo žive, a ovo čudo im svira stalno :aha: kome uopšte treba muzika u kružnom toku?

tresti djordje marijanovic `beograde` pa `devojko mala` pa se presalta na majkl dzekson `bili jean`.....cuje se cak do njegoseve, a mogu misliti kako je onima koji su jos blize, ili gostima u slavija hotelu
:pop:

tresti djordje marijanovic `beograde` pa `devojko mala` pa se presalta na majkl dzekson `bili jean`.....cuje se cak do njegoseve, a mogu misliti kako je onima koji su jos blize, ili gostima u slavija hotelu

dva drugara žive na slaviji, jedan u deligradskoj, drugi u mekenzijevoj....ovom drugom je gore :lol: kaže mi ''omrznuću pavarotija, majke mi'' :zcepanje: a ovaj iz deligradske došao danas i počeo da peva ''beograde, beograde''..onako smoren kaže ''naučio sam tekst''....pošandrcali ljudi.

dva drugara žive na slaviji, jedan u deligradskoj, drugi u mekenzijevoj....ovom drugom je gore :lol: kaže mi ''omrznuću pavarotija, majke mi'' :zcepanje: a ovaj iz deligradske došao danas i počeo da peva ''beograde, beograde''..onako smoren kaže ''naučio sam tekst''....pošandrcali ljudi.

:lol:

A nije smešno ima da im obori cenu stanova zbog buke...i dalje ne verujem koji su biseri. Samo zamišljam košavu kako duva i kako se ledi kružni tok zimi.

vec par puta necu preko Slavije, namerno idem Bulevarom do centra..da ne bih videla fontanu

za fontanu i slaviju ima tekst u politici , potemkinova sela

http://www.politika.rs/scc/clanak/382466/Pogledi/Potemkinova-sela-usred-Beograda

Ista ovakva fontana na Alibabi košta 200.000 dolara, u Beogradu 1,8 miliona
pa sada ko je lud ovde.. a jos i curi i peva saban saulic ..

PRONAĐENA POTPUNO ISTA FONTANA: Na Alibabi košta 200.000 dolara, u Beogradu 1,8 miliona

Не разумем зашто је поред свега овога набројаног проблем што пева Шабан Шаулић??
И по чему је нека група певача наркомана из САД прихватљива, а Шабан није?

kad vec preliva...bolje da su napravili bazen umesto fontane...em bi naplacivali, em bi bas bilo atraktivno...vozaci dok mile imali bi zanimljiv prizor, grad bi ubirao pare od naplate karata za bazen a i oni koji se kupaju uzivali bi-oni se kupaju dok drugi moraju da se kuvaju..

p.s.poklanjam male macorcice, ako neko hoce da ih voli i mazi i da im tepa i da ih zove djole...ili drugacije, neka mi se javi...

Back