Najbolje naselje za život u Beogradu.

Danas ne vidim nikakvu prednost koju ima zivot u centru, mozda pre 30-40 godina, kada je sve bilo koncentrisano u krugu dvojke, sada sve sto imas u centru imas i na 20 km od centra. Nedostatak parkinga, buka, zagadjen vazduh, veca koncentracija ljudi.
Uciteljsko naselje mi je sasvim prihvatljivo kao mesto za zivot, imas sve sto ti treba , a opet ne zivis u kavezu kao kokoska nosilja.Saobracaj nije bas sjajan, ali to je problem celog Beograda, kojim god putem da krenes ima da se zaglavis.
Od ostali naselja svidja mise Vidikovac, mada je prilicno zabacen, kao i Golf. Deo Visnjicke banje je isto dobar, mnogo blizi ostalim delovima grada, mada ima druge nedostatke.

Danas ne vidim nikakvu prednost koju ima zivot u centru, mozda pre 30-40 godina, kada je sve bilo koncentrisano u krugu dvojke, sada sve sto imas u centru imas i na 20 km od centra. Nedostatak parkinga, buka, zagadjen vazduh, veca koncentracija ljudi.
Uciteljsko naselje mi je sasvim prihvatljivo kao mesto za zivot, imas sve sto ti treba , a opet ne zivis u kavezu kao kokoska nosilja.Saobracaj nije bas sjajan, ali to je problem celog Beograda, kojim god putem da krenes ima da se zaglavis.
Od ostali naselja svidja mise Vidikovac, mada je prilicno zabacen, kao i Golf. Deo Visnjicke banje je isto dobar, mnogo blizi ostalim delovima grada, mada ima druge nedostatke.
Ко је у центру, прећи ће само "пола" града до негде где иде. Ко је даље, мора да прође "цео" град, што уме добро да потраје.

Земун, да се не увреде земунци што их гурамо у БГ насеља, али је најлепши.

НБГ мислила сам да никад не бих могла да живим али сад видим предности, мада ми је Дорћол срцу најближи. Врачар око Каленића.

Можда је Баново брдо најбоље за породице, близу је центар, добра повезаност, близу Кошутњак, Ада..
Земун је неким одлукама политичара угуран у Београд, а да нико није питао ни Београђане ни Земунце да ли то подржавају.
Неће куће и улице побећи... али тако нам је како нам је.

Случајно сам сазнао од када је Земун постао део Београда на садашњи начин - од 20. октобра 1946., због годишњице ослобођења (Београда, не Земуна), одлуком локалне земунске власти. Могу да претпоставим да та гарнитура није садржала старе Земунце.

https://mape.b92.net/#

Само довољно зумираш, сви кућни бројеви су ту :aha2:
Ama ima nekih ulaza ili zavučeni a neki su dodavani novogradnji na kraju ulice gde se najmanje nadaš

@Sizif

Pored silnih gradskih faca koje već uživaju na Zvezdari, a i Mile izBosne zna gde valja, posebno bi naglasio da ćemo dobiti pojačanje u jakim štihovima kad se još malčice dotera gvozdena tvrdjava od zgrade u Batutovoj jer onolika armatura ne ide za običnu boraniju.... Čak će i park izmedju VI gimnazije i Zvezdara Teatra da sjebu za parking mesta za face koje dolaze...

Nekad su se komunisti prilagodjavali kraju a danas demokrate prilagodjavaju kraj

Daleko najružniji glavni grad u Evropi a i šire.
вала јес...
Та Подгорица има 2 главне Улице ,ниједна преко 1 КМ...
остало окоЛО све неке магистрале,веома лош друштвени Живот где Млади фактички немају Место за Излазак,
ако нешто и има то држе локални Гангстери где су Цене папрене.
Мада, и сама Политика је ту нешто крива,наиме ти су у сувом Центру Подгорице имао Касарну Војне Полиције,
онда 1 Км. од Центра веома велику Касарну Маслине која је је примала и до 2 Хиљаде Војника..
И кад та Хорда добије слободан Викенд,онда окупира цео тај мали Центар тако да ретко који Војник се могао похвали да је смувао неку Подгоричанку..мрзели су нас из дна Душе.И ја њих разумем,дуго година смо им угрожавали њихов животни Простор.

вала јес...
Та Подгорица има 2 главне Улице ,ниједна преко 1 КМ...
остало окоЛО све неке магистрале,веома лош друштвени Живот где Млади фактички немају Место за Излазак,
ако нешто и има то држе локални Гангстери где су Цене папрене.
Мада, и сама Политика је ту нешто крива,наиме ти су у сувом Центру Подгорице имао Касарну Војне Полиције,
онда 1 Км. од Центра веома велику Касарну Маслине која је је примала и до 2 Хиљаде Војника..
И кад та Хорда добије слободан Викенд,онда окупира цео тај мали Центар тако да ретко који Војник се могао похвали да је смувао неку Подгоричанку..мрзели су нас из дна Душе.И ја њих разумем,дуго година смо им угрожавали њихов животни Простор.
U Maslinama sam služio vojsku. Decembar 2002. Tada je grad bio lošiji. Već od 2008/09,počinje da se gradi i da liči na nešto. Obzirom da je Crna Gora mala i da nema više od 650k stanovnika, Podgorica je odličan grad.

Dedinje.
Skoro da je u krugu dvojke, a nije krug dvojke iako mogu i peške do centra što često i radim u suprotnom smeru.

Dostupan i uredan koliko može danas, prevoz kojim sam povezana sa celim gradom.

Snabdevanje odlično, ista razdaljina do Kalenić i Banjičke pijace, par stanica ukoliko se ne ide kolima.

Dovoljno zelenila, pristupnih O.Škola za najmlađe i što je skoro i najbitnije, kulturan komšiluk.
Novi gledaju da se koliko toliko prilagode nama starosedeocima tako da retko imamo probleme, svako gleda svoja posla.

Kad bih morala da menjam kraj Zemun bih jedini izabrala, sviđa mi se.
NBG ni pod kaznom da me neko natera, ništa mi se ne dopada, jezivi bulevari, kad nagaziš na zebru nigde kraja, ma grozno.

Ostalo ne znam, nigde se nisam zadržavala da bih razmišljala o tim naseljima, obavim to šta treba ako svratim i to je, a i bliski ljudi, prijatelji i šira porodica su mi ovde u kraju, posao u centru te nemam potrebu da se zavlačim po drugim krajevima.

U Maslinama sam služio vojsku. Decembar 2002. Tada je grad bio lošiji. Već od 2008/09,počinje da se gradi i da liči na nešto. Obzirom da je Crna Gora mala i da nema više od 650k stanovnika, Podgorica je odličan grad.
2001, Септембарац.3 Павиљон(прва 2 заузимала ПЕШАДИЈА),3ћи Тенкисти,поред биле Црвене Беретке,следећи 7 Батаљон..после Кантина.Ја био Тенкиста а Тенк ни видео нисам,изнутра.
После месец и 20 дана основне пешадијске Обуке ме пребацили у тзв.Техничку Чету..у позадину.НаС ТРОЈИЦУ.
ЈА НИСАМ имао никакве Везе,ова двојица јесу .Били смо прва Генерација кад је одлуком Државе војни Рок скраћен са 12 на 10 Месеци.

Poslednja izmena:
2001, Септембарац.3 Павиљон(прва 2 заузимала ПЕШАДИЈА),3ћи Тенкисти,поред биле Црвене Беретке,следећи 7 Батаљон..после Кантина.Ја био Тенкиста а Тенк ни видео нисам,изнутра.
После месец и 20 дана основне пешадијске Обуке ме пребацили у тзв.Техничку Чету..у позадину.НаС ТРОЈИЦУ.
ЈА НИСАМ имао никакве Везе,ова двојица јесу .Били смо прва Генерација кад је одлуком Државе војни Рок скраћен са 12 на 10 Месеци.
Неки говорише да је у мојој касарни та вест о скраћењу узроковала да цела касарна не буде трезна 2 или 3 дана.

Мартовац 2002. - први који је од почетка знао да иде на 9 месеци (и прва класа која није презимила у војсци).

Неки говорише да је у мојој касарни та вест о скраћењу узроковала да цела касарна не буде трезна 2 или 3 дана.

Мартовац 2002. - први који је од почетка знао да иде на 9 месеци (и прва класа која није презимила у војсци).
Ja sam bio Decembar 2002.

ma ovi iz beograda ne izlaze iz svojih naselja, ovi drugi nisu videli ni 20% beograda, nova naselja prema avali, nova naselja na svakom izlazu, a onda blok 23 koji je ekstra i cela ta linija pored autoputa i s jedne i s druge strane...a beograd ima bar 3 puta više zelenila nego drugi veliki gradovi...
Beograd više nema zelenila. Ne znam ti taj info.

Back