- Poruka
- 3.083
Trg je centar.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

vecina njih ne dolazi zato sto voli, vec jedino u bg mogu naci kakav takav posao da bi prezivelikojom se na dnevnoj bazi meri migracija stanovnika iz manjih gradova u Bgd
zivela sam u par mesta, zapadna i istocna srbija, imam drugaricu sa juga i iz vojvodine...tako da, odlicno je meni jasno - zato sam i rekla da ovde dolaze zato sto mogu da nadju nekakav posao, i imaju sansu da preziveZnam
Ali kad bi malo prosetala npr po Aleksincu ili Paracinu bilo bi jasno zasto ljudi koji dodju zbog posla ili studija vise nece da se vrate u svoj rodni grad
zivela sam u par mesta, zapadna i istocna srbija, imam drugaricu sa juga i iz vojvodine...tako da, odlicno je meni jasno - zato sam i rekla da ovde dolaze zato sto mogu da nadju nekakav posao, i imaju sansu da prezive
@ PerfectOne u odnosu na koje metropole?
Evo danas sam na vratima matijevic mesare u nisu procitala ovakav natpis
Velikim nezgrapnim slovima cirilice na belom papiru zalepljenom za izlog
Imamo koske
Za penzionere dajemo na odlozeno placanje
Koske za penzionere
Dotle je doslo na jugu Srbije
Sent from my iPhone using Tapatalk

Za pocetak evropske
Sent from my iPhone using Tapatalk
Napaceni ne vode racuna o estetici. Nisu ljudi ti koji odredjuju gde ce biti ulica nego imas urbaniste koji izrade generalni urbanisticki plan a politicari ga usvoje.
I tamo imas tacno gde ce biti skola, park, dom zdravlja, koja ulica ce imati dve trake a koja cetiri. Da li ce se zidati zgrade ili kuce, kolika ce biti visina, jedan sprat ili dva sprata, koliko je objekat udaljen od ulice i susednog objekta...
Medjutim u realnosti imas mnogo ljudi koji su pobegli sa Kosova i oni nemaju para za stanove nego kupe njivu za 5, 10 000 maraka i onda naprave kucu. Zatim imas njih iz krajine i bosne kojima treba krov nad glavom a nemogu da cekaju politicare da se smiluju oko izrade i usvajanja plana (pogledaj samo koliko traje prica oko legalizacije i koji je ovo put da drzava pokusava da uradi nesto, mozda 5 ili 6 od devedesetih a ustvari samo uzimaju pare za takse)
Ovo je maksimalno skracena verzija da ne davim previse
ma sve te razumem samo opet ti kažem da je urbanistički haos opcija primitivnog a ne siromašnog čoveka.
kako mogu da se organizuju da se mlate u redu za japanske sadnice kao volovi a ne mogu da se organizuju da naprave ulice koje se seku pod pravim uglom? Reci mi pliz?