Zimske gume - istorijat i šta ćete vi povodom toga.

Trenutno ssm u Srb na odmoru, pa ne mogu da slikam sve setove guma koje koristimo po potrebi.
Evo dva seta koje sam našao u telefonu…jedan za grad, i jedan za peščane plaže..

IMG_2091.pngIMG_2092.png

U Kanadi i na Aljasci voze sa univerzalnim gumama i nista im ne fali. Kod automobila sa prednjom vucom univerzalne gume vise nego dovoljne zimi, isto naravno vazi i za one koji imaju pogon na cetiri tocka. Ostaju jedino oni kojima je pogon na zadnjim tockovima, a takvih je automobila sve manje.
Kako manje i Alfa je prešla tj vratila se na zadnji pogon tako da je više :)..Svi ozbiljniji auti su zadnji pogon ili 4x4 ..

Kako manje i Alfa je prešla tj vratila se na zadnji pogon tako da je više :)..Svi ozbiljniji auti su zadnji pogon ili 4x4 ..
Ako pogledas sta se vozi po Srbiji vecina je prednja vuca ili 4x4. Mecka i BMW sada imaju AWD opciju kod svih limuzina, sto je pre 20 godina bilo nezamislivo. U Srbiji nema nikakve potrebe za obaveznim zimskim gumama, osim na planinskim putevima. Mi samo kopiramo Nemce i Skandinavce.

Imaš univerzalnih za sve sezone iliti celogodišnje koliko hoćeš nemaju izražene krampone nego je šara sitnija više kao kišna.

Pogledajte prilog 1626854

Nisu za sneg, čekaš da putari očiste pa pičiš.
onda objasni lepo ljudima da nije isto, te sitne cik-cak sare su bolje i za kisu,a ne samo za sneg i led posebno zimske gume
U Kanadi i na Aljasci voze sa univerzalnim gumama i nista im ne fali. Kod automobila sa prednjom vucom univerzalne gume vise nego dovoljne zimi, isto naravno vazi i za one koji imaju pogon na cetiri tocka. Ostaju jedino oni kojima je pogon na zadnjim tockovima, a takvih je automobila sve manje.
znam ja kako voze, ima izletelih sa autoputa koliko hoces, ili stanu na uzbrdici i ne mogu da krenu, pa onda ja moram da rizikujem i obilazim ih suprotnom trakom... ili pipnu samo kocnicu, i nadju se u jarku

zimske gume su nesto sto ja menjam, imam po par na svojim felnama spremne uvek, stavim ih oko nove godine, i nema bolovanja kada pocne mecava, nego picim bre...

recimo da ne trebaju za subaru dok su mu ove za sve sezone novije

Poslednja izmena:
[
Dobijaju kod njih je lose gorivo (manje oktana) tako da im svi ti auti imaju manje KS u odnosu na EU tj druga mapa se pravi za njihovo tržište.

Kako to misliš loše gorivo?
Način obracunavanja je drugaciji pa 91 USA je 95 EU.
Razlika u snazi je više nego minimalna i to samo kod premijum automobila koji koriste više od 95 oktana, a uslovljena je tehnickim i izduvnim standardima koji su znacajno stroziji u USA.
Takodje EU PS i USA HP nemaju paritet 1:1

Back