Zimske gume - istorijat i šta ćete vi povodom toga.

Ja imam ladu i kupiću još jednu noviju jbg može mi se za razliku od tebe koji si u penziji i nemaš auto. Imam i dokolenka.
OK, OK, zivotno naravoucenije u naseg (srpskog a ne tvog croatijanskog) naroda: "ko se hvali rasplodnim organom sigurno mu neko drugi vosti zenu".

Edit.
Budi pazljiv, prosli put si banovan na 2 dana, sad ces dobiti 7 ako nastavis.

Tebe je život obeležio i trajno banovao jbg svakome po zasluzi.
Tebe nije? Jbg, ja da zivim u Srbiji ne bih dana/sata proveo na ovom forumu, familija, prijatelji, desavanja u gradu - ko onda ima vremena da poput tebe provodi bar 10 sati dnevno na forumu... no ocito nista od toga nemas, imas samo tastaturi ili tvoj kineski telefon. Eto, ti si tako obelezen.

Hajde da se drzimio teme, pisemo o gumama.

Puca te nostalgija hahaha tigar, trajal i slični :rotf:
Pa znas i ne bas, nikad nisam stavljao njihove gume na automobil, dok sam ziveo u SFRJ koristio sam Savine gume, '90-tih sam isao u Szeged da kupim slovenacke ili Continentalove gume (secam se da je bila jedna velika prodavnica od centra ka prelazu Djala, menjao sam tamo bar 3-4 puta gume), a vec posle 2000-te je bilo i drugih proizvodjaca u Srbiji tako da nikad nisam bio prinudjen da uzmem njihove gume. No, ako danas Tigar radi pod Michelinovom tehnologijom ne mora da znaci da su lose gume. Vidim da na sajtu Tigra iskace samo Fabrika obuce AD a na Tigar tyres automatski prebacuje na Michelin.rs te nemam pojma odakle te Tigar gume kojima baratate ovde. A mrzi me da trazim po interMetu nesto sto mi ne treba..

Ništa tigarkama nije falilo bez problema su i tada u sfrj prelazile po 50kkm. Sava bila i protekt pa sam je zaobilazio. Trajal nisam vozio.
Jbt, ala si ti mator ako si vozio jos u vreme SFRJ a ja mislio da si ti rodjen oko 2000-te.
Sava gume su bile svemirska tehnologija za Tigar ili Trayal (koji je iamo neku licencu Goodricha iz '60-tih godina), pa tako su na IDA Opel, TAS VW, IMV Renault, Cimos Citroen isle Savine gume a ne Trayal ili Tigar. Cak su kupci zatavinih vozila govorili da imaju srece ako su dobili Trayalove a ne Tigrove gume na 101 ili yugo.

Uzgred, protekt guma se primeti da je protekt, to bi cak i ti tako blenta i neuk umeo, niti ima dubinu sare, niti ima tragove "izlivanja" u vidu "dlacica", niti imaju izbocene indikatore istosenosti... tako da samo s.e.r.e.s o Saviniom gumama, nisi ih video dok nisi otisao na auto-otpad odnosno nikada ih nisi video nove. A pitanje je da li Sava proizvodi profile za zigulijeve felne koje ti furas.

Edit.
Secam se da je Tigar imao prodavnicu gumene obuce gore na Chuburi, u ul.14 decembra (ili kako se vec sad zove), imali su odlicne ciszme za klince, lepo dizajnirane a i relativno udobne pa su klinci (i odrasli) mogli ceo dan da gacaju u njima.

Postoji samo jedan nacin, vulkanizovanjem (termickim lepljenjem) nove trake na obruc stare gume. Cak i datu novu traku zalepe sa dlacicama (obicno se u vulkanizaciji se spale) ostaje dubina sare koja kod protektiranih guma nije kao kod originalnih, zatim protektirani deo ne prati krivinu boka gume, indikatori istrosenosti sa strane se ne gadjaju itd. A i dalje stoji da ti nisi video novu Savinu gumu, ni u SFRJ ni danas.

(opa, ignorisani clan te podrzava sto znaci da su se okupili "biseri" )

Poslednja izmena:

Back