Zimske gume - istorijat i šta ćete vi povodom toga.

All season gume postoje u dve varijante: sa i bez onog znaka za sneg (pahuljica u planini).
Na primer, od ove godine u Nemackoj se vise ne mogu voziti all season bez tog znaka, preko zime.

Prilozi

• Three-Peak-Mountain-Snowflake-3PMSF-MS-symbol-626x383.jpg
    Three-Peak-Mountain-Snowflake-3PMSF-MS-symbol-626x383.jpg
    43,9 KB · Pregleda: 1
Ko kaze da nisu za sneg ,,Nisu dobre kao zimske na snegu,,, u Norveskoj i u Svedskoj spadaju pod obaveznu zimsku opremu..Sto znaci da se mogu koristiti umesto zimskih guma ali sara ne sme biti ispod 3mm .Razlika je u tvrdoci smese ,ona je negde imedu zimskih i letnjih ..Nijr idealno ali nije tacno da nisu za sneg ,,Imas pahuljicu na njima sa nactranom planinom sto znaci da su prosle test za sneg

Ko kaze? Recimo ovi: Nokian tires LINK, LINK <-----

Pa bas na toj stranici koju sam linkovao stoji:
Several decades ago, some executives in the tire industry made a marketing decision that has perplexed drivers ever since: the term all season tire.

It can be a confusing moniker. All season tires are great for all seasons – if you live on the southern end of North America. But if you get snow and ice even once or twice a year, all season tires will not keep you safe in the winter months. In fact, even when roads are dry, all season tires tend to lose much of their grip when temperatures fall below 7 degrees Celsius. Colder temperatures harden the rubber compound of all season tires and lower their responsiveness.

All season vs all weather tires​

Drivers who want a year-round solution and do not like keeping track of the forecast should choose all weather tires instead. Unlike their all season counterparts, all weather tires are certified with the Three-Peak Mountain Snowflake (3PMSF) symbol – also known as the severe service emblem. The 3-peak-mountain-snowflake indicates that a set of tires is approved for use in winter conditions.

All weather tires have a tread compound that stays soft and agile at much lower temperatures than all season tires. Despite their performance in harsh winter weather, all weather tires are still effective in spring rain, summer heat and everything in between.

Takvog 3PMSF simbola na "all season" nema, bar ovde u Severnoj Americi ali ima na "all weather" gumama.
Sad bacih pogled na sajtove evropskih prodavaca, tu i ne postoje "all weather" gume, postoje "all season" gume i one imaju 3PMSF.
OK, onda je nesporazum, u Srbiji koristi gume gde imas taj simbol sa 3 vrha i pahuljicom, M+S - to iams i na zimskim i na gumama za sve sezone.

Ko kaze da nisu za sneg ,,Nisu dobre kao zimske na snegu,,, u Norveskoj i u Svedskoj spadaju pod obaveznu zimsku opremu..Sto znaci da se mogu koristiti umesto zimskih guma ali sara ne sme biti ispod 3mm .Razlika je u tvrdoci smese ,ona je negde imedu zimskih i letnjih ..Nijr idealno ali nije tacno da nisu za sneg ,,Imas pahuljicu na njima sa nactranom planinom sto znaci da su prosle test za sneg
Ma ta guma nema šta da radi u snegu, podrazumeva se očišćen put i lanci u gepeku.

Ko kaze? Recimo ovi: Nokian tires LINK, LINK <-----

Pa bas na toj stranici koju sam linkovao stoji:

Takvog 3PMSF simbola na "all season" nema, bar ovde u Severnoj Americi ali ima na "all weather" gumama.
Sad bacih pogled na sajtove evropskih prodavaca, tu i ne postoje "all weather" gume, postoje "all season" gume i one imaju 3PMSF.
OK, onda je nesporazum, u Srbiji koristi gume gde imas taj simbol sa 3 vrha i pahuljicom, M+S - to iams i na zimskim i na gumama za sve sezone.
Nokian pravi najbolje zimske gume na svetu.
I letnje i ostale su im vrhunskog kvaliteta.

Dao si test sa americkog sajta, vidis da tu pise "all waether" tires? Nema "all seasons"...
@Frederick_ je dao objasnjenje za Svabiju, znaci i tamo se prodaju "all sesaons" bez 3PMSF simbola ali se prodaju i sa simbolom - takve se u Sev.Americi zovu "all weather" gume.
Mislim da su u EU all season slicno all wearher (ako ne isto )te koje se u Americi prodaju ..Sve koje sam kupio na kombiju imaju pahuljicu a I zakonski je min za zimsku opremu koja je obavezna ovde kod mene ..Evo ove sam danas narucio za ovu zimu i imaju 3PMSF kao što mozes videti
Screenshot_20241019_112146_Chrome.jpg

Back