Zimske gume v2025/2026

Ako ne pušta onda može da se vozi, ako se vidi armatura (karkas) onda je kraj. Inače bilo kakvo bočno bušenje ne može da se krpi i glava je u torbi. Potražiš istu takvu jednu novu ili polovnu na kp sajtu pa ih staviš pozadi da ne vuče stara i nova guma.

Gume se pregledaju i obeležavaju jer su zadnje uglavnom bušne i čepovane/vulkanizirane pa nisu za napred gde je težina veća pa kada naleti na rupu onaj krpež se raspadne.

Prednja guma u vožnji podigne šraf a zadnja naleti i probuši se. Eto zašto su zadnje uvek bušne/krpljene.

Da li guma koja je malo zasečena sa strane može nekako da se popravi ili mora da se baci i da se kupe dve iste gume 😵‍💫. Mislim, za guma još uvek normalno radi, nisam imala nikakvih problema sa njom, nije ispuštala vazduh...
I što mora da pregleda letnje gume koje su skinute ?
Što ne može lepo da ih odloži u garažu i zaboravi na njih ?
Ma to nije nista i ja sam zakacio jednu na nekom kamenu pre par meseci, malo zasecena ali nije joj nista...

Prednja guma u vožnji podigne šraf a zadnja naleti i probuši se. Eto zašto su zadnje uvek bušne/krpljene.
I vulkanizeri bacaju srafove i sve i svasta da bi ljudi busili gume....secam se pre nekih 15 tak godina na clia ...malo pa malo guma ispusta, namestim jednu, namestim posle par meseci drugu ma terajte se bre....jednom sam ih zakacio jel moram u Bg da idem da namestim gume *****....

Back