Zašto volimo Rusiju?

Šta tera nekoga da bude rusofil?

• Ukupno glasova
    32
Svako ima svoju Rusiju
Kao što ja imam moj Beograd
I to je sve normalno i prirodno

Problem je kad neko nekome nameće "njegovu"
И то, али неко је воли због Николаја, неко због Стаљина, а данас и због Путина. Често се гледа углавном политички аспект, идеолошки, а мало се зна о другим. Питање је онда шта се ту воли.

И то, али неко је воли због Николаја, неко због Стаљина, а данас и због Путина. Често се гледа углавном политички аспект, идеолошки, а мало се зна о другим. Питање је онда шта се ту воли.
Legitimno je i da neko vlaži na Putina

Ali... Mislim da je nešto drugo slušati muzičku literaturu od Glinke do Dmitrija Šostakoviča

Pročitati po neki roman Fjodora Mihailoviča ili Nikolaja Vasiljeviča

Itd...

Its...

Legitimno je i da neko vlaži na Putina

Ali... Mislim da je nešto drugo slušati muzičku literaturu od Glinke do Dmitrija Šostakoviča

Pročitati po neki roman Fjodora Mihailoviča ili Nikolaja Vasiljeviča

Itd...

Its...
По некима су највећи русофили они који влаже на то што је Русија највећа држава на свету, нуклеарна сила која може да раскока остатак света. Неки и свршавају на то. Углавном их не занимају Достојевски, Шостакович и екипа.

По некима су највећи русофили они који влаже на то што је Русија највећа држава на свету, нуклеарна сила која може да раскока остатак света. Неки и свршавају на то. Углавном их не занимају Достојевски, Шостакович и екипа.
Svako ima svoje parametre 😌😇

Volim Rusiju i kad ne znam zašto.
Каже се, додуше, да за љубав није потребно објашњење, па ни разлог.
Opet kažem
Interesantno je pogledati kanal i kratke podkaste na "Шекспир плачет"
Most interesting ;)
Нешто конкретно? Не сећам се да сам то гледао.

Poslednja izmena:

Отава Ё – Сумецкая (русские частушки под драку)​

Dobri su, gotovo svi su u nekom trenutku svirali i ovde:

Tako nešto, Gogolj, Tarkovski, lepša polovina žena im lepa... obožavam. S druge strane, stoka iz Kremlja mi ide na jj overdoz, tako da je moj konačan odgovor - Prelepa zemlja i govnarska država.
Ne znam sad reći dal to filija, fobija, hejterizam i renesansa... znaće neko.

Tako nešto, Gogolj, Tarkovski, lepša polovina žena im lepa... obožavam. S druge strane, stoka iz Kremlja mi ide na jj overdoz, tako da je moj konačan odgovor - Prelepa zemlja i govnarska država.
Uobicajeno dzangrizanje, sta bi bilo. :manikir:

Можда је добра та подела: земља-држава, како би се направиле неке битне разлике и како се не би везивала само за власт.

Uglavnom? 99 posto rusofila razmisljaju bas ovako kako si opisao. Pitanje je da li mogu da navedu bilo sta rusko(film, knjigu, pisca, muzicara, neko rusko jelo, proizvod osim vodke), dok o Americi znaju sve i u Americi bi da zive, po Evropi bi da putuju. I jos jednom da ponovim, glavni motiv za rusofilstvo su neke licne izgubljene bitke i potraga za nekom kosmickom pravdom u kojoj cemo gubitak Kosova ili Krajine nadomestiti time sto ce Rusija razbucati Ukrajinu. Svrsavanje na tu i tamo neki veto koji Rusija ulozi u nasu korist i to je to.

Je li ovo ozbiljan komentar? Nisam maliciozan, stvarno me zanima da li stvarno mislis ovo sto pises. U Donbasu se desavala, punih 8 godina a nakon aneksije Krima, oruzana pobuna, separatizam i proglasena je nazavisnost. Ukrajina i ukrajinska vojska postupili su na jedini moguci nacin kako se postupa u toj situaciji. Civilnih zrtava na zalost je bilo, ali Ukrajina nije ratovala protiv nekih golorukih seljana tamo vec protiv samozvanih DNR i LNR milicija, naourzanih, obucenih i dobro opremljenim. Od strane koga? Susedne Rusije. MIslis da je neki Jura iz neke donjecke selendare preko Amazona narucio tenkove, ili u lokalnoj trafici kupovao rucne bacace? Oni su imali sve, tenkove, artiljeriju, helikoptere a u nekim slucajevima i avijaciju. Da ne govorim da je konstantno preko granice ulazilo ljudstvo. O Krimu necu da pricam, to je malo drugaciji slucaj, a videli smo da i Ukrajina nije puno reagovala oko toga.

Опет прескачеш да поменеш тадашња главна дешавања, па онда питаш је ли мој коментар озбиљан!
Што си прескочио "Мајдан" који је прави оригиналан пуч у некој земљи и наставио са прозивањем "oruzana pobuna, separatizam i proglasena je nazavisnost"? Када ти неко уз помоћ Американаца (О томе питати госпођу Нуланд са чувеном реченицом "Fu-ck the EU", и подршком са кесом пуном хране на Мајдану) силом промјени власт је л` немаш право на оружану побуну?
Те како их зовеш "самозване" милиције су са пуним правом ратовале јер су им пучем срушили предсједника државе и дотадашње легално изабране институције, тако да је нова "Мајдан" власт била нелегалана.
У првом мировном плану који је предложила Русија за Донбас се тражила одређена врста аутономије а не неко издвајање и независност у односу на Украјину. Тиме су у почетку преговора показали да не желе одвајање Донбаса већ заштиту тамошњег становништва.

Данашњи текст са необичним насловом у подгоричком листу "Дан" :)...

Crna Gora uvodi sankcije, a Rusi postali većinsko stanovništvo u Bečićima

Опет прескачеш да поменеш тадашња главна дешавања, па онда питаш је ли мој коментар озбиљан!
Што си прескочио "Мајдан" који је прави оригиналан пуч у некој земљи и наставио са прозивањем "oruzana pobuna, separatizam i proglasena je nazavisnost"? Када ти неко уз помоћ Американаца (О томе питати госпођу Нуланд са чувеном реченицом "Fu.ck the EU", и подршком са кесом пуном хране на Мајдану) силом промјени власт је л` немаш право на оружану побуну?
Те како их зовеш "самозване" милиције су са пуним правом ратовале јер су им пучем срушили предсједника државе и дотадашње легално изабране институције, тако да је нова "Мајдан" власт била нелегалана.
У првом мировном плану који је предложила Русија за Донбас се тражила одређена врста аутономије а не неко издвајање и независност у односу на Украјину. Тиме су у почетку преговора показали да не желе одвајање Донбаса већ заштиту тамошњег становништва.

Данашњи текст са необичним насловом у подгоричком листу "Дан" :)...

Crna Gora uvodi sankcije, a Rusi postali većinsko stanovništvo u Bečićima
Majdan je podrzala vecina stanovnika Ukrajine, a i zasto se desio Majdan? Sta je uradio Janukovic naprasno pa se desilo sta se desilo? Eto moze i odatle da se krene. I ti znaci podrzavas da se deo stanovnistva digne na oruzje i pobunu i proglasi DNR i LNR, u slucaju da im se ne svidja nesto? Znaci, ako Milosevic pobedi na izborima Albanci imaju svako pravo da uzmu puske i zapocnu teroristicke akcije? Ovo nije ni prva ni poslednja drzava gde se desava puc i nasilno skidanje sa vlasti, vecina tako htela i cao, desavalo se i kod nas, i u mnogo drugih drzava. Ali tesko da mozes time da opravdas aneksiju dela teritorije, terorizam i bukvalno stvaranje paralelnih drzava i oruzaih formacija na delu teritorije. Onako objektivno

Majdan je podrzala vecina stanovnika Ukrajine, a i zasto se desio Majdan? Sta je uradio Janukovic naprasno pa se desilo sta se desilo? Eto moze i odatle da se krene. I ti znaci podrzavas da se deo stanovnistva digne na oruzje i pobunu i proglasi DNR i LNR, u slucaju da im se ne svidja nesto? Znaci, ako Milosevic pobedi na izborima Albanci imaju svako pravo da uzmu puske i zapocnu teroristicke akcije? Ovo nije ni prva ni poslednja drzava gde se desava puc i nasilno skidanje sa vlasti, vecina tako htela i cao, desavalo se i kod nas, i u mnogo drugih drzava. Ali tesko da mozes time da opravdas aneksiju dela teritorije, terorizam i bukvalno stvaranje paralelnih drzava i oruzaih formacija na delu teritorije. Onako objektivno
Majdan je podrzala vecina stanovnika Ukrajine,...
Ово је само нагађање.

I ti znaci podrzavas da se deo stanovnistva digne na oruzje i pobunu i proglasi DNR i LNR, u slucaju da im se ne svidja nesto?
Када ти неко насилно и темељно руши оно за шта си гласао то онда није "u slucaju da im se ne svidja nesto", већ је то нешто структура сваке државе.

Znaci, ako Milosevic pobedi na izborima Albanci imaju svako pravo da uzmu puske i zapocnu teroristicke akcije?
Они имају своју државу Албанију а у Србији су национална мањина, било да их има велики или мањи број. У Украјини је био пуч а не побједа на изборима.

Ovo nije ni prva ni poslednja drzava gde se desava puc i nasilno skidanje sa vlasti, vecina tako htela i cao, desavalo se i kod nas, i u mnogo drugih drzava. Ali tesko da mozes time da opravdas aneksiju dela teritorije, terorizam i bukvalno stvaranje paralelnih drzava i oruzaih formacija na delu teritorije. Onako objektivno
Ако видиш да је нека нова власт након пуча непријатељски и агресивно расположена према теби и твом народу, са могућим нападом на твоју/вашу безбједност, онда је дозвољена и логична побуна. Исто као и пуч.

Back