Zašto volimo Rusiju?

Šta tera nekoga da bude rusofil?

• Ukupno glasova
    32
Uglavnom? 99 posto rusofila razmisljaju bas ovako kako si opisao. Pitanje je da li mogu da navedu bilo sta rusko(film, knjigu, pisca, muzicara, neko rusko jelo, proizvod osim vodke), dok o Americi znaju sve i u Americi bi da zive, po Evropi bi da putuju. I jos jednom da ponovim, glavni motiv za rusofilstvo su neke licne izgubljene bitke i potraga za nekom kosmickom pravdom u kojoj cemo gubitak Kosova ili Krajine nadomestiti time sto ce Rusija razbucati Ukrajinu. Svrsavanje na tu i tamo neki veto koji Rusija ulozi u nasu korist i to je to.
brt jbeš USA I Evropu
kakva bre Evropa, samo Rusija!!!

Pa ja sam u Njujorku, ali ne samo zbog ekonomije vec i ostalih stvari. Za pocetak 99 posto Srba uopste ne govori ruski, ne gleda ruske filmove, ne slusa rusku muziku, ne kupuje ruske proizvode(kojih ionako nema osim gasa), ne jede rusku hranu i ne pije ruska pica. To su cinjenice. I tebi, ako si rusofil, mnogo lakse bi bilo da se snadjes u Americi nego u Rusiji a razloga je milion najmanje.
ti zivis u njujorku? i imas vremena da jedes pekmes po ceo dan ovde na forumu?
bio sam 5 dana i nikad ga vise nebi pozeleo
da bi ti preziveo u njujorku moras da radis bar 3 posla , da trcis sa jednog posla na drugi
nikad prljavijeg i necistijeg grada ne videh, ogranicenog kretanja. ne daj boze da zalutas negde nocu u kvart gde nisi obojen kao oni
nisi ti ni video njujorka, a kamoli da zivis u njemu
bio sam 10 dana u moskvi
nikad lepseg i cistijeg grada ne videh, toliko parkova, metroi su veci muzeji nego najbolji muzej u njujorku
da ne govorim o ruskoj kulturi ili o divljastvu po americkim gradovima

Ово је само нагађање.

Када ти неко насилно и темељно руши оно за шта си гласао то онда није "u slucaju da im se ne svidja nesto", већ је то нешто структура сваке државе.

Они имају своју државу Албанију а у Србији су национална мањина, било да их има велики или мањи број. У Украјини је био пуч а не побједа на изборима.

Ако видиш да је нека нова власт након пуча непријатељски и агресивно расположена према теби и твом народу, са могућим нападом на твоју/вашу безбједност, онда је дозвољена и логична побуна. Исто као и пуч.
1. Nije nagadjanje, jer da je nagadjanje takve pobune desile bi se svuda po Ukrajini a ne samo u ruskojezicnim oblastima.
2. Temeljno i nasilno rusi, mogu donekle i da se slozim, ali ono za sta si ti glasao u tom momentu ne podrzava velika vecina te drzave. Uostalom, postavio sam ti pitanje, sta je to uradio Janukovic pa je doslo do pobune?
3. I Rusi imaju svoju drzavu Rusiju, bilo da ih ima veliki ili mali broj. Albanaca je u Srbiji 2 miliona otprilike, Rusa je u Ukrajini oko 8(mozda gresim, 10 maksimum). Dakle situacija prilicno slicna.
4. Kako je to nova vlast bila neprijateljski raspolozena prema njima? Sa kakvim mogucim napadima? Prvi napad se desio od strane Rusije kada su anektirali Krim, onda su usledile pobune po Donbasu i Lugansku, a zatim i opravdana reakcija drzave i vojske. Te reakcije, priznaces, nije bilo u slucaju Krima.

ti zivis u njujorku? i imas vremena da jedes pekmes po ceo dan ovde na forumu?
bio sam 5 dana i nikad ga vise nebi pozeleo
da bi ti preziveo u njujorku moras da radis bar 3 posla , da trcis sa jednog posla na drugi
nikad prljavijeg i necistijeg grada ne videh, ogranicenog kretanja. ne daj boze da zalutas negde nocu u kvart gde nisi obojen kao oni
nisi ti ni video njujorka, a kamoli da zivis u njemu
bio sam 10 dana u moskvi
nikad lepseg i cistijeg grada ne videh, toliko parkova, metroi su veci muzeji nego najbolji muzej u njujorku
da ne govorim o ruskoj kulturi ili o divljastvu po americkim gradovima
Boze mili, zasto bih lagao, hoces da ti posaljem svoju lokaciju da bi poverovao? Screenshot mozda google maps? :D
Nisam ja kriv sto ljudi rade neke nize placene poslove pa moraju da rade po tri posla, bogu hvala radim dobar posao, solidno sam placen. O Njujorku nisam pricao previse pozitivno ovde, koliko se secam, i sa necim sto si napisao se slazem a sa necim ocigledno ti nemas veze jer si bio samo na 5 dana kako si rekao. A ja mogu da ti pricam jer sam ovde vec 10 godina. Bio je i Tucker u Moskvi, isto prica sto i ti, i takodje se slazem sto se tice cistoce, metroa i nekih stvari.

Нађох...
In the first quarter of 2025, Russia experienced a birth rate decline, reaching its lowest level in two centuries. Specifically, 293,000 to 294,000 births were registered, a 2.4% decrease compared to the same period last year. This includes a significant drop in February, with births falling 7.6% year-over-year.

Rusi su nam uvek ili pomagali ili bili neutralni . Bombardovali i ubijali nas nisu nikad za razliku od vaših odvratnih Anglosaksa koji su to radili ne samo nama vec i polovini planete . Jedini u istoriji atomskim bombama spržili ljude, civile.
Ko njih gotivi ima ozbiljan psihički problem.
Pravi odgovor na temu.
Kako se neko moze cuditi rusofilima,a nikako da se zacudi i "anglofilima".
Taman da nema nijednog drugog razloga,ima onaj ko ti je bacao bombe na glavu.
A to ipak nisu bili Rusi,zar ne?

Нађох...
In the first quarter of 2025, Russia experienced a birth rate decline, reaching its lowest level in two centuries. Specifically, 293,000 to 294,000 births were registered, a 2.4% decrease compared to the same period last year. This includes a significant drop in February, with births falling 7.6% year-over-year.

Znaci tvojoj sreci nikad kraja

Koliko ti samo mrzis Ruse....

Rusi su nam uvek ili pomagali ili bili neutralni . Bombardovali i ubijali nas nisu nikad za razliku od vaših odvratnih Anglosaksa koji su to radili ne samo nama vec i polovini planete . Jedini u istoriji atomskim bombama spržili ljude, civile.
Ko njih gotivi ima ozbiljan psihički problem.

upravo tako

Ja mislim da njih niko ne voli

A ovi sto pisu da ih vole, lazu, placaju ih ta tako pricaju

Руски проналазак: БУГАРСКА ЕГЗАРХИЈА
1747893670803.jpeg

upravo tako

Ja mislim da njih niko ne voli

A ovi sto pisu da ih vole, lazu, placaju ih ta tako pricaju
Ja mislim suprotno, da jedan dobar deo naših ljudi voli Anglosakse. Oni jednostavno sve posmatraju kroz novac i ono što im prija. Prija im njihova muzika, filmovi, = dobra zemlja. Amerika ima para= dobra zemlja.
To što su oni bogatstvo stekli pljačkom ih ne zanima, to što su ubili milione ljudi još manje.
Da su takvi živeli krajem tridesetih godina prošlog veka oni bi voleli i naci Nemačku jer je moćna i bogata.
I tu nema šta više da se priča.

Ja mislim suprotno, da jedan dobar deo naših ljudi voli Anglosakse. Oni jednostavno sve posmatraju kroz novac i ono što im prija. Prija im njihova muzika, filmovi, = dobra zemlja. Amerika ima para= dobra zemlja.
To što su oni bogatstvo stekli pljačkom ih ne zanima, to što su ubili milione ljudi još manje.
Da su takvi živeli krajem tridesetih godina prošlog veka oni bi voleli i naci Nemačku jer je moćna i bogata.
I tu nema šta više da se priča.

apologete ZLA

nisu neki, nego vise od 90% Srba su pravoslavni i tako se izjasnjavaju, i to je cinjenica koja tebi ocigledno smeta..
Druže, meni ne smeta ni da je 99% stanovnika pravoslsvno. Briga me. Smeta mi tvoja definicija Srbije kao pravoslavne države i Srba kao pravoslavnog nsroda. Srbija je sekularna država sa većinski pravoslavnim stanovništvom, a Srbin može biti i pravoslavac i ateista i musliman, budista.. I ta tvoja ostrašćenoet se ogleda i tvom predstavljanju netačnih podataka. Nije preko 90% nego 81, 1% po popisu iz 2023.

Druže, meni ne smeta ni da je 99% stanovnika pravoslsvno. Briga me. Smeta mi tvoja definicija Srbije kao pravoslavne države i Srba kao pravoslavnog nsroda. Srbija je sekularna država sa većinski pravoslavnim stanovništvom, a Srbin može biti i pravoslavac i ateista i musliman, budista.. I ta tvoja ostrašćenoet se ogleda i tvom predstavljanju netačnih podataka. Nije preko 90% nego 81, 1% po popisu iz 2023.
kao sto su Spanci katolici, i Spanija katolicka drzava, isti slucaj je sa Srbijom koja je to oduvek bila, a svaka drzava danas je sekularna..ali naravno ima izuzetaka koji su zanemarljivi..i 81% je velika vecina koja ne moze da upravlja prema manjinama..

Rusija, kao i svaka druga zemlja, ne može da se svede na jedan pojam, jedan osećaj...
Pogotovo ne na jednu ličnost (Putin ili heaven forbid Staljin)
Ogromna kultura
Svako može da nađe nešto što voli tamo, kao i drugde uostalom

Loše je to jednodimenzionalno posmatranje bilo koje zemlje, nacije, kulture
Većina ovih navodnih rusofila voli Rusiju isključivo zbog diktatorskog režima, ne zanima njih kultura niti znaju nešto o tome.
Da je Rusija moderna, demokratska država prezirali bi je kao i Ameriku.

Back