Zašto volimo Rusiju?

Šta tera nekoga da bude rusofil?

• Ukupno glasova
    32
Ne. Neki Rusi i neki Srbi si pravoslavni, a neki nisu. Što se nadanja tiče, to je tvoja stvar. I ja se svašta nadam. Samo bez nasilnih metoda.
Već sam ti objasnio kako funkcioniše opisivanje neke grupe na osnovu statistike, tj. prepoznavanja karakteristika većine pripadnika skupa.
To nije ništa strašno, i ne treba da ti kvari san.

Pa naravno da je moja stvar, i lijepo se nadati.
O nasilju već vidi sam.

Već sam ti objasnio kako funkcioniše opisivanje neke grupe na osnovu statistike, tj. prepoznavanja karakteristika većine pripadnika skupa.
To nije ništa strašno, i ne treba da ti kvari san.

Pa naravno da je moja stvar, i lijepo se nadati.
O nasilju već vidi sam.
Druže, ne kapiraš. Pravoslavlje nije odrednica naroda već možda trenutna većinska religija stanovništva. Rusi, Srbi... su postojali i pre primanja hrišćanstva. Što se tiče nasilja, govorim iz istorijskog iskustva o pokrstavanju naroda. Lepo bi bilo da su se hrišćani, muslimani i ostali samo nadali, a ne sto su silom prevodili narode u veru.

Ne nego zdrav razum i istorijske cinjenice i njegova dela kazu da je Josip Broz bijo neprijateljski Austrijski vojnik, Britanski
agent i Hrvatski diktator koji je vladao radio na unistavanju Srba skoro pola veka u tamnici srpskog naroda zvanoj SFRJ.
:D
nije tacno, sfrj je bila gobnica hrvatskog naroda i sve su se pare slale u beograd da se tamo gradi i razvija a nista za ostale

Druže, ne kapiraš. Pravoslavlje nije odrednica naroda već možda trenutna većinska religija stanovništva. Rusi, Srbi... su postojali i pre primanja hrišćanstva. Što se tiče nasilja, govorim iz istorijskog iskustva o pokrstavanju naroda. Lepo bi bilo da su se hrišćani, muslimani i ostali samo nadali, a ne sto su silom prevodili narode u veru.
E pa ta trenutna odrednica traje već vjekovima i opšteprihvaćena je.
Čim Srbi ne budu većinski pravoslavni narod, ti javi, pa ćemo smisliti prikladniju terminologiju.

Nisam znao da je Broz bio Srbin?
Pa ako je SFRJ bila vasa grobnica kako to da ste ustali iz mrtvih?
:hahaha:
Broz koji je vodio jugoslaviju je bio vanbracan sin Cercila i ruske knjeginje Olge
studirao je istoriju umetnosti i arhitekturu u italiji i svicarskoj, 1933 ga gestapo vrbovao za svog suradnika, pa su ga postavili na mesto pravog Josipa Broza koga su ubili i telo mu izbacili iz podmornice u sred atlantskog oceana

Мислиш изоловано су убијали становништво Донбаса пуних осам година чиме су стигли па су требали да наставе и заврше до краја, и ко претекне добро је?
Тамо има становника колико сада након исељавања због посла има рецимо у Хрватској...
Донецкая Народная Республика
Население - 2 244 547 чел. (2020)
Луганская Народная Республика
Население - 1 400 000 чел. (2022)
Укупно: ДНР+ЛНР - 3 644 547 чел.
Je li ovo ozbiljan komentar? Nisam maliciozan, stvarno me zanima da li stvarno mislis ovo sto pises. U Donbasu se desavala, punih 8 godina a nakon aneksije Krima, oruzana pobuna, separatizam i proglasena je nazavisnost. Ukrajina i ukrajinska vojska postupili su na jedini moguci nacin kako se postupa u toj situaciji. Civilnih zrtava na zalost je bilo, ali Ukrajina nije ratovala protiv nekih golorukih seljana tamo vec protiv samozvanih DNR i LNR milicija, naourzanih, obucenih i dobro opremljenim. Od strane koga? Susedne Rusije. MIslis da je neki Jura iz neke donjecke selendare preko Amazona narucio tenkove, ili u lokalnoj trafici kupovao rucne bacace? Oni su imali sve, tenkove, artiljeriju, helikoptere a u nekim slucajevima i avijaciju. Da ne govorim da je konstantno preko granice ulazilo ljudstvo. O Krimu necu da pricam, to je malo drugaciji slucaj, a videli smo da i Ukrajina nije puno reagovala oko toga.

Back