Зашто су Немци 1943. године расписали потерницу за Дражом?

• Začetnik teme Začetnik teme BG5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kćer i sin su mu bili partizani. Ne znam čemu smijeh. Za ostalo...pitaj moderatore. Oni bi trebali znati.

Сигурно се нећу смејати због нечег паметног што си рекао, него због глупости.
Опет те питам, јеси ли то ти, укисељени?

Dante je za izdajice namijenio 9 krug. Samo kažem. Nitko ne voli izdajice. Pa ni Hitler.

Ja sam negdje pročitao da je Draža bio gay. Te je to bio razlog sukoba sa sinom i kćerkom koji su prešli na pravu stranu. Stranu saveznika.
A Hitler je gay osobe ubijao.

Lamasu, gay je ipak nekako hrvatska stvar...bar vas mi Srbi tako dozivljavamo...znas onu, Hrvati su isfeminizirani Srbi ;) ebiga, tako bilo i ostace...uvek cemo vas tako gledati...Draza Srbenda covek, vojnicina, vise puta ovde od komunista okarakterisan kao svaler ili slicno...ali ovo jos nismo imali prilike da cujemo...kapiram ja sve vidove provokacije itd...al ebiga, tako mi zaista gledamo na vas...a i hrvatice izgleda nista manje, bar ove poznate :))))

Drazina porodica tokom rata
http://www.pogledi.rs/drazina-porodica-tokom-rata/

i zasto jednostavno ne bi odgovorio na temu? ;) (ne shvati ovo namigivanje pogresno)

Poslednja izmena:
Procitao sam i nigde ne pise da je plakat iz 1943. samo simulacija poternice!

На нашим просторина су главну ривали били Броз и Дража. Окупатор је ту био трећа страна за коју су обе стране знале да ће бити поражена. Такође су знали да их неће поразити ни Броз ни Дража, већ велике силе.

Зато су Дража и Броз постали љути непријатељи, један се борио за краљевину, капитализам и демократско друштво а други за комунизам и диктатуру пролетеријата.

У тој борби обе стране су користиле окупатора у мери како су то околности захтевале.

Када је 1943 запретило искрцавање савезника на далматинску обалу, Броз је одмах Немцима понудио заједничку борбу против њих. Зашто, па зато што би савезници онемогућили револуцију и долазак Броза на власт. Неколико месеци су преговарали, чак и у Загребу. За време преговора Броз је издао наредбу да се Немци не нападају. Све снаге су бацили у борбу против Драже. Битка на Неретви је заправо била офанзива Немаца и Броза на Дражине трупе. И заиста, Дража је ту претрпео велике губитке.

Постигнути договор са Брозом је послет самом Хитлеру на одобрење (формално успостављена веза Хитлер - Броз), али Хитлер није одобравао договоре са бандом.

После пропалих преговора Броз креће да се склони, од евентуалног искрцавања савезника у Далмацији, у Србију. Бива заустављен на Сутјесци, где трпи велике губитке и одустаје од преласка у Србију.

Ипак, доћи ће 1944 у Србију са својим бригадама као окупатор, помогнут Црвеном армијом. На првој седници ЦК даје инструкцију да се према Србији треба односити као према окупираној територији. И понашао се тако: вршена су масовна погубљења српске елите и сеоских угледних домаћина, а на руководећа места поставља своје саборце из Црне Горе и Херцеговине (њихова деца и данас владају Србијом).

Остаје вам да сами оцените циљеве борбе Броза и Драже.

Lamasu, gay je ipak nekako hrvatska stvar...bar vas mi Srbi tako dozivljavamo...znas onu, Hrvati su isfeminizirani Srbi ;) ebiga, tako bilo i ostace...uvek cemo vas tako gledati...Draza Srbenda covek, vojnicina, vise puta ovde od komunista okarakterisan kao svaler ili slicno...ali ovo jos nismo imali prilike da cujemo...kapiram ja sve vidove provokacije itd...al ebiga, tako mi zaista gledamo na vas...a i hrvatice izgleda nista manje, bar ove poznate :))))

Drazina porodica tokom rata
http://www.pogledi.rs/drazina-porodica-tokom-rata/

i zasto jednostavno ne bi odgovorio na temu? ;) (ne shvati ovo namigivanje pogresno)

Ne znam o čemu je problem ako je netko gay. Meni je drago što Hrvatska postaje sve više gay friendly. Gay je ok. Ovo da je imao obitelj je preduhovito. Koliko gayeva ima obitelj? Treba izaći iz ormara.
Osim toga gay nema veze sa muškarčinama ili tetkicama. Postoje gay bikeri sa bradama, nabildani, fakini a opet su homoseksualci.

Obično su homofobi skriveni gayevi. Tako da...;)

Glede Draže možda je bio bipsić. Možda je bio samo pasivan. Jel se zna s kim se švaleriso?

Jel ti misliš da među četnicima nije bilo homoseksualaca? :hahaha:

Poslednja izmena:
Цхурцхилл је вјеровао обавјештајним извјештајима да је Михајловић био ангажиран "in active collaboration with the Germans"
Churchill, Winston 1953. The Second World War: Closing the Ring 5. Boston: Mariner Books, pp. 409-415

"...Михајловиц́ је показао про немачке склоности . Било је ангажовања српских четника у којима су се борили заједно са немачким трупама против Тита . "
Фелдмаршал Максимилијан фон Вајхс

Дража је био и остао квислинг како га је назвала његова кћерка.

Daj da vidimo tu poternicu

:whistling:

y57xRrT.jpg

Извор:dela973

Из Војног музеја на Калемегдану

qGoCHsP.jpg

Извор:http://skitalets.livejournal.com/58938.html

Prilozi

• y57xRrT.jpg
    y57xRrT.jpg
    82,3 KB · Pregleda: 6
Баћо, koliko ti je vremena potrebno da skupis hrabrosti i odgovoris na pitanje: zasto su Nemci 1943. godine raspisali poternicu za Drazom?

Одговор ћеш чекати цео живот. Пустићеш корење и мудрачку браду до пода а одговор нећеш добити...

Баћо, koliko ti je vremena potrebno da skupis hrabrosti i odgovoris na pitanje: zasto su Nemci 1943. godine raspisali poternicu za Drazom?

Зато што је то био тајни план четника и Немаца да заварају Титове храбре борце партизане. :D

Цхурцхилл је вјеровао обавјештајним извјештајима да је Михајловић био ангажиран "in active collaboration with the Germans"
Churchill, Winston 1953. The Second World War: Closing the Ring 5. Boston: Mariner Books, pp. 409-415

"...Михајловиц́ је показао про немачке склоности . Било је ангажовања српских четника у којима су се борили заједно са немачким трупама против Тита . "

1 post i to ubojit. Case closed.

Kad ga je i gdje tako nazvala kćerka?

Inače, neohrvatski jezik kad se konvertuje na ćirilicu izgleda presmiješno... :ok: :lol:

Zašto su Četnici bježali zajendo sa naci Švabama od Rusa? Jesu Nemci delili nešto pa su ovi išli sa njima ili...

A u stvari nisu bježali sa nacistima... već su sa Rusima zajedno oslobodili i nekoliko gradova u Srbiji... međutim kad su stigli Titovi partizani građanski rat je nastavljen i onda su bježali od partizana...

A u stvari nisu bježali sa nacistima... već su sa Rusima zajedno oslobodili i nekoliko gradova u Srbiji... međutim kad su stigli Titovi partizani građanski rat je nastavljen i onda su bježali od partizana...

Ne znam baš. Povijesni dokumenti tvrde drugačije. Ja mislim da su bili partneri.

Meni je najzanimljivije da ti tvoji sunarodnjaci dopuštaju da lupetaš takve stavri. Četnici i Rusi oslobađali Srbiju. Zajedno.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back