svarozic
Buduća legenda
- Poruka
- 35.145
А зашто су издавали интерна наређења својим јединицама да се Дража зароби а његове јединице униште?
Ma pusti budalu, vidiš da ne zna ništa pametno da kaže...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
А зашто су издавали интерна наређења својим јединицама да се Дража зароби а његове јединице униште?
Četnici su bežali zajedno sa "naci Švabama" iz prostog razloga što bi ih partizani pobili kao što su ih ubijali gde god su uspeli da ih zarobe a to nije bilo samo u Blajburgu. To ima veze sa time da je Jugoslavija dopala u sovjetsku interesnu zonu, a paartizani su bili njihovi ideološki saveznici, i jedni i drugi sa velikim iskustvom u ubijanju političkih neistomišljenika i šta će da rade drugo nego da beže. Oni koji su uspeli da pobegnu na Zapad živeli su do kraja mirno, koliko znam nikome od njih nije suđeno za nešto što se desilo tokom rata, pa čak ni vojvodi Đujiću. Za razliku od ustaša, treba li to naglasiti, koji su se ili krili pod lažnim identitetom ili su bežali u natzie friendly zemlje Južne Amerike (a najčešće i jedno i drugo).O čemu ti govoriš? Moje pitanje je precizno. Zašto su Četnici bježali zajedno sa naci Švabama?
Koliko dokumenti govore Četnici su bježali pred Rusima. I to rame uz rame sa Nemcima. Nekad i sa Ustašama.
Hrvati su pobijedili u ww2. O čemu ti govoriš?
Hitler je izgubio zadnji put kad sam čitao nešto o ww2. Što tvoje knjige kažu?
Ma pusti budalu, vidiš da ne zna ništa pametno da kaže...
и потпун пораз Срба...

@Ненад
Pa ako je tako kako ti kažeš zašto su "Nemci maršovali drumom, a mi smo bili levo"?
Da nije zbog: "Upotreba četnika u različitim područjima je je dala dobre rezultate" ?
Mislim kad švaba tako kaže ja mu vjerujem. Nema kod Nemaca trta mrta.
- - - - - - - - - -
Jesu tu Hrvatska ili Slovenska djeca?
Zato jer se poistovjećuješ sa kvislinzima.
Deca su srpska a logor je hrvatski.
Не , него зато што су Срби сведени на БГ пашалук, расцепљени у више држава без могућности уједињења својих покрајина, и зато што су 3 народа издвојена из српског, да не помињем да су прерпели највеће људске и материјалне жртве. Како се то може назвати друкчије него потпуни пораз?
Pa bilo Vas je najviše. Neće biti najviše mrtvih Mađara. Koje su to srpske pokrajine? Koliko znam Srbi su živili u Jugi
Postoji jedna važna stvar u vezi sa Dražinim američkim odlikovanjem, sa kojim se neoravnogorci razmeću ali, budući da su i sami uglavnnom dosta priprost i neprosvećen svet, ni sami ne shvataju koliki je ustvari njegov simbolički značaj. U pitanju je Legion of Merit, i to nije tek nekakva medalja koju je Truman dao Draži da uteši četnike. Reč je o tome da postoje tri ranga ovog ordena koji se dodeljuju strancima. Đeneral Mihailović je odlikovan najvišim redom (Commander) koji se dodeljuje oficirima koji su Equivalent of a U.S. military chief of staff or higher position but not to a head of state. Ovo je ekstremno bitno jer, da su hteli, mogli su mu dodeliti i za jedan rang niži orden (Officer) koji se takođe dodeljuje savezničkim generalima, ali nisu, nego orden koji je namenjen samo komandujućim oficirima ranga načelnika generalštaba, čime se jasno stavlja do znanja da je đeneral Mihailović bio komandant savezničkih snaga i to snaga koje su jasno označene kao organizovana armija.
Ovim odlikovanjem su dekorisana samo tri stranca, jedan je komandant Kuomintanga Čang Kaj Šek, kojeg zvanično smatraju vojnim i političkim vođom Kine, a drugi, nisam siguran ali mislim da je Šarl de Gol. Ja uopšte ne mogu ni da zamislim veću počast koja je mogla biti ukazana 1946. godine, i to gle kome, nekome o kome svakojaki debili još raspravljaju da li je ratovao na strani nacista ili ne.
Мора да си ти нека будала.Mora da nije slušao gazdu.![]()
Ti misliš da njemu nešto znači "Pećančev vojvoda"? Misliš da zna ko je bio Kosta Pećanac?Прва слика, четник са заробљеним Немцем и фратром
Друга слика, прекините више да постављате слику на којој је Пећанчев војвода Машан Ђуровић, стрељан од Дражиних четника, проклети црвени идиоти, јесте ви сви закржали у мозак па то мора да се понавља на свакој теми по 5 пута?

Njegovo znanje istorije je stalo na udžbeniku za peti osnovne iz 1974: "Partizani su se borili za slobodu protiv okupatora, ustaša, četnika i ostalih domaćih izdajnika".
Edit: četvrti osnovne.![]()
Прва слика, четник са заробљеним Немцем и фратром

Zanimljivo nema opasča sa pištoljem i da tužno gleda u zemlju, je li to ta pod konac njemačka vojska!?![]()
![]()
Ti ne razumiješ da je u isto vrijeme bio građanski rat između rojalista i komunista, a sad nam nađi zajedničku fotku komunista iz KPJ i njemačkih vojnika na fudbalskoj utakmici u Čačku.
Koji je bio rezultzat?Ti ne razumiješ da je u isto vrijeme bio građanski rat između rojalista i komunista, a sad nam nađi zajedničku fotku komunista iz KPJ i njemačkih vojnika na fudbalskoj utakmici u Čačku.
cough Löhr cough
Koji je bio rezultzat?![]()

Hitler: Немачка мора до краја сузбијати све планове о Великој Србији. Не сме се створити српска војска. Прихватљивија чак становита комунистичка опасност”.
Da ne bude nesporazuma, nije Draža i njegovi komandanti bio nesklon taktičkom sporazumu sa Nemcima tiu i tamo, ali ko god zna nešto o gerilskoj borbi zna da u definiciji stoji upravo to - cilj gerilaca je da se održe do promene strateškog odnosa snaga (da je taj odnos snaga povoljan, oni ne bi ni bili gerilci) i u tom cilju je dopušten i neki kompromis. I partizani su nudili prekid neprijateljstava u Zagrebu marta 1943, što su Nemci odbili.
Štaviše, čak i sami Nemci nisu sve "bandite" videli bezsulovno kao neprijatelje. O o tome svedoči Nojbaherova beleška o Hitlerovom stavu da je u cilju suzbijanja srpskog činioca na Balkanu je čak "dopuštena određena komunistička opasnost". Dakle, spreman je čak da donekle toleriše komuniste kao prećutne saveznike, ako se bore protiv Srba.