Ненад
Iskusan
- Poruka
- 6.595
Рад који не наводи фусноте и изворе је безвредан. Осим тога у истом не пише уопште разлог издавања потерница, само констатација да су их Немци заиста подигли...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Или ниси добро прочитао или ниси разумео а не верујем да си све и прочитао.Procitao sam i nigde ne pise da je plakat iz 1943. samo simulacija poternice!
Или ниси добро прочитао или ниси разумео а не верујем да си све и прочитао.
Запамти нео-четничићу: Дража је цео рат провео симулирајући. ЛИНК: http://www.academia.edu/5317981/GOLA...HAILOVI%C4%86U
То је само симулација потернице да би се прикрила четничко-немачка сарадња и спречило спонтано реаговање народа на ту срамну сарадњу.
Треебало је ту сарадњу прикрити и од савезника. Тако да је та потерница имала своју сврху. И дијаметрално се разликовала од потернице за Јосипом Брозом Титом.

zaista se svasta moze cuti ovde...Za Mihailovićem je ponovo raspisana poternica, ali on se primirio.

ipak je ovo najjaci korisceni izraz do sada...''simulacija poternice''
Nemci ucenili coveku glavu na 100.000 rajshmaraka...i to je ''simulacija poternice"...zaista se svasta moze cuti ovde...
Dobre bre Dobro dosli, zatvorili ti onaj cirkus od teme pa si resio ovde da nastavis predstavu?
A Pavlica, nista manje komicniji od Dobro doslog ali ipak ne izgovara gluposti do te mere...no navikli smo da Dobro dosli iznosi neistine...pa se tako u onoj ''knjizi'' kaze:
![]()
Лепо ја кажем-или је и он неки клон киселог, или су им комуњаре уграђивали чипове у мозак да сви размишљају исто...

Михаиловић лично наређивао стрељања, клања, чак и убијаоsvakako nas dobro zasmejava
al najjace kako besomucno laze i postavi link, ove komedije od knjizice, ali u kojoj opet ne pise ono sto tvrdi...strasno cime se sluzi...ko onda kada je spajao dve recenice sa razlicitih linkova da ''dokaze'' da je Draza licno ubijao![]()
Михаиловић лично наређивао стрељања, клања, чак и убијао
http://www.znaci.net/00001/269.htm
У књизи „Трагом издаје" (Ваљево, 1987) нашао сам стравичан податак. Један заробљени партизан, који је преживео „одисеју" по Равној гори и затворски живот и стрељања на Крушику, сведочи да су четници јед- ног јутра, још док су их држали на Равној гори, извели за Михаиловића заробљену групу партизанских болничарки и лекарки. Шетајући се поред строја, Михаиловић, када је дознао да је једна од заробљених партизанки по занимању лекар, грубо је упитао:
„Хоћеш ли да останеш код четника, па да лечиш моје војнике и да Ти полклонимо живот?"
„Нећу!" - одговорила је млада жена, додавши да не би лечила људе који су је претходне ноћи мучили, тукли и силовали!
На запрепаштење присутних Михаиловић је извадио пиштољ и пред свим окупљеним на лицу места стрељао ову партизанску лекарку.
Нео-четник лаже као четник.
Ахаа, ти ће ми кажеш да је наручена лаж.Да се ово заиста десило, било би коришћено на суду против Драже. Немамо локацију, имена, нити знамо по чему је наводни сведок знао да је у питању Дража.
У преводу, наручена лаж лажног сведока.
Ахаа, ти ће ми кажеш да је наручена лаж.
Није можда од Пера Симића или Милоја Самарџића. Код њих могу да се наруче књиге какве волиш. Они пиш а нео-четничићи купују као алву.
Значи да и ти, као онај твој силеџија *Коча*, тврдиш да ја лажем и кривотворим текстове, или .....?Ја ћу да ти кажем, јер сам прочитао 50-ак дела црвене литературе и тако знам шта причам.
,,Један партизан'', ,,једна болничарка'' су за мене у најбољем случају непроверене информације, у најгорем црвене измишљотине.
Да се ишта од тога десило, тај ,,један партизан'' би био сведок оптужбе било на суђењу Дражи или неком другом четничком команданту.
После би црвена историја верглала о томе преко 50 година.
Овако, накнадни неименовани сведок који наводно зна ко је Дража, а не уме да наведе име бар једног саборца кога су наводно убили четници, нити приближно време или место, и још се јави тек 1987. за мене је ништа друго него још једна у низу измишљотина црвене пропагандне машине...
Значи да и ти, као онај твој силеџија *Коча*, тврдиш да ја лажем и кривотворим текстове, или .....?
Као куја подвијаш реп.Значи да гуташ све што партија каже против четника као ној, и да се не занимаш нимало анализом нечега написаног или сопственим размишљањем. Докле год партија нешто пише против четника, супер за тебе, сматраћеш то догматском истином у коју се не сме сумњати, а да за промену размислиш о нечему написаном ти неће пасти напамет, ето шта је...
Као куја подвијаш реп.
Питао сам: лажем ли ја и кривотворим текстове или не?
prvo lepo sto si postavio ovo, kao jos jedan dokaz poternice za Drazom iz 1943...objavljivana je ona svuda u toku rata, a i kasnije...ali,
"raspored"
koji si sad pa ti pajac, sunce mu poljubim....
"Raspored" mozes da vidis i na slici koju je postavio Nenad...a ako je ''raspored'' tvoj odgovor na temu...sta reci...hahaha
inace, pravi ''raspored'' je ovakav...Nemci su raspisali prvu poternicu za Drazom jos 1941. ...tad nisu ni culi za Tita
![]()

Као куја подвијаш реп.
Питао сам: лажем ли ја и кривотворим текстове или не?
Ахаа, ти ће ми кажеш да је наручена лаж.
Није можда од Пера Симића или Милоја Самарџића. Код њих могу да се наруче књиге какве волиш. Они пиш а нео-четничићи купују као алву.

ajde, uozbilji se Dobro dosli...

Михаиловић лично наређивао стрељања, клања, чак и убијао
http://www.znaci.net/00001/269.htm
У књизи „Трагом издаје" (Ваљево, 1987) нашао сам стравичан податак. Један заробљени партизан, који је преживео „одисеју" по Равној гори и затворски живот и стрељања на Крушику, сведочи да су четници јед- ног јутра, још док су их држали на Равној гори, извели за Михаиловића заробљену групу партизанских болничарки и лекарки. Шетајући се поред строја, Михаиловић, када је дознао да је једна од заробљених партизанки по занимању лекар, грубо је упитао:
„Хоћеш ли да останеш код четника, па да лечиш моје војнике и да Ти полклонимо живот?"
„Нећу!" - одговорила је млада жена, додавши да не би лечила људе који су је претходне ноћи мучили, тукли и силовали!
На запрепаштење присутних Михаиловић је извадио пиштољ и пред свим окупљеним на лицу места стрељао ову партизанску лекарку.
Нео-четник лаже као четник.
Ја баратам искључиво чињеницама и документима, а форумски молери и тапетари могу до миле воље да се играју колажима и лажима.![]()

Cetnici se kao sto vidimo nigde ne spominju u naslovu, vec se kaze da se dokument odnosi na unistenje partizanskih snaga, iako se u samom dokumentu navodi "Divizija će dati naročitu nagradu ako se uhvati Draža Mihailović", a dokument pocinje ovakoBR. 3
ZAPOVEST 342. PEŠADIJSKE DIVIZIJE OD 6. JANUARA
1942. POTCINJENIM JEDINICAMA ZA UNIŠTENJE PAR
TIZANSKIH SNAGA, SASTAV BORBENIH GRUPA, NAČIN
VOĐENJA BORBE I POSTUPAK S PARTIZANIMA U ISTOČ
NOJ BOSNI1
ZAPOVEST ZA UNIŠTENJE NEPRIJATELJA U
JUGOISTOČNOJ HRVATSKOJ’
karta 1:50.000
1) Neprijatelj
Ustanici4 — među nj i ma i Mihailovićevi ljudi — nalaze se u
zimskim skloništima u istočnom deki Hrvatske, zapadno od
Drine. Sam Mihailović verovatno je preuzeo komandu u rejonu
Rogatice.
Dostaviće se situacija o neprijatelju sa stanjem na dan
10.1.42.5
2) Zadatak
Neprijatelja napasti i uništiti gde se bude pojavio. Ne sme
mu se ostaviti mogućnost da se u proleće opet podigne.
I pored nepovoljnog vremena jedinice će izvršiti ovaj zadatak.

Ја баратам искључиво чињеницама
Slabo dolazite na Politiku,taj nas svojim biserima uveseljava svaki dan.
ipak je ovo najjaci korisceni izraz do sada...''simulacija poternice''
Nemci javno ucenili glavu svog ''saradnika'' na 100.000 rajshmarak da bi prikrili saradnju sa njimzaista se svasta moze cuti ovde...
A Pavlica, nista manje komicniji od Dobro doslog ali ipak ne izgovara gluposti do te mere...no navikli smo da Dobro dosli iznosi neistine...pa se tako u onoj ''knjizi'' kaze:
![]()

Zasto su Nemci 1943. godine raspisali poternicu za Drazom?
Dante je za izdajice namijenio 9 krug. Samo kažem. Nitko ne voli izdajice. Pa ni Hitler.
Ja sam negdje pročitao da je Draža bio gay. Te je to bio razlog sukoba sa sinom i kćerkom koji su prešli na pravu stranu. Stranu saveznika.
A Hitler je gay osobe ubijao.