Zasto se sve vise ljudi razvodi

Larra:
moja tetka je bila u "ne-braku" sa svojim "muzem", nisu imali potrebu da se uzimaju. Onda je on iznenada umro i ona se bukvalno nasla na ulici u roku od mesec dana, jer je njegova rodbina uzela stan.

Sad da ne bude "I to je tebi razlog za udaju", ne mislim to, samo navodim primer.
Ovo je tačno. Znači, nije tačno da je BZ izjednačena sa VBZ. Imam najsveziji primer, ročište od pre 20-tak dana. Presuđeno u korist naslednika, a na štetu nevenčane zene, iako je bila u zajednici, da ne kazem nevenčanom braku, čak celih 20 godina. Posle (doduše podugačkog sudskog postupka) ima obavezu da se iseli iz kuće. Naravno, ovo se odnosi i na ostalu imovinu koja nije stečena tokom zajedničkog zivota. Da su bili venčani, stvari bi stajale drugačije.

ovde postoji mogucnost da prijavis vanbracnu zajednicu i onda imate ista prava kao za bracnu sem sto placate porez kao samac(veci porez) ali zato ako se rasturite nema gnjavaze na sudu
a ako ne prijavite i samo zivite zajedno onda je komplikovanije

Ovi gore, da su imali decu, verovatno bi opet bilo drugačije. Sudija se przila dugo, jer sa neke moralne tacke, nije korektno šutnuti je posle tolikih godina. A opet... šta znači nevenčani brak? Ko moze tvrditi da ona kod njega nije bila samo... ne znam... kućna pomoćnica..?

E u pm, sta znaci vjencani brak...? Da li je taj hebeni komad papira garancija za srecu, medjusobno postivanje, ljubav, razumijevanje...?
Koliko samo znam vjencanih parova u kojima je zena upravo to -> Kucna pomocnica...
Obespravljena, maltretirana, ponizavana preko svake mjere i ispod najdonje granice ljudskog dostojanstva...

Sorry Shag, nije ovo nista na tvoj racun, nego sam se iznervirala zbog birokratskih sranja... :mad:

Gazdarica:
E u pm, sta znaci vjencani brak...? Da li je taj hebeni komad papira garancija za srecu, medjusobno postivanje, ljubav, razumijevanje...?
Koliko samo znam vjencanih parova u kojima je zena upravo to -> Kucna pomocnica...
Obespravljena, maltretirana, ponizavana preko svake mjere i ispod najdonje granice ljudskog dostojanstva...

Sorry Shag, nije ovo nista na tvoj racun, nego sam se iznervirala zbog birokratskih sranja... :mad:
Pa naravno da komad papira ne garantuje ništa...:D Ne' se nervirati gazz...;-)
Zena ne treba da dozvoli da bude obespravljena, maltretirana i ponizavana nikada. Bez obzira na bračni status. A i Zakon je u tim slučajevima prilično, rekla bih, ¨rastegljiv¨...

Back