mackica ns
Poznat
- Poruka
- 7.784
Original postavio Shag Ivory
Ovo je tačno. Znači, nije tačno da je BZ izjednačena sa VBZ. Imam najsveziji primer, ročište od pre 20-tak dana. Presuđeno u korist naslednika, a na štetu nevenčane zene, iako je bila u zajednici, da ne kazem nevenčanom braku, čak celih 20 godina. Posle (doduše podugačkog sudskog postupka) ima obavezu da se iseli iz kuće. Naravno, ovo se odnosi i na ostalu imovinu koja nije stečena tokom zajedničkog zivota. Da su bili venčani, stvari bi stajale drugačije.
I ja imam jako svež i jako ličan primer da je Shag u pravu.
Testament... Da, kad neko očekuje da će umreti:-?
Ovo je tačno. Znači, nije tačno da je BZ izjednačena sa VBZ. Imam najsveziji primer, ročište od pre 20-tak dana. Presuđeno u korist naslednika, a na štetu nevenčane zene, iako je bila u zajednici, da ne kazem nevenčanom braku, čak celih 20 godina. Posle (doduše podugačkog sudskog postupka) ima obavezu da se iseli iz kuće. Naravno, ovo se odnosi i na ostalu imovinu koja nije stečena tokom zajedničkog zivota. Da su bili venčani, stvari bi stajale drugačije.
HeBePoBaTaH_:Pa, nije tačno da je to razlog . Ko zna šta je u pitanju, i sudska odluka u slučaju naslednih sporova, a to je građanska parnica može i decenijama da traje. Nešto nije bilo kako valja.. Verovatno je umrli bio u braku ranije, imao decu, a ta ista deca nemaju nužnih sredstava za život, svašta je moguće da je u pitanju..
Ne znam da li razumeš šta je zajedničko domaćnistvo.
To nije odlazak kod nekog za vikend, mesec ili godinu, pa čak ni 5 godina...
Ako se ne brinete o sebi, to za vas svakako neće da učini država 8-)
Uostalom, postoji testament. Jasna, izričita izjava volje.
Živite u 21. veku, opet ista priča - morate da znate...
I ja imam jako svež i jako ličan primer da je Shag u pravu.
Testament... Da, kad neko očekuje da će umreti:-?