Zasto se sve vise ljudi razvodi

HeBePoBaTaH_:
Hahahhahahhahahaahha
Pa, ne mogu da stalno gledam ovde u pendžer, a Truja rekla da je ona isto. Čekam odgovor..
Svi smo lavovi - škorpije, super.

Dakle, žene šta da radim da me ČIVOT ne demantuje...?
A nemojte vera, ljubav, nada, ulaganje i ostalo..

Da malo ja mudros*rem? Pa da me posle citiraš? ;)
Sada, sa ovim iskustvom mislim da je za zajednički život "papir" skoro nevažan. Važno je razumevanje, poštovanje. Nesuglasice i problemi se rešavaju ZAJEDNO. Razvod, bez pokušaja rešenja problema može biti kukavički potez (ovim "može biti" se ogradjujem, jer nisu sve sudbine iste).
HeBe, budi ono što jesi, uvek (nešto slično sam napisala i Betty, na njenoj temi). Sačuvaj sebe, tako ćeš uvek imati i snage i volje da se boriš za vas i vašu vezu.

ozeni devojku da bi prestala da place na pozadinske muzicke teme.
u stvari,mozda ona ne zeli sve to, a ti si se njoj povinovao.otuda mozda iskoci po neka histerija na forumu?
i vidi se da si strog prema sebi zato si u nastupu prema forumasima tako zajedljiv.i zato imas tako nadmen stav, i zato volis da svi znaju gde im je mesto...da ne idem predaleko.jesi smorio, i delujes uplaseno, a to je jasno jer samo si ti svestan koliko haosa mozes da napravis u svom zivotu,samo da se ne uzdrzavas.i ono tvoje" ne dam ti kitu" nije zbog mene ili neke druge, jer niko je trazio nije, vec da ubedis samoga sebe da mozes biti veran, i ako ti neizdrz radi.

Gazdo, dž. ćeš da se seliš, ako ja tamo emigriram. Sad je došao neki drugar, duva se sa BMWejcem, kaže da je super tamo. Ali dobro, on je čovek graf. dizajner, svuda bi dobro prošao.
1. Emigracija 2. Queen za saglasje u stavovima oko životnih pitanja, to je ok. nije problem, danke..
3. Tear me bodri, hvala :) 3. Truji se sviđam, hvala i njoj. Razmisliću i za neizdrž i strah. Obećavam.

Sad da ostavim mesto i drugim diskutantima. Izvinjavam se što sam bio udav.

CaLiMeRo:
Ko ume da sagleda sve, može sebi da dozvoli doslednost.
Ostali bi trebalo da skromnije iznose svoje stavove i ne vređaju ljude.

To je bila poenta onoga što sam napisala.
I još nešto - smešno mi je da čitam kako neko urla na druge, ubeđujući u stvari sebe. A ovde je mnogo autohipnoze. :lol: :lol: :lol:
Onaj ko treba da se uda ide okolo i urla kako vooooooli i kako je to baš to, onaj ko se švaleriše ide i propoveda kako ovi u braku zapravo nemaju samosvest, onaj ko se usrao od braka vadi oči svima koji su u istom, onaj ko se smorio od braka ide okolo i muva forumašice na jeftine fore... i sve tako.

To je budalasto.
Okej, ja ću da živim svoj život po svome, kupiću svoja iskustva, ali neću da kenjam drugima da je to jedino ispravno. Imam stavove o braku, o ljubavi, o zajedništvu, o gomili stvari.
I nije problem da ih kažem.

onda ne citiraj MOJ post jer ja ne idem okolo ubeđujuži budale da su budale
i nevermne da treba verovati
u celoj papazjaniji (a to se lako da proveriti na OVOJ temi) kometaarisala sam da je SUDSKA praksa na strani braka i da se tako duže živi, bude zdraviji blah
zabole me kruti ko hoće ko neće - lično i personalno, indeed. Hebe je pitap šta s etime dobija i zašto je bolje - ja sam navela.Jesu li TI navela nešto sem stava kako o toem ne treb agovoriti uopšte jer nismo dosledni a šta ti imaš od svoje doslednosti....i nemoj da se vređamo ovde.
Živi svoj život i ostavi se tema koje ti ne prijaju

HeBePoBaTaH_:
Betty,

Pristaješ na formu, time podržavaš i instituciju. Lepo sam sve objasnio.
Ja nisam ambvivalentan, pogledaj svoj sledeći post-- SVE SE MENJA, a ti ulaziš u formu zbog...čega, a brak kaže..? Ja moram da verujem i da stojim iza suštine, a ne forme, drukčije ne funkcionišem, žao mi je. Mislim na korpus zagovornika braka, ovo su ljudi sa bračnim iskustvom 8-) koji dan i po pričaju PAPIRU.

SINDI ne veruje nijednom muškarcu, a time ne veruje ni čoveku.

a šta tebe zabole ******* hebote

E, može mi se da verujem i sebe i njega i naš brak BEZ da objašnjavam vama virtuelnima kako i zašto, jel tako? :)
ja nisam zagovornik IČEGA, to su najličnije odluke koje se donose u društvu partnera ili u samoći, ne na forumu, n emešam se, svako zna kuda ide. Sam pao, sam se polupao, jel :P
Ja dakle PITAM šta je tako strašno u registrovanju življenja zajdno?!!
Šta dakle? :P

...iščitala sam sad sve vaše škrabotine, i ispada da je najvažnije rečeno na prvoj strani teme :lol:
dakle, ne budite formalisti, važan je dobar odnos
(a i sex je bolji, a i verenički prsten donosi posebno ushićenje...:P Sve u svemu, ima tu mnogo radosti oko registracije..:P)

E, jbte, ne može čovek ni na jede na miru...
To je bio odgovor na neki tvoj post, nisam te quotovao, pa izgleda bezveze.
Dakle, čitaj lepo i ne cimaj.. A ako si calimeru rekla, pa moraš i meni, zbog ravnoteže, baš me nešto i zabole qrčina

ŠTA JE STRAŠNO U REGISTROVANJU ŽIVLJENA ZAJEDNO...
sama po sebi apsurdna konstatacijacija i nakaradna konstrukcija. Ja sam odgovorio i ranije na isto pitanje.
život
zajedno
registrovanje...

Zdravo bre, masni mi prsti..

Betty:
onda ne citiraj MOJ post jer ja ne idem okolo ubeđujuži budale da su budale
i nevermne da treba verovati
u celoj papazjaniji (a to se lako da proveriti na OVOJ temi) kometaarisala sam da je SUDSKA praksa na strani braka i da se tako duže živi, bude zdraviji blah
zabole me kruti ko hoće ko neće - lično i personalno, indeed. Hebe je pitap šta s etime dobija i zašto je bolje - ja sam navela.Jesu li TI navela nešto sem stava kako o toem ne treb agovoriti uopšte jer nismo dosledni a šta ti imaš od svoje doslednosti....i nemoj da se vređamo ovde.
Živi svoj život i ostavi se tema koje ti ne prijaju
Beti, mislim da sam ti bar desetak puta od kako te znam vrlo ljubazno rekla-napisala da pročtaš-saslušaš pažljivo sve, ili saslušaš, pre nego što nastupiš kako nastupiš (agresivno).
Citirala sam te, jer si govorila o promeni stavova i doslednosti.
Sem prve rečenice, sve ostalo se uopšte nije odnosilo na tebe. Ni jedna jedina misao. :lol: :lol: :lol:
Iskreno, uopšte nemam primedbe na tvoje stavove izrečene u ovoj temi
A što se vređanja tiče, vređaš isključivo ti mene, i ovo ti nije prvi put.
Vređaš me dajući mi savete koje ne tražim,
vređaš me ne čitajući moje postove na koje se posle izdrkavaš,
vređaš me namećući mi šta treba da mislim.

P.S. I da - svoj stav sam iznela još na prvoj strani. To je jedan neupadljiv stav, možda i zato što je odgovor na temu, a ne nešto drugo. :lol: :lol: :lol:

pokušavam da mu umanjim značaj :) Da ga nekako...prizemljim, da ne zvuči tako opako kao "brak" :lol:
Usput, ako već živi zajedno par, to je VEĆ brak, jel tako, samo ga treba OZVANIČITI. Eto.

Izvini, Cali, ako sad nije kasno...otkud znam da nije meni namenjeno?
btw. preterala si ali... proveri pp za koji minut-

Betty:
Ja dakle PITAM šta je tako strašno u registrovanju življenja zajdno?!!
Šta dakle? :P
Ne znam da li je ovo napisano samo u svrhu uobicajenog prepucavanja&nadmudrivanja&igranja sa Mr. Hebeom, ali hajde da se pravim da je jedno uopsteno pitanje za sve, pa da odgovorim...
Meni su strashni razlozi zbog kojih se registracija nerijetko obavlja...
Ako je moja intimna zelja da i zvanicno nekome izjavim ljubav i zelju za zajednickim zivotom i svime sto on sa sobom nosi, onda je ok...
Ali, ako je registracija nacin da izbjegnem zajebancije oko nasljedjivanja, dobijanja viza, kredita, raznoraznih dokumenata, kuraca, palaca, o da, onda mi jako smeta sto sam prinudjena na taj korak... Ili cu, u suprotnom, svoju gradjansku neposlusnost da placam svim tim birokratskim smaracinama...

Aman, ne osjecam potrebu, intimnu, ljudsku, emotivnu potrebu da to ucinim...
I, zasto onda to da radim?
Drzava favorizuje bracne zajednice, u odnosu na VBZ... Primjere za to si i sama navodila, a i ja u prethodnom postu pomenuh neke od njih...
Jasno, zakonsko uredjivanje braka i jeste osmisljeno radi lakse kontrole ljudi...

mda...pokvario me forum; Nekada je tako jedna forumašica dolazila pa pričala u trećem licu - meni, i tako to :? Ne zameri, pls.

Ma RAZUME Beti šta znači ne osećati potrebu :wink: Tu NEMA rasprave - ako ne želiš, gotovo, neće te niko naterati, normalno. Nije u redu da se favorizuje, da se razumemo, nisam ja za to.
ja ne znam ni oktud želja za tim, i to je pitanje...za mene, mislim. Kako to, uvek anitprotivna, a ondaK jedva čeka :P Našao me i ubedio i sludio i....:D I, da - on je muškarac kome se može verovati, to saznanje me je opasno poremetilo kad smo počeli dafuramo :lol: Pa nisam htelada ga vidim TRI DANA :P

Gazdarica:
Aman, ne osjecam potrebu, intimnu, ljudsku, emotivnu potrebu da to ucinim...
I, zasto onda to da radim?
Drzava favorizuje bracne zajednice, u odnosu na VBZ... Primjere za to si i sama navodila, a i ja u prethodnom postu pomenuh neke od njih...
Jasno, zakonsko uredjivanje braka i jeste osmisljeno radi lakse kontrole ljudi...

Србија баш и не фаворизује бракове. Нема пореза на самце, као у неким западним државама (Немачка).

Back