Koje godišnje doba volite a koje ne volite ?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jesen obožavam, pogotovo oktobar. Obožavam kišu, pad temperature, oblačno vreme, lišće menja boju, jako se udobno osećam tokom jeseni i svake godine mi jako brzo prođe.

Ne volim leto u stvari prezirem leto. Ne podnosim vrućinu, sparinu... užas. A i alergija me hvata. Ne može da se diše od sparine, ne može da se spava... Izgorim na suncu užas. Budem umorna. Ne mogu da jedem, bukvalno nisam ni za k.

Jesen obožavam, pogotovo oktobar. Obožavam kišu, pad temperature, oblačno vreme, lišće menja boju, jako se udobno osećam tokom jeseni i svake godine mi jako brzo prođe.

Ne volim leto u stvari prezirem leto. Ne podnosim vrućinu, sparinu... užas. A i alergija me hvata. Ne može da se diše od sparine, ne može da se spava... Izgorim na suncu užas. Budem umorna. Ne mogu da jedem, bukvalno nisam ni za k.
Ja sam obožavao ljeto, ali sada kad sam jarčina od 45 godina, najviše volim proljeće i jesen.
O tome da ljeta iz godine u godinu postaju sve gora, to ne moram ni naglašavati.
Ovo ljeto još koliko-toliko, ali prošlo sam mislio da ću umrijeti.
Tri mjeseca se temperatura skoro nije spuštala ispod 30°C.
Onih rijetkih dana kada bi bilo 28°C, mislio sam da sam na Svalbardu.
Tu nije pomagao ni maestral koji puše s mora, jednostavno bolesno.

Ja ne volim više ništa osim noći u toku leta. Leti previše prži sunce i bude sparno, zima je užasna zbog hladnoće i snega, proleće i jesen su previše kišoviti. A ja obožavam da vozim bajs. Tako da mi je leti najbolje noću, najprijatnije moguće za vožnju bicikla pored reke. Samo da nema komaraca. Mada više ni dan ne volim. Lepa su jutra ali me mrzi da ustajem, i tad je najlepši vazduh. Posle je sve CO(ugljen monoksid) od kola i cigareta. Bolest. Ne znam šta većini znači godišnje doba kad se slabo ko kreće, ne šeta se, ne vozi bajs. Jedino zbog bašte kafića. Užas.

Zimu volim najviše,...ali onu pravu sa snegom do kolena. Čist je vazduh, sve deluje čisto i belo, nema prašine i omorine. Posebno volim period oko novogodišnjih praznika. 🌬️
Idem tada na zimski deo odmora i to je ustvari i pravi odmor za mene.
Leto mrzim,... ne volim čak ni klasična letovanja, jer su gužve. 😁
Leti jedva dišem, bez snage i energije sam. Sunce daje život i energiju, mene smara i umara.😐

Ne volim zimu, jer teže podnosim kada mi je hladno nego kada mi je toplo. Ne volim kada moram da se natruntam sa garderobom. Nažalost nema više ni onog lijepog snijega po gradovima, koji škripi dok hodam-a snijeg mi je i bio jedino zadovoljstvo zime. Možda bih je više voljela kada bih imala mogućnosti da idem na zimovanja, pa skijam, šetam i uživam na snijegu. U gradu sa bljugavicom, ledom, preskakanjem preko prtina uz hladnoću mi i nije neki ugođaj.

Back