Zasto penzioneri podrzavaju Vucica?

Eh...
40 000 stanarskih prava su u hr oteli nosiocima srbima 1991, a hrvatima u srbiji nismo oduzeli ni jedno stanarsko pravo. Plus otpustili ih sa posla. U vukovaru u toku proleca i ranog leta pre otvorenog sukoba sa jna 1991 ubijeno 200 srpskih civila a ni jedan hrvat

Pricaj to aliji koji je 1992 povukao potpis sa kutijerovog mirovnog sporazuma....

A ti pricaj to tvom vucku ko je potpisao briselski sporazum

Nemoj spinovati, Tadića su i sklonili jer nije hteo potpisati sporazum, a mene koliko sećanje služi za vreme Ds mi smo sve naše institucije na Kosovu imali.
То није тачно. Борковим споразумима је заправо све што подразумева бриселски споразум већ били уговорено. Споразум у Бриселу је био само завршни чин, последица политике коју је ДОС годинама пре тога водио.

То није тачно. Борковим споразумима је заправо све што подразумева бриселски споразум већ били уговорено. Споразум у Бриселу је био само завршни чин, последица политике коју је ДОС годинама пре тога водио.
A Vucic je to morao prihvatiti?

Da nije i Ohridski sporazum Ds ugovorio?

Ne znam detalje klinac sam tad bio, ali ti ljudi dinara nisu dobili od države.
Kosovo je na zalost izgovor mnogim kaznim borcima.
Sto se kosova tice 99te i tokom bombardovanja nijesi imao puno sukoba sa teroristima na nekoj unuteašnjosti KiM osim na košarama i paštriku.
Tu je ratovala golobradija, na kosarama do 300 boraca na odsluzenjuojnog roka po koji rezervisti dobrovoljno...
To je zrtvovano. A zasto, pitati slobu djubre...

A kad je rat zavrsio i posle toga negde oko 2008me 2010te 200 000 njih je potrcalo da tuzi srbiju u STRAZBUR zarad ODSTETE!!!

e to je bruka i sramota! BRUKA!

Dok je rat s teroristima po unuteašnjosti kosova bio 98 me od juna... . To je policija vodila znam odlicni. Ne vojska.

Kad je rat bio u bosnu bio sam dobrovoljno u vojsku rs. Samo 2 do 3 hiljade nas e bilo Dobrovoljaca u bosni iz srbije! BRUKA! No su prdeli da prostis pod jorganom i dizali 3 prsta u kafanama i na utakmicama....

Tako da ne nasedaj na te price o krvarenje na Kosovo... Ako nijesu boli na kosare patrik ili recimonpogranicni rejon kao djakovacki nijesu oni videli dejstva u pozadini na Kosovo tokom bombardovanja!

Pa javna je tajna da su u većini firmi tako posluje, gde ljudi su prijavljeni na crkvicu, ako to ne žele ni neće raditi...

Plašim se da ce biti penzionera za 5g koji će sa 30k otići, danas je to mizerija a tek tad koliko ce biti.
И што је најгоре, то је непоправљиво! Уколико немаш неке сталне приходе са стране, или сам не уплаћујеш, контејнер ти не гине. Нема више ретроактивних уплата у ПИО. Мене је додатно сачувало то што нисам био алав, па када су повремено наилазили неки уносни послови са стране, никада нисам пристајао да примам паре "соларно", на руке, него искључиво преко Уговора о делу. Порез држави оде у неповрат, као и здравствено, али, написах, ПИО памти сваку уплату. И опет ситна математика - што ти је већа прва пензија, сва евентуална повећања су пропорционална, па су и апсолутни износи већи.
Али, људи су навикли да живе на кредит и од данас до сутра и ту нема помоћи.

И што је најгоре, то је непоправљиво! Уколико немаш неке сталне приходе са стране, или сам не уплаћујеш, контејнер ти не гине. Нема више ретроактивних уплата у ПИО. Мене је додатно сачувало то што нисам био алав, па када су повремено наилазили неки уносни послови са стране, никада нисам пристајао да примам паре "соларно", на руке, него искључиво преко Уговора о делу. Порез држави оде у неповрат, као и здравствено, али, написах, ПИО памти сваку уплату. И опет ситна математика - што ти је већа прва пензија, сва евентуална повећања су пропорционална, па су и апсолутни износи већи.
Али, људи су навикли да живе на кредит и од данас до сутра и ту нема помоћи.
Bas tako, zato danas veću penziju i ima covek od 80g, nego od 65g.

Povećanja jesu bitna, ali jednostavno neko ko ima 30k njemu to i ne znaci mnogo, danas medicinska sestra ide sa 45 50k u penziju, a sestra koja je otišla pre 10g ima 80k i tek će se tu razlika povećati jer svi dobijaju ista povećanja, za razliku od Hrvatske npr gde se najugrozenije grupe vise podupiru.

Takodje pre je bilo onih najbolji 10g, to je mnogo značilo jer su ljudima bile računate 80-te godine, u kojima su koeficijenti bili stabilni.

Bas tako, zato danas veću penziju i ima covek od 80g, nego od 65g.

Povećanja jesu bitna, ali jednostavno neko ko ima 30k njemu to i ne znaci mnogo, danas medicinska sestra ide sa 45 50k u penziju, a sestra koja je otišla pre 10g ima 80k i tek će se tu razlika povećati jer svi dobijaju ista povećanja, za razliku od Hrvatske npr gde se najugrozenije grupe vise podupiru.

Takodje pre je bilo onih najbolji 10g, to je mnogo značilo jer su ljudima bile računate 80-te godine, u kojima su koeficijenti bili stabilni.
Да, кључ је у обрнуто пропорционалном повећању пензија, макар на неки рок, да се енормне разлике макар мало испеглају. Али, то је противно самом собству НСП да се они испод шешира максимално пауперизују, а они изнад добију максимум. Зато су плате по фирмама веће тајне од било каквих државних или војних. Али "Заклела се земља Рају да се сваке тајне знају" и "У цара Тројана козије уши".

Back