CELADON:
Zašto lepo ne kažeš da si običan dokoni politikant?
Delimično si pogodio, dokon sam, ali ne kao politikant, već podavno penzioner, kojega prirodne nauke, filozoifija, kao i učenja svih svetskih religija i ideologija, već poodavno veoma zanimaju.
Ti nemaš nikakvu ideju kako bi tvoj nazovi-zakon zaživeo.
Imam, naravno i u više navrata sam je podrobno argumentovano objasnio, ali nemam kome. Ukratko, svodi se na podizanje svih verskih dogmi na nivo nauke po načinu proveravanja i priznavanja ZAKONA POSTOJANJA od strane nauke, koji bi postao temelj za ujedinjenja svih svetskih religija u jednu. Što bi ujedno uslovilo i priznavanje univerzalnog principa jedinstva sveta, mira, reda, rada, ljubavi i pravednosti kojeg sve svetske religije već sadrže u svojim učenjima, a time ujedno i obaranje principa podele, mržnje, konkurencije i borbe svakoga sa svakim i nepravednosti, kao i ukidanje političke podele sveta koja se temelji na ovom principu. Sve to pod okriljem ujedinjene svestske religijske institucije, koja bi sa postavljanjem ZAKONA POSTOJANJA u svoje temelje prestala da bude religijska, a postala jedinstvena svetska naučno obrazovna i pravna institiucija (akademija) i glavna vodilja celog ljudskog društva..
Očekuješ od ljudi da razmisle i da se sami sete kako bi radili samo onoliko koliko im treba, a istovremeno i više nego što im treba, zarad onih koji ne mogu da rade.
Naravno da ljudi ne bi sami razmišljali o tome šta i kako treba da rade, već bi o tome vodio računa jedinstveni svetski ekonomski planski, statistički i računski centar, kojeg bi vodili vrhumnski svetski ekonomisti, dobri planeri i organizatori pravedne podele rada i rezultata rada. Bez novca, naravno. U oslovima pravedne podele rada i rezultata rada novac ne bi bio potreban, a organizacija rada i podela rezulatata rada bez novca, uz pomoć elektronike i račinskih tehnologija bi bila višestruko pojednostavljena i olakšana.
Kad upregneš konja i išibaš ga bičem, on će tako dokonog (i u filozofiju udubljenog) da te vuče dok ima snage. Posle ćeš morati sam da pešačiš.
Nisam razumeo šta si sa ovim želeo da kažeš, što nije ni bitno. Bitno je da sam 100% siguran da, kada bi ozbiljni i vrhunski svetski naučnici, filozofi, teolozi, psiholozi i ekonomisti uzeli ozbiljno u razmatranje ovaj moj argumentovan i logički opravdan i utemeljen predlog o tome kako čevečanstvo mirnim putem, bez problema i ravolucije prevesti, iz stanja nepravednosti, haosa i zla, u stanje, pravednosti, harmonije i dobra, uverili bi se da moj predlog o tome nije nikakva moja lična izmišljotina, već univerzalni zakon harmonije i dobra po kojem je i ceo Univerzum sagrađen. Na žalost umovi diskutanta na ovom forumu nisu takvi kapaciteti da bi bili u stanju realno o tome da sude. Nisu u stanju da pogledaju problem šire, izvan postojeći svestkih ideološko-političkih i verskih učenja, zakona i tradicija po kojima su do sada živeli i još uvek žive.