ZAKON POSTOJANJA – istina o postojanju materije, zivota i prirode

BOLJARIN:

Ipak, nisi mogao da izbegnes intuitivno u svojim strogo odredjenim pravilima.
Intuitivno unosi nepoznanicu koja brka sve loncice svesnosti i svesti koja, po tebi,
ne pripada coveku.

Bolje ti je da i ne obraćaš pažnju na Simina (JA KOJI JESDAM) objašnjenja Svesti i Svesnosti, jer on pojma nema šta je ni Svest, ni Svesnost, U mom objašnjenju Svesti i Svesnosti koji sam ti napred dao nikakvih nepoznanica i nelogičnosti nema. Sve je već odavno i iskustveno i naučno provereno i dokazano. Moja je zasluga samo u tome što sam ja te naučne činjenice i dokaze logički povezao po sistemu "uzrok-posledica" da b i sve to moglo da se objasni i razume. Jer, po našem iskustvu sebe kao svesti, svest u nama je ono koje raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti. U nauci već odavno postoje dokazi da upravo on koje zovemo imenom "materija", raspolaže sa svih tih sedam fiziočkih i psihičkih sposobnosti. Iz čega sledi zaklučak da su svest i materija jedna i ista prirodna sila i pojava, koju, kada opažamo čulno, vidimo kao materiju, a kad ona samu sebe opaža vančulno u sebi, tada ona sebe ne opaža kao materiju,več kao svest, tj kao svoje sveno JASTVO.

Istina, ljupche. kakve veze svest ima sa nama.

Meni su bas slatki komentari koji se sluze sa pola usstanovljenih pojmova,

a pola je novoustanovljavanje pojmova.

Mislim da je neki Ludvig pisao i pricao o tome.

Šta su to ustanovljeni pojmovi??? hahahaha

Sve što želiš možeš da poimaš i da tim pojmovima daš značenje. Ali oni koji nemaju neposredno iskustvo nečega ne mogu imati istinsko znanje o tome šta pojmovi koje koristi predstvaljaju, stoga ni u kojem slučaju ne mogu shvatiti na što oni ukazuju, bez obzira ko ih ustanovio, tj. instituisao.

- - - - - - - - - -

BOLJARIN:

Bolje ti je da i ne obraćaš pažnju na Simina (JA KOJI JESDAM) objašnjenja Svesti i Svesnosti, jer on pojma nema šta je ni Svest, ni Svesnost, U mom objašnjenju Svesti i Svesnosti koji sam ti napred dao nikakvih nepoznanica i nelogičnosti nema. Sve je već odavno i iskustveno i naučno provereno i dokazano. Moja je zasluga samo u tome što sam ja te naučne činjenice i dokaze logički povezao po sistemu "uzrok-posledica" da b i sve to moglo da se objasni i razume. Jer, po našem iskustvu sebe kao svesti, svest u nama je ono koje raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti. U nauci već odavno postoje dokazi da upravo on koje zovemo imenom "materija", raspolaže sa svih tih sedam fiziočkih i psihičkih sposobnosti. Iz čega sledi zaklučak da su svest i materija jedna i ista prirodna sila i pojava, koju, kada opažamo čulno, vidimo kao materiju, a kad ona samu sebe opaža vančulno u sebi, tada ona sebe ne opaža kao materiju,več kao svest, tj kao svoje sveno JASTVO.

Ljubo, ostavi druge da sude za sebe... to što si sad učinio je grijeh, tj. politika. Političariš kako bi nekoga privoio i ubijedio da prihvati tvoju teoriju (ubjeđenje) šta istina treba da bude za tog nekog... Pusti. Reci i pusti.

BOLJARIN:

Istina, ljupche. kakve veze svest ima sa nama.
Meni su bas slatki komentari koji se sluze sa pola usstanovljenih pojmova,
a pola je novoustanovljavanje pojmova.

Mislim da je neki Ludvig pisao i pricao o tome.

Ja ne baratam nikakvih "pola ustanovljenih, a pola neustanovljenih pojmova" Pojmovi kojima se ja služim, pomoću kojih se otkrivaju sve tajne postojanja materije, života i prirode su prosti i iz običnog života i iskustva izvedeni pojmovi, koji postoje u svim svestkim jezicima i koje bez dileme svaki punoletan čovek razume i zna šta znače. To su onih sedam reči i pojmova, tj sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji - naprezanje, kretanje, opažanje, osećanje, pamćenje, mišljenje i razumevanje - sem kojih ničeg drugog u nebeskom beskrajnom prostoru nema što bi trebalo da se objašnjava, niti nekih drugih reči i pojmova pomoću kojih bi ti pojmovi mogli da se objašnjavaju.

JA KOJI JESAM:

Ljubo, ostavi druge da sude za sebe... to što si sad učinio je grijeh, tj. politika. Političariš kako bi nekoga privoio i ubijedio da prihvati tvoju teoriju (ubjeđenje) šta istina treba da bude za tog nekog... Pusti. Reci i pusti.

Kakva "politika, kakav greh"? Moje objašnjenje postojanja materije, života i prirode je odavno naučno provereno i dokazano. Ja sam to postojanje samo rasčlanio na sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji da bi to postojanje pomoću sebe samoga moglo logički i da se objasni i razume. Ti sa svojim objašnjenjem ne možeš konkurisati mojemu, jer tvoje nikome nije ni proverljivo, ni razumljivo, pa ni tebi samome.

Još i ovo, ja ne moram nikoga da "ubeđujem" da prihvati moje objašnjenje, zato jer je ono već u nauci provereno i utemeljeno. U nauci se zna da sem sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji ničeg drugog u svemiru nema. Kad te radnje prestanu, svemir nestaje. Ti si taj koji imaš potrebu da "ubeđujheš" ljude da je tvoje objašnjenje ispravno, zato jer niti je iskustveno i naučno proverljivo, niti logički objašnjivo i razumljivo.

JA KOJI JESAM:

Kakva "politika, kakav greh"? Moje objašnjenje postojanja materije, života i prirode je odavno naučno provereno i dokazano. Ja sam to postojanje samo rasčlanio na sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji da bi to postojanje pomoću sebe samoga moglo logički i da se objasni i razume. Ti sa svojim objašnjenjem ne možeš konkurisati mojemu, jer tvoje nikome nije ni proverljivo, ni razumljivo, pa ni tebi samome.

Još i ovo, ja ne moram nikoga da "ubeđujem" da prihvati moje objašnjenje, zato jer je ono već u nauci provereno i utemeljeno. U nauci se zna da sem sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji ničeg drugog u svemiru nema. Kad te radnje prestanu, svemir nestaje. Ti si taj koji imaš potrebu da "ubeđujheš" ljude da je tvoje objašnjenje ispravno, zato jer niti je iskustveno i naučno proverljivo, niti logički objašnjivo i razumljivo.

Hahaha
Vidim, sva se nauka otima za tvoju teoriju... hahahaha
Ljubo, zar ne vidiš da sam ti ja najbliži po shvatanju... iako smo tako daleko... :)

Vidim i sva nauka buja sa znanjem o postojanju...

JA KOJI JESAM:

Hahaha
Vidim, sva se nauka otima za tvoju teoriju... hahahaha

Ne znaš razliku između nauke i filozofije.

Prirodne nauke i eksperimentalna psihologija, uz pomoć čulnih i vančulnih metoda utvrđuju činjenice u vezi postojanja Materije i Svesti i to je njihov posao. Kad je reč o problemu postojanja Svesti, činjenice koje je eksperimentalna psihologija utvrdila o Svesti su da se Svest manifestuje kao psihički proces opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja. To je nepobitno.

A kad je reč o problemu postojanja Materije, činjenice koje su prirodne nauke utvrdile o Materiji su da se Materija manifestuje kao kretanje i takođe da Materija raspolaže sa psihičkim sposobnostima opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja, što je takođe nepobitno. Jer da nije tako, pretakanje neorganske materije u organsku kao svakodnevna pojava, ne bi bio moguće. Niti bi naše elektronske informatičke tehnologije i sistemi bili mogući.

I to je sve što prirodne nauke i eksperimentalna psiholugija mogu da utvrde u vezi Materije i Svesti i sa time je njihov posao završen. Sa svojim čulnim i vančulnim metodama one ne mogu da odu dalje u otkrivanju TAJNE postojanja Materije i Svesti.

I ko sada i sa kojom metodom treba da stupi na scenu i privede posao kraju?

Sada na scenu stupa filozofija da pomoću logike - jer logika je osnovna filozofska metoda i disciplina - obradi sve te činjenice koje su o Materiji i Svesti prikupile prirodne nauke i eksperimentalna psihologija. Da ih obradi po sistemu "uzrok-posledica" da bi te činjenice mogle da se objasne i razumeju, jer ako uzroci postojanja Matrije i koja se manifestuje kao fizički proces kretanja, nisu poznati i ako nisu poznati uzroci Svesti koja se manifestuje kao psihički proces opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja tog kretanja, tada nije poznata ni logika po kojoj se ti procesi odvijaju, niti je poznata mogućnost po kojoj su svi ti fizički i psihički procesi mogući. A samim tim, nije poznata ni TAJNA postojanja Materije, Svesti, Života, ni Prirode.

I upravo je to ono što sam ja uradio i doveo do kraja.

Prvo sam iz naučnih činjenica i dokaza da se ono što zovemo imenom "Materija" ne manifestuje samo kao fizički proces kretanja, već istovremeno i kao psihički proces opažanja tog kretanja, te osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja, jednostavno izveo zaključak da su Materija i Svest jedna i ista prirodna sila i pojava, samo viđena na dva različita načina - čulno i vančulno. Ovaj zaključak ima značenje revolucionarnog otkrića u oblasti logike i filozofije, koji ruši obe vodeće svetske filozofije - materijalizam i idealizam - koje stoje na stanovištu da su Materija i Svest dva različita i međusobno odvojena oblika postojanja.

I kada se to na kraju shvati, da Materija i Svest nisu dva različita oblika postojanja, već jedno i isto, dalje je lako otkriti logiku postojanja i Materije i Svesti, tj. logiku "uzročno-posledičnih veza" između fizičkih i psihičkih procesa koji su naizmenično uzajamno večito uslovljeni. Odnosno, logiku po kojoj POSTOJI ONO koje raspolaže fizičkim i psihičkim sposobnostima pomoću kojih sve moguće fizičke i psihičke procese i radnje vrši. To je upravo ono što ti zoveš imenom "APSOLUT", a ja imenom "SVEST". Koji POSTOJI sam po sebi upravo tako što pomoću psihičkih procesa, naizmenično i večito, uvek iznova, pokreće sebe i tako sebe uzrokuje materijalnu silu i pojavu, da bi zatim pomoću sebe kao materijalne sile i pojave omogućio opažanje sebe kao materijalne sile i pojave, zatim osećanje, pamćenje, mišljenje i razumevanje i tako pomoću sebe kao materijalne sile i pojave uzrokovao sebe kao psihičku i svesnu silu i pojavu. Ovaj naizmenični, uzajamno uslovljeni, samouzročni proces između fiziočkih i psihičkih procesa se vičito ponavlja kroz svoja TRI prirodna oblika i stanja, manifestujući se u stvarnosti uvek iznova na TRI različita načina, iz čega sledi zaključak da ta jedinstvena sila i pojava koja postoji, zvana Svest NIJE JEDNA, već TROJEDNA. Nužno je da bude TROJEDNA, zato jer mora da postoji SAMA PO SEBI, kao svoj RAZLOG, UZROK i SVRHA. Razlog, uzrok i svrha su tri različite fizičke i psihičke radnje koje ta prirodna i jedino postojeća sila i pojava zvana "Svest", ne može da vrši istovremeno, već jednu iza druge, naizmenično i večito.

I to je cela i logika i tajna u vezi postojanja i Materije i Svesti i Života i Prirode. Sve ove činjenice su u prirodnim naukama i eksperimentalnoj psihologiji već odavno bile poznate, ali nije bila poznata logika koja ih objašnjava. Zato jer su naučnici slabi logičari, tj. filozofi. Uostalom kao i svi vi na ovom forumu. Niste u stanju da razumete logiku POSTOJANJA Materije, Svesti i Priroe, ni kad vam se po hiljadu puta na različite načine objasni, a kako bi tek sami uspeli da je otkrijete? Nikako!.

Ljubo, zar ne vidiš da sam ti ja najbliži po shvatanju... iako smo tako daleko...

Ti ja smo daleko kao "bog i šeširdđija". Ti ne objašnjavaš apsolutno ništa. Ti jesi nešto doživeo, ali pojma nemaš šta si doživeo. Ti ne umeš, niti je to moguće, na osnovu tog svog doživljaja da objasniš ŠTA je postojanje, KAKO je i ZAŠTO je. Ti si se samo "prosvetlio" i shvatio da si ti "SVE ŠTO POSTOJI", a pojma nemaš ni šta je "prosvetlenje", ni ŠTA je to "sve što postoji", KAKO je i ZAŠTO. Ne znaš da je "prosvetlenje" samo spajanje tvoje svesti, tj, tvog vibracionog svesnog polja, sa vibracionim poljem nekog od "svetlosnih bića" koje ti je za trenutak omogućillo da postaneš svestan ovoga sveta na način na koji je ovoga sveta svesno "svetlosno biće" i to je kompletno objašnjenje tog tvog doživljaja. A ti nam o tom svom doživljaju pričaš nekakve "markove konake", koje ne razumeš ni ti, ni bilo ko kome to objašnjavaš.

Vidim i sva nauka buja sa znanjem o postojanju...

Da, upravo tako, "nauka buja sa znanjem o postojanju", ali ne buja sa poznavanjem LOGIKE koja postojanje OBJAŠNJAVA. To je malo teže, jer naučnici su slabi logičari i filozofi, kao i vi svi redom, i to je jedini rauzlog što moje OBJAŠNJENJE POSTOJANJA SVETA kod vas slabo (hahahaha) prolazi.

JA KOJI JESAM:

Opet ista priča, kad si nesiguran onda se oslanjaš na nauku, na religiju na... da bi u drugom momentu pljuvao i po jednom i drugom i tvrdio kako nauka nema nikakve odgovore i slično...

Ne znam šta ti tu nije jasno? Naravno, kada je reč o činjenicama da se stvarnost manifestuje u vidu sedam različitih fizičkih i psihičkih procesa - naprezanja, kretanja, opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja - tada nemam na koga drugog da se pozovem već na iskustvo i nauku. A na koga ću da se pozovem kad želim da znam i razumem logiku koja objašnjava kako je to sve moguće? Ne mogu da se pozovem ni na svetsku nauku, ni filozofiju, ni svetske religije kad ni u jednoj od tih oblasti ljudskog znanja tog objašnjenja NEMA:

Pa onda prizivaš i Tarabiće... hahahaha.

Tarabić je poput tebe - "prosvetlio se" - hahahaha.. Prosvetlenje je takođe jedan od poznatih fenomena u ljudskom iskustvu koji je dosta i na razne načine obrađen u svetskim religijama i svetskoj nenaučnoj literaturi. Samo, za razliku od tebe koji se bezuspešno trudiš da objasniš svoje "prosvetlenje", Tarabić to ne radi, već smo prenosi poruku svetu koju je primio od svog pokojnog srica - "svtlosnog bića" - u vezi budućih događaja koji treba da se dese. Za koje je logično pretpostaviti da će da se dese ili se već dešavaju ili su se već desili. I ja kad pominjem Tarabića, pozivam se samo na njegova proročanstva, a ne i na moja objašnjenja postojanja materije, svesti, života i prirode, koja sa tim nemaju nikakve veze.

Možeš li ti da se stabilizuješ pa da jednom staneš na svoje noge, bez štaka???

Moje objašnjenje postojanja Materije, Svesti, Života i Prirode je kompletno i ne trebaju mu nikakve štake. Štake su potrebne vama koji niste zainteresovani da obratite pažnju na to moje objašnjenje, iz razloga jer nemate razvijenu sposobnost logičkog rasuđivanja da to moje objašnjenje razumete. A potrebno je da ga razumete je bez vašeg razumevanja sveta i njegovih zakona ovaj svet nikada neće moći da postane bolji. A nužno je da postane bolji jer šteta b i bilo da propadne. Pa iz tog razloga, kad ne mogu da vas zainteresujem da obratite dublju pažnju na moje objašnjenje, zato jer vas ne interesuje, ja pribegavam raznim "štakama", Tarabiću, Bibliji, svetskim religijama, "svetlosnim bićima", proročanstvima itd. jer to su štiva koja su na nivou vašg "uzrasta", koja vas interesuju. Pomoću kojih je eventualno moguće zainteresovati vas za malo složenija i ozbilnija i teža štiva, tj. štiva koja vam ja nudim, koja su po svojoj težini razumevanja za malo viši "uzrasta" od vašeg. Ne bih li vam tako pomogao da konačno i vi odrastete. Da se sa "pačijih" škola, filozofija i nauka zainteresujete i prebacite na malo viša i prava znanja i nauke.

ČETIRI RAZLIČITA ODGOVORA NA PITANJE: ŠTA POSTOJI,
SA ČETIRI RAZLIČITA STANOVIŠTA:

1. Sa stanovišta nauke - postoji ENRGIJA + INFORMACIJA;
2. Sa stanovišta hriščanstva – postoji BOG + BOŽJA MISAO;
3. Sa stanovišta Šopenhauera – postoji JA (SUBJEKT) + PREDSTAVA SVETA + SVET KAO STVAR PO SEBI;
4. Sa stanovišta Zakona postojanja – postoji JA (SUBJEKT) + 7 SPOSOBNOSTI

KOJE STANOVIŠTE JE NAJPRIHVATLJIVIJE?

1. Stanovište nauke
Iako su ENERG IJA + INFORMACIJA poslednji i krajnji domet i rezultat empirijske nauke prilikom pokušaja da odgovori na pitanje šta je temelj i suštna sveta, tj. šta uistinu postoji, ovaj odgovor ima svoj nedostatak u činjenici da su ENERGIJA i INFORMACIJA stvorivi i uništivi, tj. da mogu i da nastanu iz kvantnog vakuuma, tj. iz praznog prostora i u praznom prostoru nestanu. Pa su se neki naučnici dosetili i počeli da tvrde da su PROSTOR i VRREME odgovor na pitanje šta postoji, a da energija i informacija nastaju po načinu SAŽIMANJA PROSTORA I VREMENA. Nedostatak ovog stanovišta je što logika po kojoj energija i informacija nastaju sažimanjem prostora i vremena i dalje ostaje potpuno nepoznata, a time ujedno i onaj krajnji odgovor ba pitanje ŠTA POSTOJI.

2 Stanovište hrišćanstva

Stanovište hrišćanstva da pre svega postoji BOG I BOŽJA MISAO je dogma i vera i na prvi pogled nema svoj temelj ni u iskustvu, ni logici. Ali nešto drugo postoji, slično tome, što ima svoj temelj i u iskustvu i logici, što može da ima značenje BOGA I BOŽJE MISLI, kao i značenje ENERGIJE i INFORMACIJE koja nastaje iz kivantnog vakuuma, tj. prostora. Ovo postaje jasnije tek posle iskustvenog proveravanja i logičke analize četvrtog stanovišta koje je ovde navedeno.

3. Šopenhauerovo stanovište

Šopenhauerovo stanovište da postoji SUBJEKT I NJEGOVA PREDSTAVA SVETA + SVET KAO STVAR PO SEBI se približava stanovištu nauke po tome što objektivni svet kao ENERGIJA + INFORMACIJA uistinu jesu «stvar po sebi». A po tome što postoji JA (SUBJEKT) i NJEGOVA PREDSTAVA SVETA, Šopenhauerovo stanovište se približava hrišćanskom stanovištu po kojem pre svega postoji BOG i BOŽJA MISAO. Nedostatak ovog trećeg stanovišta je isti kao i kod prva dva – ne postoje odgovori na pitanja ŠTA je SUBJEKT i NJEDOVA PREDSTAVA, NI ŠTA JE OBJEKTIVNI SVET KAO STVAR PO SEBI. Kao ni odgovori na pitanja KAKO oni postoje, ni ZAŠTO, sa kojim smislom i svrhom.

4. Četvrto stanovište sa značenjem Zakona postojanja
Stanovište koje glasi da postoji samo nematerijalno , nestvorivo i neuništivo JA (SUBJEKT) + njgovih SEDAM FIZIČKIH I PSIHIČKIH SPOSOBNOSTI, sa značenjem Zakona postojanja, sadrži u sebi sva tri gornja stanovišta: Sa razlikom što ovo stanovište sadrži u sebi logičko objašnjenje, odnosno odgovore na pitanja kojih u prva tri stanovišta nema, tj. odgovore na pitanja ŠTA su i SUBJEKT i OBJEKT I BOG i ENERGIJA I PREDSTAVA SVETA I INFORMACIJA. Kao i odgovore na pitanja KAKO i ZAŠTO sve to POSTOJI. Ti odgovori su jednostavni i svode se na to da su JA (SUBJEKT), BOG I SVET KAO OBJEKT jedno i isto, koje postoji uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti: Koje se subjektivno manifestuju kao misao, kao informacija, tj. kao psihički procesi, a objektivno kao energija. tj. kao fizički procesi. I sve to uvek i samo uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji – naprezanja, kretanja, opažanjam, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja.

Prednost ovog četvortog stanovišta nad prva tri je što ne daje odgovor samo na pitanje ŠTA POSTOJI, već i odgovore na pitanja KAKO POSTOJI to što postoji i ZAŠTO POSTOJI? Svi ovi odgovori su sadžani u 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji kojima raspolaže SVE ŠTO POSTOJI. Kad se ove sposobnosti ubace u proces logičkog mišljenja prilikom objašnjavanja i razumevanja postojanja sveta, svet postaje lako objašnjiv i kristalno jasno razuzmljiv. Nedvosmisleno postaje jasno da DRUGE ISTINE u vezi POSTOJANJA ENERGIJE + INFORMACIJE ili BOGA + BOŽIJE PROMISLI ili SUBJEKTA + PREDSTAVE, kao i OBJEKTIVNOG SVETA KA STVARI PO SEBI – NEMA.

U nauci danas već postoje dakozi da SVE ŠTO POSTOJI, raspolaže sa 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i da ideje, tj. znanja, odnosno informacije, koja je u temelju svega, ne bi moglo da bude bez sedam sposobnosti.

Opširnije objašnjenje četvrtog stanovišta:

Poslednja izmena:
DRAGOLJUB:

A vid ovog prekršitelja Zakona Svete Sedmice!

Ti i dalje ništa ne razumeš. Ovaj profesor Terzić nije "prekršitelj Zakona Svete Sedmice", već samo svedok beskrajne inteligencije i moći "Zakona Svete Sedmice". On tu "Svetu Sedmicu" naziva imenom "Bog", jer još uvek ne zna i ne shvata kako su moguća sva ta minijaturna tehnološka čuda na kojima počiva ovaj naš makro svet i život. Znanje i inteligencija na mikro nivou je neuporedivo složenija, savršenija i moćnija, nego na našem ljudskom nivou. Ljudi, pa i oni najškolovaniji i najuticajniji, koji su vođe sveta i autoriteti u oblasti politike, religije, filozofije, pa i najvećeg dela nauke, su obična glupa, bahata stoka koja dalje od nosa, niti vidi, niti zna. Zamislimo koliko je samo potrebno znanja, strpljenja, truda i muke da bi se sagradilo samo jedno ljudsko biće i osposobilo za normalan život, da bi tamo nekakvi politički ili verski lideri, koji upravljaju svetom, radi vlastitog prestiža, pohlepe, slave i moći, već hiljadama godina smišljali osvajačke i pljačkaške pohode i oružane sukobe u kojima na najsvirepiji način stradajuj milioni i milioni ljudi. Veliki je greh namerno i iz bahatosti zgaziti makar i samo jednog mrava, a kamo jednog čoveka. U Kuranu, na primer, stoji, da onaj ko ubije makar jednog čoveka, isto je kao da je poubijao ceo svet. Što je potpuno istinito i tačno, ako se uzme u obzir da je svaki ljudski organizam jedna veoma napredna, visoko organizovana, savršena i humana ekonomska zajednica i ciovilizacija, sastavljena sto hiljada milijnardi ćelija, od kojih je svaka intelignentnija od bilo kojeg čoveka na svetu. Ljudi su po svojm znanju zakona prirode i inteligenciji tek male bebe u odnosu na bilo koju ćeliju koja se nalazi u sastavu našeg tela. Zato jer znanje i inteligencija počinje i razvija se od najnižeg nivoa postojanja, od samih elementarnih čestica i atoma, pa se širi i razvija ka sve višim nivoima postojanja, tako da su viši nivoi po znanju i inteligenciji uvek manje razvijeni od nižih. Viši uvek počivaju na nižim, niži uvek od sebe samih grade više nivoe, ali tek pošto oni postanu savršeni, da bi mogli da posluže kao stabilam materijal (cigle) za gradnju viših nivoa.

I naravno, kada je reč o svemiru i on ima svoj j DNK, tj. svog Boga-Tačku u kojoj su sadržana sva znanja o svim nivoima postojanja i iz te Tačke, po tom znanju se postepeno kreiraju svi svetovi, od najnižih do najviših. Geni koji našu civilizaciju postepeno kreiraju, prenoseći svoja znanja na ljude, su naravno "svetlosna bića". Proći će još vremena dok ljudi ne postanu toga svesni. Debelo je u pravu ovaj profesor Tomislav Terzin kad se čudi koliko ljudi, ono što i ja stalno napominjem, ne umeju logički da misle. Posebno kad je reč o tome kad ne mogu da odgonetnu kako je sve to što se na svim nivoima postojanja dešava, moguće? Čak ni kad im se detaljno i na sve moguće načine objasni i dalje ništa ne shvataju, već i dalje se drže svojih zastarelih verovanja, predrasuda i i dalje bulazne.

Da, "Zakon Svete Zedmice" je ključ za razumevanje sveukupnog postojanja pomoću kojega se objašnjava kako je sve to moguće, koji je neprikosnoven na svim nivoima postojanja. Nije tu reč ni o kavim mašinama, ni tehnologijama, kako to Tomislav Terzin vidi, misli i objašnjava, već o visokom znnaju i inteligenciji visoko razvijenih i svesnih bića, nebitno da li je reč o samo jednoj elementarnoj čestici ili svemiru kao celini. Jer za znanje, pa makar se ono sastojalo od bezbroj informacija, nije potreban nikakav prostor, jer znanje nije nešto što uistinu postoji, već uvek i samo znalac koji znanje zna. Pa makar to bila i samo jedna elementarna čestica i makar se radilo o svekolikom znanju po kojem je sagrađen ceo svemir. Svo to znanje može da bude sadržano u samo jednoj elementarnoj čestici. Problem je samo što jedna elementarna čestica nije u mogućnosti da u skladu sa svim tim svojim znanjima deluje, već mora da postoji mnoštvo čestica od kojih će svaka po tom znanju da vrši samo određenu funkciju. Sve po principu holograma. Kao u ljudskom organizmu u kojem svaka od stotinu hiljada milijardi ćelija nosi u sebi kompletnu informaciju, tj. znanje o čoveku, tako da bi iz svake ćelije kloniranjem mogao da se razvije novi ljudski organizam. Ali niti i jedna ćelija u ljudskom organizmu ne može da deluje po tom svom sveukupnom znanju o čoveku, već savaka od stotinu hiljada milijardi ima svoju malu i tačno određenu funkciju u njemu.

Ali da se uvek ima na umu i da se zna da bez "Zakona Svete Sedmice" ništa od svega toga ne bi bilo moguće. Da sam negde bliže tom profesoru Tomislavu Terziću pa da mu objasnim taj Zakon, uveren sam da bi on to odmah razumeo. Na ovom forumu slaba vajda. Ubih se objašnjavajući i ništa. Ljudi jednostavno ne umeju logički da analiziraju, vrednuju i misle o svemu onome što čulima vide, osećaju i pamte.

DRAGOLJUB:

Terzić ima publika ,a ti sa svojom Sent Septem slabo...Teško da bi rado saslušao skromnog čiču..

Terzić priča o savršenstvu DNK fenomena koje je ravno čudu, koji može pomoću mikroskopa da se "vidi", pozivajući se, prilikom njegovog objašnjenja, na Boga. Što baš i nije mnogo inteligentnije od toga kad golim okom posmatramo ovaj naš materijalni svet i život u njemu, koji su takođe ravni čudu, kada se prilikom objašnjenja tog čuda, takođe, pozivamo na Boga.

Tako da se uvek sve svodi na to da bi pravo, inteligentno objašnjenje svih tih čuda bilo tek u pronalaženju logike koja objašnjava samog tog misterioznog Boga. To objašnjenje se svodi na Zakon "JA + onih svetih 7", ali to je nešto što ne može ni golim okom, ni mikroskopom, ni teleskopom da se vidi, već samo RAZUME. I to je problem što Ljubo nema publiku, jer ovce još uvek nemaju razvijenu sposobnost logičkog mišljenja i razumevanja.

DRAGOLJUB:

Znamo tu priču o protraćenim talentima...

Znam, vređate se kad kažem da ste ovce, ali ne bi trebalo jer to je isto kao da sam rekao da ste Bogovi, jer i ovce su Bogovi. Sve što postojii je Bog, čak ako to i ne razumo. I upravo ovce su te koje to ne razumeju. Dakle, ja vas ne vređam, već vas hvalim. Vi ste Bogovi. Bog je sve što postoji samo po sebi, kao svoj uzrok i posledica. To je sve što ima svoje "JA+7". To ima i svaka ovca i zato je i svaka ovca Bog. A biti Bog je uvek pohvalno.

Eto, nadam se da ću sada da imam publiku, jer svi vole kad ih hvale.

Mada, nije mi cilj publika (ovce), već oni koji mogu da razumeju. Da su mi cilj ovce koje ništa ne razumeju, učio bih za papu i bio bih papa i imao bih dve i po milijarde publike. A ovako samo po neko.

Poslednja izmena:
OVO JE NOVA TEMA KOJU SAM POSTAVIO NA FORUMU "PRIRODNE NUAKE"

ŠTA POSTOJI

1. S obzirom da je materija kretanje, pitanje je, šta postoji, da li postoji kretanje ili kretač koji se kreće? Može li kretanje da postoji bez kretača? Ako ne može, pitanje je ŠTA JE KRETČ? Ili šta ostane da postoji kad kretanje prestane?

2. Da li postoji gravitacija ili materijalna tela koja gravitiraju? Imajući na umu da gravitaciju nikada niko nije uspeo da vidii i dokaže da postoji, već samo materijalna tela ili čestice koje gravitiraju.

3. Da li postoje materijalna tela, s obzirom da je materija, od koje su materijalna tela napravljena, kretanje, kojeg ne može da bude bez kretača koji se kreće i s obzirom da kretača nikad niko nije video i dokazao da postoji. Odnosno, s obzirom da materija nestaje, a sa njome i materijalna tela, kad kretanje prestane.

4. Da li postiji temperatura, tj. toplota/hladnoća ili topla/hladna materiojalna tela. Drugim rečima, Ako toplota/hladnoća ne postoje, tj ako ne postoje čestice toplote/hladnoće, već su to samo samo enegetska stanja materijalnih tela ili čestica, onda pitanje glasi šta je toplota/hladnoća i kako se ona prenosi sa jednog tela na drugo, imajući na umu činjenicu da je i «golim okom» vidljivo da toplota/hladnoća u svakoj prilici, a to znači, uvek, prelazi sa jednog materijalnog tela na drugo. Ovo pitanje postaje komplikovanije kad shvatimo da su materijalna tela napravljena od materije, a da je materija kretanje i da materija nestaje kad kretanje prestane i ništa ne ostane da postoji. Ili pak samo hladnoća ostane, tj. samo svemirska hladna crna jama – kvantni vakuum – prostor bez materije i materijalnih formi.

5. Da li postoje, na primer, čestice ljubavi ili mržnje, imajući na umu da hemičari tvrde da se tu radi samo o «hemiji»? Ili je takvo mišljenje hemičara pogrešno, s obzirom da je hemija materija, a da je materija kretanje i da materija nestaje kad kretanje prestane. Pa se onda postavlja pitanje, šta je to što postoji, što ljubav i mržnju stvara i gubi, a nije hemija, tj. nije materija?

6. Postoje li informacije, tj. znanje, same po sebi, bez materije, tj. bez znalca koji znanje zna i po njemu se u svom kretanju i radu upravlja? Odnosno, ko je nosilac informacija, tj. znanja, imajući na umu da je materija kretanje i da materija nestaje kad kretanje prestane? Da li je Znalac to što ostane da postoji kad kretanje prestane, a ostane samo svemirska hladna crna jama - kvantni vakuum? Koji je kao tama postojao na Početku svega i koji je sve znao. Pa u jednom trenutku odlučio da se napregne, pokrene i postane kretanje, energija, svetlost i elektricitet. Jer kako Tesla reče: «Sve je energija, sve je elektricitet, sve je svetlost».

Ali opet ništa nije jasno jer i dalje ostaje otvoreno pitanje ŠTA POSTOJI. Šta je to što postoji i raspolaže sposobnostima naprezanja, kretanja, rada, svetlenja, grejanja ili hlađenja, gravitiranja, osećanja ljubavi ili mržnje, zadovoljstva ili nezadovoljstva, dobra ili zla. ŠTA JE TO ŠTO POSTOJI što raspolaže sposobnostima opažanja, osećanja, pamećenja, mišljenja i razumevanja svih organizovanih oblika svog kretanja i rada i stvaranja informacija (znanja) o svim svojim oblicima kretanja i rada i po njima se uvek iznova u svom kretanju i radu upravlja, nikada ne gubeći te svoje iskustvom stečene informacije, tj. znanje? Jer, činjenica je da danas nauka raspolaže obiljem dokaza da ono što zovemi imenom «energija/materija», ne raspolaže samo fizičkim sposobnostima naprezanja i kretanja, već i psihičkim sposobnostima opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja tog svog naprezanja i kretanja. Da nije tako neorganska materija nikada ne bi mogla sma da se pretoči u organsku. Naše elektronske tehnologije i informatički sistemi takođe ne bi bili mogući. Evolucija materije i prirode takođe bez tih psihičkih sposobnosti ne bi bila moguća.

Ja nisam naučnik, pa me zanima šta vi naučnici o svemu tome mislite i znate? Šta je i kako se zove to svemoćno što postoji na samom Početku svega, samo po sebi, kao svoj i uzrok i posledica, koje sve zna, sve hoće i sve može, koje od samoga sebe, svojim kretanjem i radom ceo Svemir gradi i koje ostane DA POSTOJI i kad ceo materijalni Svemir sruši se i nestane.

Uz napomenu da ja nisam ni vernik i nemojte ni slučajno da bi neko pokušao da me ubedi da se to što postoji zove «Bog». Bez obzira što su se mnogi naučnici, kad su postavili sebi ista ovakva pitanja koja sam ja sada postavio, nemoćni da nađu valjan odgovor i sami u ta svoja pitanja zapleli i na kraju bespomoćno uzviknuli: «Bog».

На чему почива логика? На знању? Искуствима? Уверењима? Истини? Чињеницама?
Ако се мало разнисли: ни једно од ових не делује поуздано?
Мислим да нећу погрешити ако кажем да је филозофија која се ослања на логику најнепоузданија научна дисциплина?
Тако да кад чујем човека да се позива на логику....цццц!

GROM:

На чему почива логика? На знању? Искуствима? Уверењима? Истини? Чињеницама?

Prirodna logika ili logika postojanja materije, života i prirode se zasniva na kauzalnosti, tj. na sistemu uzročno posledičnih veza. To podrazumeva da mi, težeći da otkrijemo Istinu o postojanju materije, života i prirode, treba da tražimo i otkrivamo njihove uzroke, sve dok ne dođemo i ne otkrijemo Prvi Uzrok od kojega je sve počelo, a zatim, po mogućnosti da utkrijemo i Uzrok postojanja samog tog Prvog Uzroka.

Uz napomenu da kad otkrijemo šta postoji u svojstvu Prvog Uzroka, logika je tu jasna, i ona glasi da ono koje postoji kao Prvo, nije moglo da bude uzrokovano ničim, do samim sobom, iz razloga što ono postoji kao Prvo. A imajući na umu da po logici ništa ne može da postoji bez uzroka, pa ni to koje postoji kao Prvo, onda, ne preostaje drugo do da se zaključi da je to Prvo koje postoji samo uzrokom svoga postojanja i da postoji od uvek, samo po sebi, zato jer je logično da nije moglo da nastane iz Ništa.

Da bi se na kraju sva logika postojanja Prvog Uzroka, svela na to da On, da bi ga bilo, tj. da bi mogao da postoji sam po sebi kao svoj i uzrok i posledica, od uvek i zauvek, mora da raspolaže sa 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i pomoću njih se večito samoodržava, na način što će večito da se pretače kroz svoja tri prirodna oblika i stanja, po sistemu i principu "jaje, pile koka". (princip Trojstva ili Trojedinstva)

Po ovoj logici, sistemu i principu, sem tog Prvog Uzroka ničeg drugog nema, niti je ikada i bilo. On je kao točak (perpetuummobile) koji se večito vrti, na kojem svaka tačka može da bude i početak i kraj, tj. svaka tačka može da bude i Prva i Zadnja (I Alfa i Omega). Po ovoj logici Tvorac Svemira i Svemir kao njegova tvorevina su Jedno i Isto. Gde imamo da je Tvorac taj koji rasppolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti, a Svemir kao njegova Tvorevina su njegove fizičke i psihičke ranje, koje se ne mogu odvojiti ot svog tvorca kao vršioca svih mogućih fizičkih i psihičkih radnji. I kojeg sve što postoji u sebi spoznaje i naziva imenom "JA".

Мислим да нећу погрешити ако кажем да је филозофија која се ослања на логику најнепоузданија научна дисциплина?

U pravu si, zato što su svi dosadašnji filozofi sveta pokušavali umovanjem da otkriju logiku postojanja sveta, što je besmisleno, jer je tu logiku uzročno-posledičnih veza moguće otkriti samo putem iskustva, posebno naučnog iskustva. Tek najnovija naučna saznanja iz oblasti fundamentalne fizike i psihologije nam omogućuju da do kraja otkrijemo ceo prirodni sistem i logiku uzročno posledičnih veza po kojoj sve postoji i sve se dešava. To je, naravno logika koja se izvodi i koja je sadržana u "JA + 7", sa značenjem "Zakona postojanja"

Тако да кад чујем човека да се позива на логику....цццц!

Besmisleno je pozivati se na logiku i pridavati joj neki poseban značaj, sve dok se ne otkrije prirodna logika postojanja sveta, tj. logika uzročno-posledičnih veza između "JA" i njegovih "7", po kojoj sve postoji i pomoću koje se apsolutno sve objašnjava i razume. Bez ove logike apsolutno ništa ne može, ni da postoji, ni da se objasni, niti razume.

GORBAT:

@Ljubo2 tvoja teorija, tacna / netacna je komplikovana, isprepletena, malo ljudi je razumeju, ja bih ti savetovala da nam je predocis u tackama, a ne da pises romane, jer je tesko citati. Ne moze niko uci u argument
.

Da bi razumeli Zakon postojanja, potrebno je znati i razumeti odgovore na samo tri pitanja. Dakle, reč je samo o tri tačke.

1. ŠTA POSTOJI;
2. KAKO POSTOJI to što postoji; i
3. ZAŠTO POSTOJI to što postoji?

Idemo redom!

Odgovor na prvo pitanje su već dale prirodne nauke (fizika) i psihologija, Po fizici, postoji samo energija koja se uvek manifestuje kao fizički proces, tj. radnja naprezanja i kretanja, To naprezanje i kretanje se iskutveno, tj čulno u vek opaža kao polje svetlosti, odnosno, kao elektromagnetno polje koje vibrira. Ceo Univerzum je sagrađen od velikih i malih elektromagnetnih polja koja vibriraju na različitim talasnim dužinama. Veća polja vibriraju sporije i ona su ređa, a manja vibriraju brže i ona su gušća. To omogućuje da manja i gušća mogu da se smeštaju i egzistiraju unutar većih i ređih. Pa tako imamo, na primer, da elementarne čestice kao najmanja i najgušća elektromagnetna polja egzistiraju unutar atoma, kao jednog šireg i ređeg elektromagnetnog polja. Ztim imamo da atomi kao manja i gušća elektromagnetna polja egzistiraju unutar nebeskih tela kao još širih i ređuih elektromagnetnih polja. Da bi, zatim i nebeska tela egzistirala unutar još većih i ređih galaktičkih elektromagnetnih polja, koja egzistiraju unutar onog najšireg i najređeg elektromagnetnog polja Univerzuma, sa najsporijom viracijom.

Isto tako je građena i organska prirod. Atomi egzistiraju unutar ređih elektromagnetnih polja ćelija, a ćelije unutar još ređih elektromagnetnih polja biljaka, životinja i ljudi.

Ovo je odgovor na prvo pitanje ŠTA POSTOJI koje su dale prirodne nauke, fizika, hemija i biologija.

Ali to nije sve. Tu je i psihologija koja je ustanovila da uporedo sa fizičkim procesima naprezanja i kretanja, tj. vibriranja, - kada je reč o organskoj prirodi - teku i prihički prosesi opažanja tog naprezanja i kretanja, te osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja Da bi kasnije prirodne nauke, konkretno, tehnološka fizika, sa svojim elektronskim audio i video uređajima i informatičkim sistemima, dokazala da sa tim istim psihičkim sposobnostima, opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja, ne raspolaže samo organska materija i priroda, već i neorganska.

Ali ni tih sedam fizičkih i psihičkih procesa (naprezanje, kretanje, opažanje, osećanje, pamćenje, mišljenje i razumevanje) ne predstavljaju konačan odgovor na pitanje ŠTA POSTOJI.? Tu je sada i filozofija sa svojom osnovnom disciplinom logikom, koja kaže da tih sedam fizičkih i psihičkih radnji i procesa od kojih je sagrađen Univerzum, ne mogu da imaju značenje postojanja, zato što radnje i procesi ne mogui vršiti same sebe, već mora da postoji neko ili nešto ko ima sposobnost fizičke i psihičke radnje da vrši. Mora da postoji, na priner, kretač koji se kreće ili mislilac koji misli. I zaista, fundamentalna fizika je rešila i tu misteriju postojanja tog tajanstvenog vršioca svih mogućih fizičkih i psihičkih radnji. Naime, fundamentalna fizika je ustanovila da iza svih tih fizičkih i psihičkih radnji stoji nematerijalno kvantno polje, kvantni vakuum, tj. prostor u kojem nema materije, ni materijalnih formi, tj, nema nikakvih fizičkih i psihičkih radnji i da fizičke i psihičke radnje, kao i materijalne forme, poput atoma, nebeskih tela i tela biljaka, životinja i ljudi, nastaju po načinu samopokretanja i samoorganizovanja delova i čestica tog kvantnog vakuuma, koje naučnici, pomoću čula i svojih instrumenata registruju kao elektromagnetna svetleća polja koja se naprežu , kreću i vibriraju, a koja uz to još mogu i da opažaju, osećaju, pamte, misle i razumeju to svoje naprezanje i kretanje.

I tako su naučnici došli do kraja istrživanja i analiziranja materije, života i prirode da bi došli do odgovora na pitanje ŠTA POSTOJI. Koji glasi da uistinu postoji samo NEMATERIOJALNO KVANTNO POLJE, tj. KVANTNI VAKUUM koje raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti : naprezanja, kretanja, opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja. Koje, kad upotrebi svoje fizičke sposobnosti naprezanja i kretanja, poprima fizička, materijalna svojstva sile i mase i počinje fizički da se manifestuje kao energija, svetlost i elektricitet. A kad počne da koristi svoje psihičke sposobnosti opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja tog svog naprezanja i kretanja, tada pomoću njih počinje da evoluira, tj. da ta svoja naprezanja i kretanja iz haotičnog i neorganizovanog kretanja i rada, prevodi u stanje organizovanog i harmoničnog. Da bi na kraju, kao rezultat toga nastali atomi, nebeska tela, sistemi nebeskih tela i na kraju tela biljaka, životinja i ljudi.

I još nešto kao bitno što na kraju treba da se kaže, kada je reć o pitanju ŠTA POSTOJI, jer odgovor da samo KVANTNO POLJE postoji, koji je dala fundamentalna fizika, nije potpun, da bi do kraja razumeli odgovor na pitanje ŠTA POSTOJI. To je odgovor samo na pitanje šta POSTOJANJE za nas jeste, kad ga opažamo čulno i pomoću instrumenata, naučno, iz vana? Međutim to nije i dovoljno da bi do kraja saznali šta POSTOJANJE uistinu jeste, sve dotle dok ne saznamo šta ONO samo za SEBE i u SEBI jeste. Da bi došli do tog odgovora tu nam više čulna spoznaja i instrumenti ne mogu da budu od pomoći. Tako da sada moramo da se pozovemo na psihologiju kao nauku i njenu metodu zvanu SAMOSPOZNAJA, kojom se ona koristi prilikom izačavanja i analiziranja unutrašđnje, subjektivne, psihičke strane POSTOJANJA. Pomoću koje saznajemo da se to, koje uistinu POSTOJI i raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti, zove imenom "SVEST", koja samu sebe uvek zove imenom "JA". To je istovremeno i ono što se u svetskim religijama zove imenom "BOG".

I to je konačan odgovor na prvo egzistencijalno pitanje ŠTA POSTOJI.

(prvi deo)

(drugi deo)

Odgovor na drugo egzistencijalno pitanje KAKO POSTOJI to što postoji je lagan. Postoji uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnostgi radnji, na način što večito i naizmenično uz pomoć svojih psihičkih sposobnosti i radnji uzrokuje sebe kao fizičku pojavu i procez, da bi zatim, uz pomoć sebe kao fizičke pojave i procesa uzrokovalo sebe kao psihičku pojavu i proces. Dakle, postoji tako što naizmenično i večito, u vreme kada se napreže i kreće i kad se manifestuje kao fizička pojava i proces, omogućuje sebi da može da opaža sebe, oceća i pamti sebe kao fizičku pojavu i proces i tako stiče znanje, tj. informaciju o sebi kao fizičkoj pojavi i procesu, pomoću koje postaje svesno sebe i svog postojanja. Da bi zatim uz pomoć sebe kao psihičke pojave i procesa u vidu psihičke radnje promišljanja i razumevanja tog znanja o sebi kao fizičkoj pojavi i procesu, moglo da stvori u sebi želju i nameru za ponovnim naprezanjem, i kretanjem, kao osnovnu psihičku silu i energijui, pomoću koje će iznutra sebe da napregne i pokrene i tako uzrokuje sebe kao fizičku pojavu i proces. I upravo to naizmenično i večito uzrokovanje sebe kao fizičke pojave i procesa, uz pomoć sebe kao psihičke pojave i prosesa i obrnutio, je ono što se u nauici zove imenom "vibracija" ili pak imenom "bioritam". Prilikom tog večitog samouzrokovanja, odnosno samoponavljanja, Svest uvek iznaova i na isti način se pretače kroz svoja tri prirodna ožblika i stanja, Jedno od tih stanja je mirovanje i odmaranje, u fizici poznato kao stanje kvantnog vakuuma, u kojem nema materije, ni materijalnih formi. Tu postoji samo znanje, tj. informacija o sebi kao fizičkoj i psihičkoj pojavi i procesu, tj. znanje o Univerzumu i životu u njemu. Drugo stanje počinje u nakon odmaranja, u trenutku buđenja, kada dolazi do naprezanja i pokretanja kvantnog vakuuma, tj. Univerzalne Svesti. Trenutak početka tog naprezanja i kretanja u fizici je poznat kao "BIG-BENG" teorija, tj teorija "velikog praska". Posle čega počinje evolucija Univerzalne Svesti, tj. njen prelazak iz neorganizovanog i haotičnog kretanja u organizovano i harmonično, radi stvaranja materijalnih formi, atoma, nebeskih tela, sistema nebeskih tela, te tela biljaka, životinja i ljudi. Ova razvojna faza Univerzalne svesti u nauci je poznata pod imenom "Sintropija". Treća faza ili stanje je u nauci poznata pod imenom "Entropija". Ona počinnje kada se materijalni Univerzum i život u njemu razviju do kraja, tj kad se sve dovede u satnje savršenžog reda. Tada naprezanje i kretanje Svesti počinje da slabi, Svest zamorena naprezanjem i kretanjem počinje po malo da se opušta, red koji je kretanjem i radom stvorila počinje da se ruši, Univerzum počinje da se raspada i na kraju nestaje u CRNOJ JAMI, tj. u kvantnom vakuum iz kojeg je i krenuo da se razvija, Da bi posle perioda odmaranja, ponovo došlo do buđenja i samopokretanja Univerzalne svesti, radi ponavljanja Univerzuma i svega onog što je već ranije bilo. Ovo ponavljanje Univerzhuma je beskonačno u prošlost i budućnost. Početka nema. Nema zato što su fizičke i psihičke radnje uzajamno naizmenično i kružno uslovljenje kao koka i jaje. Niti psihičkih procesa i radnji opažanja, osećanja i pamćenja može da bude na Početku, ako pre njih ne postoje fizičke radnje i procesi koje mogu da se opažaju, osećaju i pamte. Niti fizičkih radnji i procesa može da bude na Početku, ako pre njih ne postoje psihičke radnje promišljanja i razumevanja fizičkih radnji i procesa, koje prerastaju u osećanja želje, potrebe i namere da se fizičke radnje naprezanja i kretanja pokrenu, koje će istovremeno da budu osnovna unutrašnja psihička, uzročna snaga i energija koja fizičke radnje naprezanja i kretanja pokreće.Što podrazumeva da Univerzhum ne postoji po načinu večitog trajanja, već večitog ponavljanja. Ovo pravilo večitog ponavljanja, po kojem fizičke i psihičke radnje stoje u večitoj uzročno-posledičnoj vezi i odnosu, važi i za sve materijalne forme u Univerzumu, koje se takođe na isti način i istom pravilu večito, na tri različita načina, ponavljaju. Najbolji primer ovog večitog TROJEDNOG ponavljanja su "jaje, pile, koka". Ovo trojedno ponavljanje kroz svetske religije, vavilonsku, staroegipatsku, hinduističku i hrišćansku, već milenijumima, provejava kao vera da Bog nije Jedan, ve Trojedan.

Treće egzistencijalno pitanje ZAŠTO postoji to što postoji se svodi na odgovor "MORANJE". Svest ima u sebi Terača koji je prisiljava da večito postoji po načinu večitog pretakanja kroz njena TRI prirodna ob lika i stanja. Taj terač je osećanje nezadovoljstva i zla, koji će Svest, u vidu osećanja umora, nakon potrošenje energije prilikom naprezanja, kretanja i razvoja, naterati da se zaustavi, sve sruši što je od sebe sagradila i vrati je u stanje kvantnog vakuuma i ništavila, sa ciljem da se odmori i svoju snagu povrati. A kad se ta snaga odmaranjem povrati, tada se osećanje nezadovoljstva i zla ponovo pojavi. Ovoga puta u vidu osećanja želje da se ponovo napregne i pokrene i sve one radnje ponovi koje je već ranije bezbroj puta i na isti način već činila. Slično kao što mi svakog jutra ustajemo odmorni iz kreveta sa željom da ponovimo sve one radnje koje smo juče već činili, a uveče od umora padamo u krevet, spavamo i odmaramo se, da b i narednog dana mogli ponovo da radimo ono isto što smo već bezbroj puta ranije većr radili. Na isti način se ponavlja i ceo Univerzum, i svaka velika i mala stvar od koje se Univerzum sastoji. To večito ponavljanje je MORANJE. Osećanje nezadovoljstva i zla je terač koji nas na to priciljava, koje postaje sve jače i ne pušta nas dok mu ne udovoljimo, I kad mu udovoljimo tada iz stanja nezadovoljstva i zla prelazimo u stanje zadovoljstva i dobra. To je ono po čem u je svest poznata i kao osnovna prirodna sila i pojava u vidu nAGONA SAMOODRŽANJA, kao večite težnje od Nezadoovoljstva i Zla, ka Zadovoljstvu i Dobru. Ovo saznanje nam pomaže da razumemo da Nezadovoljstvo i Llo imaju značenje UZROKA sveukupnog postojanja, a Zadovoljstvo i dobro, značenje SVRHE i SMISLA sveukupnog postojanja.

A kada se pitamo ZAŠTO Svest evoluira, tj. zašto od sebe same uvek iznova gradi materijalne forme u vidu raznih oblika svog organizovanog i harmoničnog kretanja i rada, odgovor se opet svodi na to da se pobegne od haosa koje u Svesti uzrokuje pojavu osećanje Nezadovoljstva i Zla, a pređe u stanje harmonije i reda, koje se u Svesti uzrokuje pojavu osećanja Zadovoljstva i Dobra.

Na kraju, kao sažetak svega što je napred rečeno u vezi ZAKONA POSTOJANJA, sa značenjem definicije Zakona postojanja, možemo da kažemo:

Da bi NEŠTO postojalo, uslov je da postoji samo po sebi, od uvek i zauvek, kao svoj RAZLOG, UZROK, SVRHA i POSLEDICA. Odnosno, uslov je da to NEŠTO koje hoće da postoji, bude živo i svesno sebe i svog postojanja. Da bi to bilo moguće, nužno mora da raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti: naprezanja, kretanja, opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja, pomoću kojih će da se samoodržava, na način što će večito da se pretače kroz svoja TRI PRIRODNA OBLIKA I STANJA.

1. Stanje Razloga postojanja
- to je Znanje (informacija) o sebi i svom postojanju, jer kad postojanje ne bi znalo, tj, kad ne bi bilo svesno da postoji, tada ne bi imalo ni RAZLOGA da postoji. Stanje Razloga postojanja je stanje mirovanja i odmaranja - to je stanje kvantnog vakuuma (jajeta). Po hinduističkoj religiji, to je vreme Boga Svedržitelja, Višnu-a)

2. Stanje Uzroka postojanja
- to je stanje naprezanja i kretanja u kojem vlada osećanje Nezadovoljstva i Zla, odnosno, osećanje Želje da se po Znanju (informaciji) o svom telesnom obliku, deluje, sa ciljem da se iz nematerijalnog i mirujućeg stanja, pređe u napregnuto i pokretno, tj. materijalno i oblično stanje. (Sintropija, - pile -, po hinuističkoj religiji, to je vreme Boga Stvoritelja, Brame).

3. Stanje Svrhe i Smisla postojanja
- to je stanje osećanja Zadovolljstva i Dobra jer materijalizacija kao cilj postojanja je postignuta. Nakon čega sledi opuštanje Svesti, starenje, umiranje i raspadanje, radi ponovnog vraćanja u stanje mirovanja i odmaranja (Entropija - koka - po hinduističkohžj religiji to je vreme Boga Rušitelja Šive)

I konačna formula Zakona postojanja glasi:

RAZLOG + UZROK + SVRHA = POSLEDICA

Žao mi je, Zakon postojanja, da bi ga razumeli do karaja, ne može da bude izrečen kraće, sa manje reči.

Malo šire objašnjenje je na mom videu, a postoji i knjiga.

Back