HAKIM BEJ:
Ne poznaješ suštinu problema kada je reč o "downloadu" informacija iz "svetoga duha". Ne poznaješ Zakon po kojem postoje materija, život i priroda i po kojem teče njihova evolucija, Mada se taj Zakon u svemu očituje. Sve postoji i sve evoluira na isti način.
Uzmi primer jajeta u kojem postoji zametak (DNK) sa kompletnom informacijom o građi tela koke i žumanjak i belanjak, kao živi gradivni materijal od kojeg koka treba da se sagradi, u kojem te informacije nema, I šta se tu dešava? Dešava se samo to da živa i svesna tvar žumanjka i belanjka "downloaduje" tu informaciju o koki iz zametka (iz "svetog duha") i pomoću nje se razvija u oblik koke.
Isto je i sa čovečanstvom. I ono je prvobitno bilo jedna jedinstvena grudva žive tvari koja je u sebi imala zametak sa informacijom o razvoju i građi čovečanstva, iz koje čovečanstvo po malo crpe informacije i po njima se razvija. Taj zametak čovečanstva iz kojeg ljudi "downloaduju" informacije su "svetlosna bića", koja možeš da vidiš na internetu kako izgledaju, Koja su u ranijoj inkarnaciji čovečanstva bili ljudi sa fizičkim telima kao i mi sada, koja raspolažu sa svim informacijama o tome kako čeovečanstvo treba da izgleda i da se razvija. Svi svetski veliki pronalazači i proroci, poput Tesle, Mojsija, Hrista, Bude itd, sve su svoje ideje crpeli telepatski (bez obzira da li su bili svesni toga ili ne) od "svetlosnih bića". I sem "svetlosnih bića" ništa drugo ne postoji što bi moglo da se podrazumeva pod pojmom religiski "bog" ili "sveti duh". Tesla je bio svestan tog izvora svojih informacija, ali ne i njegove suštine, jer nije poznavao Zakon postojanja. Tesla je i znao i tvrdio da je sve energija, da je sve svetslost i da je sve elektricitet, ali nije znao kako energija, tj. svetlost, odnosno, elektricitet postoji. Nije ništa znao o poreklu toga. Nije znao Zakon postojanja. Tesla je takođe znao i da je sve Svest. On je tvrdio da i svaka elementarna čestica, tj. svaki elektron, ima svest, ali nije znao da su psiha i materija jedno i isto. Da su to samo dva različita ugla posmatranja jednog i istog postojanja - čulno i vančulno.
Ja sam primio i napisao Zakon postojanja iz istog izvora iz kojeg je i Tesla primio informacije za svoje pronalaske. Moja vantelesna iskustva su se često ponavljala tokom punih 15 godina. Ja sam primio više informacija i imao bolji uvid od Tesle o suštini, poreklu i postojanju svega onoga što Tesla naziva imenom "energija", "svetlost", elektricitet", kao i onoga što naziva imenom "sveti duh" ili "bog". Što se podrazumeva, jer bez detallnog uvida u sve to, ne bih bio u stanju do kraja da razumem i objasnim Zakon postojanja, tj. da razumem da je sve što postoji, Život, odnosno, Svest. I da sve to u pismenoj formi prezentiram, ne kao dogmu i veru, već kao iskustveno proverljivu i logički objašnjivu Nauku o Svesti, odnosno, Nauku o nagonu samoodržanja.