ZAKON POSTOJANJA – istina o postojanju materije, zivota i prirode

SNOUDEN:

Tačno, Istiona je JA+7. To je on o što ne može drugačije. Kad to budeš shvatio više nećeš moći da budeš slobodan, tj. više nećeš moći da lupetaš.
dobra ženo, bilo je reči o istini a ti pišeš istiona. ovom greškom pokazuješ da ne čitaš što pišeš. da čitaš ispravila bi zar ne? )

strašno je što ćeš ovako nastaviti svuda kroz ceo život. a trčeći za svojom umišljenošću uspećeš promašiti vasceli život.

hebo ker majku onom ko je vas "genijalce" tako uneredio.

ćao.

Poslednja izmena:
Poenta svih naših razgovora je osvješćenje. Svi koji govorimo o osvješćenju govorimo
o istom; o Ljubavi. Govoriti o Ljubavi i biti u Ljubavi jedni s drugima nije isto. Ljubav
zahtijeva povjerenje, otvaranje, davanje sebe svemu-što-jeste, što podrazumiejva predaju
ega (rušenje zidova svih stvorenih tvrđava). Tvrđave (ubjeđenja, učvršćena vjera) su dokaz
da Ljubav ne živimo. Tvrđave su dokaz straha. U strahu ih dižemo i štitimo se od drugih,
od bilo čega što nam je nepoznato, strano. A strano nam je sve što ne znamo.

Al' eto, recimo da znamo istinu o postojanju, a ovdje se često stvaraju sporovi oko tog
znanja, šta bi značilo to znati? Čemu bi onda služilo to znati? Kako bi smo
drugome, a prvenstveno sebi, potvrdili da znamo o tome što tvrdimo da znamo?

Postojanje, obitava u potpunom Jedinstvu, Jednoti, i u njemu nema tvrđava. U njemu je
Ljubav. I ako tvrdimo da znamo postojanje onda i mi sami moramo biti u Ljubavi, sa svime-
što-jeste, sa svime što postoji.
...

Šta bi to značilo znati?

Znati znači imati neposredno znanje o onom-što-jeste. Neposredno znanje ne dozvoljava
iskrivljenja. Ono-što-jeste zna sebe onakvim-kakvo-jeste. Te ako tvrdimo da znamo ono-što-
jeste onda se u nama mora uzdići Ljubav prema svima i svemu. Zašto? Zato što ono-što-
jeste obitava u svima i svemu. Ono svima i svemu daje značenje postojanosti. Bez njegovog
prisustva u svima i svemu ne postojimo kao svi i kao sve. To znači da je ono isto u svima i u
svemu.

Čemu bi onda trebalo služiti to znati?

Znati je namijenjeno osvješćenju naše Jednote. Namijenjeno je da osvijesti ono Jedno u svima
i svemu, ono-što-jeste, koje je isto u svima i svemu. Pa ako je to što postoji, što svemu ostalom
daje vrijednost nečeg postojećeg, ako je to isto-Jedno u svima i svemu, trebamo ga se sjetiti.
Tome služi znati.

Kako bi smo drugome, a prvenstveno sebi potvrdili da znamo o tome što tvrdimo da znamo?

Ne gradeći tvrđave oko sebe. Ne uzdižići zidine između nas. Otpuštajući tako nam važno 'ja
sam u pravu, ti nemaš pojma'
. Pa i da neko nema pojma o nečemu, onaj koji zna mora da mu
pokaže da to zna ponašajući se kao Jedno sa onim drugim, videći odakle dolazi njegovo
(ne)shvatanje i da jedino bezuslovnoim davanjem, Ljubavlju, može da mu se ukaže na znanje
koje posjedujemo. Izraz Ljubavi u našem slučaju, ovdje na forumu, bio bi kada bi smo prestali
kuditi i suditi sagovornike, kada bi smo u njima vidjeli sebe dok još nismo znali. No to nije lako
činiti, ali iako nije lako nije nemoguće. Kada padnemo, a padamo u neznanje, neko češće neko
rjeđe, ne sudimo tad drugima a ni sebi zbog pada, već se hvatajmo još u padu za nit koja vodi
osvješćenju; sjetimo se tad naše Jednote, naše božanske prirode. Svi i sve Jedno smo. U svima
i svemu Jedno Biće obitava i ono sebe iz bilo koga od nas mora pronaći u onom drugom. Kada
se pronađe u onom drugom, kada se sjeti Jednote i prosvijetli se znanjem-o-sebi, otpustit' će
svoju potrebu da bude u pravu, da se dokazuje, otpustit' će svoj sud i prema sebi i drugome, dat'
će ono što zna u sebi bez uslova, bez očekivanja da će to znanje probuditi istinu u onome kojemu
se daje. Tada nećemo biti povrijeđeni što nam se drugi obraćaju s nepoštovanjem, jer u njihovom
neznanju 'oni' (tj. isto-Jedno) brane svoje Tvrđave ne birajući sredstva. Potvrditi 'drugome' da
znamo možemo jedino otpuštanjem straha i svih očekivanja. Ako ostanemo smireni, spokojni,
u Jednoti i znanju, ako nastavimo davati bez potrebe da se branimo i da budemo prihvaćeni kao
neprikosnoveni, to će biti očiti dokaz drugima, a prvenstveno sebi, da je moguće da znamo to što
tvrdimo da znamo.

Poslednja izmena:

1. Daj dokaz, crno na bijelo, verifikovan od nadležnih naučnih institucija i eminentnih svjetskih naučnika!!!
Šta, bre, trabunjaš? Da li si ti uopšte svestan šta od mene zahtevaš?

Zahtevaš da eminentni svetski načnici MENI priznaju da sam JA zaslužan za sva ona vrhunska naučna otkrića koja su oni otkrili i sa njima se proslavili. Pa, bedo od filozofa, kako ne shvataš da ja ovde ne zastupam nikakvo SVOJE NAUČNO, NI FILOZOFSKO OTKRIĆE, već upravo ona već odavno poznata i priznata naučna otkrića. Ako ti još uvek nije jasno koju nauku ili filozofiju ja ovde zastupam, da ti ponovo pojasnim - zastupam čisti MATERIJALIZM. Zastupam već odavno u nauci poznati stav i otkriće da samo MATERIJA POSTOJI i da je ona živa i svesna, tj. da raspolaže sa sdeam fizičkih i psihičkih sposobnosti: naprezanja, kretanja, opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja. Pomoću kojih od sebe same kreira sva čuda ovoga sveta, podrazuzmevajući i samog čoveka. Sve je to već odavno u nauci poznato i priznato i nema nikakve potrebe da naučnici sada sve to MENI priznaj i mene slave.

Ja sam do sada na ovom forumu, kao i u ovoj temi prezentirao sve potrebne naučne dokaze i objašnjenja da je materija zaista živa i svesna, tj. da raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti, ali ti si izgleda mentalno zaostao da bi to mogao da shvatiš. Evo ti, bedo, popgledaj ponovo ovog robota Sofiju. Napravljena je od čiste materije i sposobna je da radi sve što i čovek, pa čak i da se sexa, ako treba. Pogledaj je ponovo kako je lepa. Sposobna je i da se napregne i pokrene i opaža i oseća i pamti i misli i sve razume. Tvrdim sa 100% sigurnošću da je mnooooogo pametnija, recimo, od tebe, Rile, a napravljena je od čiste anorganske materije. Isto kao što je i čovek napravljen od čiste anorganske materije.

(Sophia robot- Wikipedia
Sophia is a social humanoid robot developed by Hong Kong based company Hanson Robotics. Sophia was activated on February 14, 2016[1] and made her first public appearance at South by Southwest Festival (SXSW) in mid-March 2016 in Austin, Texas, United States. It is able to display more than 50 facial expressions. Sophia has been covered by media around the globe and has participated in many high-profile interviews. In October 2017, Sophia became the first robot to receive citizenship of any country. In November 2017, Sophia was named the United Nations Development Programme's first ever Innovation Champion, and is the first non-human to be given any United Nations title)

Eto, sve sam ti lepo i dokazao i objasnio. I nemoj više da budeš dosadan i napadan kao stenica!

Nego, na kraju, hajde sada ti meni, ako imaš dovoljno znanja i hrabrosti, lepo objasni, koju TI filozofiju, nauku, veru ili idologiju zastupaš i u paničnom strahu da ti je ne oborim, od mene iz dana u dan i iz posta u post, braniš? Hajde, lepo, ne stidi se, nemoj da je kriješ kao zmija noge, iznesi je na videlo dana i argumentuj je ovako ubedljivo kao što sam ja svoju argumentovao, pa da vidiš kako ću ubedljivo da ti je pregazim sa mojom materijalistričkom naukom i filozofijom.

Poslednja izmena:
SNOUDEN:

dobra ženo, bilo je reči o istini a ti pišeš istiona. ovom greškom pokazuješ da ne čitaš što pišeš. da čitaš ispravila bi zar ne? ) strašno je što ćeš ovako nastaviti svuda kroz ceo život. a trčeći za svojom umišljenošću uspećeš promašiti vasceli život. hebo ker majku onom ko je vas "genijalce" tako uneredio.
ćao.

Kad te niko ne vuče za jezik, zašto se javljaš i bez potrebe, kao maloumnik lupetaš, blamiraš i sramotiš?

Ja sam do sada na ovom forumu, kao i u ovoj temi prezentirao sve potrebne naučne dokaze i objašnjenja da je materija zaista živa i svesna, tj. da raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti, ali ti si izgleda mentalno zaostao da bi to mogao da shvatiš. Evo ti, bedo, popgledaj ponovo ovog robota Sofiju. Napravljena je od čiste materije i sposobna je da radi sve što i čovek, pa čak i da se sexa, ako treba. Pogledaj je ponovo kako je lepa. Sposobna je i da se napregne i pokrene i opaža i oseća i pamti i misli i sve razume. Tvrdim sa 100% sigurnošću da je mnooooogo pametnija, recimo, od tebe, Rile, a napravljena je od čiste anorganske materije. Isto kao što je i čovek napravljen od čiste anorganske materije.

А по теби је ово попут оног јеврејског Голема, свесно биће направљено од блата.

Ако ниси знао на том видеу је приказана силиконска лутка покретена мноштвом електромотора којима управља компјутер. Тај компјутер је програмирао човек, програмер. Ту нема свести, памћења, мишљења.

Пошто је познато да ниси прочитао ниједну књигу у животу, јер си исувише узвишени умишљени месија да би читао мисли тамо неких филозофа и научника који се не зову "Љубо", претпостављам да имаш аверзију да погледаш и овај интервју о роботима нашег признатог светског научника у тој области:

Ипак, погледај минут који почиње од 16.37.

JA+7 KOJI JESAM:

Poenta svih naših razgovora je osvješćenje. Svi koji govorimo o osvješćenju govorimo
o istom; o Ljubavi.

Ti opet kao Isus Hrist o ljubavi. Baš si tvrdoglav. Pričom o ljubavi ne možeš nikome ni objasniti ni postići ništa. Pričom o ljubavi ne možeš promeniti loše odnose, strah i mržnju koja vlada među ljudima i na taj način učiniti svet boljim. Svet možeš učiniti boljim tek kad pronađeš uzroke loših međuljudskih odnosa, straha i mržnje i pronađeš način kako da te uzroke ukloniš. Tih uzroka ima samo nekoliko i to su:

1. Materijalna dobra potrebna za preživljavanje i borba među ljudima da se do njih dođe;
2. Bežanje od društveno opravdanog i korisnog rada potrebnog za proizvodnju materijalnih dobara;
3. Novac kao sredstvo do kojeg na razne načine može lako da se dođe bez vlastitig uloženog rada, a zatim da se pomoću novca dođe i do materijalnih dobara;
4. Država kao politička tvorevina i njeni mehanizmi pomoću kojih ona postoji - vojni i policijski aparat, te pravni, poreski, finansijski i robnonovčani sistem. Sve ovo je smišljeno i napravljeno da posluži kao sredstvo pomoću kojega se izbegava rad na proizvodnji materijanih dobara, a istovremeno se lako dolazi do novca i materijalnih dobara potrebnih za život.

I tek kad se ova 4 glavna uzroka loših odnosa, straha i mržnje među ljudima uklone, biće moguće učiniti svet boljim. No inikako ne znači da će i tada da se uspostavi ljubav među ljudima, već samo da će da bude uklonjena borba za materijana dobra, strah i mržnja među ljudima, kao glavni uzrok zbog kojeg se ljudi mrze i na razne načine povređuju jedni druge.

A sve to može da se postigne samo po načinu menjanja sveukupnog dosadašnjeg svetskog eksploatatorskog, nepravednog društvenog i ekonomskog poretaka i uspostavljanjem pravednog i nikako drugačije.

A što se ljubavi tiče, kome tuđa treba? Ne treba nikome. Osećanje ljubavi je intimno psihičko stanje pojedinca koje je poznato samo pojedincu koji ljubav oseća, od kojeg samo takav pojedinac ima koristi jer osećanje ljubavi je blaženo psihičko stanje samog pojedinca koji ljubav oseća. Od kojega drugi pojedinci apsolutno nikakve koristi nemaju, jer tuđu ljubav niko ne može da oseti, do samo svoju vlastitu Što znači da su priče o ljubavi apsolutno bezvredne, sve dok postoje uzroci koji umesto ljubavi uzrokuju strah i mržnju. Za primer svega ovoga što sam rekao imaš hrišćane koji već 2000 godina trube o ljubavi, a žive u nepravednom društvenom i ekonomskom poretku po đavolovom principu podele, borbe straha i mržnje i neznanju da ljubavi ne može da bude bez pravednog društvenog i ekonomskog poretka.

Dao sam na volji mom bezobraznom egu da se malo igra sa Ljupčetovim, ko maca sa nemoćnim mišićem, kojoj je samo do zabave a ne do lova.

Ljubomire, pazi, neko je imao viziju da te imenom veže za najbolju životnu filozofiju: ljubav - mir; ljubavlju miri!

Zato, Ljupče, sruši kulu tvog zarđalog ega. Zaboravi da si ikada znao ikav Zakon ičega i davaj sebe bezuslovno da bi uzdigao svijest na nivo svih znanja. I konačno postao Ljubomir!

OZIMAN:

А по теби је ово попут оног јеврејског Голема, свесно биће направљено од блата.

Od živog i svesnog "blata", Ozimane, ne od mrtvog i nesvesnog. Mrtvo i nesvesno blato ne postoji. Od "blata" koje raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti: naprezanja, kretanja, opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja. Pročitaj i prouči malo biologiju.

Ако ниси знао на том видеу је приказана силиконска лутка покретена мноштвом електромотора којима управља компјутер. Тај компјутер је програмирао човек, програмер. Ту нема свести, памћења, мишљења.

Otkud ti to da tu nema svesti, tj. naprezanja, pokretanja, opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja? Zar ne primećuješ da ta silikonska lutka svim tim fizičkim i psihičkih sposobnostima raspolaže i da ona sve oko sebe opaža i razume i da sa njom možeš da razgovaraš kao sa čovekom. Uostalom, zar misliš da je ljudski organizam kreiran od nekakvog drugog materijala, već od istog od kojeg je i lutka - od "živog blata".?

Пошто је познато да ниси прочитао ниједну књигу у животу, јер си исувише узвишени умишљени месија да би читао мисли тамо неких филозофа и научника који се не зову "Љубо", претпостављам да имаш аверзију да погледаш и овај интервју о роботима нашег признатог светског научника у тој области:
Pogledao sam pažljivo priloženi video o robotici i zapazio ono što je tu najbitnije, bez čega robotika uopšte ne bi bila moguća, a to je električna energija koja u videu nije uopšte ni pomenuta. Elekrična energija je ono glavno pomoću kojega rade tela i svih robota i svih živih bića, ne samo na Zemlji, već pomoću čega radi i u ceo materijalni Univerzum. Tamo gde nema električne energije, tu nema ni života, ni svesti, niti onih sedam osnovnih sposobnosti svetsi: naprezanja, kretanja, opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja ni razumevanja. Čovek, na primer, ima svoje vlastito elektromagnetno svesno polje, zvano "aura" ili kako to vernici zovu, "duša", koja kad se odvoji od tela, telo istog momenta postaje beživotno i raspada se. Svi naši ektronski uređaji, što važi i za robote, rade isključivo pomoću električne energije, koja kad se iz njih isključi, postaju neupotrebljivi.

Sve ovo podrazumeva da čovek neće uspeti da razume ni robotiku, ni živa bića na Zemlji, koja su takođe jedna vrsta robota, ali malo savršenijih, jer imaju svoj vlastiti izvor električne energije kojojm se pokreću, sve dok ne uspeju da objasne i razumeju samu ENERGIJU od koje je ceo materijalni univerzum i život u njemu sagrađen.

Zašto je potrebno objasniti i razumeti upravo ENERGIJU, da bi uspeli da objasnimo i razumemo i sve drugo?

Potrebno je zato što sem ENERGIJE ništa drugo i ne postoji, niti može da postoji. Zato, što, da bi nešto postopjalo, nužno mora da postoji samo po sebi, kao svoj i uzrok i posledica, od uvek i zauvek, zato jer ne može nastati iz ništa. A da bi to bilo moguće, nužno je da to što postoji raspolaže upravo sa onih nužnih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti, naprezanja, kretanja, opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja, bez kojih nikakvog postojanja ne može da bude. Dakle, da bi nešto postojalo, nužno je da bude živo i svesno, jer tih sedam sposobnosti su osnovna karakteristika onoga što zovemo imenom "SVEST". Što podrazumeva da su SVEST i ENERGIJA od kojih je ceo Univerzum sagrađen, jedna i ista prirodna sila i pojava, bez čijeg objašnjenja i razumevanja nije moguće objasniti ni razumeti ništa što je u Univerzumu od njih kreirano, podrazumevajući kako živa bića na čelu sa čovekom, tako isto i robote koje ljudi kreiraju i koji pomoću te iste energije i rade.

Ovo potvrđuje i Tesla koji kaže: "Sve je energija", "Sve je svetlost", "Sve je elektricitet". Tesla je samo zaboravio da kaže da su energija, svetlost i elektricitet istovremeno i SVEST, jer upravo to što opažamo i zovemo imenom "energija", "svetlost" i "elektricitet" je ono koje raspolaže sa sedam fizičkih i psihoičkih sposobnosti koje su osnovvne karakteristike svesti. Što podrazumeva da roboti koje danas ljudi kreiraju, koji bez električne energije nisu mogući, su živa i svesna bića, jer i ono pomoću čega roboti rade jeste SVEST. To je ono o čemu naučnici, fizičari, biolozi i druigi još uvek pojma nemaju, jer još uvek nisu rešili problem postojanja Svesti. Zato se u gore priloženom videu osnovna pokretačka električna živa i svesna energija i ne pominje, jer čovek koji u videu pokušava da objasni sam pojam "robotike", pojma nema o tome šta je energioja pomoću koje roboti rade i bez koje roboti, isto kao i ljudi i ostala živa bića ne bi bili mogući.

Ovde jedna posebna napomena za našeg Rileta koji me stalno podbada, psuje i vređa, ubeđen da ja sa ovim objašnjenjem života i sveta rušim njegovu veru u Boga i večni život. Daleko od toga da mi je namera da negiram Boga i večni život. Naprotiv, suprotno od toga, ja samo objašnjavam da može da se razume ko ili šta je Bog, kao i to da je život večan, tj. da su Bog i Život večni, jer su to dvoje jedno i isto - JA +7.

I za Ozimana posebna napomena u vezi njegove primedbe da Ljubo ne čita svetske filozofe. Naravno da ne čitam, iz razloga jer u njihovim delima nema svega ovoga o čemu ja pričam, imajući na umu da oni nisu uspeli da reše tajnu sveukupnog postojanja i života, a ja jesam. Zato i tebi Ozimane, preporučujem, ako želiš da saznaš nešto više o životu i sveukupnom postojanju od onoga što u svetskim filozofskim, naučnim ili verskim delima stoji, čitaj i pokušaj da razumeš Ljubu i sve ono što on na ovom forumu i u ovoj temi govori.

Poslednja izmena:
MOMČILO95:

Ljubo, da li verujes u Abramovicevu teoriju o materijanosti duse koja nakon smrti u vidu elektromagnetnog talasa izlazi iz tela?

Abramović samo VERUJE da je duša materijalna i da u vidu elektromagnetnog talasa izlazi iz tela, a ja sam taj koji ZNA da je duša materijalna i da u vidu elektromagnetnog talasa može i da uđe u telo i spoji se sa njim i nepovređena, živa, zdrava i svesna izađe iz tela i razdvoji se od njega. Zato jer ja, ne samo da raspolažem ličnim iskustvom brojnih izlazaka iz tela i ponovnog vraćanja u telo, ja istovreno raspolažm i znanjem, tj. objašnjenjem i razumevanjem kako je uopšte moguće da postoji, ne samo telo i duša, već uopšte kako je moguće da postoji bilo šta. Ako želiš opširnije da se upoznaš sa tim mojim objašnjenjem, pogledaj moj video o tome pod naslovm "ZAKON POSTOJANJA". Tu je objašnjenjo kako je je građen Univerzum i kako je građen ljudski organizam, kao i to šta je telo, a šta je duša.

RISTOB:

Ljubomire, pazi, neko je imao viziju da te imenom veže za najbolju životnu filozofiju: ljubav - mir; ljubavlju miri!

Znaš li ko je imao viziju da me veže za tu univerzalnu filozofiju zvanu "ljubav i mir"? Bio je to sv. Jovan Bogoslov, kada je u "Otkrivenju" najavio dolazak čoveka koji će "mačem što izlazi iz njegovih usta da pobije sve neznabošce"

"Mač koji izlazi iz usta" je, naravno reč, izrečena u vidu Zakona "JA+7", a jedan od tih "neznabožaca" si i ti, Rile.

Sv Jovan je takođe imao i viziju imena tog čoveka kada je u Otkrivenju rekao: "Njegovo ime zvaće se Reč Božija".

A zna se da sem reči "ljubav" i "mir" (Ljubomir) nikakve druge božanskije reči i ne postoje.

Pa ti sada, Rile, pazi ubuduće s kim se kačiš i koga pokušavaš da zahebavaš! Crni Rile, nezhnabošče!

Ti opet kao Isus Hrist o ljubavi. Baš si tvrdoglav. Pričom o ljubavi ne možeš nikome ni objasniti ni postići ništa.

Tačno, pričom o Ljubavi ne možeš izmijeniti svijet ali ja to nisam ni rekao. Ja rekoh
Ljubavlju se mijenja svijet iz haotičnog u harmonični, iz nemira u Mir, iz tuge u radost,
iz koristoljublja u službu jednih drugima. Ljubav i priča o Ljubavi nisu jedno te isto.
Da bi se Ljubav uzdigla u čovjeku, biće u njemu mora da se osvijesti, da zna ko ono i
šta ono jeste, te da s tim znanjem-o-sebi, u svim svojim stvorenjima, otpusti strah i
nepovjerenje. Da bi se Ljubav uzdigla prvo mora postojati povjerenje, koje onda
omogućava otvaranje iz kojeg slijedi davanje sebe, predaja svog ega, svog izolovanog
centra svemu-što-jest, postajući s tim Jednota.

Pričom o ljubavi ne možeš promeniti loše odnose, strah i mržnju koja vlada među ljudima i na taj način učiniti svet boljim.

Pričom o Ljubavi ne možeš promijeniti loše odnose među ljudima, ali LJUBAVLJU možeš.
Pričom o Ljubavi možeš inspirisati 'čovjeka' da i on sam potraži Ljubav u sebi.
Ljubav, Ljubomire, nije priča već bezuslovno davanje, predaja svih pobuda i potreba ega,
bezuslovna predaja kontrole svog nižeg centra svom Višem Centru, svom Višem Ja. Ono
u sebi posjeduje uvid u sve što postoji. Predajući mu kontrolu daješ sebi mogućnost da i
sam postaneš svjestan načina ostvarenja harmonije. Taj bliski odnos nižeg i višeg centra
mi doživljavamo intuicijom a kao rezultat intuitivnog oplemenjenja u našem duhu se stvara
Savjest. Savjesno biće će stvoriti i savjesnog čovjeka, drugačije ne ide.

Svet možeš učiniti boljim tek kad pronađeš uzroke loših međuljudskih odnosa, straha i mržnje i pronađeš način kako da te uzroke ukloniš.

Uzrok je samo jedan; nedostatak Ljubavi.
Način da se taj uzrok ukloni jeste bezuslovno davanje sebe; biti u Ljubavi.
Da bi se davao bez uslova moraš znati kome se daješ, zašto se daješ i šta se ostvaruje
tim aktom davanja. Odatle se može zaključiti da bezuslovno davanje ipak zahtijeva uslov;
Uslov je znanje-o-sebi. Ne znaš li istinu o sebi ne možeš sebi priuštiti slobodu predaje
kontrole u potpunom povjerenju. Bez povjerenja nema otvaranja. Bez otvaranja nema
davanja.

Kako Ljubav može pomoći u promjeni međuljudskih odnosa i ekonomskog poretka?

Ako znamo da se u Ljubavi naš ego sjedinjuje sa svime-što-jeste, onda je jasno i kako
Ljubav utiče na međuljudske odnose i ekonomski poredak u svijetu. Znajuću da smo svi i
sve uistinu Jedno, osjećajući to u svom srcu, bit' ćemo vođeni tim osjećanjem i stvarat' ćemo
odnose i poredak koji će biti odraz našeg unutrašnjeg stanja. Svijet je moja predstava kaže
Šopenhauer, slažem se u potpunosti, te kada to znam onda znam da je jedini način da tu
predstavu načinim harmoničnom da u sebi stvorim Mir, harmoniju, radost. To što je u meni
bit' će i u mojoj predstavi koju za sebe iz sebe projektujem. Stoga u sebi prvo moram,
uzdići LJUBAV. Da bi to uspio moram imati Povjerenje, u Povjerenju se Otvaram, Otvaranje
mi omogućava da se Dajem, da u potpunosti predam kontrolu nad svojom realnošću. Sve to
mi omogućava znanje-o-sebi. Bez znanja-o-sebi ne mogu priuštiti povjerenje.

Poslednja izmena:
Tih uzroka ima samo nekoliko i to su:

1. Materijalna dobra potrebna za preživljavanje i borba među ljudima da se do njih dođe;
2. Bežanje od društveno opravdanog i korisnog rada potrebnog za proizvodnju materijalnih dobara;
3. Novac kao sredstvo do kojeg na razne načine može lako da se dođe bez vlastitig uloženog rada, a zatim da se pomoću novca dođe i do materijalnih dobara;
4. Država kao politička tvorevina i njeni mehanizmi pomoću kojih ona postoji - vojni i policijski aparat, te pravni, poreski, finansijski i robnonovčani sistem. Sve ovo je smišljeno i napravljeno da posluži kao sredstvo pomoću kojega se izbegava rad na proizvodnji materijanih dobara, a istovremeno se lako dolazi do novca i materijalnih dobara potrebnih za život.

U svemu ovom ne pominješ Savjest. Savjest je ono što nedostaje, te da bi se išta
od ovog gore navedenog izmijenilo u igru mora da se uvede Savjest. Bez Savjesti
sva tvoja priča pada u vodu. Nesavjesno biće ne vidi poremećaje koje u neznanju
stvara u sebi. Da bi otklonio gore navedene 'uzroke' moraš ukloniti nesavjesno biće
a ono se neće ukloniti milom, milom se nije ni postavilo na piedestal prirodnog
poretka. Dakle, Savjest nedostaje 'čovjeku'. Bez Savjesti nema suštinske promjene.
Sama Savjest u čovjekovom duhu jeste znak te promjene. Ostalo slijedi upravljeno
njome.

I tek kad se ova 4 glavna uzroka loših odnosa, straha i mržnje među ljudima uklone, biće moguće učiniti svet boljim. No inikako ne znači da će i tada da se uspostavi ljubav među ljudima, već samo da će da bude uklonjena borba za materijana dobra, strah i mržnja među ljudima, kao glavni uzrok zbog kojeg se ljudi mrze i na razne načine povređuju jedni druge.

Polaziš od obrnutog redosleda; ti bi da promjenom projekcije promijeniš Svjesnost, ne
može to tako, svijet je moja predstava, projekcija, iz toga slijedi da ono što je u svijetu
to je već formirano u meni. U meni stoga mora da se načini ta suštinska promjena.
Ne možeš promijeniti tok filma na filmskom platnu... tok filma se može mijenjati samo
u ideji, presnimavanjem, korekcijama na filmskoj traci, na CD-u, u komjuteru, u studiu.
Ono što biva projektovano na filmskom platnu, na ekranu, već je formirano u filmskom
studiu. Tako smo i mi, režiseri filma kojeg obrađujemo u filmskom studiu, u našem
razumu, a projekcija tog filma je predstava našeg svijeta. Kakav scenario takva radnja.
Kakva svjesnost (Savjest) takav ishod. Oplemeni svjesnost Savješću dobit' ćeš film
koji će biti predstava harmoničnog svijeta.

A sve to može da se postigne samo po načinu menjanja sveukupnog dosadašnjeg svetskog eksploatatorskog, nepravednog društvenog i ekonomskog poretaka i uspostavljanjem pravednog i nikako drugačije.

A kako to misliš postići? Silom?

A što se ljubavi tiče, kome tuđa treba? Ne treba nikome. Osećanje ljubavi je intimno psihičko stanje pojedinca koje je poznato samo pojedincu koji ljubav oseća, od kojeg samo takav pojedinac ima koristi jer osećanje ljubavi je blaženo psihičko stanje samog pojedinca koji ljubav oseća. Od kojega drugi pojedinci apsolutno nikakve koristi nemaju, jer tuđu ljubav niko ne može da oseti, do samo svoju vlastitu Što znači da su priče o ljubavi apsolutno bezvredne, sve dok postoje uzroci koji umesto ljubavi uzrokuju strah i mržnju. Za primer svega ovoga što sam rekao imaš hrišćane koji već 2000 godina trube o ljubavi, a žive u nepravednom društvenom i ekonomskom poretku po đavolovom principu podele, borbe straha i mržnje i neznanju da ljubavi ne može da bude bez pravednog društvenog i ekonomskog poretka.

Sve si izvrnuo naopako. Valjda to tako treba da bude, jer kad se budeš ponovo rodio
imat' ćeš šta da ispravljaš. ;)

JA+7 KOJI JESAM:

Da bi se Ljubav uzdigla u čovjeku, biće u njemu mora da se osvijesti, da zna ko ono i
šta ono jeste, te da s tim znanjem-o-sebi, u svim svojim stvorenjima, otpusti strah i
nepovjerenje.

Zar ti nisi svestan da ti ovde ne nudiš apsolutno nikakvo osveštenje pomoću znanja o sebi. Zar nisi svestan da je metod pomoću kojeg nagovaraš ljude da spoznaju sebe apsolutno neupotrebljiv. Zar nisi svestan da tek 1 od milion uspeva da doživi to što ti zoveš osveštenjem i znanjem o sebi? I to ne pomoću bilo kakvog metoda, već spontano, kao što si i ti spontano doživeo to što zoveš "osveštenjem i znanjem o sebi".Koje uopšte i nije nikakvo ni osveštenje, ni znanje o sebi, jer ti i dalje ne znaš odgovor na pitanja ŠTA si ti, KAKO postojiš i ZAŠTO. I ne znaš da odgovori na ova tri osnovna egzistencijalna pitanja nisu stvar doživljavanja, već razumevanja. Razumevanja formule sveukupnog postojanja koja glasi JA+7. Koja u sebi sadrži i ravnopravan društveni i ekonomski poredak kao univerzalno rešenje samoodržanja sa značenjem harminije. Ti uopšte ne znaš da ne možeš od ljudi da zahtevaš nikakvu harmoniju, ako ne znaš da im objasniš šta je harmonija, tj. ako ne znaš da bez ravnopravnog društvenog i ekonomskog poretka harmonije ne može da bude. Imaš za primer hrišćane koji već 2 hilhade godina zagovaraju ljubav i harmoniju, a ne i ravnopravan društveni i ekonomski poredak. I šta su za te 2 hiljade godina postigli? NIŠTA! I dalje su u istom onom blatu u kojem su i pre 2 hiljade godina bili.

Poslednja izmena:
JA+7 KOJI JESAM:

Pričom o Ljubavi ne možeš promijeniti loše odnose među ljudima, ali LJUBAVLJU možeš.
Pričom o Ljubavi možeš inspirisati 'čovjeka' da i on sam potraži Ljubav u sebi.
Ljubav, Ljubomire, nije priča već bezuslovno davanje, predaja svih pobuda i potreba ega,
bezuslovna predaja kontrole svog nižeg centra svom Višem Centru, svom Višem Ja. Ono
u sebi posjeduje uvid u sve što postoji. Predajući mu kontrolu daješ sebi mogućnost da i
sam postaneš svjestan načina ostvarenja harmonije. Taj bliski odnos nižeg i višeg centra
mi doživljavamo intuicijom a kao rezultat intuitivnog oplemenjenja u našem duhu se stvara
Savjest. Savjesno biće će stvoriti i savjesnog čovjeka, drugačije ne ide.

Zar ne shvataš da je sve ovo šti si rekao obična apstrakcija, koja nema nikakav smisao i nikakvu praktičnu upotrebnu vrednost, ni značenje. Ljudima možda i mogu da se svide ove reči koje si izrekao, jer si ih lepo sročio, ali sa takvim tvojim rečima u životu ne mogu da urade ništa. Nisu ni od kakve koristi. I ovo kako ti objašnjavaš šta je "bezuslovno davanje" je obična nebuloza. Nikakvog "bezuslovnog davanja", ni harmonije, ne može da bude na unutrašnjem, duhovnom, psihičkom, individualnom planu čoveka kao pojedinca, već samo na materijalnom, društvenom i ekonomskom planu, u uslovima ravnopravnog društvenog i ekonomskog poretka. I to samo kod osveštenih ljudi, tj onih lkoji razumeju Zakon postojanja (JA+7)

JA+7 KOJI JESAM:

Ako znamo da se u Ljubavi naš ego sjedinjuje sa svime-što-jeste, onda je jasno i kako
Ljubav utiče na međuljudske odnose i ekonomski poredak u svijetu.

Dakle, tvoja parola za ujedinjenje sveta i harmoničan poredak, glasi: "Volite se ljudi". Nema ništa od toga. I volovi se vole, pa se i pored toga i dalje bodu. Ne ide to tako kao ti predlažeš: prvo ljubav, pa onda harmonioja, već prvo harmonija, pa onda ljubav. Zato jer ljubavi bez harmonije ne može da bude, a harmonije bez ljubavi može da bude, pod uslovom da ljudi razumeju Zakon JA+7, tj. da razumeju da je harmonija univerzalno rešenje po kojem se najlakše izbegava svako zlo, a ostvaruje svako dobro. Izbegavanje zla, a ostvarenje dobra je jedini cilj sveukupnog postojanja, a ne ljubav i kad se to postignne, nebitno je da li osećanja ljubavi ima ili nema. Meni kao pojedincu nije važno da li me neko voli ili ne, već samo da me niko ne mrzi. ne povređuje i ne otežava moje postojanje. A ako mi još i svi pomažu u mojim nastojanjima da opstanem, kao što je to slučaj u harmoničnom poretku, utoliko za mene bolje i to je za mene i uslov da sve koji mi pomažu ne mrzim i ne povređujem, već volim i ja njima takođe pomažem.

U svemu ovom ne pominješ Savjest.

Ja sam nabrajao uzroke zla. Savest nije nije nikakav uzrok. Šta je savest? Savest je kad nekoga mrziš što ti je učinio nekakvo zlo, pa mu se osvetiš i lupiš mu šamar, pa ti posle žao što si to učinio i kaješ se. Toga ima samo u nepravednim društvenim i ekonomskim porecima u uslovima konkurencije i borbe svakoga sa svakim sa ciljem preživljavanja, gde se dešava da svako svakoga šamara, a tek poneko se zbog toga kaje. A u uslovima harmonije, tj. u uslovima ravnopravnog poretka u kojem niko nikoga ne šamara, već svako svakome pomaže da bi preživeo, kajanja nikakvog i nizašta, nema, pa rema tome, nema nikakve ni savesti, već samo ponosa zbog učinjenog dobrog dela.

Polaziš od obrnutog redosleda; ti bi da promjenom projekcije promijeniš Svjesnost, nemože to tako, svijet je moja predstava, projekcija, iz toga slijedi da ono što je u svijetuto je već formirano u meni. U meni stoga mora da se načini ta suštinska promjena.

Svet jeste moja predstava, ali zaboravljaš da svet može da bude i dobar i loš, pa prema tome i moja predstava sveta može da bude i dobra i loša. I zaboravljaš da su svet i predstava sveta uvek uzajamno uslovljeni, tj. zaboravljaš da će ljudi sa lošom predstavom sveta uvek u praksi da grade loš svet, a ljudi sa dobrom predstavom sveta će uvek da grade dobar svet. Iz čega sledi zaključak da, ako želimo da gradimo dobar svet, tada moramo našu lošu predstaviu sveta da promenimo za dobru i pomoću te dobre predstave sveta izgradimo dobar svet. I zaboravljaš da se do te dobre predstave sveta ne može doći tako kako ti predlažeš, pomoću dživljavanja sebe i svoje suštine, već samo pomoću razumevanja sebe i svoje suštine, a to je isključivo uz pomoć nauke o materiji, životu i prirodi i zakonima po kojima oni postojje.

Sve si izvrnuo naopako. Valjda to tako treba da bude, jer kad se budeš ponovo rodio
imat' ćeš šta da ispravljaš

Jesam, dobro si primetio - sve sam izvrnuo naopako. A znaš li zašto? Upravo zato što sam se ponovo rodio da bih ispravio, tj. postavio na noge ono što su do sada naglavačke postavili ljudi sa svojim pogrešnim naukama, filozofijama, religijama i ideologijama, poput te tvoje koju ti propagiraš, koju smatraš ispravnom, ne primećujući da takvu istu filozofiju ljudi već hiljadama godina propovedaju i po njoj svet naglavačke postavljaju.

Ja sam nabrajao uzroke zla. Savest nije nije nikakav uzrok.

Ja i nisam rekao da je Savjest uzrok, gdje si to pročitao. Ja rekoh da u svemu što pominješ ne pominješ
Savjest. Jesi li ti ikada čuo da neko kaže da čovjek savjesno obavlja svoju dužnost recimo? Čuo si. Dobro.
Šta to znači? To znači da postoji skup pravila, istina, Matrica, kojom čovjek nadgleda svoje postupke. Ako
u 'čovjekovoj' svjesnosti postoji osviješćena ta Matrica takvog čovjeka kroz život vodi njegova Savjest. Ona
uistinu dolazi utkana u samoj čovjekovoj duši ali kroz nesvjesno življenje biva potisnuta, zanemarena, a na
njeno mjesto se u čovjekovom razumu postavlja 'zakon jačega'. Pri tom čovjek sebi odobrava da koristi sva
mu raspoloiživa sredstva, čak i ubistvo, a sve to pod izgovorom samoodržanja, zarad sopstvenog opstanka.

Šta je savest? Savest je kad nekoga mrziš što ti je učinio nekakvo zlo, pa mu se osvetiš i lupiš mu šamar, pa ti posle žao što si to učinio i kaješ se.

To nije Savjest. Ja govorim o Savjesti a ti o Griži Savjesti. Da li vidiš razliku? Šta je to Savjest i kako djeluje?
Savjest je skup apsolutnih istina (znanja-o-sebi) kojima biće nadgleda svoje namjere. Dakle, Savjest je Matrica,
šablon ponašanja već određen u duši, koji biće postavlja preko namjerene, pomišljene akcije/reakcije u razumu.
Matrica služi da bez utrošenog vremena sagledamo da li je naša namjerena akcija u skladu sa dušom ili ne.
Ukoliko jeste znak nam je da će naša realnost biti harmonična, da će se odvijati u Miru, u Ljubavi i radosti življenja.
To saznanje nam se očitava kroz osjećanje; pozitivno osjećanje. Međutim, ukoliko se postavka u razumu ne poklopi
sa Matricom koja je namjerena da prepozna harmoničnu akcijuili devijacije od nje, tad se u nama javlja negativno
osjećanje i vrijeme je da se ta namjerena akcija zaustavi prije nego li je pustimo u manifestaciju. Da bi se to moglo
desiti biće svojom voljom i pažnjom mora da bude centrirano 'iznad' projektovane stvarnosti, tako da i subjekat i
objekat posmatra odjednom, kao jedno, što mu dozvoljava da između sebe-posmatrača i namjerene akcije
(subjekta prema objektu) postavi tu Matricu. Matrica je stoga filter kroz koji posmatramo namjereno usmjerenje
manifestacije i odobravamo ga ili pak ne. Dakle, služi biću da savjesno kreira realnost koja slijedi, da svoje namjere
usklađuje sa namjerama i principima duše.

Ti Savjest ne vidiš u toj funkciji, u funkciji samokontrolora, već vidiš posledice njenog zakašnjelog korišćenja. Šta to
znači? To znači da u tvom duhu priznaješ da Savjest postoji ali je ne koristiš kako je namjerena. Zato se u čovjeku
javlja Griža Savjesti. Griža Savjesti se može pojaviti samo u onom koji je ima u sebi, u kojemu je iole u funkciji.
Postoje i ljudi bez Savjesti te oni ni ne mogu doživjeti Grižu Savjesti. Oni se čak i ne preispituju šta su učinili kad
su pobili milione ljudi, porušili u jednom trenu ono što su generacije gradile hiljadama godina. Takvi ljudi su vođeni
razumom, a dušu su okovali u njegovoj tamnici, te za svoje postupke uvijek imaju i adekvatna, razložna objašnjenja.

Griža Savjesti je dakle posledica zakašnjelog korišćenja Savjesti. Počinio si nedjelo, učinio si nekome na žao, zlo,
možda nehotično, u neznanju, a to si učinio jer prije manifestacije svoje namjerene akcije nisi postavio Savjest u
službu, nisi postavio Matricu preko namjerene posmisli, i pustio si je da se manifestuje onako kako ti zakon
samoodržanja (a bez Savjesti) nalaže. A pošto si ipak neko ko je donekle osvijestio Matricu u sebi, poslije načinjenog
nedjela, zla drugome ili pak sebi, ona se u tebi javlja sa zakašnjenjem i grize te iznutra. Zašto se Savjest pojavljuje
kasnije a ne prije počinjene akcije? Zato što nisi dovoljno osviješćen. U nedovoljnoj osviješćenosti ona ipak postoji u
tebi ali nije ti dovoljno jasno kada treba da se aktivira. Zašto se uključuje kad je već kasno? Zato što ne umiješ da
nadgledaš metafizičku postavku svog razuma, ne nadgledaš subjekat i objekat odjednom, ne umiješ da nadgledaš
svoje misli u njihovom porodu. Ali zato jasno vidiš kada se manifestovane. Tada te iste misli postanu materijalna
stvarnost. Tada je kasno. Ne možeš se vratiti iznad i povratiti akciju unazad. A pošto ipak imaš Savjest, ona te sad
(kad ti je postalo jasno šta si učinio) grize, jede te iznutra, te te tjera da se ipak upitaš: "Zašto sam to učinio?"

Griža Savjesti je ipak dobar znak, znak da imaš Savjest i da si na putu njenog potpunog osvješćenja. Osvješćenje
se neće desiti odjednom ali poslije određenog vremena griže ona će te natjerati da je koristiš u pravo vrijeme. Griža
će tad biti stvar prošlosti.

Poslednja izmena:
JA+7 KOJI JESAM:

Ja i nisam rekao da je Savjest uzrok, gdje si to pročitao.

U tvom postu br. 2039 si citirao 4 uzroka loših međuljudskih odnosa koje sam ja naveo i to si komentarisao pitanjem: "U svemu ovom ne pominješ Savjest. Savjest je ono što nedostaje", Ovaj tvoj komentar se ne može protumačiti drugačije već da ti i savest smatraš jednim od uzroka loših međuljudskih odnosa.

Doduše, propustio sam da zapazim da ti u nastavku komentara pokušavaš da objasniš da uzroke loših međuljudskih odnosa stvaraju nesavesna bića i da njih treba ukloniti da bi se uklonili loši međuljudski odnosi.

A onda u nastavku pokušavaš da objasniš sam pojam "savest" i kažeš:

Savjest je skup apsolutnih istina (znanja-o-sebi) kojima biće nadgleda svoje namjere. Dakle, Savjest je Matrica, šablon ponašanja već određen u duši, koji biće postavlja preko namjerene, pomišljene akcije/reakcije u razumu. Matrica služi da bez utrošenog vremena sagledamo da li je naša namjerena akcija u skladu sa dušom ili ne. Ukoliko jeste znak nam je da će naša realnost biti harmonična, da će se odvijati u Miru, u Ljubavi i radosti življenja.

Ovo ti nije tačno. Savest nije skup "apsolutnih istina", ni "znanja o sebi", već je savest čovekova sposobnost da promišlja društvene političke i verske zakone, moralne sisteme i tradicije i po njima deluje. Dakle, ovi društveni, politički i verski zakoni, moralni sistemi i tradicije su "matrica" i kad čovek po njima deluje onda kažemo da savesno deluje.

E, sada, ako uzmemo u obzir činjenicu da su svi svestki politički i verski zakoni, moralni sistemi i tradicije najvećim delom pogrešni jer nisu rađeni u skladu s univerzalnim znanjima i istinama, jer ljudi te univerzalne zakone i istine još uvek ne poznaju, ispada svi ljudi sveta još uvek mahom nesavesno deluju, jer umesto željenog dobra, po ovakvim znanjima i zakonima, u svojim međusobnim odnosima stvaramo haos i zlo, pa mi sada postavljamo pitanje kako to može da se ispravi. Odnosno na koji način možemo da dođemo do univerzalnih istina i zakona i po njima napravimo bolje "matrice", tj. bolje društvene i verske zakone, moralne sisteme i tradicije, po kojima će ljudi ubuduće savesno da deluju i umesto haosa i zla, stvaraju harmoniju i dobro.

I ovo je sada momenat gde se Simo i Ljubo ne slažu. Simo sugerira ljudima da se prosvetljuju da bi mogli da počnu da osećaju ljubav jedni prena drugima i u ljubavi da grade harmoniju. A Ljubo nudi Univerzalni Zakon (JA+7) po kojem ceo Univerzum postoji i sugerira razumevanje ovog zakona. To je Zakon po kojem bi i svi ljudi sveta trebalo da se ujedine u jedinstvenu i pravednu svetsku društvenu i ekonomsku zajednicu (zajenicu bez političkih, verskih, nacionalnih i klasnih podela) i pomoću nje iz stanja mržnje, straha, borbe, haosa, zla i nesavesnosti, pređu u blaženo stanje mira, reda, rada, ljubavi, harmonije i savesnosti.

Ja tvrdim da je tvoj predlog, Simo, neostvariv. Još od vremena Isusa Hrista ljudi bez uspeha pokušavaju da sprovedu u paksu to što ti predlažeš i ne uspevaju. I tvrdim da je jedino ovaj moj predlog ostvariv i kao dokaz te ostvarivosti nudim, kao primer, ceo Univerzum u kojem su sve materijalne forme, sem ljudsko društvo (zbog neznanja i nerazumevanja osnovnog prirodnoga zakona Ja+7), sagrađene. Problem je samo što to još niko nije predložio, ni pokušo. Komunizam nije bio pokušaj takve vrste, jer je u sebi i dalje sadržavao sve elemente nejedninstva i nepravednosti - političku, versku, nacionalnu i klasnu podeljenost i netrpeljivost - koji su na kraju bili uzrokom njegove propasti.

Problem je samo što Ljubu niko ne razume. I ne samo da ga, niko ne razume, već mnogi se čak i razbesne kad im se pomene društveno opravdan i koristan rad i jedinstveni svetski pravedni društveni i ekonomski poredak, tj. poredak bez političkih, verskih, nacionalnih i klasnih podela i pripadnosti. Kao na primer, Rille. Posle svakog mog posta u kojem pomenem pravedan poredak "razbesni se Rile, k'o pile, kroz gvozdene vile".

Poslednja izmena:
Ja tvrdim da je tvoj predlog, Simo, neostvariv. Još od vremena Isusa Hrista ljudi bez uspeha pokušavaju da sprovedu u paksu to što ti predlažeš i ne uspevaju.
Evo, sam si rekao. Samo kada bi pažljivije sebe slušao, sve bi ti bilo jasno.

Pokušavaju!
Pa jel Isus išao okolo i govorio ''Pokušavajte ljudi, pokušavajte!''
Jok.

On je govorio bdijte, ne spavajte, volite, verujte.

A ljudi uporno pokušavaju i pokušavaju, pa je sad Isus kriv što neki
pokušavaju, neki čekaju i mole, a neki nove sisteme i zakone izmišljaju.

Jel uviđaš ti razliku između ''volim'' i ''pokušavam da volim''?
Ako jedem, glad ću utoliti, ako pokušavam da jedem, umreću od gladi.

Nemaš poverenja u druge? OK
Čitaj šta ti pišeš, ali pažljivo.

Back