JA KOJI JESAM
Poznat
- Poruka
- 7.799
volim vas jer sam shvatio da je za sve najbolje da se volimo, a ne volim vas jer pijem direktno sa izvora. pa ne znam sta cu od preobilja...
Voljeti,.... takođe NIJE LJUBAV.
Voljeti je prisvajati, odobravati nekoga ili nešto zato što se slaže sa tvojim ubjeđenjem.
Ljubav je bezuslovno davanje. Probaj. Napij se i ti sa izvora pa nam se vrati i ispričaj
šta je to LJUBAV. Možda je odgovor baš u vodi ledenoj koja ti se daje da utoliš žeđ.
- - - - - - - - - -
I ovo je sada momenat gde se Simo i Ljubo ne slažu. Simo sugerira ljudima da se prosvetljuju da bi mogli da počnu da osećaju ljubav jedni prena drugima i u ljubavi da grade harmoniju
Ne sugerišem ja ništa, ja samo govorim šta je prirodan redosled stvari, a na svima koji hoće
je da to provjere u sebi. Moraš postati svjestan znanja-o-sebi, u sebi, da bi mogao to znanje
koristiti kao osnovu za Povjerenje, kroz koje ćeš ostvariti Otvaranje, koje će ti omogućiti da
sebe daješ cjelini bezuslovno. To je Ljubav. Da bi se došlo do tih znanja ne može ih nikakav
Ljubomir Jergović utisnuti u ljudski razum, već svako u sebi mora da ih osvijesti. Ako bi smo
jednostavno preuzeli Ljubomirova iskustvena znanja, to nam ne bi značilo ništa. Ne bi smo
mogli osjetiti ono što je vitalno; Jednotu koja se javlja u Ljubavi, u bezuslovnoj predaji svog
ega Bogu. A Bog nije Ljubo, niti Simo. Bog je apsolut koji iz svoje Svijesti kroz Um projektuje
i Ljubu i Simu kao svoja iskustva, koja oni 'sebi' pripisuju. Odatle, ne trebaju nam tvoja
shvatanja zakona koje svi mi treba da prihvatimo i poštujemo, već nam treba buđenje kroz
koje ćemo u sebi pronaći sve odgovore i s tim aktivirati i sopstvenu Savjest. Savjest, kada je
u potpunosti osviješćenja, ista je u svima.
_____________________________________________________A Ljubo nudi Univerzalni Zakon (JA+7) po kojem ceo Univerzum postoji i sugerira razumevanje ovog zakona.
Osnovna razlika između tvog i mog pristupa boljitku čovječanstva je:
Ljubo: Stvoriti Sistem načinjen po uzoru na 'Zakon Postojanja' u kojemu je čovjek karika koja besprekorno obavlja društveno koristan posao.
Simo: Jedinke trebaju osvijestiti Boga u sebi.
Dakle, ti zagovaraš da slijedimo tebe, tvoja saznanja i shvatanja, a ja da slijedimo svog
unutrašnjeg vodiča, svoj istraživački duh. Ti maštaš o sledbenicima a ja o osviješćenom
Bogu u svim ljudima.