pontifex maximus
Zainteresovan član
- Poruka
- 206
A, kako misliš?
Onako kako je minos napisao. Jedan od mnogo turskih vazala, skoro potpuno beznačajna istorijska ličnost... Nije izdajnik, ali nije nikakav srpski junak.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A, kako misliš?
Posto Kosovski boj nismo dobili (to je vreme kasnije pokazalo)

Mislim da ova tema treba da bude izdvojena.
Postoji nekoliko stvari koje se kose s ovakvim zakljuckom, kao recimo Tvrtkova pisma Firenci u kojima opisuje pobedu srpske vojske, a koliko sam citao i zvona pariske crkve Notr Dam oglasila su se povodom pobede Lazareve vojske nam Osmanlijama.
Vuk je po desnom krilu (ili levom, zaboravih) razbio Tursku vojsku, dok je Vukovic povukao svoju vojsku.
Jel tako bese?![]()
Mislim da ova tema treba da bude izdvojena.
Postoji nekoliko stvari koje se kose s ovakvim zakljuckom, kao recimo Tvrtkova pisma Firenci u kojima opisuje pobedu srpske vojske, a koliko sam citao i zvona pariske crkve Notr Dam oglasila su se povodom pobede Lazareve vojske nam Osmanlijama.
Vuk je po desnom krilu (ili levom, zaboravih) razbio Tursku vojsku, dok je Vukovic povukao svoju vojsku.
Jel tako bese?![]()
ja znam premalo o Svetom Stefanu iz Koporina,...Оно о високоме може бити нешто, али у том случају тај " Високи " није Стеван...
Kralj Marko Vukašinović Mrnjavčević, turski vazal od 1371, poginuo boreći se na turskoj strani u bici na Rovinama 1395. Taj Marko.
То није доказано, према томе није ни тачно. Једини Бугарин то пише, можда из освете што су Срби помогли Турцима да заузму Бугарску.
Šta nije dokazano? Da je bio turski vazal??????
Vuk Brankovic je preteca svih zagovornika evroatalskih integracija. Od pamtiveka do danas to se radi na isti nacin: prvo se ogledas oko sebe da vidis ko je najaci, a onda gledas kako da mu se prisljemcis i da izvuces pare ili neku drugu korist. Ko danas nebi menjao poziciju siromasnog rodoljuba za, na primer, dobro placenog kvislinga? (Neobrazovane budale koje nemaju sta da ponude okupatorima se ne racunaju)![]()

MA u pesmama je on prozvan kao izdajnik i kao fora da on nije povukao svoj 12000 ljutih vojnika ,mi bi pobedili bitku(ali juce)...Coveka su posle Turci zarobili ,ne znam ja njegovu celu istoriju!Ali ima cela knjiga o njemu ,engleski pisac je napisao Dzordz Winston!
Све то може бити тако, али то не оправдава његово повлачење са бојишта, па макар да му је остала само лична гарда, као Лазару, и то га прави издајником, јер је погазио заклетву.

Ma, како да не........ Још ће да испадне да је Срба било далеко више од Османлија и да су могли да лако победе САМО да се Вук није повукао, ма хајде човече.....
Како нису Босанци учествовали, када се Твртко нашироко хвалио како је извојевао сјајну победу?
Очигледно је да се више ослањаш на народно традицију него на историјске чињенице, а та вечера и заклетве.... молим те.... класичне романтичарске приче..... још ми само кажи и да је девет Југовића учествовало у боју са све Марком....
Vujadine brate,koliko je samo zakletvi prekrseno...piiiih
Према тим историчарима Срба није ни било на Косову, били неки Босанци , Мађари, Пољаци и неки други уз Вука, а Лазар дошао само да гледа како се Турци међусобно убијају. Најпре Бајазит убио оца па слагао да га је убио неки Обилић, који такођер није познат историји, па онда убио брата, и отишао кући као победник и нови отомански цар. Кад читаш модерну историју мораш имати такве закључке, а што нису логични то ниси ти крив јер се историја установљава модерном методологијом.