Statler and Waldorf
Buduća legenda
- Poruka
- 43.256
Nerazumem šta bi ti tačno želeo da napišem kada Biblija to tako sagledava. Pogledaj šta kaže Hristos:"Uzevši hleb dade hvalu, i prelomivši ga dade im govoreći: ovo je telo moje koje se daje za vas; i ovo činite meni za spomen", Luka 22,19. Da li si zapazio šta Hristos kaže? Kaže jednostavo :"meni za spomen". Da li ima još nešto rečeno u vezi samog čina pričešća?
Kada apostol Pavle u 1. Korinćanima 11 opisuje isto on takođe navodi da je to za Hristov spomen i ne kaže ništa više spektakularno. E sad ako ti misliš da ono ima nešto mistično i skriveno preko ovog ovde rečenog ti napiši šta misliš. Ali bilo bi dobro da to potkrepiš Biblijskim stihovima.
да, али такав спомен (у смислу како ти замишљаш) била би ''жртва љеваница''. Христова Крв се излила на земљу, и у спомен (сећање) на ту Жртву ми бисмо изливали вино. међутим, ми из Чаше не проливамо, ми из Чаше пијемо. а на Голготи није било никаквог испијања. осим ако не рачунаш оно сирће што су Му понудили на Крсту. дакле, твоја метафора није адекватна. и цела ти паралела пада у воду.
зато прочитај шта је написао колега Muertero. и покушај да размислиш о томе.
Hajde da vidimo šta kaže. Nakon govora o jedenju tela i pijenju krvi o kojoj Isus govori Jevrejima Isus objašnjava učenicima poentu priče. Isus govori o "življenju" kroz jedenje tela i pijenje krvi Hristove:"Ovo je helb koji siđe s neba; ne kao što vaši ocevi jedoše manu, i pomreše; koji jede hleb ovaj živeće vavjek", Jovan 6,58. Dakle, Isus govori da "konzumiranje" njegovog tela donosi život. Ali na koji život Isus misli? Mislil li na telesni život ovde? Ne, svakako. Isus misli na duhovni život. Da bi čovek duhovno živeo mora konzumirati Hrista u sebe. Samim tim i "jedenje" nije povezano sa jedenjem za zadovoljene tela već jedenje za zadovljavanje duha a samim tim to je onda nešto drugo. Da vidimo šta. Isus kaže dalje objašnjavajući učenicima ovo sledeće:"Duh je ono što oživljava; telo ne pomaže ništa. Reči koje vam ja rekoh duh su i život", Jovan 6,63. Dakle, Duh je ono što oživljava tj. utoljava duhovnu glad o kojoj zapravo Isus i govori. Znači moramo konzumirati "Duha". A onda Isus razrešava sve dileme. On kaže šta je to "duh" tj. duhovna hrana. Kaže:"reči koje vam rekoh duh su i život".. Dakle šta je to "duh" ili duhovna hrana tj. ono što treba da konzumiramo da bismo duhovno bili siti? Reči koje nam je Isus rekao. E to je prava hrana i to zadovljava duhovnu glad. Dakle, treba da živimo po Rečima našeg Gospoda. To je poenta. Kada živimo po rečima našeg Gospoda mi ga "konzumiramo" tj. unosimo Njegova načela u svoj život i tada možemo da živimo duhovno.
занимљива теорија.. о Богу као банкару.

),A I.H. je bilo drugo na umu-daleko veći cilj za koji mu trebalo veliko delo-čudo!
Buda je dva svoja učitelja nadmašio.