Kao prvo, ne kaže se (i ne piše se) „zašto toliko potenciraš na veganstvu“, nego „zašto toliko insistiraš na veganstvu“, ili „zašto toliko potenciraš veganstvo“, i na srpskom, i na hrvatskom, i na bošnjačkom, i na crnogorskom jeziku, odnosno na svim jezicima koji su nastali od nekadašnjeg srpsko-hrvatskog, odnosno hrvatsko-srpskog. Prvo savladaj azbuku, bukvar i pravopis, pa onda dođi da diskutuješ. Zelen si kao zastava Saudi Arabije. Stvar opšteg obrazovanja i opšte kulture. Da, insistiram na veganstvu, jer onaj ko jede meso, mleko i jaja, ne može veganu da bude ni uzor ni učitelj. Konzumacijom mesa, ljudi koji ga konzumiraju unose u sebe strahove koje životinja nabija u meso u trenutku klanja. A strah je najprizemnija emocija. Sa strahom (gomilom strahova) nema prosvetljenja. I tačka. Dakle, ne radi se ni o kakvim ličnim željama i potrebama, već o prirodnom zakonu. Šta će bilo kom prosvetljenom pojedincu, koji ne konzumira meso, mleko i jaja, odnosno ne unosi u sebe strahove i bolesti poklanih životinja, bilo koji „božji sin“, „božji prorok“, ili bilo kakav „guru“ koji jede meso, mleko i jaja, a uz to je još i bogoborno, bogohulno i protivprirodno obrezan? Ne treba mu uopšte. Ja sam vegetarijanac od 22-ge, dakle više od pola života, a vegan u zadnjih 10 godina. Možeš da se kačiš za nešto što je davno bilo, ali ja insistiram na ono što je sada. Odavno sam se očistio od svega životinjskog i od svake prljavštine. Baš me briga što bi se neko naljutio što neću da jedem meso, neću da jedem i tačka. Pravi prijatelj se neće naljutiti. A onaj ko nema svoje ja i mora da se prilagođava svim uslovima na silu, ne zaslužuje nikakvu pažnju. Ne znam šta pokušavaš da postigneš ovim chatom sa mnom, ali ja ne želim da ćaskam sa tobom. Okani me se što se tiče svake lične diskusije, jer nisam ja tema. Ne kaže se „po mom ličnom mišljenju“, već „po meni“, pošto se podrazumeva da si ličnost. Još jedan dokaz da si nepismen. Uh, kako sam se nasekirao zbog toga što ti misliš za nešto što ne razumeš da je nebuloza, a ne umeš čak ni da repliciraš, toliko da neću moći da spavam noćas od sekiracije. Važno je to da „bog koji govori kroz magarce“, koji nije znao za pola kontinenata i koji od Mojsija traži krvne žrtve, i sve ostale biblijske nebuloze, za tebe nisu nebuloze. Koga je briga šta misli neki polupismen lik? Ko je ovde u bilo čije ime pisao neistine, i podmetao mu bilo šta, tvrdeći da taj neko nešto ne zna i ne razume, a on pametniji od „rugača“ - tako mu bog dao pameti i zdravlja, i njemu i njegovim bližnjima. Pošteno? Ja nikoga ne žalim, jer neću da gubim energiju na žaljenje. Ti mene žališ, ili „žališ“, a napadaš me punom snagom. To znači da si mnogo loš čovek. Ja nikada ne bih napadao nekoga koga žalim. Možda bih mu pomogao, ali odmogao, ili napadao, to nikako. Sa ovim „zato mi te je žao“ zvučiš kao neka pevaljka sa Granda; a tako se i izražavaš, odnosno pismenost ti je na tom nivou. Jesu li te u crkvi učili da se tako ponašaš ili si takav nakaradan od rođenja? Najgore je što ti stvarno veruješ da si u pravu. E to je jedino žalosno. Ali ja te i dalje ne žalim. Žališ? Onda gubiš mnogo energije... Onaj ko žali on gubi svoju dragocenu bioenergiju na nešto od čega nema svrhe... a tek ukoliko ta energija ne stiže do objekta žaljenja i/ili „žaljenja“ - onda je tek besmisleno... i kontradiktorno, ukoliko napadaš onoga koga žališ i/ili „žališ“... dogovori se sam sa sobom... ovo ti je sve jako konfuzno... prvo potire drugo, i drugo potire prvo... u-u-u, je-e-e, koja zbrka, nekome nije dobro, a to nisam ja... Šta imaš ti nekoga da žališ i da gubiš energiju? Kad bi mene neko ovako poklopio argumentima, kao ja tebe, bilo bi me sramota. Ali ja nemam obraz kao opanak. Nisi mi ni do članaka. Pomiri se sa tim. Ne razumeš nešto što sam napisao, a hoćeš da se teraš sa mnom na ličnoj osnovi, i da me „turiraš“ po forumu, da mi vadiš crno ispod nokata zbog toga što nisam hrišćanin, i što to nikada neću biti, da se teraš sa mnom „mak na konac“, a ne znaš čak ni kako se to radi. I onda ispadaš smešan. Ako ne umeš da diskutuješ na temu, a ja ti smetam kao diskutant, ili me stavi na ignore, ili me pozovi da to razrešimo izvan foruma, bez uznemiravanja forumaša. Pošteno? Ojha. Ende.
A što se tiče ličnog obraćanja meni sa tvoje strane i podmetanja neistina u moje ime, čemu su te možda učili u crkvi (eto zašto neću da se učlanim ni u jednu), imam samo ovaj komentar (videti sliku)...
Pogledajte prilog 471378
- - - - - - - - - -
U zadnjih 48h ja sam jedini diskutant kome si se uopšte obratio na forumu. Ispada da si ovde zbog mene. Vladika Nikolaj je rekao da niko nije pozvan da bilo koga menja. Ja neću da menjam nikoga, baš me briga šta ko radi, ali hoću da se rugam neznalicama kad vidim da šire neznanje. Šta si se zakačio za mene? Nađi neku žensku pa chataj sa njom, ima ih dosta ovde. Nisi oborio rekord. Jedan nepismeni verski fanatik se terao sa mnom pune tri sedmice i samo je ostao bez energije. Ispio je sam sebe kao tečnost iz čaše. Kako koji ode tako drugi dođe. Sad si ti došao na red. Kao da vas neka crkva šalje da stalno imam rep na ovom forumu, koji me prati gde god odem. Kakva smejurija.