Vozački ispit

Kada sam počela da vozim suprug mi je dao dva saveta:

Savet 1 - Kada ti neko svira samo pojačaj muziku - ništa se ne čuje
Savet 2 - Kada čuješ da ti u kolima nešto lupa i škripi, pojačaj muziku - ništa se ne čuje

Tako da - bez panike i lagano.
Da I obavezno se pretvaraj kao da pevaš i da znaš sve reči.. tako da postidiš eventualnog učesnika u saobraćaju koji koristi sve moguće načine da ti skrene pažnju Da voziš levom stranom..

Ulazak u moju garažu je - nizbrdo pa vrata od garaže, skretanje pod uglom od 90 stepeni tik uz zid i to sve u rikverc.

Parkiranje mi je uvek u rikverc, bočno izbegavam, a napred mi je nepregledno. Ma sve je stvar navike.
parkiranje u rikverc i jeste bolje jer automobili imaju prednju vucu i zato bolje manevarske sposobnosti kad idu u nazad.
i mngo lakse izlaze iz parkinga u napred.

@adelaidea Da sumiramo - lagano i bez panike! Niko se naučen nije rodio.

Što se tiče nadrndanih vozača koji vole da spavaju na sireni imaš i opciju da otvoriš prozor i ponudiš im zagrljaj. To sam jednom uradila. Tip ne da se skinuo sa sirene već me je gledao zbunjen 10 sekundi!

i jedna vazna iskustvena napomena.

u vreme kad sam polagao bila je prica da ti policajac na testiranju kaze skreni ovde levo, ti skrenes i obori te jer tu stoji neki znak koji brani da to uradis.

ne znam da li je urbana legenda ili se zaista to desavalo ali je to tad pricano.

evo ti iskustveni savet.
ako ti to kaze i hoce da te obori ti mu odgovori da je po saobracajnim propisima saobracajac ispred svetlosne i znakovne signalizacije i da si zato poslsusala jer je on prvi u prioritetu slusanja kretanja u saobracaju :mrgreen:

u vreme kad sam polagao bila je prica da ti policajac na testiranju kaze skreni ovde levo, ti skrenes i obori te jer tu stoji neki znak koji brani da to uradis.

ne znam da li je urbana legenda ili se zaista to desavalo ali je to tad pricano.

evo ti iskustveni savet.
ako ti to kaze i hoce da te obori ti mu odgovori da je po saobracajnim propisima saobracajac ispred svetlosne i znakovne signalizacije i da si zato poslsusala jer je on prvi u prioritetu slusanja kretanja u saobracaju :mrgreen:
Ne, ne verujem da im je to dozvoljeno. Ne zbunjuj je. :D

evo ti iskustveni savet.
Moguće da to nije samo urbana legenda nego da je to stvarno bilo tako.. pa da u pravu nije loš savet ako ti policajac kaže skreni levo .. ti onda skreni levo..dakle on uvek ima prednost u odnosu na druge saobraćajne znakove

evo ti iskustveni savet.
Samo zašto je tu policajac na testiranju ne razumem.. ja kad sam polagao nije bilo policajca bio je samo instruktor iz auto škole

Slozio bih se sa svima i rekao bih da uopste nije kasno polagati u tim godinama...
Testovi se mogu nauciti, ima i na netu, ima i aplikacije na telefonu.
Sto se tice voznje ne treba da imas nikakvu frku, pre samog polaganja postoje casovi voznje gde ce te instruktor nauciti o svemu neophodnom.

Back